![]() |
|
|
|
|
کاک زاگروسی به ریز
له سه ر ئیزنتان هیندیکه م ویرایش کرد . تکایه پیش ئه وی که تاپیکه که ت بنیری جاریک پیدا بچووه دوایش له به ر حه وتی پیته کان ئندازه که ی گه وره هلبژیره سپاس |
توانه وه به سه ر ڕۆحی گوڵێکدا به هێمنی ئه م مه مله كه ته جێ ده هێڵم نه وه ك هه نا سه كا نی فڕ ێم دا ته وه نێو جه نگه كا ن له م دو با ره بو نه وه ی سه عا ته نه گریسا نه دا سه ر م بۆ شتر له شو شه ی شه را بێك چاوم نابیناتر له په پو له یه ك پێش وه رزی گوڵ به گڕی چراكه م سوتا له م وه رزی غه ریبی یه دا ڕۆحم ئاسه وارێك بو دورتر له نیگاكانی خۆم ڕوحم پارچه یه ك پشكۆبو من له سه ر چیایه كی دوور ده م دی! ڕۆحم سێبه رێكی ته ڕبو هه میشه دوور ده كه وته وه لێم. ئه و عا شقێكی مه ست بو ......منیش مه ست ئه و له نێو ئا وا زه كا ندا مه ست ده بو من به مه ی!! ئه و سه مایی له ژێر به فردا ده كرد من له یانه یه كی چڵكن!! ئه و لێویی هه زاران گوڵی ماچ ده كرد من سۆ زا نیه كانی دورگه یی مه رگم ده برده وه!! من و ڕۆحم دوو ڕێبوار بوین ئه و به یانیان له شه قه ی باڵی ده دا به سه ر ڕۆخی ده ریا به ره و خۆر ده ڕوشت من به ره و جه نجاڵی ئاسنه كان!!!! ئه و له گه ڵ كزه بایه كدا خه و ده یبر ده وه من به شه كه تی جه سته یه كی ماندوو تا به یانی وڕێنه م ده كرد!!! ئه و یاده وه ری نه بو بۆی بگریه ت من دڵم له توره كه یه كدا دا به یاده كانم....!! ......... لێره وه به هێمنی ده ڕوم جه سته یه ك سارتر له ختوكه ی كونده په پویه كی مۆن جه سته یه ك سیس تر له تۆزی بیابانێكی تینو له ژێر تریفه ی ئه ستێره یه كی شێتۆكه دا هه نگاو به ئه سپایی ده نێم نه وه ك جیلوه ی چاوه كانی بمگێڕێته وه بۆ عه زابه كانی خۆشویستن!!! ڕۆحم خه ڵوه تگایه ك بو ..پڕ له عیسق من هێلانه ی كۆتره كانم ده شێواند! ڕۆحم له گه ڵ ئاوازێكی هێمندا سه رزه وی پڕ ده كرده وه له ژیان من له نێو گڕی جه نگه كاندا ژیانم له بیر كرد!! ئه و گه ڕۆكێك بو نێو له پی پڕ بو له په پوله چاوی له ئێواره یه كدا له خۆر وه ر گرت دڵی له خه نده یه كی خوداوه ند دروست كرابو.. من گه ڕوكیك بوم ده سته كانم پڕبون له فیشه ك چاوم له گۆزه یه كی شكاودا دۆزیه وه كه پڕ بون له شه هوه ت دڵم له نێو خه زانی شه وێكدا جێهێشت!!!!!!!! ..........به هێمنی لێره وه ده ڕوم له نێو دارستانێكدا به ئه سپایی هه نگاوده نێم نه وه ك ئه هریمه نێك بم دۆزێته وه و بم با ته وه نێو جه نگه كان به جه سته یه كی شێواو شێواوتر له پرچی ده ر وێشێكی مه ست به جه سته یه كی هیلاك وه ك گه ڵایه ك دوای ته رزه بارانێكی زۆر ده ڕۆم له نێو یادگاریه كانمدا وێنه یه كم جێ هێشتوه سیمایه ك بێ ڕۆح.....!! ڕۆحم عارفێك بو ، بێ خودا نوێژی بۆ خۆی ده كرد. ئه و ده فڕی و له قوڵایی ئاسمانه وه له منی ده ڕوانی ده خه وتو له خه نیدا له منی ده ڕوانی له ڕوژانی دڵداریمدا ده بو به مانگ ، له نێو تریفه كانه وه له منی ده ڕوانی له رۆژانی جه نگدا ده بو به هه ڵۆ ،له ژێر ته پو تۆزه كاندا له منی د ه ڕوانی...!! ......له نێو كۆڵانه كانی منداڵیمدا وێنه یه كم تیا جێهێشت سیمایه ك بێ ڕۆح.. من و ڕۆحم دووڕێبواربوین من له سه ر زه وی ئه و له نێو مانگ و هه و ره كان من ڕێگام هه بو ............ئه و فڕینی هه بو من ده گریام به سه رسیس بونی گوڵێكدا ئه و ده مه و به یان خونچه یه كی ده كرده وه به گوڵ من ده رگاكانم له سه ر خۆم دا ده خست ئه و ئا سمانێكی بۆم واڵا ده كرد من ده گریام بو مردنی خۆم ئه و ژیانی ده كرده وه به به رمدا ئێمه دوو ڕێبوار بوین من ڕێگام هه بو ئه و فڕین............. ...............لێره وه ده ڕۆم له ژێر گڕی خۆرێكدا به ئه سپایی هه نگاو ده نێم نه وه ك بزه كانی تێكه ڵم كاته وه به جه نگه كان ده ڕۆمو ئاوڕ له هیچ ناده مه وه نه وه ك نیگاكانی فڕێمداته وه نێو یاده كانی له شوێكدا دڵم به دیاری پێ دا ئه و هه ناسه یه كی پڕ كرد له حه سره تو له ئاوازێكدا نوسیه وه مه لێك له خه ونمدا بوی هێنام، ئاوڕ له هیچ ناده مه وه نه وه ك دیسانه وه مردویه ك بێته وه خه وم ده ڕۆمو ئاوڕناده مه وه نه وه ك سیحری چاوه كانی بمداته وه له خاچێكی سور... لێره وه له ڕۆحم جیادبمه وه ئه و ده بێته مه لێكی ئازاد له یه كه م فڕینیدا مردن له یاد ده كات له گه ڵ شه قه ی با ڵه كانی گه ڵای ته ڕو نامه كانی عیشق ده بارێنێ ئه ی ڕۆحی ئا زادم پێش وه رزی گه ڵا وه رین ببه به به ها رودڵم پڕ كه له سه وزایی ببه به شنه یه كی فێنك و ژوانم پڕ كه له خۆشه ویستی ببه به ده ریاو پاراوم كه با له حزه كانی خۆشبه ختی ببه به خوداو ئا شنام كه به نهێنیه كانی فڕین ئه ی ڕۆحی ئازادم من دیلێكم له و دیو قه فه سه كانه وه خه ون به ڕوخساری گوڵه وه ده بینم.........................!!!!!!!!!!!! |
سلاو بۆ هه مۆۆ کۆرده کانی کۆردستان خۆشهویست ئاسمان به قهد من ئهستیرهکانی خۆش ویستبایه هیچ ئهستێرهیهک دانهدهڕژا . زهریا به قهد من ماسی یهکانی خۆش ویستبایه ههرگیز دهنووکی ماسیگرهکان نهدهبوونه تابووت. چیا به قهد من بهفری خۆش ویستبا یا ههر چوار وهرزان بهفری دهماوه یا خۆیشی لهگهڵ ئهوا دهتواوه. بهڵام داخهکهم ئاواتم : ئاسمان، زهریا و چیایه خویشم : ئهستێره و ماسی و بهفرم . |
پیت ناخنکیندریم گومه شین، له خوبایی ئه ی گومه شین ره نگه به وه ی شه پوله کانت به گرمه و لرفه و هاوار و هه ره شه ن گیژ ده خون خو به دیواری هه رولی شاخا ده ده ن بایی بوبی و رفاند بیتت، ئه و هاوری، ئاو هاو سه نگه ر، ئاو روله ی شیرین ئه ی وه یشوومه ی نه هات به س له پیش چاوی جاندارو په له وه ری به سته زمان ده ورو و پشتت خوبایی که به قاقای ره ش به نیو چاوانی واگرژت ، ئاوازی ده لووشم ده گوژم به ست خوین – وست به تاویک مه لوورینه گوی رادیره بزانه به گژکی داهاتووی بمناسه و به هه موو چومان و خه لیج و روخم بناسینه - له مپه ره که ی ده ریای دووکان که پیش به تو چه ن رووباری له تو به لرفه تر ده گری ده سکردم - ئه و که شتیه مه زنانه ی هه زار شه پولی سه رکیشی تو ده شیلی، ده سکردم - ئه و ئاگره ی که سته مکا ر هه لده قرچینی ده سکردم، - من کارگه رم من ره نجبه رم من ئینسانی تیکوشه ری جه نگاوه رم پاش وه ی سه ری سه رکوتگه رم پان کردووه، ئه مجار دیمه سه رینی تو له خوبایی شه رت بی وه ها بتبه ستمه وه به هاورازا به نشیوا وینه ی ئه سپیکی ده سته مو به ده شت و ده را خوش ئازو وابتبه م و بتگیرمه وه، له بن هه موو داریک هه موو بنچکیک دا، چوک دابده ی سوجده ببه ی بو دار بو گول بو گه نم بو ئاوه دانی، ده ستی ماندوو پر بکه ی له هه رزانی له سه ر ده رکه ی خه یالی زیانه خوری و خنکاندن و مال ویرانی............. |
به ری به یانه، رووناکه ئاسو: ئا سوی هیوای کورد، مژده بی له تو! ده نگی بانگ هه لسا له مزگه وتی دی، بالدار هیلانه ی خه و به جی دیلی، قاسپه قاسپه ی که و ئاشکرا ئه لی: کاتی فه رمان هات کورد نابی بنوی به ری به یانه، رووناکه ئاسو: ئاسوی هیوای کورد مژده بی له تو! هه لسه ئه ی لاوی نیشتمانی کورد! سه رده می هه لسان هه رکه سی نووست، مرد! پیویستی پیروز؛ به لام سه خت و ورد چاوه روانته، هه لسه ده ست و برد! به ری به یانه، رووناکه ئاسو: ئاسوی هیوای کورد مژده بی له تو! بو به ختیاری و سه ر به خویی گه ل، له گه ل هاوریتا په ل بده ره په ل! که ی ده رچو تیشکی هه تاو له ده م که ل، وریا بی، زور چاک به کار بینی هه ل به ری به یانه، رووناکه ئاسو: ئاسوی هیوای کورد مژده بی له تو! |
به تهنیا جێ مههێڵن
|
اکنون ساعت 01:00 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |