پروازی دیگر با خالق شازده کوچولو
«آنتوان ماری روژه دوسنت اگزوپری» در 29 ژوئن 1900 در لیون فرانسه متولد شد و در 1926 به استخدام هواپیمایی «لاته کوئر» درآمد و کار خود را به عنوان خلبان آغاز کرد . در 1925 نخستین داستان او با نام «خلبان» در یکی از مجلات فرانسه منتشر شد . از آن زمان به بعد ، حاصل زندگی ادبی او ، آثاری از قبیل پست جنوب ، پرواز شبانه ، زمین انسانها (باد و شن و ستارگان) ، خلبان جنگ ، نامه ای به یک گروگان و بالأخره شاهکار جاودانه اش «شازده کوچولو» است .
اگزوپری در سال 1931 با بیوۀ روزنامه نگار معروف آمریکای جنوبی ، «گومز کاریلو» ، ازدواج کرد . همسر او «کانسوئلو سونسین» نام داشت .
این وصلت ، اگر چه بر اساس عشق صورت گرفت ، اما این دو به دلیل اختلاف فرهنگی ، همیشه در حیطۀ زندگی مشترک خود ، دچار سوءتفاهم و کج فهمیهایی بودند که اساس رنج و دل شکستگیهای آنها قرار میگرفت و بسیاری از دوستان اگزوپری معتقدند که قصۀ جاودانۀ شازده کوچولو به خاطر اندوه و دل شکستگی اگزوپری در اثبات عشق خود به کانسوئلو نوشته شده است . به این گونه که گل سرخ ، تمثیلی از کانسوئلو و شازده کوچولو ، خودِ اگزوپری و یا در واقع عشق بیشائبه و معصومیتهای کودکانۀ روح اگزوپری است . پیام آور افقها وستارههای دور، آنتوان دوسنت اگزوپری ، در سی و یکم ژوئیه 1944، آخرین پرواز خود را انجام رساند . پروازی بی انتها که فرودی نداشت و از آن پس دیگر کسی او را ندید . هواپیما پیدا نشد و تنها گمان این بود که هواپیمای اگزوپری توسط هواپیماهی شناسایی آلمانی در اطراف جزیرۀ کرس ، سر نگون شده است ...
فقط به خاطر چشمهای تو
سیاهی چشمانت
شکارگاه من است
چونان ستارگان کوچک
و چهره ات
راه شیری را میماند
فقط به خاطر چشمهای تو
شکار میشوم ای شاهزادۀ کوچک
و آهسته آرام میگیرم
در تاریکی
تاریکی بی رد ...
فرمانروای امواج