![]() |
دهردی دووری زۆر گرانه دڵبهرا هیجران بهسه
دهردی دووری زۆر گرانه دڵبهرا هیجران بهسه دڵ وهکوو پهروانه سووتا چاوهکهم سووتان بهسه عاقڵان شهیدا دهبن ڕووبوندی سهرو ڕوو لامهده عاشقان کوشتهی جهفاتن قهتڵی مهزلوومان بهسه مورغی دڵ پابهندی دانهوداوی خاڵهوزولفی خاو گیری بهندیخانه تا کهی بهندی بێ ئامان بهسه ههرچی بووم بردی بهتاڵان تورکی مهستی چاوهکهت تاقهت و سهبرو قهرارم پێ نهما تاڵان بهسه شاهیدم فرمێسکی خوێنینه که تۆ جهرگت بڕیم عاشقی ڕووتم ئهگهر تهقسیره گهر تاوان بهسه ئێستهکهش مهجنوون و لهیلێ ههن له عهسری تازهدا شێت و سهرگهردانی تۆم،حهیرانی تۆم ، حیرمان بهسه گهنجی عیشقت پڕ به وێرانهی دڵه و من پێم کهمه تا زیادبێ چاوهڕێی دیشم مهڵێ ئێحسان بهسه گهر قسهی عیشقی گۆڵ و بولبول له لات ئهفسانهیه تۆ گوڵی خهندان و ئهمنیش بولبولی گریان بهسه ئاورت بهردا دڵ و گیانی حهقیقی چاوهکهم دهردی بێ دهرمانه عیشقت دهردی بێ دهرمان بهسە (حقیقی) |
ئەلا ئەی ساقیی مەستان بە حەققی پیری مەیخانە
ئەلا ئەی ساقیی مەستان بە حەققی پیری مەیخانە بە گەردش بێنە جامی مەی بە یادی چاوی جانانە ئەمان ئەی موتریبی مەجلیس بە حەققی تاری رووحانی بڵا بێ نەغمەکەی سازت کە ئاوی ئاوری هیجرانە ئەتۆ ئەی رووحەکەم ساقی، ئەتۆ ئەی عومرەکەم موتریب پەیاپەی لێدە چەنگ و نەی، دەمادەم بێنە پەیمانە بە تیری غەمزە بملاوێنەوە زولفم لە گەردەن کە بە سەر هاتوومە مەیدانت، بە دڵ بۆت بووم بە نیشانە ئەگەر شەوقی جەمالی تۆ نییە من مەست و حەیرانم لەبەرچی بۆتە بولبول گوڵ، چرا بۆچ بۆتە پەروانە؟ لە شەوقی تۆیە سەرمەستە، بە زەوقی تۆیە پابەستە ئەگەر عاریف لە کەعبەیدا، ئەگەر کافر لە بوتخانە لە شیرینی جەمالی تۆیە رۆژی روونی لەیلایە ئەگەر فەرهادی سەرگەردان، ئەگەر مەجنوونی دێوانە دەمێکی مەست و بیمارم، دەمێک بێهۆش و هۆشیارم چ کەس نازانێ دەردی من، مەگەر ئەو چاوە کاڵانە دە هەر حەڵقێکیدا سەد دڵ، گرفتارە دەناڵێنێ سەری زولفی پەرێشانت مەگەر زنجیری شاهانە؟ هەناسەی عاشقان با نەدگرێ، بێ مروەتی تا کەی؟ بترسێ ئەی گوڵی نازکبەدەن لەو بایی زریانە ئەگەر زولفت وەکوو من عاشقی رووی تۆ نییە بۆچی سەراپا تێکچوو، کەوتۆتە بەرپێت، دەست و دامانە؟ ترازا دوگمەکەی سینەی، بەیاری زولفی هات غەمزە بەیان بەربوو لە لای چین، باخەبەر بن! تیرە بارانە ' وەفایی' بۆ گوڵێکی سەروباڵا شێت و شەیدایە وەکو قومری دەناڵێنێ وەکوو بولبول غەزەلخوانە !!! وەفایی |
چەند پارچە شێعری نویی شێرکۆ بێکهس له بەرهەمی “ئێستا کچێک نیشتیمانه”
چەند پارچە شێعری نویی شێرکۆ بێکهس له بەرهەمی |
کهوش
فەرهاد پیرباڵ / کهوش |
ڕۆژێک دادێت
ڕۆژێک دادێت |
بەندیخانه/ مامۆستا قانع
بەندیخانه/ مامۆستا قانع |
بەردی کەعبەیی شێعرەکانم
بەردی کەعبەیی شێعرەکانم |
بۆ سەردەشت عوسمان
بۆ سەردەشت عوسمان دوێنێ قەلەمیک لەشێوەی کۆترێکدا |