تغذیه مسائل مربوط به علم تغذیه |
11-01-2010
|
|
کاربر فعال
|
|
تاریخ عضویت: Sep 2009
محل سکونت: تهران
نوشته ها: 7,323
سپاسها: : 9
155 سپاس در 150 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
بهترین غذاها برای کم کردن چربی شکم:
اگر شما در کم کردن چربی قسمت میانی بدنتون ناموفق بودیدخبرهای خوبی براتون دارم! دیگر احتیاجی به رژیم های سخت برای لاغر شدن و کم کردن چربی اطراف شکم ندارید. کلید اصلی این کار در چربی مفید و در روغن حیوانی و گیاهی است. اگه دوست داری امتحان کنی پس ادامه مطلب رو بخون.حتما بدردت میخوره بعد از اینکه بدونی.....
با داشتن این برنامه غذایی که براتون در نظر گرفته ام میتونید چربی های اضافی را از بین ببرید. البته اینها از روی مراجع و کتابهای علمی گرفته شده حرف من نیست.
1.مغز بادام:
Mufa و ویتامین E در مغز بادام همراه هم کلسترول را از بین میبرند. مغز بادام همچنین منبع غنی پروتئین گیاهی و فیبر میباشد.
برنامه غذایی: 2 قاشق سوپ خوری از بادام را روی ماست کم چربی بدون شیرینی و توت بپاشید که برای یک خوراک صبحانه پر انرژی بسیار عالی است.
2.آووکادو:
آووکادو یک منبع غنی از mufa برای سلامت قلب است که بیشتر از سایر میوه های دیگر این مواد عالی را دارد.
برنامه غذایی: 4/1 پیمانه آووکادو و لیمو ترش و نمک و فلفل را بکوبید و همراه با سبزیجات پخته یا خام صرف کنید.
3.شکلات سیاه:
شکلات یا، خصوصاً، پودر کاکائو و دانه های کاکائو شامل ترکیباتی است که از بیماریهای قلبی و سرطان و دیابت جلوگیری میکند.
برنامه غذایی: 4/1 پیمانه از شکلات سیاه یا شکلات با شیرینی کم را آب کرده و روی توت فرنگی های تازه بریزید و به عنوان دسر استفاده کنید.
4.روغن بزرگ:
روغن بزرگ منبع غنی گیاهی امگا 3 است و دانشمندان بر این باورند که از بیماری های قلبی و سرطان و بیماری آلزایمر جلوگیری میکند.
برنامه غذایی: 1 قاشق غذا خوری از آن را در وعده غذایی عصرانه خود داشته باشید.
5. کره بادام زمینی طبیعی:
استفاده از کره بادام زمینی که شامل ویتامین E، منیزیم و پتاسیم و ویتامین B6 میباشد، برای بدن بسیار مفید است.
برنامه غذایی:میتوانید غذایی با آن تهیه کنید و صرف کنید برای مثال ماکارانی به همراه میگو و پیازچه قیمه شده و فلفل دلمه ای به همراه سسی از کره بادام زمینی و آب گرم و فلفل قرمز.
6.روغن زیتون:
روغن زیتون، بهترین روغن برای استفاده در غذاها و سالادها میباشد که محتوی mufa می باشد که کلسترول بد(LDL) را کم کرده بدون تغییر در کلسترول خوب بدن(HDL).
برنامه غذایی:ریحان و پوره گوجه فرنگی و روغن زیتون را در برنامه غذایی خود داشته باشید.
7.پسته:
پسته شامل ترکیبات کاراتنوئیدی است که از افت بدن بر اثر افزایش سن جلوگیری میکند.
برنامه غذایی:2 قاشق غذاخوری پسته را روی 2/1 پیمانه پنیر ricotta ریخته و 2 قاشق چای خوری عسل و شکلات را به آن اضافه کنید و به عنوان یک غذای سبک شیرین استفاده کنید.
8.تخمه آفتاب گردان:
تخمه آفتاب گردان مملو از ویتامین B میباشد که نقش بسیار مهمی در محافظت بدن در برابر التهاب دارد و در ضمن منبع خوبی از ویتامین E میباشد. همچنین تخمه آفتاب گردان بازدارنده خوبی در برابر گرسنگی میباشد.
برنامه غذایی: 2 قاشق سوپ خوری تخمه آفتاب گردان بو داده شده و پودر شده را روی سالاد خود بپاشید.
9-مغز فندق:
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|
11-01-2010
|
|
ناظر ومدیر تالار پزشکی بهداشتی و درمان
|
|
تاریخ عضویت: Feb 2010
محل سکونت: تهران
نوشته ها: 4,109
سپاسها: : 3,681
5,835 سپاس در 1,524 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
چرا چاق شدهاید؟
تغذیه > رژیم - کودکان و نوجوانان ایرانی در حال چاق شدن هستند و برای رفع این مشکل لازم است با مراجعه به متخصصان تغذیه، به اجرای برنامههای غذایی مناسب تن بدهند.
این خبر را فرزاد شیدفر، از متخصصان تغذیه کشورمان، در گفتوگو با ایرنا اعلام کرد. او همچنین گفت: متأسفانه در سالهای اخیر، حجم و مقدار مواد غذایی که شهروندان مصرف میکنند افزایش یافته و در مقابل از میزان تحرک و فعالیتهای بدنیشان کاسته شده است و بههمین خاطر در معرض چاقی قرار دارند.
پرهیز از پرخوری، رعایت تعادل میان خوردن و فعالیتهای بدنی، ورزش کردن و حذف غذاهای چرب و سرخشده، پیتزاها، سوسیس و کالباس و مواد غذایی شیرین مانند انواع کیکها، شکلاتها و نانهای خامهای از رژیم غذایی افراد چاق راهحل مناسبی برای این مشکل است، مشکلی که زمینه ابتلا به بیماریهای متعددی را فراهم میکند.
__________________
یک پاییز فقط برای من و تو
|
11-02-2010
|
|
ناظر ومدیر تالار پزشکی بهداشتی و درمان
|
|
تاریخ عضویت: Feb 2010
محل سکونت: تهران
نوشته ها: 4,109
سپاسها: : 3,681
5,835 سپاس در 1,524 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
۱۱ نکته برای چاق نشدن در آخر هفته
تحقیقات نشان داده است که مردم در دوران تعطیلات بیشتر از زمانهای عادی وزنشان بالا میرود و این وزن اضافه طی سالها روی هم جمع میشود و به چاقی منجر میشود. اضافه کردن وزن خیلی راحت تر از کم کردن آن است. به همین خاطر وقتی حتی فقط نیم یا یک کیلو هم وزنتان طی تعطیلات بالا میرود، این احتمال وجود دارد که نتوانید آن را پایین بیاورید اما میتوانید از همین حالا برنامه ریزی کنید که طوری تعطیلات را بگذرانید که دور کمرتان یک سانت هم بیشتر نشود. این ۱۰ نکته را دنبال کنید تا از اضافه وزن دوران تعطیلات در امان بمانید...
۱) طی روزها تعطیل به طور منظم از غذا و تنقلات استفاده کنید
ممکن است بخواهید یک روز از صبح تا شب چیزی نخورید تا بتوانید در مهمانی شب به اندازه کافی از غذاها و دسرهای خوشمزه استفاده کنید. با اینکه این فکر منطقی به نظر میرسد اما نخوردن غذا قبل و بعد از یک مهمانی هیچ کمکی به شما نخواهد کرد. فقط متابولیسم شما را کند میکند و اگر گرسنه به مهمانی برسید، مطمئناً انتخابهای ضعیفتری هم خواهید داشت و خیلی خیلی بیشتر خواهید خورد.
۲) از آشپزخانه بیرون بیایید
وقتی بشقاب غذایی که کشیده بودید را کامل خوردید، به اتاق دیگری بروید و خودتان را مشغول صحبت با کسی یا انجام فعالیتی کنید تا فکرتان از غذا بیرون بیاید. اگر مجبورید که برای تمیز کردن در آشپزخانه بمانید، یک تکه آدامس به دهانتان بیندازید تا دیگر به ماندههای غذا ناخنک نزنید. با این کار از مصرف ۲۰۰ تا ۳۰۰ کالری اضافه که فقط با کمی ناخنک زدن به غذا ایجاد میشود، جلوگیری میکنید.
۳) از لیست غذا انتخابهای سالمی داشته باشید غذاهای روز تعطیل لازم نیست حتماً انباشته از روغن و کره و پنیر و شکلات باشد تا خوشمزه به نظر برسد. خیلی از غذاها از سبزیجات تازه درست شدهاند که میتواند انتخابی بسیار سالم باشد. تا آنجا که میتوانید غذاهایی را انتخاب کنید که کالری، چربی و قند کمتری داشته باشند.
۴) برای سوزاندن کالریهای اضافی ورزش کنید درست است که همه برای روزهای تعطیل خود برنامه دارند اما اگر ۳۰ دقیقه در روزتان را برای فعالیت فیزیکی وقت بگذارید، مطمئن باشید که چیزی را از دست نمیدهید. با سوزاندن حداقل ۳۰۰ کالری در روز علاوه بر آن چیزی که میسوزانید، از شر اضافه وزن نیز خلاص میشوید.
۵) به کیفیت غذاها توجه کنید نه کمیت آنها لازم نیست حتماً یک تکه از هر غذایی که در مهمانی وجود دارد، بخورید. دو تا سه مدل غذایی که به نظرتان خوشمزهتر میآید، کافی است. دقت کنید که از هر غذا مقدار کمی برای خود بکشید چون این غذاها معمولاً پرکالری تر از غذاهایی هستند که به طور معمول استفاده میکنید.
۶) از کشیدن دوباره غذا خودداری کنید وقتی غذاها به صورت سلف سرویس عرضه میشود، این احتمال که به سمت دوباره کشیدن غذا کشیده شوید، خیلی زیاد است اما اگر میخواهید دچار اضافه وزن نشوید، یک بار بشقابتان را پر کنید و دیگر سراغ میز غذاها نروید.
۷) آخر صف غذا کشیدن بایستید اگر اول همه غذایتان را بکشید زودتر از همه هم غذایتان را تمام میکنید و چون میبینید همه هنوز مشغول خوردن هستند، ممکن است دوباره وسوسه شوید که غذا بکشید تا همرنگ جماعت شوید. اگر صبر کنید و اجازه بدهید تقریباً بقیه افراد غذایشان را بکشند و بعد شما سراغ غذا کشیدن بروید، جای شما با آنها عوض خواهد شد.
۸) هدیههایی سالم و غیرغذایی برای دوستانتان ببرید آیا واقعاً لازم است که خودتان شیرینی، شکلات یا کارامل درست کنید تا هدیه ببرید؟ با این کار فقط کاریهای مصرفی خودتان را بیشتر میکنید چون حین درست کردن این دسرهای خوشمزه وسوسه میشوید، کمی از ته ظرف و سر طرف ناخنک بزنید یا حتی ممکن است کمی هم برای خودتان کنار بگذارید.
خیلی از افرادی که این هدایا را هم میگیرند ممکن است نگران اضافه وزن دوران تعطیلات خود باشند و اگر شما چنین هدایای چاق کنندهای برایشان نبرید مطمئناً از شما متشکر خواهند بود. به جای خوراکی و خوردنی، یک هدیه کوچک برایشان ببرید مثل، شمع، کتاب، یا از این قبیل.
۹) برای جلوگیری از وسوسهها، از قبل برنامه بریزید اگر در ادارهای کار میکنید، مراقب خوراکیهای پرکالری که همکارانتان میآورند که با هم بخورید، باشید. شما هم تنقلات سالم خودتان را سر کار ببرید تا از فرط گرسنگی مجبور نشوید در تنقلات آنها شریک شوید.
۱۰) یادتان باشد نوشیدنیها هم در شمارش کالریها به حساب میآیند
مراقب باشید که چه میزان کالری هم از آب میوه ها، نوشابهها و نوشیدنیهای حاوی قند وارد بدنتان میکنید.
این نوشیدنیها هم کالری اضافه وارد بدنتان میکنند و هم جلوی اشتهایتان را برای غذا میگیرند. اگر میخواهید کمی بیشتر از خوردن غذاها لذت ببرید، با محدود کردن نوشیدنیهای مصرفی خود، کالریها را برای غذا ذخیره کنید.
۱۱) در تعطیلات از اضافه وزن هم جلوگیری کنید یادتان باشد هر قدمی را که برمیدارید منطقی بردارید. فقط غذاهایی را انتخاب کنید که واقعاً دوست دارید و کالریهای بیشتری را برای خوردن غذاهایی که به اندازه ظاهرشان جالب نیستند، هدر ندهید.
با رعایت کردن نکاتی که در بالا ذکر کردیم، مطمئن هستم که دچار اضافه وزن نمیشوید
__________________
یک پاییز فقط برای من و تو
ویرایش توسط shokofe : 11-02-2010 در ساعت 10:45 AM
|
11-10-2010
|
|
ناظر ومدیر تالار پزشکی بهداشتی و درمان
|
|
تاریخ عضویت: Feb 2010
محل سکونت: تهران
نوشته ها: 4,109
سپاسها: : 3,681
5,835 سپاس در 1,524 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
گاهي بعد از گذشت مدت كوتاهي از مصرف يك وعده غذايي كامل باز هم احساس گرسنگي ميكنيم. بعضي از ما شايد اين ميل شديد به غذا خوردن را بگذاريم به حساب اعصاب خرابمان يا علاقه زيادمان به غذا خوردن....
6 دليل سير نشدن و 1 دليل سير شدن
اما متخصصان تغذیه می گویند برخی ترکیبات غذایی می توانند سر بدن را کلاه بگذارند! یعنی بدنمان بعد از خوردن آن ترکیبات غذایی نمی فهمد که واقعا سیر شده یا نه. این نوشته را بخوانید تا منظور متخصصان تغذیه را متوجه شوید.
نوشابه های گازدار
نوشابه، آیس تی و دیگر نوشیدنی های شیرین، قند فوق العاده زیادی دارند. بنابر گزارش مركز تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا، قند موجود در این نوشیدنی ها باعث می شود فرد حتی بعد از اینکه واقعا سیر شد هم غذا بخورد. این قند با تاثیری که بر نحوه استفاده بدن از لپتین-هورمون سیری- می گذارد، مغز را گمراه می کند بنابراین فرد دلش می خواهد غذای بیشتری بخورد. در نتیجه با تكرار این عادت نه تنها كالری بیشتری را وارد بدن خود می كند، بلكه بیش از پیش، احساس گرسنگی می کند و چند قدم به چاقی نزدیك تر می شود.
غذاهای كنسروشده
بسیاری از غذاهای فرآیندشده ماده ای شیمیایی به نام بیسفنول دارند. طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد، بیسفنول با ورود به بدن سبب كاهش ناگهانی هورمون لپتین می شود و در نتیجه زمینه گرسنگی و چاقی را در فرد فراهم می کند. پس هم به دلیل نمك فراوانی كه در این محصولات هست و هم به دلیل احساس گرسنگی مداوم ، توصیه می شود از خوردن این دسته از مواد غذایی صرف نظر كنید.
حذف صبحانه
محققان طی 4 سال، 6 هزار و 764 فرد سالم را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند وزن افرادی که در وعده صبحانه شان معادل 300 كیلوکالری غذا می خورند 2 برابر کسانی است که صبحانه ای شامل 500 كیلوکالری (یا بیشتر) میل می کنند. این پدیده کمی عجیب به نظر می رسد اما دلیل معقولی دارد مبنی بر اینكه خوردن صبحانه مفصل تر باعث می شود در طول روز سطح قند و انسولین خون کمتر افزایش یابد و در نتیجه فرد به طور ناگهانی احساس گرسنگی نکند.
نخوردن سالاد
بسیاری از ما در برنامه غذایی مان مقدار کافی سبزیجات برگ سبز را نگنجانده ایم. این گروه غذایی حاوی انواع ضروری ویتامین های گروه B هستند. وجود این ریزمغذی ها در سبزیجات، آنها را به خوراکی هایی ضدافسردگی، خستگی و چاقی تبدیل کرده است. محققان دانشگاه برکلی به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می کنند حتما بخش بزرگی از برنامه غذایی شان را به سبزیجات اختصاص دهند. در مطالعه ای که توسط این دانشمندان صورت گرفته مشخص شده افرادی که ذخایر فولات بدنشان کافی است می توانند 5/8 برابر افرادی که در بدنشان فولات کافی ندارند وزن کم کنند. سبزیجات برگ سبز همچنین منبع خوبی از ویتامین K هستند. این ویتامین هم می تواند سطح انسولین خون را متعادل کند و هم احساس گرسنگی فرد را کاهش دهد. بنابراین سبزی خوردن، کاهو، انواع کلم، اسفناج و کرفس را حتما جزو خوراکی های روزمره خود قرار دهید.
كم آبی
هنگامی که بدن در معرض کم آبی قرار می گیرد، شما را با احساس گرسنگی فریب می دهد! بنابراین، اگر به اندازه کافی غذا خورده اید و با گذشت زمان کوتاهی گرسنه می شوید، بهتر است بروید یک لیوان آب بنوشید تا احساس گرسنگی تان فروكش كند. یادتان باشد كه همیشه میل به خوردن نیست که شما را به سمت غذا می كشاند.
حواس پرتی های بصری
پژوهشگران دانشگاه فلایندر استرالیا دریافته اند حواس پرتی های بصری می توانند جلوی احساس گرسنگی را بگیرند. خودتان را با این روش امتحان کنید و ببینید که واقعا گرسنه هستید یا تنها هوس غذا کرده اید. یک بشقاب از غذایی را که دوست دارید، در ذهنتان مجسم کنید. اگر واقعا گرسنه باشید غذای خیالی امانتان را می برد و با دیدنش اشتهایتان بیشتر می شود اما اگر تصویر ذهنی غذا برایتان دلچسب و وسوسه انگیز نبود احتمالا باید سرتان را به کاری گرم کنید تا حواستان پرت شود و بی خود به خوردن یک وعده غذایی حجیم نیندیشید.
چای بعد از غذا دلیلی برای سیر شدن
طبق نتیجه تحقیقات منتشرشده در مجله «دانشگاه تغذیه آمریکا»، مصرف چای سیاه بعد از غذاهایی که کربوهیدرات (قند) زیادی دارند سبب می شود که قند خون تا مدت 2 ساعت و نیم بعد از صرف غذا تنها معادل 5 تا 10 درصد افت کند. به همین دلیل فرد به مدت طولانی تری احساس سیری می کند. محققان معتقدند مواد پلی فنولی موجود در چای سیاه به آن خاصیت ضدگرسنگی می دهند. البته می دانید كه نوشیدن این چای بلافاصله بعد از غذا یك عادت ایجادكننده كم خونی فقر آهن است
__________________
یک پاییز فقط برای من و تو
|
11-26-2010
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
محل سکونت: مهاباد
نوشته ها: 19,499
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
چرا باید چلوکباب را با سماق خورد؟
توجهی که در طب سنتی ایران نسبت به تغذیه اصولی می شود، در کمتر مکتبی دیده می شود. معصومان(ع) نیز اهمیت فوق العاده تغذیه سالم را به ما گوشزد کرده اند.
رسول اکرم(ص) فرموده اند: «معده، خانه تمام دردها و بیماری هاست.» در عین حال، پیشگیری، بهداشت و درمان بیماری های جسم و روان انسان ها میسر نخواهد شد مگر در شرایطی که خوردن و آشامیدن شان سالم و کامل باشد. بنابراین بهتر است به گونه ای خوردنی ها و آشامیدنی ها را تهیه و میل کنیم که علاوه بر سیرکنندگی، نقش اصلاحی و دارویی نیز در بدنمان داشته باشند.
اصول طب سنتی هندوستان، چین، آفریقا، یونان و ایران همگی بر پایه تغذیه سالم و مضر یا مصلح بودن مواد غذایی است. منظور از مصلح، نوعی ماده غذایی یا گیاه دارویی است که مصرف آن همراه غذای موردنظر، در اصلاح و تعدیل عوارض جانبی احتمالی آن غذا موثر خواهد بود و در ضمن، هضم غذا را بهتر کرده و خواص، فواید، جذب و اثرگذاری آن را در بدن بیشتر خواهد کرد. هیچ می دانید پرمصرف ترین مصلح هایی که در طول هفته میل می کنید، چیست؟ به عنوان نمونه هنگامی که به آبگوشت ادویه افزوده می شود، جدا از اینکه طعم خوبی به آن می دهد، باعث می شود که نفاخ بودن این غذا نیز از بین برود. این سازگاری و ناسازگاری های مواد در کتاب قانون ابن سینا و مخزن الدویه عقیلی شیرازی آورده شده و من نیز قصد دارم در این نوشته به اختصار به آنها اشاره کنم.
● نقش گیاهان معطر
گیاهانی که دارای رایحه و اسانس هستند، زیاد همراه غذاها استفاده می شوند و به هضم غذا کمک می کنند. این گیاهان مانند نعناع، گشنیز، شوید، کاری، آویشن و.... به صورت ادویه، خشک یا تازه مورد استفاده قرار می گیرند. در نتیجه، نقش آنها در کاهش نفخ و گازهای ایجادشده و دل درد بسیار موثر است و باعث هضم و جذب بهتر غذا می شود. اما نکته قابل توجه این است که میزان اثر آنها با هم متفاوت است. برخی گیاهان از اثر بیشتر، برخی متوسط و برخی دیگر از اثر ضعیفی برخوردارند. نکته بعدی این است که هر کدام از این گیاهان عطری متفاوت دارند و به همین دلیل افزودن این گیاهان در هر غذایی مناسب نیست.
● خاصیت نعناع و گشنیز
هر گیاه معطری در چندین اثر، از جمله خواص ضددرد، ضداسپاسم، ضدمیکروب، ضدنفخ و تقویت معده دخالت دارد. یکی از پرمصرف ترین گیاهانی که به عنوان گیاه دارویی و مصلح غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، نعناع است که یکی از خواص مهمش ضدنفخ بودن است و به همین دلیل مصرف آن به همه سنین توصیه می شود. گیاه بعدی گشنیز است که برگ و دانه این گیاه به شکل های متفاوتی به غذا افزوده می شوند. از خواص گشنیز می توان به ضدنفخ و ضددردبودن آن اشاره کرد. این گیاه را می توان هم به غذا اضافه کرد و هم در کنار غذا از آن بهره برد.
● ۳۰ خاصیت کاری
یکی از پرمصرف ترین ادویه های شرق و غرب، کاری است. کاری از حدود ۲۰ گیاه اسانس دار تشکیل شده که قسمت اعظم آن را زردچوبه تشکیل می دهد. براساس تحقیقات صورت گرفته، ثابت شده است که اسانس این ادویه دارای بیش از ۳۰ خاصیت (هضم کننده، مسکن، آنتی اکسیدان، صفراآور، محافظ کبد و ...) است. ادویه کاری به غیر از اینکه به غذا طعم و عطر خوبی می بخشد، برخی از سموم کبد را نیز خنثی می کند و اثر موادی را که باعث ایجاد سرطان می شوند، از بین می برد. همچنین عضلاتی را که دچار اسپاسم یا گرفتگی شده اند، شل می کند و درد را تسکین می دهد.
● به چلوکباب تان سماق بزنید !
از گذشته های دور در ایران همراه چلوکباب و برخی از غذاها، سماق استفاده می شده است. امروزه مقالات متعددی حاکی از آن است که این ماده خاصیتی چندکاره دارد و مواد موجود در آن خواص ضدمیکروبی بسیار قوی دارند. به عنوان نمونه، از آنجا که گوشت مورد استفاده برای طبخ کباب چرب است، سماق موحب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن می شود. همچنین سماق آلودگی موجود در گوشت را از بین می برد و از طرفی خاصیتی قابض دارد؛ یعنی اگر التهابات یا زخم هایی در مسیر لوله گوارش باشد تا حدودی موجب بهبود آنها شده و محافظ خوبی برای کبد است.
● گلپر، مصلح باقلا
گیاه گلپر از خانواده جعفری است و دانه (میوه های) آن دارای اسانس است. این گیاه فقط در ایران می روید و از قدیم برای معطرکردن و طعم بخشیدن به غذا مورد استفاده بوده است. برای استفاده از گلپر باید دانه های آن را پودر کرد و سپس به صورت مستقیم یا مخلوط با گیاهان دیگر - به خصوص به شکل ادویه جات ایرانی - مورد استفاده قرار داد. گلپر گذشته از اینکه هضم کننده خوبی است؛ مقوی معده، ضدمیکروب و ضداسپاسم است و خاصیت ضدنفخ قوی دارد. به همین دلیل، معمولا آن را به باقلا که نفاخ است، می افزایند.
● خاصیت فلفل سیاه
فلفل سیاه پودر حاصل از دانه های درختی است که موطن آن هندوستان و برخی کشورهای شرقی است. جالب است بدانید که درخت فلفل در ایران نمی روید و از اقلام گیاهی وارداتی است. فلفل سیاه علاوه بر تندکردن غذا، دارای خاصیت ضدنفخ و ضداسپاسم بوده و محرک خوبی برای معده است. در ضمن فلفل سیاه هضم کننده مناسبی برای غذا به شمار می رود و خاصیت معرق دارد و باعث گرم کردن بدن می شود و مصرف آن در سرماخوردگی مفید است. فلفل سیاه با فلفل سبز و قرمز کاملا متفاوت است و از نظر خواص هم اینها ارتباطی به هم ندارند.
● فایده آویشن
آویشن یکی از گیاهان معطری است که از قدیم به عنوان یک گیاه دارویی - غذایی کاربرد داشته است. اکثر خواص آن مربوط به اسانس برگ های آن است که بویی بسیار نافذ و قوی دارد. این اسانس، خاصیت ضدمیکروب و ضدقارچ نیز دارد. همچنین برای هضم غذا بسیار مفید بوده و به عملکرد بهتر معده کمک می کند. به همین دلیل، در غذاهای متعددی مورد استفاده قرار می گیرد. آویشن گذشته از اثرات ضددرد، ضدنفخ و ضداسپاسمی که دارد، دارای خواص ضدحساسیت و ضدسرفه و ضداحتقان (گرفتگی بینی) و خلط آوری نیز هست و توصیه می شود که همراه با غذا مصرف شود.
__________________
شاره که م , به ندی دلم , ئه ی باغی مه ن
ره وره وه ی ساوایه تیم , سابلاغی مه ن
دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
11-28-2010
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
محل سکونت: مهاباد
نوشته ها: 19,499
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
بزرگترین سیب زمینی دنیا
دوستان پی سی سیتی : بفرمائید مهمان من
__________________
شاره که م , به ندی دلم , ئه ی باغی مه ن
ره وره وه ی ساوایه تیم , سابلاغی مه ن
دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
11-30-2010
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
محل سکونت: مهاباد
نوشته ها: 19,499
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
عجیبترین شکل سیب زمینی و هویج
یکی به من بگه این هویجه یا روبات
__________________
شاره که م , به ندی دلم , ئه ی باغی مه ن
ره وره وه ی ساوایه تیم , سابلاغی مه ن
دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
12-02-2010
|
|
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
9 ماده غذايي جادويي لاغركننده
9 ماده غذايي جادويي لاغركننده
اگر نميخواهيد رژيم بگيريد اما دوست داريد وزن كم كنيد ميتوانيد اين 9 ماده غذايي را خريداري و يخچالتان را با آن پر كنيد.و ميتوانيد آنها را جايگزين ساير مواد غذايي روزانهتان كنيد تا كالري كمتري دريافت كنيد و وزنتان را پايين بياوريد. اگر ميخواهيد سريع و راحت وزن كم كنيد، اين فهرست غذايي كمككننده است.
1. آب
آب به طور طبيعي جلوي گرسنگي را ميگيرد. تحقيقات فراواني نشان داده نوشيدن آب فراوان به كاهش سريعتر وزنتان كمك ميكند. طبق بررسيهاي محققان آلماني با خوردن روزانه 481 گرم آب، متابوليسم بدن 30 درصد افزايش مييابد. در ضمن نوشيدن آب جلوي گرسنگي را هم ميگيرد و تا حدي سيركننده است.
2. چاي سبز
به جاي اينكه معتاد به مصرف چاي سياه و قهوه به دليل كافئين بالا شويد، چاي سبز بنوشيد. تحقيقات نشان داده است، مصرف چاي سبز متابوليسم بدن را افزايش ميدهد و به كاهش وزن كمك ميكند. اين نوشيدني پرفايده خواص ضدسرطاني دارد و جلوي ناراحتيهاي قلبي- عروقي را ميگيرد.
3. سالاد روز
خوردن سالاد و سبزيجات قبل از غذا، روشي بسيار سالم و لذتبخش براي كنترل اشتها و كاهش وزن است.
4. شير
تحقيقات اخير پژوهشگران نشان داده كلسيم به كاهش وزن كمك ميكند. البته هنگام خريد لبنيات بايد اين نكته را مدنظر بگيريد كه لبنيات كمچرب تهيه كنيد.
5. سوپ
سوپ، پيشغذا يا عصرانه خوبي است. طبق بررسيهاي پژوهشگران دانشگاه penn state افرادي كه به عنوان پيشغذا سوپ ميخورند 100 كالري كمتر در روز مصرف ميكنند و وزن كم ميكنند.
6. غلات كامل
متخصصان توصيه ميكنند به جاي نان سفيد و برنج سفيد، فيبر بيشتري مصرف كنيد و غلات كامل را در برنامه غذايي خود بگنجانيد. غلات كامل احساس سيري را القا ميكنند. در حالي كه غلات تصفيهشده حاوي قند بوده و گرسنه ميكنند. غلات كامل متابوليسم را بهبود ميبخشد و زمان هضم و جذب مواد غذايي را افزايش ميدهند.
7. گوشت مرغ
تحقيقات فراواني نشان داده است مصرف پروتئين بالا ميتواند به كاهش چربي و افزايش بافت ماهيچهاي كمك كند. مصرف 85 گرم گوشت مرغ بدون پوست حاوي 120 كالري، 26 گرم پروتئين و يك گرم چربي است.
