|
ای دل ای دل، نمی ترسی مگر از یار بی زنهار من ای دل، مرو در خون من، در اشکِ چون جیحون من نشنیده ای شب تا سحر آن ناله های زار من؟ یادت نمی آید که او می کرد روزی گفت و گو؟ می گفت : « بس، دیگر مکن اندیشۀ گلزار من! اندازۀ خود را بدان، نامی مبر زین گُل سِتان این بس نباشد خود ترا، کآگه شوی از خارِ من؟.» گفتم : « امانم ده به جان، خواهم که باشی این زمان تو سَردۀ و من سرگران، ای ساقی خمّار من.» خندید و می گفت : « ای پسر، آری، و لیک از حد مَبر.» و انگه چنین می کرد سر، ک«ای مست و ای هشیار من.» چون لطف دیدم رای او، اُفتادم اندر پای او گفتم : « نباشم در جهان، تا تو نباشی یار من.» گفتا : مباش اندر جهان، تا روی من بینی، عیان خواهی چنین، گُم شو چنان، در نفی خود دان کار من.» گفتم : « منم در دام تو؛ چون گُم شوم بی جام تو؟ بفروش یک جامم به جان، وانگه ببین بازار من» « مولانا» |
خداوندا، مرا وسیلۀ صلح خویش قرار بده. آنجا که کین است، بادا که عشق آورم. آنجا که تقصیر است، بادا که بخشایش آورم. آنجا که تفرقه است، بادا که یگانگی آورم. آنجا که خطا است، بادا که راستی آورم. آنجا که شک است، بادا که ایمان آورم. آنجا که نومیدی است، بادا که امید آورم. آنجا که ظلمات است، بادا که نور آورم. آنجا که غمناکی است، بادا که شادمانی آورم. خداوندا، بادا که بیشتر در پی تسلّی دادن باشم تا تسلّی یافتن، در پی فهمیدن باشم تا فهمیده شدن، در پی دوست داشتن باشم تا دوست داشته شدن. چه با دادن است که می گیریم، با فراموشی خویشتن است که خویشتن را باز می یابیم، با بخشودن است که بخشایش را به کف می آوریم، با مردن است که به زندگی برانگیخته می شویم. « فرانچسکوی قدّیس » |
|
|
|
|
|
داستان کوتاه داستان کوتاه گونهای از ادبیات داستانی است که نسبت به رمان یا داستان بلند حجم کمتری دارد و نویسنده در آن برشی از حوادث را مینویسد در حالیکه در داستان بلند یا رمان، نویسنده به جنبه های مختلف زندگی یک یا چند شخصیت می پردازد و دستش برای استفاده از کلمات باز است. به همین دلیل ایجاز در داستان کوتاه مهم است و نویسنده نباید به موارد حاشیهای بپردازد. |
|
اکنون ساعت 06:44 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |