09-19-2010
|
 |
مسئول ارشد سایت ناظر و مدیر بخش موبایل  
|
|
سپاسها: : 8,720
6,357 سپاس در 1,362 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
کوه جم - کوه پردیس
کوه جم
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
کوه جم، (همچنین کوه پردیس یا کوه پردیس جم)، در حومه شهرستان جم از توابع استان بوشهر و در نیمهٔ راه بندر کنگان به فیروزآباد قرار دارد.
این کوه نزد مردمان چاهه و جم، مکانی مقدس به شمار میرود، چرا که برپایهٔ نشانههای مستند موجود در آتشکدهٔ این کوه، گمان آن میرود که این کوه از نخستین مکانهایی باشد که در آن نفت سوزاندهشدهباشد. به باور مردم محلی، آتشکدهٔ موجود در قلهٔ این کوه، زادگاه و محل غسل تعمید پدر جمشید پیشدادی
تاریخچه و باستانشناسی
پژوهشها نشان میدهد در کوههای مشرف بر ناحیهٔ جم، دیوارهای صیقلزدهشدهٔ بزرگی در نقاط گوناگون با زاویههایی خاص وجود دارد که افسانهها و روایات قومی جم در لهجهٔ محلی آن را «چرم آینه» میخوانند.
به گفتهٔ بزرگسالان ناحیهٔ جم، آنها قطعههای کوچکی از شیشهٔ سیاه را در زیر این «چرم آینه»ها مییافتهاند که فرضیهٔ پادشاهی جم در این ناحیه را قویتر میکند.
مدیر میراث فرهنگی استان بوشهر در ۲۲ مهر ۱۳۸۰ یادآوری کرد که در مطالعات انجام شده توسط بدیعه دشتی، پژوهشگر انگلیسی ایرانیتبار به همراه متخصصان میراث فرهنگی بوشهر، در آنجا کوهی به نام «پَدَری» در لهجهٔ محلی، که همان پردیس است وجود دارد که برپایهٔ اوستا محل اقامت جم و آغاز پادشاهی او بودهاست.
بدیعه دشتی پژوهشگر انگلیسی این منطقه در گفتگو با خبرگزاری فارس دربارهٔ کوه پردیس چنین گفتهاست: بر اساس تحقیقاتی که انجام دادم، ثابت کردم که ایران جهان اول است و پوز پدری که نام پردیس را هم خودم برای آن انتخاب کردم، نخستین نقطه خاکی در جهان است... از سال ۱۳۷۰ که نتیجه تحقیقات من به نتیجه رسید و فهمیدم پوز پدری در شهرستان جم است، نام پردیس را بر آن گذاشتم... روی نقشهای ۷۰ ساله که متعلق به ارتش است نیز نام حرا بر کوه پردیس گذاشته شده اما اسم اوستایی آن حرا است... در اوستا آمده که نخستین بار میترا از حرا سر زد، میترا که خوشید باشد و حرا نیز پوز پدری یا همان پردیس است... من نیز به این نتیجه رسیدم که این نقطه از شهرستان جم همان بهشتی است که امروز به پردیس مشهور شدهاست... در تحقیقاتم به این نتیجه رسیدم که ایرانیها و نژاد آریا از همین نقطه جم به سراسر دنیا منتشر شدند... با فسیل آدمیزادی که در منطقه پردیس مربوط به ۳۵ میلیون سال قبل بوده ثابت کردم که...
به باور بدیعه دشتی ایرانیها از نقطه جم به سایر نقاط دنیا رفتهاند و اینکه میگویند ایرانیها از شمال و از روسیه آمدند یک توطئه سیاسی است. به عقیدهٔ او آنها به داستان جم در وندیداد اشاره میکنند، اما آنها میگویند جمشید به طرف نیمروز رفت و بنابراین از شمال آمدند در حالی که نیمروز شرق است.
مجسمههای «جمشید جم» و «غار آدم» در نزدیکی کوه پردیس، به دلیل فعالیتهای شرکتهای نفتی و گازی در عسلویه در معرض خطر قرار دارند.
هرچند که پیشینهٔ روستاهای چاهه و دره پلنگی که در شمال کوه قرار دارند به درستی روشن نیست، ولی نشانههایی از غارنشینی و وجود فسیلهای بسیار قدیمی در منطقه دیده شدهاست.
پوشش گیاهی
پوشش گیاهی این منطقه نوعی از خار بیابانی گرمسیری و منحصربفرد است. از نکات جالب آن روییدن درخت زیتون در دامنه شمالی کوه پردیس و در حد فاصل شهرستان جم تا روستاهای چاهه و دره پلنگی است، که رویش چنین گیاهی در چنین آب و هوایی، شگفتانگیز است.
گیاهان دارویی
پوشش گیاهی این منطقه خواص دارویی فراوان دارد. یکی از ترکیبات اصلی داروی آرامبخش «آدویل»(Advil)، از عسلی تهیه میشود که متعلق به این مناطق است.
منطقه جم دارای خرمای مخصوصی است که به «خرمای خصه» معروف است. این خرما در شیرهٔ خود غرق میشود و پس از ۳ ساعت از شیره پر میشود و به اندازهٔ یک آلبالو تغییرشکل میدهد. از خواص دارویی این خرما، کاربرد آن برای تهیهٔ قندهای رژیمی ویژهٔ بیماران دیابتی است. است که به کشورهای تولیدکنندهٔ آن صادر میشود.
بازدید و گردشگری
پس از گشایش جادهٔ فیروزآباد به عسلویه، مسافرت به این منطقه تسهیل شدهاست. همچنین سازمان پتروشیمی با ساخت سه شهرک بزرگ در این منطقه، به ساخت فرودگاه جم اقدام کردهاست که چهارشنبهٔ هر هفتهٔ پروازی مستقیم به مقصد جم صورت میگیرد.
جاذبهٔ مغناطیسی کوه
مغناطیس بسیار نیرومند این کوه، از دیگر نکاتی است که شهرت جهانی یافتهاست. اگر با خودروی خود در فاصلهٔ ۵۰ تا ۱۰۰ متری از کوه، بدون آنکه دستی خودرو را بخوابانید توقف کنید، خودرو به جای حرکت به سمت عقب و سراشیبی، به آهستگی به سوی کوه کشیده میشود.
کوهنوردی
صعود به این قله بسیار دشوار است و حدوداً ۱۰ ساعت طول میکشد که البته به وسایل کوهنوردی نیاز است.
چشمهٔ آب
از دیگر عجایب کوه پردیس، وجود چشمه بزرگی ازآب خنک و سالم در درون کوه بوده، که این موضوع بسیار نادر است چراکه در منطقهٔ عسلویه مردم شدیداً با مشکل کمآبی و وجود آب ناسالم روبرو هستند.
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|