نمایش پست تنها
قدیمی 01-01-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض آقایان! ضعیف كشی به چه قیمتی؟

حكایت نارنجی پوشان زحمتكش شهرداری/
آقایان! ضعیف كشی به چه قیمتی؟

كرمانشاه - در سوز سرما و در گرگ و میش هوا كه هنوز سیاهی شب بر شهر مستولی است، لباس نارنجی رنگش را بر تن می كند و با نگاهی پرحسرت به همسر و فرزندانش كه آرمیده اند، به امید كسب لقمه نانی راهی كوی و برزن شهر می شود و صدای خش خش جارویش در سكوت كوچه می پیچد...

به گزارش خبرنگار ایرنا، او همواره پیش می رود و قدمگاه من و تو را آب و جارو می كند و صبحانه را به ناهار و ناهار را به صبحانه فردا گره می زند تا سفره خانه اش كمی رنگ و بو به خود گیرد و شرمسار پدر بودنش نشود.
آری، حكایت كارگران شهر من و تو بسیار تلخ است وقتی صدای اعتراضشان را با سكوتشان می توانی بفهمی و صورت چروكین و دستان پینه بسته شان خود گویای خود خموشی گزیدن به خاطر لقمه نانی برای زن و بچه شان است و البته حاصل فروش گوشت و خون و استخوانشان با بهای بسیار اندكی است كه دل ناراضی شان را هرگز خرسند نكرده است، معاوضه می كنند.

برای اینكه جریان این آب باریكه با فشار بسیار ضعیف ادامه داشته باشد و بتوانی پدر بودن و مهربانی خودت را به دلبندانت اثبات كنی، مجبوری پس از هر دو ماه مدیون شناسنامه های فامیل و دوستان شوی و البته نصیبت در پایان هر ماه تنها انگشتی جوهرین به نام خودت و به كام كارفرمایی است كه این روزها در شهرداریهای ما آقایی می كنند!

در پیگیریهای خبرنگار ایرنا، بسیاری از كارگران شهرداری از وضعیت كاری خود و میزان دریافتی شان گله مند بودند و به صراحت اعلام می كردند كه از ترس از دست دادن شغل خود، حاضر نیستند از پیمانكار مربوطه شكایت نمایند.
یكی از این كارگران كه خواست نامش فاش نشود، گفت: در حالیكه هر ماه حدود 340 هزار تومان حقوق می گیرم و از ساعت شش صبح تا شش غروب به امر نظافت و تمیزی شهر مشغول هستم اما در پایان هر ماه سندی را امضا می كنیم كه خودم نیز متعجب می شوم.

وی ادامه داد: در این سند بسیاری از بخشها مانند حق اولاد، خواروبار، مسكن، بن و.. لحاظ شده است و ما مجبوریم كه امضا بدهیم كه گویا این موارد را دریافت كرده ایم در حالیكه هیچ نوع دریافتی از این بابت نداریم!

كارگر دیگری كه از فرط خستگی روی صندلی یكی از بوستانهای شهر تكیه زده بود، گفت: برای اینكه از زیر بار بیمه نمودن ما شانه خالی كنند، ما را وادار می كنند كه پس از هر دو ماه كار، شناسنامه یكی از بستگان مانند پسر عمو، پسر دایی، دوستان و.. را بیاوریم و با شناسنامه آنها ادامه فعالیت داشته باشیم در غیر اینصورت از كار بیكار می شویم!!

این كارگران كه ابتدا از صحبت كردن با خبرنگار ایرنا تا حدودی هراس داشتند، وقتی مطمئن شدند كه برای پیگیری مشكلات آنها می خواهیم گزارشی تهیه نماییم، خواستار درج مشكلاتشان و انعكاس آن به متولیان امر شدند كه امیدوارم خروجی این گزارش را مسوولین استان مشاهده نمایند و برای این قشر زحمتكش هم چاره اندیشی كنند.

وضعیت قراردادهای منعقده با كارگران شهرداری نه تنها در شهر كرمانشاه بدین صورت است بلكه در دیگر شهرستانهای استان همانند جوانرود، هرسین و.. نیز به همین منوال است و همیشه خود را بر لبه پرتگاه اخراج می بینند.

مدیركل كار و امور اجتماعی استان كرمانشاه روز شنبه با حضور در میزگرد خبری ایرنا مركز كرمانشاه، گفت: در مواردی با كارگران شهرداری قراردادهای كوتاه مدت و بدون بیمه منعقد شده است كه این امر خلاف قانون محسوب می شود.

سهراب براندیشه، افزود: اگر كارگرانی كه در شهرداری كار می كنند و از وضعیت كاری و میزان دریافتی و مواردی دیگر نظیر بیمه و.. شكایتی دارند، به اداره كار مراجعه نمایند و لازم نیست كه گزارشهای آنها با نام و امضای مشخصی باشد.

وی با بیان اینكه ممكن است برخی از این كارگران از ترس از دست دادن شغل خود، تمایلی به گزارش نمودن مشكلاتشان نداشته باشند، تاكید كرد: واحد بازرسی اداره كل كار و امور اجتماعی حتی به گزارشهای بی نام و نشان نیز رسیدگی می كند و ما می خواهیم كه كارگرانی كه در حق آنها اجحاف می شود، مراتب را به ما گزارش كنند.

براندیشه گفت: در مواردی حتی خودم با شهردار هم گفت و گو كرده ام لذا فضا برای رسیدگی به این گونه موارد در صورتی كه خلاف قانون كار عمل شده باشد، در اداره كار فراهم است.

وی همچنین در خصوص نیروهای شركتی شاغل در ارگانهای دولتی، نیز گفت: اگر استفاده از نیروهای شركتی در قالب كارهای حجمی مانند آشپزی، نظافت و.. باشد، منعی ندارد اما بهره گیری از نیروهای دارای مدرك دانشگاهی در قالب كارهای غیرحجمی خلاف قانون است و این مساله متاسفانه اكنون در دو وزارتخانه نفت و نیرو رعایت نمی شود.

وی گفت: نیروهای شركتی باید به قراردادی تبدیل شوند تا به طور مستقیم با سازمان محل خدمت مرتبط باشند زیرا این امر مصوبه هیئت وزیران است.

در پایان باز هم می گوییم كه مسوولین امر بخصوص استاندار با درایت و مجموعه مدیریت شهر، فكری به حال این قشر مظلوم كه در خدمت آسایش و راحتی شهروندان قرار دارند، بكنند زیرا رویه كنونی را با هر میزانی بسنجیم نتیجه ای جز خوردن حق یك خانواده و نوعی ضعیف كشی را بدست نخواهیم آورد و سووال این است كه آیا حق كشی نسبت به این افراد مظلوم رواست؟

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
کاربران زیر از رزیتا به خاطر پست مفیدش تشکر کرده اند :
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید