![]() |
ئهوین
ئهوین کوتم لهدلت ماڵ بکهم، بهڵامئهوێ زۆر بهنرخه بۆیهلهچاوت خێوهتم داوه * پێشکهش بهوهی کهنازانم لهبهری چاویم یا لهبیرێکی دووری ههر چۆن بێت ههر خۆشیم دهوێ، چونکهشیاویخۆشهویستیه * منداڵ بووم وام دهزانی کهزۆرتر لهدهژمارهیهک نیه، ئێستا نازانم کام ژمارهلهههموو زۆرتره خۆشتم دهوێ به ئهندازهی دهژمارهکهیمنداڵیم * خۆزگهبیری شیرینی دوێکهمان ئاواتی دووری ئێمڕۆماننهبوایا * ههتا ههناسهم بکا هاتوو چۆ قهت لهبیرم ناچێ خۆشهویستی تۆ * ئهمن دهمگوت لهدونیا تا بمێنم لهبهر کهس ئهستهم سهر دانهوێنم کهچی ئیستا لهداوی بسکی تۆ دا گرفتارم گوڵم موو ناپسێنم هێمن شهرتهتا مردن لهیادی تۆ بم بهشداری خۆشی و ناخۆشی تۆ بم خۆشهویستی تۆ زۆر گرنگهلام خۆزگههمزانی منیش لای تۆ وام * موههبهت لهدار فێر به، کهههتا سێبهریشی له سهرداربڕ لانابات * هیچکاتێک دووری لهسهر بیر زاڵ نابێت . . . ههموو کاتێ لهبیرتم * لهبیرم نایێت تۆ لهبارانی یان لهشنۆ ههر شتێک ههی لهبیرم ناچێ یادت * |
ئهگهرڕهنجی ڕۆژگار دڵمبشکنێ لهسهر ههمووی پارهکانی ناوهجوانهکهت دهنووسم * ئهگهر رۆژێک دڵی یهکێکت شکاند مێخێک لهسهر دیوارێک دا بکوته ئهگهر دڵت بهدهس هێنا مێخهکهدهر بێنه بهڵام چ فایدهکهجێی مێخهکهلهسهردیوارهکهیه... * وێرانهنهئهوهیهکه جهمشید بهنای کرد وێرانهنهئهوهیهکهفهر اد رووخاندی وێرانهدڵی ئێمهیهکهبهههر ڕوانینی یار سهد بار سازرا و باری دیکهش رووخا * تۆبهبۆنهی ههبوونی مهرام بهزیندانی ههتایی لهدڵی من مهحکوومی * بهجیاتی ئهم ههموو ئهستێرانهئهگهر مانگببوایا ئهم ئاسمانهبێ تۆ هێشتا تاریک بوو * ئهوین تهنیا ڕووداوی نهمری ژینه... * هێشتا نهمدیوهلهسهر لێوێ بزهی جوانی تۆ هیچ کاتێ ناگرێت کهسێک لهدڵم جێی تۆ * گهر فرمێسکهکانم گوڵی ژینت ئاو بدا ههمیشهدهگریم بۆ ئهوهی کهبژیت * ئهگهر بمرم شایهت تۆ ناراحهت بیت بهڵام ئهگهر تۆ ناڕاحهت بیت من دهمرم * لهوڵاتێک کهلهوێ نیهکهسێ یاری کهسێک خۆزگهخودایهنهکهوتایا کاری کهسێک بهکهسێک * خۆشم دهوێ بمرم و ڕهشپۆشت کهم نامهوێ زندوو بمێنم و فهرامۆشت کهم * وهکوو باران دلۆڤان به کهبهیهک جور دهبارێ لهسهرگوڵی سوور و گیایههرز * چاوهڕێی کهسێک به کهئهگهر سادهترین پۆشاکتیش لهبهر بێت تۆ بهههمووی دونیا نیشان بدات و بڵێت: ئهمهههمووی دونیای منه . * سادهکوتن وهکوو سادهژیان جوانه ئهمنیش سادهدێژم خۆشتم دهوێ . * بۆ من کهدڵم پڕی بێدهنگیه دهنگی پێت لهدوورهوهش دڵ خۆشیم پێ دهدات * داستانی ژینی من چیرۆکێکه کهسهرهتای بوونی تۆیهو دواییی نهبوونت . * ئینسان خۆشهویستی لهبیر نابات بهڵکوو بهنهدیتنیان عادهت دهکات * پێشکهش بهوهی کهنهدیتنی وهکو لهبیر بردنینامومکینه * لهجیاتی ئهو دهستهگوڵهی کهدوای مهرگم بۆ سهریگۆڕمی دێنی لهقێک لهو دهستهگوڵهلهکاتی ژیانم بۆمیبێنه... * وا مهزانهکهخۆشهاڵم لهکاتی ههڵپهڕینا کهباڵندهش ههڵدهفڕێ لهکاتیسهربڕینا شێرکۆ بێکهس |
اکنون ساعت 06:44 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |