بسیار عالی بود یک نکته اضافه کنم و آن اینکه متن حسنک وزیر در تاریخ بیهقی تدوین شده توسط مرحوم ابوالفضل بیهقی در قرن ششم از جمله زیباترین و به یادماندنی ترین متون ادب فارسی می باشد "فصلی خواهم نبشت در ابتدای این حال بردار کردن این مرد پس به سر قصه خواهم شد. امروز که من این قصه آغاز می کنم از این قوم که سخن خواهم راند یک دو تن زنده اند به گوشه ای افتاده و خواجه بوسهل چند سال است تا گذشته است و به کیفر آنچه از وی رفت گرفتار... و اگر کرد دید و چشید..." و خود ابوالفضل بیهقی در اثنای داستان شعر بالا از رودکی را آورده که به زیبایی و اثر گذاری واقعه نگاریش لطفی دیگر بخشیده. به هر تقدیر داستان مفصل بردار کردن این مرد در کتاب گرانقدر تاریخ بیهقی آمده و از آنجا که متفقا بیهقی را مورخی منصف می دانند رجوع به آن هم از جهت لذت یابی ادبی از متن بینهایت زیبای آن و هم از جنس آشنا شدن با بخشی از تاریخ این آب و خاک مظلوم و همواره مجروح مفید است. از ساقی عزیز و فرهیخته و سخن شناس هم تشکر می کنم به سهم خود و هم از ایشان خواهش می کنم در صورت دسترسی به تذکرة الاولیای عطار متن حلاج را هم در یکی از پستهایشان مرحمت نموده بگذارند که به تعبیری از این جنس است و موجب اخلاص بیشتر به حضرتشان
یا علی مدد
ویرایش توسط abadani : 02-14-2010 در ساعت 11:50 AM
|