دانستني هاي آشپزی و تغذيه : فواید کرفس
دانشمندان بر این عقیده هستند که کرفس برای از بین بردن عفونت مجاری ادراری و اسید اوریک بالا از طریق تمیز کردن کلیه و مجاری ادراری ، بهترین ماده غذایی است . ماده معطر کرفس ، مانع از باقی ماندن سنگ کلیه در مجاری ادراری یا آلودگی میکروبی و درد می شود... / گروه دانش و فناوری
کرفس کلیه و مثانه را تمیز و از تولید سنگ کلیه و مثانه جلوگیری می کند و ملین است . کرفس پتاسیم موجود در غده و تنه کرفس جریان ادرار را تحریک و کلیه و مثانه را تمیز می کند و بیش از همه برای بیماران نقرسی مفید است زیرا در خون این افراد اسید اوریک با غلظت بالا غالباً دیده می شود .
روغن اتری که در کرفس وجود دارد باعث گشاد شدن مجاری کلیه می شود به طوری که اسید اوریک بهتر دفع می گردد . آلودگی میکروبی ضعیف در روده نیز در اثر ترپین از بین می رود .
کرفس باعث تحریک شدیدتر روده شده و سایر ناراحتی های از این قبیل بر اثر خوردن کرفس بهبود می یابند . تجربه نشان داده است یک وعده غذای کرفس بوی بد دهان را از بین می برد . احتمالا موادی که در معده تولید می شوند با مواد معطر کرفس ترکیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری می کند .
کسانی که از بوی بد دهان رنج می برند باید هر روز مقداری کرفس میل کنند، در صورتی که نتیجه ای نداد باید به پزشک مراجعه کرد، از قدیم گفته اند کرفس باعث شادی و شادابی می شود. برای این که به روده های خسته و پیر کمک شود، توصیه می شود که هر روز یک لیوان عصاره کرفس مصرف شود. از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می شود.
براى تقویت معده و دفع سموم کلیه ها، ریه و کبد ، کرفس بخورید.
کرفس سبزى خوردنى است که مردم تهران در سالهاى اخیر در پاییز و زمستان آن را در دسترس خود دارند و از آن سالاد و یا خورشت کرفس درست مى کنند.
بطورى که شلیمر مى نویسد: در صد سال پیش در بعضى از باغهاى تهران کرفس را مى کاشته اند .
شلیمر به نقل قول از دکتر بوهز مى گوید : او در آن وقت کرفس را دیده است که به فراوانی و خودرو در چشمه على نزدیک البرز بین جاده تهران و فیروز کوه و همچنین در فولاد محل دامغان مى روییده است .
حکیم موفق هروى که هزار سال پیش کتابى درباره خواص غذایى و درمانى نوشته است در کتاب خود راجع به خواص کرفس مى نویسد: کرفس گرم و خشک است و بادها براند و ادرار و بول و حیض آورده ، گند دهان ببرد و سنگ در کلیه و مثانه خرد بکند.
اطلاعات جدید درباره کرفس
طبق آخرین اطلاعات و معلوماتى که درباره کرفس داریم سبزى مفیدى است که در تقویت معده موثر است . سموم کلیه ها ریه ها و کبد را دفع مى کند. براى اعصاب مقوى است و غده ها مخصوصا غده مافوق کلیوى را تقویت مى کند . چون داراى املاح گوگرد ، آهک ، پتاس است کمبود املاح معدنى بدن را برطرف مى سازد .
کرفس داراى مواد معطر و ویتامینهاى آ ، ب و ث مى باشد که اگر با اغذیه مختلف خورده شود هضم آن غذاها آسان تر صورت مى گیرد .
کرفس بهترین غذا براى کسانى است که رماتیسم دارند . مصرف کرفس براى اشخاصى که نقرس و قولنج کلیوى و یرقان دارند تجویز مى شود .
در این مورد باید کرفس را بطور خام در سالاد خورد و یا آب آن را گرفت . در رژیمهاى مخصوص کرفس ، آب آن را گرفته و نصف یک لیوان را در هر روز از دو تا یک هفته به بیمار مى دهند . آب کرفس خام براى التیام زخمهاى دهان و گلو نیز مفید است .
کرفس غذایى ممتاز براى کسانى است که رماتیسم دارند و یا مبتلا به گلو درد و گرفتگى صدا شده اند . در آمریکا آب کرفس خام و یا سالاد آن شهرت زیادى دارد و یکى از کسانى که آن را در آمریکا رواج کامل داده است دکتر گیلورد هاوزر ، غذا شناس نامى جهان است که در کتابهاى خود مصرف سالاد و بویون و آب کرفس خام را تجویز و تاکید کرده است .در بعضى از آسایشگاههاى رژیم که اشخاص چاق مى خواهند لاغر شوند تا مدتى بیشتر به آنها سالاد کرفس و یا آب کرفس و یا بویون کرفس مى دهند. برگ سبز کرفس را خشک مى کنند و آن را به عنوان ادویه غذا به نام کرفس به کار مى برند . نمک کرفس در فروشگاه هاى مواد غذایى وجود دارد.
مصرف کرفس براى چه اشخاص خوب است ؟ کسانى که سالم هستند و از تندرستى معمولى برخوردارند مى توانند کرفس را خام به صورت سالاد مصرف نمایند ولى باید سعى کنند آن را به خوبى بجوند. همچنین توصیه شده اشخاصى که چاق هستند، دیابت دارند، ورم مفاصل گرفته اند، کلیه هایشان بیمار است و یا رماتیسم دارند باید کرفس زیاد مصرف کنند...