02-25-2012
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
نابودی اكوسیستم اقیانوسها با افزایش دیاكسید كربن موجود در آب
نابودی اكوسیستم اقیانوسها با افزایش دیاكسید كربن موجود در آب
تهران - دانشمندان دانشگاه پلایموث انگلیس دریافتند افزایش دیاكسید كربن، موجب كاهش اسیدیته آب اقیانوسها و در نتیجه نابودی اكوسیستم موجودات آبزی میشود.
به گزارش 'نیچر'، دانشمندان با بررسی اطلاعات گردآوری شده از پایگاههای دریایی مستقر در ایتالیا، كالیفرنیا و گینه نو توانستند افزایش غلظت دیاكسید كربن در آب را بر میزان اسیدیته آن مشخص كنند.
این افزایش دیاكسید كربن بر اثر فعالیتهای آتشفشانی در نواحی مذكور بهوقوع پیوسته و بر اساس تحقیقات انجام گرفته آب اقیانوس را اسیدیتر كرده است.
بر اثر اسیدی شدن آب گونههای آبزیان این نواحی تا 30 درصد كاهش یافته و بسیاری از مرجانها و جلبكها از بین رفتهاند. اگرچه هنوز ماهیان متنوعی در این نواحی زندگی میكنند، اما اغلب ماهیها در آبهای اسیدی تخمگذاری نمیكنند.
در این تحقیقات مشخص شد با وجود اینكه گیاهان آبزی توانایی ادامه زندگی در آبهای اسیدی را دارند، قابلیت تولید تركیبات فنولی را در این شرایط از دست میدهند. این تركیبات نوعی سیستم دفاعی برای گیاهان آبزی است كه از خوردن آنها توسط ماهیها جلوگیری می كند.
انواع صدفها و موجوداتی كه درون پوستههای سخت زندگی میكننددر فصلهای سرد و معتدل توانایی زندگی در آبهای اسیدی را دارند، اما به محض شروع گرما از بین میروند.
بر اساس تحقیقات انجام گرفته در صورتی كه افزایش دیاكسید كربن در آب اقیانوس به همین نسبت ادامه یابد انتظار میرود تا سال 2100 میلادی بیش از 60 درصد اكوسیستم اقیانوسها نابود شود.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|