![]() |
|
|
پــایز چـــۆن رێ ئـــهدهی؟
|
دەکەی نەخچیری سەد دڵ هەر بەتیــــرێ ئیلاهی هەر بمێنێ دەست و بــــــازووت ! نالی |
|
|
سهرم ناوێ ئهگهر نهیخهم به حهڵقهی پهرچهم و چاوت دڵم ناوێ ئهگهر نهیكهم به فیدیهی چاوی عهییارت ئهسیری زوڵفی خاوی تۆم ، شههیدی ڕهمزی چاوی نۆ ئهمن گیراوی داوی تۆم ، بهسهد جێ دڵ بریندارت وهفایی |
بێستوونی عیشقی شیرینێک ئـــــەوا هـــــاتــۆتە پێش گەر لە حەق بێم و نەیەم، تەقلیدی فـــەرهــادێ دەکەم حهزرهتی مهحوی |
لەو ڕۆژەوە کە دوور بۆتەوە سایەت لە سەری من سووتاوە لە تاوت هەموو جان و جگەری من جەرگم هەموو لەت لەت بوو بە سێڵاوی سروشکم چ بکەم کە بە دەریا چووە لەعل و گەوهەری من دەیفەرموو لەسەر خاکی دەری خۆی کە منی کوشت جەننەت بەسە بۆ خوێنی شەهیدی نەزەری من قەد وا دەبێ خاکی دەری تۆ تاجی سەرم بێ؟ ئەو دەوڵەتە بۆ من نیە ، ئەی خاک بە سەری من زوڵفت کە وەکوو شامی غەریبانە لەوێدا حاڵی چیە داخۆ دڵەکەی دەر بە دەری من؟ وەک بولبولی شەیدا بە هەزار نەغمە دەناڵم جارێکی گوڵم ، گوێ بدە ناڵەی سەحەری من دیم هاتە عیادەت دەمی پڕ خەندە بوو یەعنی ڕووح و دڵی بیمارە دەوای گوڵ شەکەری من بێ نۆرە دڵم هێند لەسەر یەک مەشکێنە روو وا بکە شەوقێکی بدا تا فەنەری من زوڵفت سەبەبی جەزبی دڵم بوو ، بە برۆی تۆ کافر بووە بۆ قیبلەیی من راهبەری من خۆش بەو دەمە ساقی لە دەری مەیکەدە فەرمووی: ئەو جامە لە من بگرە وەفایی بە سەری من وەفایی |
|
اکنون ساعت 12:59 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |