![]() |
|
کهئاشق نهبوم وام دهزانی ئهشق ژیــانه کهئاشق بوم ئینجا زانیم ژیـــان گریــانه ئیتر تهواو چاوهروانــی خــهندهم مـــهکه تازهلـێـوم بێ خــهندهیهچـونکه دلم نهی دهزانی ئهشق ئهم خــهمهی پێیه چـــاوهروانی مـردنم بـکـهوا لـــهرێـیـه رێبوارێکهموژدهی مهرگی پێیه |
پهشیمانم ئهی گوڵـی شۆخ ســـاڵانیك بوو من گاڵتهم بـــهئـــهشق دههــات وام دهزانی خۆشهویستــی ئـهفسانهیه وڕێگایهکههات و نــههات تــــا ئـــهو ڕۆژهی تۆ هـــاتیت و دڵــۆپ دڵـــۆپ وهکــوو بـاران ڕژایتهناو سۆزو ههستم خاکی وشك ههڵاتوی دڵمت پاراو کردو بووی بهگوڵ و هــهوێنی ووشهو هـــهڵ بـــهستم ئێستاش گهر ڕۆژێك نهت بینم ئهی کچــی جـــوان دڵــم بیابانی چـــــۆڵهو هێــلانهیهبــۆ ئیش و ژان |
شێت منم له ههر شوێنێک زرنگهیهک بێ ئهوهشووشهی دڵی منهو لهههرلایهک دڵۆپ دڵۆپهی دهنگێکتان هاتهگوێ ئهوهنمهی باراننییه که ببارێ ئهوهخێنی دڵیمنه دڵۆپ دڵۆپ خۆشم لهگهلیا دهتکێم کهزانیتان عاشقێکی ئهمسهردهمه شێتمنم پێویستناکا .... بپرسن کێم |
چــاوهروانم کردی ئهوهندهچــاوهروانم کردیچــاوانـم ســور هــهلگهرا من چاوهڕان تۆش دیار نهبووی تهواو سهبرم لێبڕا ئیتر بــابهس بـــێ چاوهروانی چاوانم ڕشنایی تیانهما شهوو تابهیانی چـــاوهروانــم وهخــتهبمــرم لهخهما بــۆ ئــهوهی تــۆ بێیتهوهگــیــانــهرهخــسارت ببینم بــهبینینـی جــوانـی وشێوهت زوو سارێژ دهبێبرینم بــهنازووم کردی بۆ لام سهرسام دهبــی بــهجـوانیت بــهجــۆرێنــازت دهکێشم دڵـــم چـی تیایهدهیزانیت |
بۆم ناوترێ بـــهم رۆژگارهمن ئــهگــهڕێم بــۆ ووشهیهك بــــههــێز تربێله شهیدایی ئهوهی ئهمهوێپێت بڵێم بۆم ناوترێو ناشـمهوێبـــۆتیدهربڕم بهسانایی بهبێئومێد خۆشم ئهوێیدڵنیام وشهیهك نیهمـــهگهر پێت بڵێم بۆت ئهمرم لهمردنیش زۆر ئهترسم لهبهر ئهوهیكهناتوانم لهدوایئهوه دهستت بگرم |
|
|
|
دوو چرکه شێعر |
اکنون ساعت 11:07 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |