![]() |
پارادوکس (متناقض نما)- نمونه های زیبای تناقضات
پارادوکس (متناقض نما)- نمونه های زیبای تناقضات
:) در مورد اینکه پاردوکس چیه و اینا دیگه همه میدونن میتونین یه سرچی هم بزنین خودتون یا وایسین چند تا پارادوکس قشنگ که خوندین متوجه میشین .... من خودم پاردوکس زیاد شنیدم ولی راستش جذبم نکرده یا برای من پارادوکس نبوده و خوشم نیومده ... اولین پارادوکسی که من رو به خودش جذب کرد یکی از پاردوکسهای احتماله .... مسئله سه کارت مسئله سه کارت یکی از مسائل معروف نظریه احتمالات است که صورت آن به شرح زیر است: فرض کنید سه کارت در اختیار داریم:
جواب درست این مسئله ۲/۳ ولی جواب شهودی آن ۱/۲ است. در نگاه اول به نظر میرسد که اگر یک روی کارت سیاه باشد دو حالت برای طرف دیگر وجود دارد. یا کارت ما کارت سیاه است و طرف دیگر نیز سیاه رنگ است یا کارت ما سیاه و سفید است و طرف دیگر سیاه است. اشکال اصلی این راه حل این است که در این مسئله نه تنها یک روی کارت سیاه است بلکه رویی از آن که بالاست سیاه رنگ است. (توضیح بیشتر در ادامه خواهد امد ) =============================================== پارادوکس بعدی هم راستش برای من خیلی جالب نبود اما شما در موردش بحث کنین شاید چیز قوی تری توش هست و من نفهمیدم : پارادوکس اعدام غیر منتظره
این یه مسابقه نیست لطفا جواب هاش رو از ویکی پدیا ! در نیارین سعی کنین خودتون فکر کنین |
کره کورش بذا مردم زندگیشانه بکنن، اینا نه به درد دنیا موخوره نه آخرت
|
پارادوکس اعدام غیر منتظره
نقل قول:
=========================== -------------------------------در یک روز جمعه دادگاه شخصی را به مرگ محکوم کرد. قاضی به زندانی محکوم گفت: «ظهر یکی از روزهای هفته آینده، حکم اعدام تو اجرا خواهد شد، ولی ما آن روز را برای تو مشخص نخواهیم کرد و تو هرگز قبلاً از آن روز اطلاع پیدا نخواهی کرد و فقط شش ساعت قبل یعنی صبح روز اجرای حکم موضوع را به تو اطلاع خواهیم داد.» به نظر من که این استدلال تنها روز جمعه را برای اعدام شدن حذف میکند ... ====================================== پارادوکس مشابه پارادوکس پیک غیر منتظره دفاعیات از پارادوکساین پارادوکس هم برای واضح تر و قابل فهم تر شدن پارادوکس اصلی توسط اسکریون بیان شده است.
|
این انقدر توش جمعه و پنجشنبه داشت که من هیچی نفهمیدم تازه خط هارم هی قاطی میکردم{شیت شدن}{شیت شدن}{شیت شدن}{شیت شدن}:37::37::37::37:
|
جالب بود.
با این که من فکر کردم و نفهمیدم. البته گاهی فهمیدن به اندازه پروسه فکر کردن لذت بخش نیست. بعضی پارادوکس ها اصلا تبدیل میشن به دور باطل مثلا شک گراهایِ محترم معتقدند:" باید به حقانیتِ هر چیزی شک کرد" و من فکر کردم هر چیزی شاملِ خودِ شک هم میشه و پس باید به شک هم شک کرد و باز به همین ترتیب تا سرگیجه بگیری! :دی انصافا موافقم که بعضی پارادوکس ها اصلا جالب نیستن. |
پارادوکس سوریتس
یکی از پارادوکس هایی که خیلی به نظرم ناجالبه پارادوکسِ سوریتس هست:
"پارادوکس سوریتس یا تپه شنی با برداشتن یک دانه شن از یک تپه شنی شروع میشود. سوال این است که آیا با برداشتن یک دانه شن همچنان تپه شنی خواهیم داشت و به همین ترتیب تا رسیدن به آخرین دانه شن این سوال ادامه دارد. همه قبول داریم که یک دانه شن دیگر تپه نیست اما مرز تپه نبودن این توده شنی دقیقا کجاست؟" من معتقدم که این فقط یک جوک گرامری و بازی با کلمات است. گذری به نظریاتِ فیلسوفانِ زبانی (آنها معتقد بودند که مشکلاتِ فلسفه ناشی از استفاده غلط زبان است) این مساله را بازتر می کند. یکی از بزرگانِ این جمع لودویگ ویتگنشتاین است. او معتقد بود که لفظ در کاربرد معنا پیدا می کند؛ زبان با هیچ چیزِ "واقعی" متناظر نیست و تنها مجموعه ای از قوانین، مثلِ قوانینِ یک بازی، است.مثلِ بازیِ شطرنج که هر حرکت با حرکات دیگر در ارتباط است اما در ذات خود معنای مشخصی ندارد. واژگان در کاربرد روزمره تنها به هم "شباهت خانوادگی" دارند و معنی آنها در این طیف قرار می گیرد.مثلِ رنگها. در طیف رنگ آن مرزی که دو رنگ از هم جدا می شوند مشخص نیست اما در عین حال در دو طرف طیف دو رنگ کاملا متفاوت داریم. اینجا هم موضوع بحث دانه شن و تپه شن است که مثال رنگ می تواند نمونه ای خوبی برای توضیح این مورد هم باشد. مرزی که این دو را از هم جدا می کند قابل تشخیص نیست چراکه زبان با واقعیت متناظر نیست و لفظ تپه شنی تنها در صورتِ کاربرد معنا دارد. حالا این تعبیر منه ها ... شاید هم من درست نگرفته باشم! |
ادری همین که به یک دانه شنت رسیدم دیگه بقیه ش رو نخوندم !
اره از اون مسخره هاست یا حتی ارایشگری که در شهری زندگی میکند که فقط موی ... اه اه . واه! این منم که گفتم : نقل قول:
نمیدونم چرا نوشته ام خوشم نیومده ساعتها بحث کردیم دیگه حوصله-ش رو ندارم ! {داش مشتی} |
خیلی بده که نخوندی...کلی دلیل واسه بی معنی بودنش آوردم..دهه!
بشین بخون |
اکنون ساعت 01:19 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |