در وفای عشق تو مشهور خوبانم چو شمع شب نشین کوی سربازان و رندانم چو شمع |
عارفی کو کند فهم زبان سوسن |
دل و دینم شد و دلبر به ملامت برخاست گفت با ما منشین کز تو سلامت برخاست که شنیدی که در این بزم دمی خوش بنشست که نه در آخر صحبت به ندامت برخاست |
ترسم این قوم که بر درد کشان می خندند |
اشک خونین بنمودم بطبیبان گفتند |
ده روزه مهر گردون افسانه است و افسون نیکی به جای یاران فرصت شمار یارا |
ای همه شکل تو مطبوع و همه جای تو خوش |
شربتی از لب لعلش نچشیدیم و برفت روی مه پیکر او سیر ندیدیم و برفت |
ترا که هرچه مرادست در جهان داری |
یا رب آن شاه وش ماه رخ زهره جبین |
تا مرا عشق تو تعلیم سخن گفتن کرد |
تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد وجود نازکت آزرده گزند مباد سلامت همه آفاق در سلامت توست به هیچ عارضه شخص تو دردمند مباد |
در سرای مغان رفته بود و آب زده |
همین که ساغر زرین خور نهان گردید |
دو یار زیرک و از باده کهن دومنی |
یعنی بیا که آتش موسی نمود گل |
یا رب این شمع دل افروز ز کاشانه کیست جان ما سوخت بپرسید که جانانه کیست حالیا خانه برانداز دل و دین من است تا در آغوش که می خسبد و همخانه کیست |
ترا آن به که روی خود ز مشتاقان بپوشانی |
در این بازار گر سودیست با درویش خرسندست |
یار با ماست چه حاجت که زیارت طلبیم |
ساقیا آمدن عید مبارک بادت |
تویی آن جوهر پاکیزه که در عالم قدس |
کس نیست که افتاده آن زلف دوتا نیست در رهگذر کیست که دامی ز بلا نیست |
تنها نه زر از دل من پرده بر افتاد |
دی پیر می فروش که ذکرش به خیر باد گفتا شراب نوش و غم دل ببر ز یاد |
دهان شهد تو داده رواج آب خضر |
جمالت آفتاب هر نظر باد ز خوبی روی خوبت خوبتر باد همای زلف شاهین شهپرت را دل شاهان عالم زیر پَر باد |
در دل ندهم ره پس از این مهر بتان را |
مزرع سبز فلک دیدم و داس مه نو یادم از کشته خویش آمد و هنگام درو گفتم ای بخت بخفتیدی و خورشید دمید گفت با این همه از سابقه نومید مشو |
وز راه هوا مرغ دلم گشت هواگیر |
دلم رمیده لولیوشیست شورانگیز دروغ وعده و قتال وضع و رنگ آمیز |
ز رقیب دیو سیرت به خدای خود پناهم |
ای قصر دل افروز که منزلگه انسی یا رب مکناد آفت ایام خرابت حافظ نه غلامیست که از خواجه گریزد صلحی کن و بازآ که خرابم ز عتابت |
تویی که به سرخوبان کشوری چون تاج |
جز نقش تو در نظر نیامد ما را جز کوی تو رهگذر نیامد ما را خواب ارچه خوش آمد همه را در عهدت حقا که به چشم در نیامد ما را |
ای پادشـــه خوبان داد از غـــم تنهایی |
یا رب این شمع دل افروز ز کاشانه کیست جان ما سوخت بپرسید که جانانه کیست حالیا خانه برانداز دل و دین من است تا در آغوش که میخسبد و همخانه کیست |
ترا آن به که روی خود ز مشتاقان بپوشانی |
دست در حلقه آن زلف دوتا نتوان کرد تکیه بر عهد تو و باد صبا نتوان کرد آن چه سعی است من اندر طلبت بنمایم این قدر هست که تغییر قضا نتوان کرد |
در همه دیر مغان نیست چو من شیدایی |
اکنون ساعت 08:40 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |