نقل قول:
نوشته اصلی توسط آناهیتا الهه آبها
|
سلام مخصوص و گرم خدمت شما
براي اينكه كُردي بلد نيستم،حيف گفتن واسه يك لحظه اشه!
زماني كه كُردي ميشنوم يا نوشته كُردي ميخونم،تلاش ميكنم كه بفهمم، حتي شده منظور كلي رو متوجه بشم.
چند صفحه كه از اين تاپيك رو خوندم،متوجه شدم خيلي ها از نداشتن يه موضوع قابل بحث و تبادل نظر گله ميكردن.
اين ميتونه يه جرقه خوب براي يه بحث باشه.
صحبتي كه من الان ميكنم در رابطه با كُردي و فارسي_كرمانشاهي حرف زدن،يه تجربه شخصي كه با توجه به اطرافيان و خانواده بدست آوردم و هيچ رسميتي نداره،چون تحقيقي راجع به اون نداشتم.
اونطور كه من توي كرمانشاه زندگي كردم و توي دور و بريهام ديدم،همه فارسي_كرمانشاهي (با اصطلاحات و لهجه خاصي كه هممون ميشناسيم) حرف ميزنن.
حتي خيلي از فاميل بيشتر از 40 سال تهران زندگي ميكنن.. اما همچنان اين لهجه كرمانشاهي رو دارن.
استنباط من اينه كه توي كرمانشاه صحبت كردن افراد بر دو نوع : فارسي_كرمانشاهي و كُردي.
كساني كه كُردي صحبت ميكنن،تنها خودشون رو كُرد ميدونن و هركسي كه به اين زبان آشنايي نداشته باشه جزء كُردها محسوب نميشه!
پس بنابراين مني كه در كرمانشاه (شهر كرمانشاه يا باختران قديم)به دنيا اومدم و اصالتاً كرمانشاهي هستم ، چون به زبان كُردي آشنايي ندارم، كُرد به حساب نميام!
اما دليل نميشه كه كرمانشاهي بودنم رو اين تفاوت زبان و فرهنگ گفتگو،زير سوال ببره!
در ضمن استان كرمانشاه با چندين قوميت كه در اون وجود داره،علاوه بر تفاوت گفتار فارسي و كُردي، زبان كُردي رو هم با لهجه هاي مختلف ميشنويم!
از ديد من خود شهر كرمانشاه (به غير از شهرستانهايش) داراي گويش فارسي خاص خودشه!
پس بنابراين اين ايراد بلد نبودن زبان كُردي به من يا اشخاص فارسي زبان كرمانشاهي وارد نيست!
ما همه ،با هر گويشي كه در استان كرمانشاه صحبت ميشه،در يك فرهنگ (با كمي بالا و پايين در عقايد) بار اومديم و بزرگ شديم و هميشه به اون افتخار كرديم.
كرمانشاهي بودن براي من هميشه يك افتخار بوده و ازش صحبت كردم و متاسفانه در بيشتر مواقع دفاع كردم!
تا اسم كرمانشاهي و كرمانشاه برده ميشه،شايد اكثراً با اين جمله كه "اوه .. سر ميبرن" "توي دعواهاشون همه قمه به دستن" روبرو ميشيم و چقدر غم انگيزه!
بايد از شعور و شخصيت كرمانشاهي با اين ديدگاه منفي به وجود اومده، دفاع كني!
كُردي يا فارسي حرف زدن و بودن ،برامون ملاك نباشه.
از طرف ديگه اگه كُرد زبان هستيم ( براي اون دسته كه بنا به دليل پوچي افكار) اون رو انكار نكنيم.
و از سوي ديگه اگه من و امثال فارس زبان، با كُردي صحبت كردن آشنا نيستيم،اون رو از دسته كساني ندونيم كه ميخوان با انكار قوميتشون،به خيال خام وجه اجتماعيشون خراب نشه!
من يك فارسي زبان كرمانشاهي هستم.
اگر دوستان در رابطه با اين موضوع صحبت و اظهار نظري دارن،مطرح كنن، خيلي خوشحال ميشم.
مطمئناً همه ما در اين سطح شعوري هستيم كه با صحبت هامون همديگرو قانع كنيم و تبادل اطلاعات داشته باشيم، بدون كوچكترين بي حرمتي و رنجشي
اگه در جايي از صحبت هام اشكال و اشتباهي ديديد، به حساب علم و اطلاعات نداشتنم بذاريد و بدونيد بي صبرانه منتظر تصحيح شون هستم.
اولين اشكالي كه توي نوشته من ميبينيد، نداشتن لهجه كرمانشاهي توي متنمِ !
ميدونم .. اما به حساب اين بذاريد كه 6 سال Forum نويسي به اين روش به يه عادت تبديل شده كه 100% به مرور زمان كه توي جمع عزيزان هستم ، درست ميشه
متشكرم
نقل قول:
نوشته اصلی توسط روناک
هیلدا جان خیلی خوش اومدی .
خوب جایی اومدی.
جای با صفایی....
|
سلام روناك جان .. خوبي خانومي؟
مرسي از خوش آمد گوييت عزيزم.
سلام آقا مهدي .. ممنونم از خوش آمد گوييتون 
از اينكه توي اين جمع پذيرفته شدم و با استقبال گرم تك تك بچه ها مواجه شدم، خيلي خوشحالم