![]() |
ناز بة نزاكةتةوة ناز بة نزاكةتةوة؛وةرةق بة ضناكةتةوة؛ خةنة بة ثاكةتةوة؛ دلَما (دلَم ها) بة براكةتةوة. |
كوردستانم جوانة كوردستانم جوانة؛خؤشة و لةبةر دلآنة؛ هةم بةرزة و هةم ئارانة؛ بؤية دلَ بؤي حةيرانة. كوردستانم نةخشينة؛ شاهؤي بةرزي ببينة؛ ثرَ لة لالة و نةسرينة؛ يادي بؤ دلَ تةسكينة. كوردستانم بةهةشتة؛ هةم ضياية و هةم دةشتة؛ جيَطةي سةيران و طةشتة؛ ثرَ لة باخ و طولَــطةشتة. |
ثشيَ رةنطينم ثشيَ، ثشيَ، رةنطينم؛زؤر ثيَم خؤشة بتبينم؛ دةست بة ثشتتدا بيَنم؛ سميَلَت بجوولَيَنم؛ جوان و ناز و تووك نةرمي؛ زؤر بةحةيا و بةشةرمي؛ تؤ بؤ من بيَرة مياو مياو؛ من بؤت ديَنم نان و ئاو. |
هةتةلَ مةتةلَ هةتةلَ، مةتةلَ، مةتؤزيَ؛مانطاي حةسةن طةلَؤزيَ؛ ئاوة بةرة، دةس نةزةرة؛ ميَخم كوتا، ميَخ هةلَُبةزي؛ تيكةي راستم، لةويا بةزي. |
كةرطة قولَُيَ كةرطة قولَيَ ثامؤكيَ؛كؤتةنة ديَزةي دانؤكيَ؛ ناماوة ئيسقانؤكيَ؛ ملَةي بوولَ وةسةر، سؤرؤ لاسؤتة، قالآو بالَ ثرووزياط، ضنار وةلَــطةشان، ئاو ليَلَ و ويَلَ، هةرزن سةرةوخوار، باوا هةرَوةسةر، ئاسيليَ، سةرة ماسيليَ؛ بازارَ هؤرطيريا. |
هةلؤمة لؤمة هةلؤمة، لؤمة، لؤمة؛دونيا بة كةيفي خؤمة؛ دايكة و جووجكان دةخؤمة؛ مامة مةرةي بنكةندي؛ بة خؤي و بة تؤلَـةئةفةندي؛ كةولَي ريويت بة ضةندي؛ حة، لة، لة، لة، كس، كس. |
بة كلآوةكة حةسةن ضي حةي، حةي؛هةي، هةي؛ وةي، وةي؛ بة من ضي؛ بة تؤ ضي؛ بة كلآوةكةي حةسةن ضي. |
خانمةكة خانمةكة، خانمةكة؛دةست ئةسووتيَ، نان مةكة؛ خةمزة مةكة، ناز مةكة؛ دةست ئةسووتيَ نان مةكة. منبع : دکتر سوران کردستانی |
|
سمۆره...!!
سمۆره...!! ئهی سمۆرهی كلك پان دهژی له ناو دارستان ددانهكانت زۆر تیژه خواردنت بهروو و گویزه ههڵبهز و دابهز دهكهی لانه بۆ خۆت چێدهكهی سهیری ئهو دیمهنانه پڕی گوڵ و گوڵزاره سروشت به تۆوه جوانه دڵخۆشكهری ژیانه تۆ دهژی ئازادانه منیش غهریبم لێرانه خالید شهیدا |
اکنون ساعت 06:46 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |