مسند به گلستان بر تا شاهد و ساقی را
لب گیری و رخ بوسی می نوشی و گل بویی و |
وفا و عهد نکو باشد ار بیاموزی وگر نه هر که تو بینی ستمگری داند ج |
|
کسیکه ره بفریادم برد نی خبر بر سرو آزادم برد نی همه خوبان عالم جمع گردند کسیکه یادت از یادم برد نی د |
در چمن هر ورقی دفتر حالی دگر است |
شب تاریک و سنگستان و مو مست قدح از دست مو افتاد و نشکست نگهدارندهاش نیکو نگهداشت وگرنه صد قدح نفتاده بشکست س |
|
خوشا شیراز و وضع بی مثالش خداوندا نگه دار از زوالش ج |
جره بازی بدم رفتم به نخجیر سبک دستی بزد بر بال من تیر برو غافل مچر در کوهساران هر آن غافل چرد غافل خورد تیر ل |
لاله ساغرگیر ونرگس مست وبرما نام فسق
داوری دارم بسی یارب که را داورکنم ج |
جلوه بخت تو دل می برد از شاه و گدا چشم بد دور که هم جانی و هم جانانی ج |
جز نقش تو در نظر نیامد ما را جز کوی تو رهگذر نیامد ما را خواب ارچه خوش آمد همه را در عهدت حقا که به چشم در نیامد ما را ر |
راز درون پرده ز رندان مست پرس کاین حال نیست زاهد عالی مقام را "چ" |
چشمت به غمزه خانه ی مردم خراب کرد
مخموریت مباد که خوش مست می روی ل |
لاله دیدم روی زیبای توأم آمد به یاد شعله دیدم سرکشی های توأم آمد به یاد سوسن و گل آسمانی مجلسی آراستند روی و موی مجلس آرای توأم آمد به یاد و |
وصال او ز عمر جاودان به |
کو جنون تا خاک بازیگاه طفلانم کنند؟ رو به هر جانب که آرم ، سنگبارانم کنند هست بیماری مرا صحت چو چشم دلبران میشوم معمورتر چندان که ویرانم کنند م |
مخمور جام عشقم ساقی بده شرابی |
لب باز مگیر یک زمان از لب جام تا بستانی کام جهان از لب جام در جام جهان چو تلخ و شیرین به هم است این از لب یار خواه و آن از لب جام پ |
پیرانه سرم عشق جوانی به سر افتاد |
حال سوخته را سوخته دل داندوبس شمع دانست که جان دادن پروانه زچیست ف |
فتنه از چرخ و قیامت ز زمین برخیزد اگر آن چشم کمان کش به کمین برخیزد ای بسا خانه! که بر اسب شود تنگ و سوار تا سواری چو تو از خانهٔ زین برخیزد ب |
باخداباش وپادشاهی کن
بی خداباش وهرچه خواهی کن س |
ستارهای بدرخشید و ماه مجلس شد
دل رمیده ما را رفیق و مونس شد نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت به غمزه مسئله آموز صد مدرس شد ب |
بنگر ز صبا دامن گل چاک شده بلبل ز جمال گل طربناک شده در سایه گل نشین که بسیار این گل در خاک فرو ریزد و ما خاک شده ز |
زمن به حضرت آصف که می برد پیغام
که یادگیردو مصرع زمن به نظم دری ش |
شب آمد و باز رفتم اندر غم دوست هم بر سر گریه ای که چشمم را خوست از خون دلم هر مژهای پنداری سیخیست که پارهٔ جگر بر سر اوست ن |
نه هرکه چهره برافروخت دلبری داند
نه هرکه آینه سازد سکندری داند ب |
باز آ باز آ هر آنچه هستی باز آ گر کافر و گبر و بت پرستی باز آ این درگه ما درگه نومیدی نیست صد بار اگر توبه شکستی باز آ ع |
عاقبت منزل ما وادی خاموشان است
حالیا غلغله در گنبد افلاک انداز ص |
صوفی چو تو رسم رهروان می دانی بر مردم رند نکته بسیار مگیر و |
وضع دوران بنگر ساغر عشرت برگیر
که به هر حالتی این است بهین اوضاع پ |
پیوسته ز من کشیده دامن دل تست فارغ ز من سوخته خرمن دل تست گر عمر وفا کند من از تو دل خویش فارغ تر از آن کنم که از من دل تست غ |
غم عریبی وغربت چوبرنمی تابم
به شهر خود روم وشهریار خود باشم زمحرمان سراپده ی وصال شوم زبندگان خداوندگار خود باشم ج |
جانم به لب از لعل خموش تو رسید از لعل خموش باده نوش تو رسید گوش تو شنیدهام که دردی دارد درد دل من مگر به گوش تو رسید چ |
چون کائنات جمله به بوی تو زنده اند
ای آفتاب سایه زما برمدار هم چون آب روی لاله وگل فیض حّسنِ توست ای ابرِ لطف برمنِ خاکی ببار هم گ |
گه میگردم بر آتش هجر کباب گه سر گردان بحر غم همچو حباب القصه چو خار و خس درین دیر خراب گه بر سر آتشم گهی بر سر آب ک |
کو پیک صبح تا گله های شب فراق باآن خجسته طالع فرخنده پی کنم کی بود در زمانه وفا جام می بیار تا من حکایت جم و کاووس کی کنم ث |
ثریا کرد با من تیغ بازی
عطارد تا سحر افسانه سازی الف |
ای باده ز خون من به جامت این می به قدح بود مدامت خونم چو می ار کشی حلالت مِی بی من اگر خوری حرامت ب |
اکنون ساعت 10:31 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |