![]() |
|
|
دڵی شاعیر وه ک ئاوێنه ده چێ گوڵه که م تو دڵه که م مه شکێنه راسته زور ناسکه به ڵام که شکا؟ وه کو خه نجه ر ده برێ ئاوێنه عه تا يزداني |
ته نیا توگوتت من ته ریده ی خاکی هه نده ران ئاواره ی ناو تاریک ترین کووچه ی دونیام بهڵام ئه من... له خاک و شاروزێدی خوم... غه ریب غه ریب ته نیای ته نیام (ره حیم لوقمانی) |
ئاوینه خه نجه رله هیتله رتیژناکه م نه فره تی من...هه ر له و که سه ناکه سه یه که هات ئاوێنه ی دروست کرد هه رنایناسم... به ڵام بێ شک له گشت که سێک خوێن تاڵتره وناخوشتره : له هه موو که سێکیش ناوی ئه و بوو که دڵداره که می خسته ده ریای غورووره وه و منیشی نارد بو هه رێمی گومان و سه رلێ شێواوی (عه لی محه ممه دزاده) |
پاکانه روژتا ئێواره ئاسمان ته ی ده کا رووبار هه زاران په ناو پێچ ده کا که چی هه رده بێبه ره و ده ریا چێ له رێگه ی نێوان لێکدابران وپێگه یشتنی من و توش گیانه... گه لێک باوه ش هه ن به ڵام هه موویان... رێی باوه شی توم پێنیشان ده ده ن عه بدوللاپه شیو |
گولله ی نیگا هه ڵمه ت به ری گورگ و رێوی دونده کان بوم به ڵام ئێستا گولله ی نیگا پێکاومی تامه زروییو حه زه کانم زیاره ت چاوه کانیه تی شه قام پره که س نازانێ چم به سه ر دێ کاتێ که دێ ده ستم شله ته زوی خوشی خوشه ویستی له جه رگ و د ڵم سه ر ئه کا بونی ئه که م "یادی ئه که م له ناو د ڵما ترسم هه یه خه یا ڵی ئه و جێم بهێڵێ ته نیا که وم ئوقره نه گرم... وه کوو شێتێ له کوڵانان هاوار بکه م ئازاری به م... ترسه که شم له به رتویه چاوه روان (هاوینی ۲۷۰۶) |
تو به هارت خوش ئه وی من پاییز ژیانی تۆ بههاره ژیانی من پاییز كۆڵمهی سووری تۆ سووره گوڵی بههارییه چاوه ماندوه كانی من هه تاوی بێ تیشكی پاییز ئهگه ر من هه نگاوێك هه ڵێنمه وه هه نگاوێك به ره و پێش له ده ستپێكی سههۆڵبه ندانی زستانم ئه گه ر تۆ هه نگاوێك به ره و پێش دههاتی و من هه نگاوێك به ره و پاش، به یه ك ده گه یشتینه وه له هاوینی گه رم و خۆش. ئیسته ش هه ربه و ئاواته هه نگاویک ئه گه رمه وه تو چی؟؟؟ شاندور پتوفی |
|
شیعری په نجه ره (اخوان ثالث) وه رگیر:جه لال مه له کشا وه ک دوو په نجه ره به رابه ریه ک بوین غافل له ده وروو سوری فه له ک بوین هه مووروژسلاو"پرسیار"پی که نین هه موو روژواده ی ژوانیکی شیرین عومری عیشق کورته چه غار"سه دچه غار وه ک شه وی پوشپه رروژی به فرانبار ئیستا دلی من خه سته و شکاوه له و دوو په نجه ره یه کیان به سراوه نه خه تای روژبونه مانگ جادوی کرد له عنه ت له سه فه رئاخر چی نه کرد |
اکنون ساعت 09:21 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |