![]() |
عیشق ئازادی
|
"دیلان" بۆ پایز ئـــێژێ:
|
یار به ماچی لیوی خۆی زامی دلان ساریژ دهكا
یار به ماچی لیوی خۆی زامی دلان ساریژ دهكا توند تهماشاكردنیكیشی شهخسی ئاقل گیژ دهكا ئهی خودا تا كهی له دهرههق من وهفاو مهیلی نیه بۆچ گلۆلهی بهختی من ههر روو له جیگهی لیژ دهكا (ئهحمهد موختار جاف) |
جه لال مه له کشا |
شێعری "دایە گیان" بە زاراوەی "سنەیی"
|
دووری لــهمـن خستـهوه بـــێ سـهبـهبــێ یـــاری مـن
دووری لــهمـن خستـهوه بـــێ سـهبـهبــێ یـــاری مـن بــــــــاری خـــودایـــا کـه تۆ بـــگری سهبـهبــکـاری من ! مـــهستـی خـهیاڵـــی ئـــهوه،لـــهحـزه ژمێری شـــهوه دوژمنــی خــوێنیـی خـــــهوه،دیـــدهیــــی بێداری مـن دیــده نیــگههبانــی یـــــار،تیپی سـروشـــکم هــــهزار نـــــاڵهیـــی دڵ نـــهی سهوار،ئـــاهه عهلهمداری مـن گریــــــــه بـهخـوڕ دێته خـــوار،ههروهکــــو عهینـی بههار خـــۆش بـووهتـــه ئــابشار مـهدمـهعــی سهرشاری من دولبـهری عالـی دهمـــــاغ،هــهم قهدهمی سـهروی بـاغ بێته نـــهزهرگـــهی قــــــهراغ دیدهیــــی جۆبــــــاری مـن حیکــمهتــــی تـۆ مولـهـهمـه،هـهم قهدهمت مهرههمـه موسـتهحـهقـی مـهرهـهمـه سینهیــی ئـهفــگـاری مـن شـــاهیدی عـهدلــه وهفــا،مهعدهنـی سیدقـه و سـهفــا هـــاتــــووه دهرمـــــان بــــــکــا قــــهلبـــی بـرینداری مـن ئــــــهی تـهلــــهفــــی گفتــوگـــۆ،جــامیعی کـیزب و درۆ واعییزیـــــــه ئیشـــی تــــــۆ،عـــــاشقـیـیـه کـــاری مـن مـهشرهبی (( نالـــــی )) گهلێ ئابــــی و ترشه،بهڵـــێ مــــوعتـهریفه خــــــۆی دهڵــێ:چـــا نییه ئــــهتواری مـن نالـــــــی |
چارهی خهمی من مهی نییه،مهیخانه بڵێ چی؟
چارهی خهمی من مهی نییه،مهیخانه بڵێ چی؟ بهو دهردهوه مهی نامگرێ،پهیمانه بڵێ چی؟ پێم وا نییه لهو غهدره له فریام بکهوێ کهس ئهو دۆست بوو وهفای بۆم نهبوو،بێگانه بڵێ چی؟ بسکت بده دهس شانه بهڵام چین مهخه ئهبرۆ زولفی تۆ شنه تێکی دهدا،شانه بڵێ چی؟ ههر عاشقه سووچیشی نهبێ دهیخهنه ئهستۆی شهم ئاگری کردۆتهوه،پهروانه بڵێ چی؟ تاوانی منه دهربهدهری و دهردیسهری من، مهل خۆی سهری خۆی ههڵگرێ، هێلانه بڵێ چی؟ شێتی قهدی تۆ شهرتی لهگهڵ چۆل و چیا بوو زانا بێ به زنجیرهوه،دێوانه بڵێ چی؟ خاڵی تۆ به پهرژین و،خهیاڵ ناسک و ساده بێچاره له ناو ئهو ههموو پاوانه بڵێ چی؟ چیرۆکی جوانیی تۆ له ناو لاپهڕ و دێڕا ناگونجێ،ئیتر نووسهری ئهفسانه بڵێ چی؟ تاسهی تۆ که دامدهگرێ،دهڵێن:”ئاخری خێر بێ!“ (هێدی) له گهڵ ئهو کۆنهبرینانه بڵێ چی؟ مامۆستا هێدی |
ئافرەت و جوانی
|
ئەی له علی له بی یار ، عەقیقی یەمەنی تۆ یا غوبچەیی نەشگوفتەیی باغ و چەمەنی تۆ شیشەی دڵەکەم کەن به سەری تیری نیگاهت وادیاره به چاوا ، بتی پە
ئەی له علی له بی یار ، عەقیقی یەمەنی تۆ یا غوبچەیی نەشگوفتەیی باغ و چەمەنی تۆ شیشەی دڵەکەم کەن به سەری تیری نیگاهت وادیاره به چاوا ، بتی پەیمان شگەنی تۆ ناری |
له تاوی ئاگری دووری دڵم پڕ ئاگره یاران
|
اکنون ساعت 12:01 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |