«چلیپا» امیدهای تازهای را در نقاشی قهوهخانهای میپروراند
«كاظم چلیپا» از حضور علاقهمندان به نقاشی قهوهخانهای در كلاسهای آموزشی بنیاد حسن اسماعیلزاده خبر داد كه امید تازهای در جریان فراموش شده این نوع نقاشی است.
كاظم چلیپا هنرمند نقاش درباره برنامههای بنیاد حسن اسماعیلزاده (چلیپا) گفت: هماكنون چهار هنرجوی نقاشی قهوهخانهای در این بنیاد ثبتنام كردهاند و خودم كار آموزش آنها را بر عهده دارم.
وی درباره حضور دیگر استادان پیشكسوت نقاشی قهوهخانهای برای آموزش هم گفت: در حال حاضر آموزش اولیه این هنرجویان را خودم بر عهده دارم، تا زمانی كه به مرحله قابل قبولی برای استفاده از آموزشهای عملی استادان به نام نقاشی قهوهخانهای برسند.
چلیپا افزود: این بنیاد با هزینه شخصی خانوادهام راهاندازی شده و از هیچ ارگان و سازمانی كمكی دریافت نكردهایم به همین دلیل درآمد چندانی ندارد كه بتوانیم دستمزد استادان پیشكسوت نقاشی قهوهخانهای را به اندازه شأن آنها پرداخت كنیم.اما میتوانیم از آنها دعوت كنیم كه بعد از آماده شدن هنرجویان، طی یك جلسه از آموزشهای عملی آنها نیز برخوردار باشند.
این هنرمند نقاش در ادامه درباره وعدههای مسئولان دولتی برای حمایت از این بنیاد و مشغول شدن استادان نقاشی قهوهخانهای در آن توضیح داد: در این بنیاد كه با هزینه شخصی خودمان راهاندازی شده است، به روی همه مشتاقان به نقاشی قهوهخانهای باز است و اگر مراكزی چون مركز هنرهای تجسمی،مركز توسعه هنرهای تجسمی، وزارت ارشاد و ... مایل هستند كه از این بنیاد حمایت كنند باید پیگیر فعالیتهای آن باشند، اما هیچ گونه حمایتی تاكنون از این بنیاد نشده است و ما هم در حد و اندازه بضاعت خودمان در این زمینه فعالیت میكنیم.
چلیپا ادامه داد: هماكنون آثار نقاشی پدرم «مرحوم حسن اسماعیلزاده» كه یكی از استادان برجسته این نوع نقاشی بود،در این بنیاد به نمایش گذاشته شده و كتاب آثار ایشان نیز چاپ شده است. در زمینه آموزش نقاشی قهوهخانهای نیز فعالیت میكنیم و قرار است نمایشگاهی از آثار این هنرجویان نیز داشته باشیم.
چلیپا همچنین تصریح كرد: نقاشی قهوهخانهای امروز دیگر سفارشدهندهای ندارد و هر كسی هم كه مایل به یادگیری این هنر است تنها بر اساس علاقه شخصی خود كار میكند.
نقاشی قهوهخانهای مدتهاست كه به فراموشی سپرده شده است و تنها بازماندگان آن نیز كه تعدادشان از تعداد انگشتان یك دست تجاوز نمیكند، در برنامههای مناسبتی مختلف هر ازگاهی نقشی ماندگار بر بوم میزنند،اما این هنر ایرانی-اسلامی در هیچ آموزشگاهی آموزش داده نمیشود و علیرغم تلاش و خواسته این هنرمندان پیشكسوت و مشتاق، هیچ گونه امكاناتی برای حفظ و آموزش این هنر به آنها داده نمیشود.
حضور تعداد اندكی از این هنرجویان جوان كه علاقهمند به یادگیری این هنر هستند در یك آموزشگاه خصوصی، بارقه امیدی برای این هنر فراموش شده است.
بنیاد استاد حسن اسماعیلزاده(چلیپا) در خیابان انقلاب،چهارراه وصال،جنب انتشارات سروش واقع شده است.
خبرگزاری فارس
بنویس
من خواب مانده ام
و دستی
ستاره ها را از آسمان کودکی ام
دزدیده
|