عتاب یار پریچهره شجریان فریاد
دلا ؛ بـسـوز كـه سـوز تـو كـارهـا بــکــنــــــــد
نـیـاز نـیـمشـبـی دفـع صــد بــلا بـکــنــــــــــد عـتـاب یــــــار پـریـچـهـره عـاشـقـانـه بـکــش کـه یـک کـرشـمـه تـلافـیّ صـد جـفـا بـکـنـــد http://www.youtube.com/watch?v=-R0GyyCKy28 این شعر و این اواز بسیار زیباست ناچاریم از حافظ هم چند تا شعر دوست داشته باشیم :d ولی من دوست دارم روزی سند شناسان بیان بگن اون شعرهایی که من از حافظ دوست دارم مال سعدی بوده اشتباهی رفته توی دیوان حافظ . یه روز همینطور خواهد شد !. |
کشاکش چیست؟ ما گردن نهادیم سرت گردم بکش اینها ندارد جفا دارد جفا ، چندانکه خواهی وفا دارد؟ ندانم یا ندارد نیالودی به خونم دامنت را اگر رنجم ز دستت جا ندارد فلک را گو که ما دیریست خصمیم ز دستش هر چه آید وا ، ندارد |
تو ملولی و مرا طاقت تنهایی نیست تو جفا کردی و من عهد وفا نشکستم سعدیا با تو نگفتم که مرو در پی دل نروم باز گر این بار که رفتم جستم ... |
یکی سیرت نیک مردان شنو |
گر عدل کنی بر جهانت خوانند ور ظلم کنی سگ عوانت خوانند چشم خردت باز کن و نیک ببین تا زین دو کدام به که آنت خوانند |
گاوی است در آسمان و نامش پروین |
جایی که تو باشی اثر غم نبود آنجا که نباشی دل خرم نبود آن را که ز فرقت تو یک دم نبود شادیش زمین و آسمان کم نبود |
جایی که عقاب پر بریزد |
ای عهد تو عهد دوستان سر پل از مهر تو کین خیزد و از قهر تو ذل پر مشغله و میان تهی همچو دهل ای یک شبه همچو شمع و یک روزه چو گل |
شمع و گل و پروانه و بلبل همه جمعند |
ای دوست دوا فرست بیماران را روزی ده جن و انس و هم یاران را ما تشنه لبان وادی حرمانیم بر کشت امید ما بده باران را |
روزی زسر سنگ عقابی به هوا خاست |
از چرخ فلک گردش یکسان مطلب وز دور زمانه عدل سلطان مطلب روزی پنج در جهان خواهی بود آزار دل هیچ مسلمان مطلب |
دور گردون گر دو روزی بر مراد ما نرفت |
عمری ز پی مراد ضایع دارم وز دور فلک چیست که نافع دارم با هر که بگفتم که تو را دوست شدم شد دشمن من وه که چه طالع دارم |
عمری است که دم به دم علی می گویم |
گر بی تو خواب و خورد نباشد مرا رواست خود بی تو در چه خور بود خواب و خور مرا عمری کمان صبر همی داشتم به زه آخر به تیر غمزه فکندی سپر مرا |
نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت |
ای گلبن جوان بر دولت بخور که من در سایه تو بلبل باغ جهان شدم اول ز تحت و فوق وجودم خبر نبود در مکتب غم تو چنین نکته دان شدم |
دانی که چیست دولت دیدار یار دیدن |
اگر یار مرا دیدی به خلوت بگو ای بی وفا ای بیمروت گریبانم ز دستت چاک چاکو نخواهم دوخت تا روز قیامت |
دل گفت اگر خواهی توبه است ترا راهی |
تن محنت کشی دیرم خدایا دل با غم خوشی دیرم خدایا ز شوق مسکن و داد غریبی به سینه آتشی دیرم خدایا |
خدایا سینه ای ده آتش افروز |
تن محنت کشی دیرم خدایا دل با غم خوشی دیرم خدایا زشوق مسکن و داد غریبی به سینه آتشی دیرم خدایا |
چشمم آن دم که ز شوق تو نهد سر به لحد |
نفس شومم به دنیا بهر آن است که تن از بهر موران پرورانست ندونستم که شرط بندگی چیست هرزه بورم به میدان جهانست |
نفس باد صبا مشک فشان خواهد شد |
ته دوری از برم دل در برم نیست هوای دیگری اندر سرم نیست به جان دلبرم کز هر دو عالم تمنای دگر جز دلبرم نیست |
تــا کی بـــه تمنای وصــال تــو یگانـــه |
اگر به گلشن ز نازگردد قد بلند تو جلوه فرما ز پیکرسر وموج خجلت شود نمایان چو می ز مینا |
سر خدا که عارف سالک به کس نگفت |
چون بلبل مست راه در بستان یافت روی گل و جام باده را خندان یافت آمد به زبان حال در گوشم گفت دریاب که عمر رفته را نتوان یافت |
گل همین پنج روز و شش باشد |
به چه کار آیدت از گل طبقی |
گل بی رخ یار خوش نباشد بی باده بهار خوش نباشد طرف چمن و طواف بستان بی لاله عذار خوش نباشد |
بیا ای شیخ و ازخمخانه ی ما
شراب خور که در کوثر نباشد بشوی اوراق اگر همدرس مایی که علم عشق در دفتر نباشد |
ماییم و می و مطرب و این کنج خراب جان و دل و جام و جامه پر درد شراب فارغ ز امید رحمت و بیم عذاب آزاد ز خاک و باد و از آتش و آب |
در دام روزگار چرا چونان |
مقصود من از کعبه و بتخانه تویی تو |
اکنون ساعت 04:06 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |