![]() |
سلام بر همه ی مازندرانیهای عزیز:53:
همیشه خوب و خوش و سلامت باشید. ممنون شکوفه جون به خاطر اطلاعاتی که در مورد گردشگری مازندران نوشتی خیلی مفید بود {پپوله} |
سلام به همه بچه های خوب |
سلام شکوفه ی عزیزم
چخد خوشحالم یه هم ولایتی اینجا میبینم ........{شیت شدن} آخ جوووووووووووووووووووووووووون _چپله |
الهی |
چتی هستی شکوفه جان ؟ تی حال خاره ؟
مه دل بپته اینجه وچون خارجی (کرمونشاهی) گپ زنه مه دل بیته اتا هم ولایتی پیدا بیه خا خدارو شکر _باوش |
ای خدا |
خاخر ته کجه وچویی؟ اینجه مِن خله مازرونی نویمبه ! مه دل بپیسه ! شِماها چچیسه سایت نِنی؟ می دل شی هم ولایتونسه تنگ هایته ... خله خله آی لاو یو تی فدا غزل |
ناتی کجای مازندرون نیشتی خاخر جان |
سوگ نامه
( اینی که اینجا گذاشتم یه سوگ نامه از خودمه به زبون شیرین ِ مازنی
توو پرانتز معنی ِ فارسی شو هم نوشتم اما شیرینی و سوز و سودای خاصی به لهجه ی محلی داره که ترجمه ی فارسیش نمیتونه سوز اون لحنو اون طور که باید ادا کنه ) "سوگ نامه" غم بَزو بَیته صحراره خِداجان مِه دل نِخارِه (غم دشت و صحرا رو گرفته ؛ خداجون حالم خوب نیس_:2:) دل دیگه اروم نِدارنه خامبِه چه کنم دِنیاره (دل دیگه آروم نداره.. دنیارو میخوام چیکار_:2:) نازِنینِ یار چه بوُردی؟ دل نِدارنه شِه غم خواره ( یار نازنین چرا رفتی؟ دل دیگه غم خوارِشو نداره_:2:) روز و ماه و سال،دَر شونه شو تا سِوایی بیداره (روز و ماه و سال داره میره و اون هنوز شبا تا سحر بیداره_:2:) این گردونِ نا جِوون مرد بَوِرده مِه دِلبر یاره (این روزگار ناجوون مرد یارمو برده ) خامبِه کوچ هاکِشِم بوُرِم خِدا اینجه غریب دیاره ( میخوام کوچ بکشمو برم ... خدایا اینجا دیار غریبیه.._:2:) دل تنگ هاییته شه یارِسِه دل ته غریبی سِه بِلاره (دل ؛ برا یارش به تنگ اومده.. قربون غریبیِ دلم برم_:2: ) عزیزِ جان تِه یاد بوُرده؟ اَمِه قول و حرف و قِراره؟ ( عزیزِ جانم یادت رفته؟ قول وحرف و قرارمونو؟_:2: ) اِسا شو بونه کی دَرِه بَخونه مِه سِه لالارِه ( حالا..{که تو نیستی} شبا کی هست که برام لالایی بخونه؟ _:2:) لای لای تِه دلِ تنگِ دور شیر بیشتِه بورده غِزالِه ( لای لای.. فدای دل تنگت ... شیر، غزالو تنها گذاشت و رفت!_:2:) لای لای.. تِه غِزال بانو دیگه نَویندِه بِهاره ( لای لای.. غزل بانویِ تو دیگه بهارو نمی بینه_:2:) چِشِ وا هاکِن بَوینی "مرگ و غِزال" وصاله ( چشماتو وا کن تا ببینیوصال" غزال و مرگ" رو_:2:) "وارش_مازنی" |
با این که من هیچی نفهمیدم! ولی تشکر زدم از بس که آهنگش قشنگ بود
من دو تا از بهترین دوستام مازندرانی ان و خیلی وقته که ندیدم شون الان که اینو می خونم اشکم درمیاد طراوت و منصوره...:( میگم " دستائی که رویِ چشمام گذاشتی رو می گیرم می بوسم" به مازنی چی میشه؟! میخوام سوپرایزشون کنم |
اکنون ساعت 07:55 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |