موضوع: شعر كردي ...
نمایش پست تنها
قدیمی 03-15-2010
behnam5555 آواتار ها
behnam5555 behnam5555 آنلاین نیست.
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی

سپاسها: : 3,172

3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
behnam5555 به Yahoo ارسال پیام
پیش فرض به‌ فرمێسک

جه‌لال مه‌ له‌کشا وکتێبی درۆکانیش راسته‌قینه‌ بوون.

به‌ فرمێسک

ئاودراون
ئه‌و قامیشانه‌ی!
بڕیاره‌!
ببنه‌ شمشاڵ!
بۆ هه‌ ڵپه‌ڕینی داهاتوو...
ئه‌م جۆره‌ شێعرانه‌ به‌ ڕاستی سه‌رسامم ده‌کا! واته‌و مانای زۆر له‌ قالبی چه‌ند وشه‌دا ئه‌مه‌ واته‌

شێعر...
هه‌ر چه‌ند رێگه‌ی شێعری من جیاوازه‌، به‌ڵآم هه‌میشه‌ له‌ به‌رامبه‌ر راستیدا سه‌ری کڕنۆش داده‌نه‌وێنم و...
به‌ ڕاستی هه‌ندێ له‌ شێعره‌کانی ئه‌م ده‌فته‌ره‌ شێعری ره‌هان ئه‌مه‌ مایه‌ی خۆشحالیه‌ که‌ شاعیرانی وه‌ک جه‌نابت له‌ گؤشه‌و که‌ناری نیشتمانه‌ هه‌ژاره‌ که‌ماندا سه‌ریان هه‌ڵداوه‌...
سپاس بۆتۆ که‌ به‌ هێندێ له‌ شێعره‌ کانت دوای ماوه‌یه‌کی زۆر دڵت به‌ چه‌ندان شێعری راسته‌ قینه‌و جوان غه‌نی کردم!
له‌ ژوان دا
ئه‌ی تۆ چیت ئه‌کرد!؟
ئێستا بوویته‌
فرمێسکی دووریمان
ها؟ ... گریان!؟
جێگه‌ی ئه‌م شێوه‌ شێعرانه‌ له‌ ناو ئه‌ده‌بیاته‌که‌ماندا که‌مه‌... پێویسته‌ ببی ئه‌وه‌ نێه‌ جه‌نابت له‌ لووتکه‌ی ئه‌م
شێعره‌دا راوه‌ستاوی...
ده‌ست خۆشانه‌ت پێ ده‌ڵێم...هێند شێعری جوان وبه‌رزت زۆرن دڵم نایه‌ ڕه‌خنه‌ له‌ چه‌ند خاڵی لاواز بگرم...له‌ گه‌ڵ زۆر له‌و شێعرانه‌دا پێوه‌ندیم هه‌یه‌و ده‌ڵێی تێیاندا ده‌ژیم...
به‌ ماچێک وشێعرێک
شێعرێک!
ده‌فرۆشم ژیانم و...
ئیتر به‌ ئه‌وینتان ده‌سپێرم!

من نازانم بۆ شێعر(( تێئۆری)) بافی بکه‌م. شێعر شۆڕشی هه‌سته‌و ئاوێته‌ له‌ گه‌ڵ خه‌یاڵه‌ و ئه‌م قسه ‌قۆڕانه‌ی ناوی!

وهه‌ر ته‌نیا ئه‌وه‌ ده‌زانم که‌ شاعیریت وئه‌م نووسراوانه‌ش شێعرن وبه‌رزن و...ئه‌مه‌ش هاواری دڵی منه‌ که‌ تۆ به‌یانت کردوه‌...

ئه‌گه‌ر هاتو!
من نه‌سووتام!
به‌ باوه‌شێک گڕ...
دێمه‌وه‌!!!
چاوه‌ڕێ بن په‌پووله‌کان...!!!
کاکه‌ گیان! ده‌ست وذڵ وچاوت خۆش بێ وخه‌یاڵت به‌ر ده‌وام... کتێبخانه‌ی گه‌له‌که‌مان نیازی به‌و به‌رهه‌مه‌ هه‌یه‌...

27/12/84
جه‌لال مه‌له‌کشا_سنه‌

دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی

خالید حسامی( هیدی )
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید