02-01-2012
|
 |
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی 
|
|
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
قسه ی خوش...
رۆژێک دوو هاورێ پێکهوهئهوهستن هاورێیهکان زۆر خۆی لا گهورهیه ئهلێت باوکی من له کاتی مهسایفی خۆی لهسهریهکێک له پاپۆرهکان سهعاتێکی لێ ئهکهوێته ناو ئاو دوای 7 سالسهعاتهکهیان دۆزیهوهتهوه له ناو ئاو ههر ئیشی دهکرد هاورێکهی تریشی وتی جائهوه چیه باوکی من 7سال له ناو ئاو ژیا هاورێ خۆ لاگهورهکه . وتی چۆن شتی وا ئهبێت. کورهکهش وتی ئاخر سهعآتی بابی تۆی
قورمیش دهکردهوه

کابرایهک له سهربانی ماڵهکهیان ئهکهوێته خوارهوه و ژنهکهی به پهله ئهیبات بۆ نهخۆشخانه. دوای پشکنین دوکتۆر پێی ئهڵێ:
" پیاوهکهت حهوزی شکاوه."ژنهکهش له وهڵامدا ئهڵێ:
"ههر بهلوعهکهی ساغ بێت، حهوزهکه موشکیله نییه."

جارێک له گهرهکێکمندالان شێتێکیان زۆر توره کرد شێتهکهش له تورهیان چو بۆ سهر دهریایهکوتی ههر خۆم دهکوژم چهندوهستا بوو نهی دهوێرا خۆی فرێداته ناو ئاوهکه یهکێک لێی پرسی ئهوه چ دهکهی شێتهکهش وتی دهمهوێتخۆم بکوژم ئهویش گوتی ئهی بۆچی وهستاوی وتی وهلادهترسێم ئاوهکه سارد بی نهخۆشبکهوم.

کابرایهکی قهرزکوێر قهرزاری کۆمهڵێک خهڵکه و ڕۆژانه ئهچنه سهری.. ئهویش ههر ئهڵێ نیمه و نیمه.. ڕۆژێکیان له ماڵهوه نابێت و کابرایهک له دهرگایان ئهیات.. کوڕهکهی ئهیکاتهوه و پێی ئهڵێ: کاکه گیان، ئهزانم بۆ قهرزهکهت هاتویت، بهڵام وهڵاهی مهگهر بهردی ئهو چهمه ببێت به پارهی باوکم، ئینجا قهرزهکهت باتهوه.. دواتر باوکی یهتهوه و کوڕهکهی ههمووی بۆ ئهگێڕێتهوه، باوکی یهکسهر ئهڵێ: کوڕم، شهڵا وهعدێکی ئهوهنه گهورهت نهیایه..

کابرایهک له جهههنهم به شهیتان ئهڵێت دهتوانم تهلهفۆنێک بۆ ژنهکهم بکهم؟ ئهویش ئهڵێ بهڵێ فهرموو.. دوای تهلهفۆنهکه به شهیتان ئهڵێت پارهی تهلهفۆنهکه چهنده؟ شهیتان ئهڵێت.. هیچ ناکات کاکه، تهلهفۆن کردن بۆ ناوخۆی جهههننهم بهخۆڕاییه.
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|