زان می خوردم که روح پیمانه ی اوست زان مست شدم که عقل دیوانه ی اوست دودی به من آمد آتشی با من زد زان شمع که آفتاب پروانه ی اوست ش |
شرم دار آخر جفا چندین مکن |
نه دل کم عشق یار می گیرد نه با دگری قرار می گیرد از دست تو آن سرشک می بارم کانگشت ازو نگار می گیرد و |
وضع زمان قابل دیدن دو باره نیست |
ژاله خورشید شعله بارد اگر درجهد برق خاطرش به غمام آسمان در ازاء حکم روانش خط باطل کشید بر احکام ص |
صحرا و باغ و خانه ندانم کجا خوش است |
ضعیفان خاک و خاشاکند سیلاب حوادث را |
یاد باد آنکه چو یاقوت قدح خنده زدی |
لبش میبوسد و خون میخورد جام |
جان خوشست اما نمی خواهم که جان گویم تو را |
پایم از عشق تو در سنگ آمدست عقل را با تو قبا تنگ آمدست نام من هرگز نیاری بر زبان آری از نامم ترا ننگ آمدست ح |
حسن خوش از روی خوبان آشکارا کرده ای |
مو احوالم خرابه گر تو جویی جگر بندم کبابه گر تو جویی ته که رفتی و یار نو گرفتی قیامت هم حسابه گر تو جویی ن |
نا امید است ز درمان دو بیمار طبیب |
وای آن روجی که در قبرم نهند تنگ به بالینم نهند خشت و گل و سنگ نه پای آنکه بگریزم ز ماران نه دست آنکه با موران کنم جنگ ه |
هر که آمد امارتی نو ساخت |
لاله کاران دگر لاله مکارید باغبانان دو دست از گل بدارید اگر عهد گلان این بو که دیدم بیخ گل بر کنید و خار بکارید ک |
کار من بیچاره گره در گره است |
شیرمردی بُدم دلم چه دونست اجل قصدم کره و شیر ژیونست ز موشیر ژیان پرهیز می کرد تنم وا مرگ جنگیدن ندونست س |
ساقیا برخیز و درده جام را |
فرو ناید سر مردان به نامرد اگر دارم کشند مانند حلاج ع |
عمر بگذشت به بیحاصلی و بوالهوسی |
غلام همت آن رند عافیت سوزم |
گذشت از چرخ و بگرفت آبله چشم ثریا را هوایت تا کجا ازپا نشان؟ لهٔ ما را تأمل تا چه درگوش افکند پیمانهٔ ما را نوایی هست در خاطر شک؟ رنگ مینا را الف |
ای که پنجاه رفته و در خوابی |
ثوابت باشد ای دارای خرمن |
من از وصال تو دل برگفته بودم و لیک |
صبح است ، دمی بر می گلرنگ زنیم وین شیشهٔ نام و ننگ برسنگ زنیم دست از اَمَلِ درازِ خود باز کشیم در زلفِ دراز و دامنِ چنگ زنیم ح |
حیف و صد حیف که با این همه زیبایی و لطف |
عالم تمام یک گل بی خار می شود |
راهی بــزن که آهی بـر ساز آن تــوان زد |
نابرده رنج گنج میسر نمیشود مزد ان گرفت جان برادر که کار کرد ق |
قبله ام روی بتان است و وطن کوی مغان |
فاش میگویم و از گفته ی خود دلشادم |
یاران همنشین همه از هم جدا شدند |
وصل خورشید به شب پره اغمی نرسد |
کس نداند که چه دیدم من از آن گردش چشم |
دلی کز معرفت نور و صفا دید |
شکوه آصفی و اسب باد و منطق طیر به باد رفت و از او خواجه هیچ طرف نبست ن |
نامه ی تعزیت دختر زر بنویسید