8. ميوه و سبزيجات تازه
فيبرهاي محلول و غيرمحلول در كنار مصرف آب، ميتواند به سوختن چربيها كمك كند.
9. گريپ فروت
تمامي منابع ويتامين C ميتواند ميزان ترشح انسولين را كاهش دهد و سبب كاهش وزن شود. البته اگر دارو مصرف ميكنيد در رابطه با مصرف همزمان آن با مركبات با پزشك خود مشورت كنيد زيرا گاهي اين مواد بر هم تاثير مضر ميگذارند.
منبع: ريدرزدايجست – نوامبر
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم
به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
12-02-2010
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
محل سکونت: مهاباد
نوشته ها: 19,499
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
بهترین ویتامین ها برای کاهش وزن
کنترل وزن بدن و عملکردهای مرتبط با آن مثل اشتها، گرسنگی، متابولیسم عمومی، متابولیسم چربی ها و قندها، کالری سوزی و امثال این با مصرف مطلوب ویتامین بسیار کارامدتر عمل می کند. همه اینها نقش مهمی در حفظ سلامت و وزن سالم دارند و بیشتر این ویتامین ها در کنار هم عمل میکنند به همین دلیل نمی توان ویتامین خاصی را "بهترین" ویتامین برای کاهش وزن معرفی کرد.
مهمترین ویتامین ها و موادمعدنی برای کاهش وزن عبارتند از:
ویتامین B2، B3، B5، B6، کولین (بخشی از B-کمپلکس)، اینوسیتول (بخشی از B-کمپلکس) و ویتامین C.
ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
این ویتامین برای عملکرد سالم غده تیروئید و متابولیسم اهمیت زیادی دارد. منابع خوب غذایی حاوی این ویتامین عبارتند از: شیر، جگر و قلوه، بادام، پنیر،تخم مرغ، سبزیجات برگدار.
ویتامین B3 (نیاسین)
این ویتامین نیز مانند ویتامین B2 برای تولید هورمون تیروئید اهمیت دارد. ویتامین B3 همچنین بخشی از عامل تحمل گلوکز (GTF) می باشد که در مواقعیکه قند خون بالا می رود ترشح می شود. منابع خوب از این ویتامین عبارتند از: سبوس گندم، جگر، ماهی تن، مرغ، گوشت، تخم مرغ، ماهی اسقومری، ماهی سالمون، جو دوسر، جو، دانه های گندم، پنیر، میوه خشک، برنج قهوه ای.
ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک)
هرنوع کمبود این ویتامین بر ظرفیت بدن برای مصرف چربی اثر می گذارد. ویتامین B5 همچنین نقش مهمی در تولید انرژی و کمک به عملکرد غده آدرنال دارد. منابع خوب از این ویتامین عبارتند از: جگر و قلوه، گوشت، مرغ، آجیل، دانه های گندم، سبوس گندم، تخم مرغ، شیره، جو دوسر، جو، دانه ها، نان دانه کامل، سبزیجات.
ویتامین B6 (پیریدوکسین)
این ویتامین تولید هورمون تیروئید و متابولیسم را تنظیم می کند. منابع خوب از آن عبارتند از: مخمر آبجو، سبوس گندم، جو دوسر، ساردین، ماهی ماکارل، مرغ، گوشت گاو، آوکادو، موز، برنج قهوه ای، کلم، میوه خشک، تخم مرغ، شیره.
کولین
کولین که بخشی از ویتامین B کمپلکس است، یک ویتامین واقعی نیست چون در کبد ساخته می شود. کولین برای متابولیسم خوب چربیها مورد نیاز است. کمبود کولین موجب می شود که چربی ها در کبد انباشته شوند. منابع خود از آن عبارتند از: جگر گاو، دل گاو، زرده تخم مرغ، گل کلم، بادام زمینی.
اینوسیتول
این ویتامین نیز مثل کولین بخشی از ویتامین B کمپلکس است و درون بدن ساخته می شود. اینوسیتول برای کمک به متابولیسم چربی ها با کولین ترکیب می شود. منابع خوب از این ویتامین عبارتند از: دل گاو، جگر گاو، سویا، تخم مرغ، مرکبات، دانه های کامل، آجیل.
ویتامین C
این ویتامین فواید بسیار زیادی برای بدن دارد که از جمله آن تبدیل خوب گلوکز به انرژی در سلول هاست. منابع خوب از این ویتامین عبارتند از: کلم بروکلی، فلفل سبز، کیوی، کلم بروکسل، لیمو، پرتقال، توت فرنگی، کلم.
__________________
شاره که م , به ندی دلم , ئه ی باغی مه ن
ره وره وه ی ساوایه تیم , سابلاغی مه ن
دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
12-02-2010
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
محل سکونت: مهاباد
نوشته ها: 19,499
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
چاقی با زندگی زناشويی چه میکند؟
انگشتنما شدن آدمهای چاق، آنها را در زوجیابی دچار مشکل میکند و باعث تضعیف سلامت جنسیشان میشود.
یک پژوهش جدید نشان میدهد که چاقی با کاهش فعالیت جنسی و تضعیف سلامت جنسی همراه است. این پژوهش نشان میدهد که چاق بودن، احتمال ناتوانیهای نعوظی و خطر ابتلا به بیماریهای مقاربتی را به میزان زیادی افزایش میدهد....
ناتالی بایوس، استادیار دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن و مدیر پژوهشی موسسه ملی پژوهش بهداشتی و پزشکی در پاریس که سرپرستی این پژوهش را بر عهده داشته، میگوید: «چاق بودن تاثیر شدیدی بر زندگی جنسی فرد دارد.»
او میافزاید: «زنان چاق به علت فشار اجتماعی و انگشتنما شدن در اجتماع با احتمال کمتری ممکن است همسر پیدا کنند و فعالیت جنسی داشته باشند؛ چراکه چاقی آنها برای مردانی که با آنها برخورد میکنند، ناراحتکننده است.» به گفته بایوس، زنان چاق با احتمال بیشتری نسبت به زنان لاغر، ممکن است همسری پیدا کنند که اضافه وزن داشته یا چاق باشد. او میگوید: «بسیاری از این مشکلات ناشی از انگشتنماشدن زنان چاق است و این زنان با احتمال بیشتری ممکن است که اعتماد به نفس پایینتری داشته باشند.» نتایج این بررسی در شماره 16 ژوئن نسخه آنلاین ژورنال پزشکی بریتانیا منتشر شده است.
نتیجههای یک تحقیق علمی
بایوس و همکارانش، دادههای مربوط به رفتار جنسی را در بیش از 12 هزار مرد و زن فرانسوی جمعآوری کردند. در میان این گروه 3651 نفر از زنان و 2725 نفر از مردان دارای وزن طبیعی؛1010 زن و 1488 مرد دارای اضافهوزن و 411 زن و 350 مرد، طبق تعریف طبی، چاق بودند.
در مقایسه با زنان و مردان دارای وزن طبیعی، زنان چاق با احتمال 30 درصد کمتر و مردان چاق با احتمال 70 درصد کمتر، فعالیت جنسی داشتند. همچنین مردان چاق با احتمال 5/2 برابر بیشتر نسبت به مردان با وزن طبیعی دچار ناتوانی نعوظ و مردان چاق زیر 30 سال با احتمال بیشتری دچار بیماری مقاربتی شده بودند.یک یافته دیگر در این پژوهش آن بود که زنان چاق زیر 30 سال، اغلب به دنبال مشورت برای تنظیم خانواده یا استفاده از قرصهای خوراکی ضدبارداری نمیروند و در نتیجه، با احتمال بیشتری ممکن است دچار بارداری ناخواسته شوند و با احتمال کمتری نیز به متخصص زایمان مراجعه میکنند. به گفته بایوس، این زنان بهخاطر اضافه وزن، در مراجعه به متخصص زنان برای گرفتن توصیه در مورد روشهای ضدبارداری، احساس راحتی نمیکنند.
دکتر سندی گلدبک وود، متخصص پزشکی روانیجنسی از بنیاد بهداشت روانی کامدن و ایسلینگتون در انگلستان که شرحی بر این پژوهش در همین شماره ژورنال پزشکی بریتانیا نوشته است، میگوید: «تفاوت تجربیات جنسی افراد چاق و غیرچاق باید با احتیاط تفسیر شود. ما باید شناخت بیشتری از احساس افراد چاق نسبت به زندگی جنسیشان پیدا کنیم و دریابیم که چه انگیزههایی نگرش و رفتارهای مشاهده شده در آنها را ایجاد میکند. ما باید بدانیم که چرا زنان چاق بهرغم فعالیت جنسی کمتر، استفاده کمتری از روشهای ضدبارداری میکنند و بیشتر دچار بارداریهای ناخواسته میشوند.» او میافزاید: «پاسخها ممکن است پیچیده و دارای جنبههای زیستی، روانی و اجتماعی خاصی باشد که روشنشدن آنها نیاز به یك رویکرد پژوهشی کیفی دارد.»
گلدبکوود یادآور میشود که پزشکان باید شجاعت، مهارت و حساسیت لازم را برای گفتگوی صریح با بیماران خود درباره وزن آنها و زندگی جنسیشان داشته باشند. او میگوید: «پزشکان باید توجه ویژهای به نیازهای پیچیده زنان چاق از لحاظ شیوههای ضدبارداری داشته باشند.»
دکتر رابرت شوارتز، استاد و رییس بخش پزشکی خانواده در دانشکده پزشکی دانشگاه میامی میلر نیز موافق است که در حال حاضر بسیاری از پزشکان به وضعیت زندگی جنسی بیماران چاق توجهی نمیکنند. توصیه او به پزشکان این است که: «فرض را بر این نگذارید که بیماران شما نیازی به مشاوره مناسب در این زمینه ندارند.»
__________________
شاره که م , به ندی دلم , ئه ی باغی مه ن
ره وره وه ی ساوایه تیم , سابلاغی مه ن
دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
|
|
ابزارهای موضوع |
|
نحوه نمایش |
حالت خطی
|
مجوز های ارسال و ویرایش
|
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد
|
|
|
اکنون ساعت 09:16 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.
|