مزایای داشتن یک تبلت چیست؟
لوحرایانه (به انگلیسی: Tablet PC) یک رایانه قابل حمل شبیه نوتبوک یا یک دستگاه لوح مانند است که دارای یک نمایشگر لمسی یا قلمی است که به کاربر خود این امکان را میدهد که به جای موشواره و صفحه کلید با دستگاه توسط انگشت دست یا یک قلم مخصوص که Stylus نام دارد کار کند.
قابلیت حمل
تبلتها به خاطر نوع طراحیشان در مقایسه با رایانههای معمولی، سبکترند و حمل و انتقالشان به نسبت راحتتر است. شاید بعضی از انواعش هنوز خیلی سنگین باشند و به راحتی در دست جای نگیرند، اما وقتی آن را روی پایتان یا هر سطح دیگری بگذارید، عالی هستند. مثلا اگر بخواهید لابلای آگهی تبلیغاتی تلویزیون، سری به دنیای مجازی بزنید، گشتن و پیدا کردن تبلت خیلی راحتتر است تا اینکه از جایتان بلند شوید و بروید پشت میز کارتان تا رایانه را روشن کنید. حتی لپتاپ هم که جز وسایل قابل حمل و متحرک محسوب میشود، زمانی را برای روشن شدن میگیرد و معمولا بعد از مدتی استفاده، گرمای غیر قابل تحملی تولید میکند!
در مورد استفاده از گوشیهای هوشمند، با اینکه دسترسی راحتی به اینترنت دارید اما مطالعه یک صفحه اینترنتی روی تبلت در مقایسه با گوشی همراه که از نسخه دیگری از وبسایتها استفاده میکنند و بسیار ریز و کوچک است، لذتبخشتر خواهد بود. به علاوه، در دست گرفتن یک صفحه اینترنتی، به جای زل زدن به آن از طریق نمایشگر لپتاپ یا رایانه، این حس را القا میکند که آینده در دستان شماست!
بهرهوری
وجود یک تبلت در محل کار، میتواند برای انجام کارهای ابتدایی مثل چک کردن ایمیلها و رسیدگی به برنامهها کاملا موثر باشد. من در محل کارم، آیپدم را روی یک پایه سوار کردهام و کنار نمایشگر رایانهام قرار دادهام و از آن به عنوان یک نمایشگر دوم استفاده میکنم. به این ترتیب میتوانم صفحه ایمیلهایم را باز نگه دارم تا به محض دریافت ایمیل جدید، آن را مطالعه کنم. برای مثال، در جلسات کاری، میتوانید برای یادداشتبرداری یا دانلود سریع مطالب مربوط به بحث و استناد به آنها، از تبلت استفاده کنید. به این ترتیب نیازی نیست که برای پیدا کردن یک نکته یا یک جدول و نمودار، کوهی از کاغذ را زیر و رو کنید.
حتی اگر در مدارس، این امکان فراهم شود که نسخه دیجیتالی کتابهای درسی به دانشآموزان معرفی شود، آنها هم میتوانند با ذخیره کتابها در تبلت و همراه بردن آن، هم به اقتصاد خانواده و هم به ستون فقرات خودشان کمک کنند!
سرگرمی
تبلتها برای بازی و سرگرمی عالی هستند. از آنجا که تبلتها فقط یک صفحه نمایشگر بزرگ هستند، بهترین وسیله برای تماشای فیلم و برنامههای تلویزیونی به شمار میروند. مثلا برای تماشای فیلمهای رزمی، نمایشگر 3.5 اینچی (تقریبا 9 سانتیمتری) تبلت به شما اجازه میدهد که تمام صحنه را در کادر داشته باشید. در ضمن با وجود وسایلی مثل نتفلیکس و هولو پلاس، شما دیگر احتیاجی به ذخیره فیلمها روی حافظه تبلت ندارید و میتوانید فیلمها را به طور مستقیم روی وسیلهتان آرشیو کنید.
در ضمن، بازیهای زیادی هست که میتواند سرگرمکننده باشد. تبلتها به خاطر مجهز بودن به صفحه کلید لمسی، میتوانند لحظات خلاقانهای را هنگام بازی فراهم کند.
سازگاری
بازیها تنها گزینهای نیستند که میتوانید روی تبلت دانلود کنید. بعضی از انواع تبلتها- که ارزش بیشتر هزینه کردن را دارند- مجهز به فروشگاهی هستند که میتوانید برنامههای جانبی زیادی را از آن بخرید و سطح کاربری دستگاهتان را اتقا دهید. اگر هم دوست دارید از آخرین اخبار روز باخبر شوید یا در شبکههای اجتماعی به دنبال دوستان قدیمیتان بگردید، میتوانید به راحتی تمام برنامههای مرتبط را دانلود کنید.
در ضمن، شما خیلی راحت میتوانید تمام برنامههای مورد علاقهتان را در تبلت نصب کنید، بدون اینکه نیاز به وارد کردن رمز ثبت یا رمز خرید محصول داشته باشید.
عمر باتری
یکی از دلایلی که به نظر من یک تبلت به لپتاپ ارجحیت دارد، عمر بسیار طولانیتر باتری تبلت است. لپتاپ من قبل از اتصال به پریز برق، حدود 2 ساعت و نیم شارژ نگه میدارد در صورتیکه گلکسیتاب سامسونگ یا آیپد را میتوان برای یک روز کامل، بدون نیاز به اتصال به پریز برق استفاده کرد.
حتی گوشی هوشمند HTC مدل Driod Incredible حداقل دو بار در روز نیاز به شارژ دارد و اگر کاربری اینترنت را هم به آن اضافه کنید، بیشتر از این هم خواهد شد. اینکه مجبور باشید شارژر لپتاپ یا گوشی را مدام حمل کنید یا دائم دنبال یک پریز برق بگردید، قاعدتا سخت خواهد بود.