![]() |
|
صــوبـح پـێ نـاکـەنـێ تا بـێ نـەوایـێ شــەو بـە دڵ نـەگـری گــوڵـێ ناپـشـکـوێ تا بـولبـولی صـوبـحـێ بە کــوڵ نەگــری بـەری نـابـێ درەخـتـی باغـــی عـالـەم تا هەمـوو وەک یەک بە یەک سۆز و بە یەک شۆر و بەیەک دەم چڵ بەچڵ نەگری "حەمدی" |
|
بەغەمزەی چاوی مەخموری سیاهی مەستی مەی کردم بەماچی لێوی موستەغنی لەئەنواعی مەزەی کردم ترازا بەندی سوخمەی ئاڵی گوڵناری بە ئا هی من کەچی دەستی لەسەر دانا لە سەیری باغی بەی کردم بە هەوری پەرچەم و زوڵفی ڕوخ و ئەبرۆی کە داپۆشی لە شەوقی ڕوئیە تی بەدر و هیلالی یەك شەوەی کردم ئەگەر چی کوشتمی خۆ قابیض و لئەرواحی موژگانی بە قانونی مەسیحایی بە خەندەی لێوی حەی کردم بە عینوانی حەیا طوغرا میسالی زولفەکەی پوشی له کەسپی شێوە خطط و طوررەیی شاهانە کەی کردم گوناهی من نه بوو زاهید که مەیلم دا بە بتخانە هه موو تاوانی دڵ بوو عاشقی تەرسا پەچەی کردم کەناری ئاو کەنارم بوو قەدی سەروی چنارم بوو لە سەر چی بوو بە ئاڵۆزی لە سەیری نار و بەی کردم شکاتی زەخمی دڵ (ناری) لە طاهیر بەگ تەمەننا کە بڵێ ئەمڕۆ گوڵ ئە ندانێ بە تیرێ جەرگی پەی کردم !!! "ناری" |
مهیخانه پهرست نهبوم و تووشت کـــردم بـهو پیریه بهرهو پیــری ئـــهوینـــت بـــردم ڕوبــــیــنی که ڵـــــێڵاوه تـــکا تۆبه شـــکـا دیـنـــداری که ڕهنــــگی ڕیـــابوو شــــــردم خیام |
مادام که به شمشێری برۆت لهت لهته جهرگم لازم نییه ئهو خهنجهره، کردووته به بهردا دوو دیدهیی مهخمووری نیگارم به شهباههت وهک ئاهوو وههایه، که لهخهو بێ لهسهحهردا دهستێ که به داوێنی ئهتۆ، دهستێ به دڵ بم چی بکهم، که نییه دهستێ، بکهم خاکێ بهسهردا ئه حمه د موختارجاف |
|
|
|
|
اکنون ساعت 03:05 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |