![]() |
به رد
|
شمشاڵی شه که ت
|
له به ر ده رگه
|
سروه ی به ێانی
|
کوردی له کیس چی و مفت و ئاسان
|
کرماشانه گه م
کرماشانه گه م كرماشانه گه م ئه ي خاك زێرين هاو زاراوه كه ي به دره و خا نه قين جگر گوشه كه ي ئيلامي دێرين نيشتمانه كه ي فرهاد و شيرين يادگارگه ي ماد و ساساني تو سان شاره يل گشت كوردستاني كرمانج بي سوران لوڕ يا كه لهوڕ تو ئه ڕاي ئيمه هه ر مه نييته دوڕ ناوت سه ر ڕه سته ي تاريخ ئيمه س وه بی كرماشان،كوردستان دي چه س وه ختي ، ئيمه ي كورد دڵمان شاد بود ئيلام ، كرماشان داژدارمان بود منبع : ROJ |
بەڕوخسارم پێمەکەنە
بەڕوخسارم پێمەکەنە بهروخسارم پی مهکهنه مهڵێ پۆشاکهکهی کۆنه سهرنج بهلهناخی دڵم ئهوجا بزانه دڵم چۆنه وامهزانه کهههژارم عاشقێکی تاوان بارم سهدان هيندهی ههژاريهکهم تهنيام و دڵ بهئازارم به کهم سهيری چاوم مهکه پريهتی لهخۆشهويستی دڵ رهق مهبه نهبا رۆژێ ههواڵی مهرگم ببيستی |
گـــهردنـــت ئـــازا نـــــاکـــــــهم
گـــهردنـــت ئـــازا نـــــاکـــــــهم زۆر پێم ووتی جێم مه هێڵه ده مکوژێ دهردی تهنیایی با تا سهر بێت خۆشهویستیت با نه گا بهماڵ ئاوایی گۆێت پێ نهدام به جێت هێشتم بیرت له من نهکردهوه به خۆت نهووت دوای من چی بکه تا کهی بگریم بهم دهردهوه چۆن دڵت هات ههناسه کهم من بۆ عهشقی تۆ چیم نهکرد حاشام ئهکرد له ژیان و خۆمم بۆ تۆ تهنیا نهکرد بۆت ئهگریام پێم ئهووتی مهرؤ بهبێ تۆ ههڵ ناکهم بێ ویژدان بووی به جێت هێشتم قهت گهردنت ئازا ناکهم |
دەردی دڵ بکەین فەرامۆش
|
له تهنیایی
له تهنیایی له تهنیایی شهوی ژینا، ئهنێم ههنگاوی كوێرانه ! نی یه دهستێ دهرم بێنێ له ناو ئهم گۆڕه وێرانه نی یه جوانێ، سهری كاسم بنێمه سهر دڵی نهرمی ! كه هیلاكی لهشم دهركا خهوی سهر باوهشی گهرمی ئهگێڕم چاوی بێ تینم به تاریكی شهوا، سهرسام نی یه پڕشنگی دوو چاوی ، كه ڕووناكی بكا، ڕێگام ! |
اکنون ساعت 07:22 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |