نازنین چشم به شط دوخته بود
فارغ از عاشق دلسوخته بود دید کاید به روی شط به شتاب نوگلی چون گل رویش شاداب گفت به به چه گل زیبایی لایق دست چو من رعنایی جیف از این گل که برد آب اورا کند از منظره نایاب اورا زین سخن عاشق معشوقع پرست جست در آب چو ماهی از شست .... (کاملوش میتونین در سایت پیدا کنینن - ایرج میرزا - قمر - هنگامه اخوان) شعر قبلی هم فرهاد خونده در سایت میتونین پیدا کنین ------------------------ ای نور هر دو دیده بی تو چگونه بینم وی گردنم ببسته از تو کجا گریزم ؟ علیرضا قربانی... |
گل بي رخ يار خوش نباشد
بي باده بهار خوش نباشد |
ز بهار جان خبر ده هله ای دم بهاری ز شکوفههات دانم که تو هم ز وی خماری بشکف که من شکفتم تو بگو که من بگفتم صفت صفا و یاری ز جمال شهریاری اثری که هست باقی ز ورای وهم اکنون برود به آفتابی که فزود از شراری |
چو غلام آفتابم هم از آفتاب گويم
نه شبم نه شب پرستم كه همي ز خواب گويم |
ماه درست را ببین کو بشکست خواب ما تافت ز چرخ هفتمین در وطن خراب ما خواب ببر ز چشم ما چون ز تو روز گشت شب آب مده به تشنگان عشق بس است آب ما جمله ره چکیده خون از سر تیغ عشق او جمله کو گرفته بو از جگر کباب ما شکر باکرانه را شکر بیکرانه گفت غره شدی به ذوق خود بشنو این جواب ما |
من بحر تمامم و یکی قطره نیم
احول نیم و چو احولان غره نیم گویم به زبان حال و هر یک ذره فریاد همی کند که من ذره نیم |
دلتنگ همیدانند کان جای که انصافست صد دل به فدا باید آن جان بقایی را دل نیست کم از آهن آهن نه که میداند آن سنگ که پیدا شد پولادربایی را عقل از پی عشق آمد در عالم خاک ار نی عقلی بنمی باید بیعهد و وفایی را |
آن را منگر که ذوفنون آید مرد
در عهد و وفا نگر که چون آید مرد از عهدهی عهد اگر برون آید مرد از هرچه صفت کنی فزون آید مرد |
چون خون نخسپد خسروا چشمم کجا خسپد مها کز چشم من دریای خون جوشان شد از جور و جفا گر لب فروبندم کنون جانم به جوش آید درون ور بر سرش آبی زنم بر سر زند او جوش را معذور دارم خلق را گر منکرند از عشق ما اه لیک خود معذور را کی باشد اقبال و سنا |
خوبان پارسي گو بخشندگان عمرند
ساقي بده بشارت رندان پارسا را حافظ به خود نپوشيد اين خرقه مي آلود اي شيخ پاکدامن معذور دار ما را ==================== گر تو همه سیمرغی از آه دلم می ترس کاتش ز دلم ناگه در بال و پرت افتد خون جگرم خوردی وز خویش نپرسیدی آخر چکنی جانا گر بر جگرت افتد؟ عطار ====================== |
اکنون ساعت 01:39 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |