03-09-2010
|
 |
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی 
|
|
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
ئێمه كێین
من كێم ،،،، تۆ كێیت ،،،،،
ئاسانترین وزهحمهترین پرسیار ، كه ولامێكى دروستى نییهو ههموو كهسێك شهوو رۆژ ههول دهدات و وهلامى بداتهوه ..
پرسیارهكه ئهوهیه كاتێك پرسیار له خۆت بكهیت : من كێم ؟؟؟ئهگهر ئهو پرسیارهت ئاراستهى یهكێك كرد ئهوا یهكسهر دهلێتمن فلانه كهسهم كورى فلانه كهسهم و عهشیرهتیشم فلانهیه و له فلانه ولات ئهژیم
... ههلبهته ئهم ولامه ههلهیه ؟؟ دهزانى بۆ ؟؟كاتێك پرسیار دهكهم من كێم ؟؟ ئایا من ناو و نازناوو عهشیرهكهى خۆمم ...
ههلبهته نا ..
لهوانهیه كۆچ بكهم یان ناوو نازناوى خۆم بگۆرم بهلام من ههر منم .... هێشتا ههمه ..
ئایا به گۆرینى ناوى خۆم من ون بووم ؟ههلبهته نا ...
كهواته من ناوى خۆم نیم ....
ئهى كێم ؟ئایا من یادهوهرییهكانى خۆمم ، رووداوهكانى ژیانى خۆمم ؟؟نا چونكه لهوانهیه زاكیرهكهمم له دهست بدهم ... بهلام هێشتا ههم ..
ئایا به لهدهست دانى زاكیرهكهم به دوور دهزانم ؟؟ ههلبهته نهخێرئهى من كێم ؟؟ئایا من كهسایهتی خۆمم ، فكرهكانى خۆمم ، بیرو باوهرهكانى خۆمم ؟ههلبهته نا چونكه ههموو ئهوانه قابیلى گۆرانن ،لهوانهیه بێ بروا ببێته موسولمان و خراپهكار ببێته مرۆڤێكى چاك و فكریش لهگهل رۆیشتنى تهمهن دهگۆرێت ....
بهلام ئایا من به گۆرانى فكرو بیرو باوهرم ون ئهبم ؟؟؟ههلبهته نا ... چونكه هێشتا من ههم ..
ئایا من جهستهو رهنگ و روخسار و ئادگارم ( ملامح )
ههلبهته نا ...
شێوهو روخسارم به رۆیشتنى تهمهن دهگۆرێن ،بهلام هێشتا جهستهكهت ماوه ، مرۆڤ درێژ دهبێت و گهوره دهبێت بهلام هێشتا ههیه ..
ههتتا مرۆڤ دواى مردن و نهمانى جهسته و ناوو نازناو رهنگ و ناسنامه و بیرهوهریی و ههموو شتێك ......... هێشتا ههیه ..!
ئهى تۆ كێیت و من كێم ؟؟ئایا من رۆحم .؟؟ئهگهر بلێم من رۆحم ..... ئهى رۆح چییه ؟؟؟؟؟؟؟؟دهرۆیته ناو پرسیارێك كه ولامى لاى مرۆڤ نیه .
و له كۆتاییدازانیت كه ئهم پرسیاره چهند زهحمهته ........... من كێم ..............؟؟حهقیقهتى ئهو بونهوهره دهبێت چی بێت كه ههتا دواى مردنیشى ههر ههیهئهو شته چیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ئایا دهتوانى ولام بدیتهوه ...
ئهوه زهحمهتترین پرسیاره له مێژوودا كه ولامى نیهو له كۆتاییدا ... ئایا ئێستا دهتوانى پێم بلێیت : تۆ كێیت و من كێم و ئێمه كێین ؟؟
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|