بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان

پزشکی بهداشتی و درمان در این تالار مطالب پزشکی و آموزشی در مورد بهداشت و سلامتی قرار خواهند گرفت

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 10-01-2009
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض نان برکتی بی منت

نان برکتی بی منت



تیتر : نان برکتی بی منت
خلاصه : از برکت سفره تان نگهداری کنید
متن کل خبر : همه ی شما بارها شاهد این منظره بوده اید که کسی تکه نانی را در خیابان از روی زمین بر می دارد و به کناری می گذارد

و اگر دقت کرده باشید بزرگ تر های ما _ پدر و مادر و شدید تر از آن ها پدر بزرگ و مادر بزرگ _ به دور نریختن نان و نگهداری صحیح از آن به صورتی که اصراف نشود تاکید خاصی دارند . متاسفانه بعضی از ما نسل امروزی ها کم تر به این گونه مسائل توجه می کنیم اما همه ی ما واقفیم که بسیاری از حرف های قدیمی ها درست و با حکمت بوده است پس سعی کنیم در نگهداری برکت سفره های مان کوشا باشیم .

روش های زیر به شما کمک می کند تا کم ترین دور ریز نان را داشته باشید :

- چیدن نان های داغ بر روی هم ، کپک زدگی را تسریع ، فاسد شدن را تسهیل و ضایعات را تشدید می کند.

- قبل از سرد شدن کامل نان ها ، آنها را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید.

خرید نان مازاد بر نیاز روزانه ، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید.

- حرارت نان باعث کپک زدگی زودرس آن می گردد. از دسته کردن نان داغ جدا بپرهیزید.

- نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت ، نانوای خوب و نگهداری صحیح است.

- خرید نان مازاد بر نیاز روزانه ، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید.
نان بربری

- از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذایی خود غافل نشوید . مصرف نان سبوس دار در هر وعده غذایی 30تا40درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد. خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می گردد.

- نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند.

- قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می نماید.

- انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن ، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی و تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می گردد.
نان کنجدی

- نان سرد شده را در سفره در بسته نگهداری نمایید.

- هنگام خرید نان حتما یک سفره پارچه ای یا پلاستیکی به همراه داشته باشید.

- نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود ، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.

انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن ، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی و تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می گردد.

- آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نان های سفت و بد هضم خواهد شد.

- نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوای آن ماهر و مصرف کننده آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید




  #2  
قدیمی 10-01-2009
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض نان

نان



تیتر : نان
خلاصه : همه چيز در مورد نان
متن کل خبر : نان به ماده‌اي غذايي كه از خمير نمودن ماده اصلي آرد و مايه خمير و تركيب آنها با آب يا روغن و بعضا نمك وشكر و طبخ خمير مذكور در تنور يا فر بدست مي‌آيد گفته مي شود.

نانها انواع مختلفي دارند كه بر اساس آداب اقوام و ملل مختلف متفاوتند و هريك به تناسب و فراخور اقليم مردم منطقه طبخ مي‌شوند. به عنوان نمونه در مناطق سردسير در تركيب خمير نان از چاشني‌هاي گرم نظير زنجبيل و يا حتي فلفل استفاده مي‌شود. همچنين در مناطق استوايي در تركيب آرد و يا خمير نان از خرما استفاده مي‌گردد.
نان مهمترين منبع غذايي در تغذيه انسان و تامين كننده قسمت عمده كالري و پروتئين و ويتامينهاي گروه B بوده و از نظر مواد معدني نيز داراي اهميت مي باشد .
تركيبات نان :آرد،آب ،روغن ،نمك ،شكر،مخمر ،امولسيفايرها
انواع نان هاي ايراني :
در حال حاضر انواع مختلفي از نان از جمله سنگك، تافتون، لواش و بربري در ايران به مصرف مي رسند كه خوشبختانه اين نان ها تا اندازه اي از شر الك هاي چند صفر مصون مانده اند. هر چند متاسفانه در گوشه و كنار نان سفيد به چشم مي خورد و فروشندگان ادعا مي كنند كه اين نان ها را با آرد چند صفر تهيه كرده اند.

نان در فرهنگ هاي مختلف
تفاوت هاي چشمگيري در طرز تهيه نان در نقاط مختلف دنيا وجود دارد. در ايران، جدا از تهيه نان هاي فانتزي كه طرز تهيه آنها از خارج آمده، انواع سنتي نان پخت مي شود؛ از جمله نان لواش، سنگك، بربري، تافتون كه هر كدام طرز تهيه ويژه خود را دارند.

در كشورهاي خارجي معمولاً از نان هايي كه بافت صافي داشته و به صورت برش هاي نازك بسته بندي شده اند استفاده مي كنند. اين نان ها به نان تست معروفند. در تهيه انواع ساندويچ معمولاً از گروه ديگري از نان ها تحت نام باگت«baguette» استفاده مي شود. اين نان ها ضخيم هستند و داخل شان فضاي آزادي وجود دارد كه مواد داخل ساندويچ را در اين قسمت جا مي دهند. نانواها اغلب از كنجد براي تزئين و هم براي طعم دادن به انواع نان استفاده مي كنند.
روش صحيح نگهداري نان
- چيدن نانهاي داغ بر روي هم كپك زدگي را تسهيل و تسريع مي كند و ضايعات نان را تشديد مي كند . پس از دسته كردن نان داغ پرهيز كنيد .
- نان سرد شده را به قطعات مورد نظر برش دهيد و آن را در سفره هاي پارچه اي و يا پلاستيك فريزر قرار دهيد و درب آن را بخوبي ببنديد از پيچيدن نان در روزنامه خودداري كنيد .
- ازخوردن نان سبوس دار در وعده هاي غذايي خود غافل نشويد مصرف نان سبوس دار در هروعده غذايي 40-30 % خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي و گوارشي را كاهش ميدهد .
- خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سريع قند و چربي در خون مي گردد .
- نانهاي تيره ( حاوي سبوس بيشتر ) ارزش غذايي بالاتري نسبت به نانهاي سفيد و روشن دارند .
- قرار دادن نان در يخچال , بيات شدن را تسريع مي نمايد . نان بايد در سردخانه يخچال يا طبقات پايين فريزر نگهداري شود .
- از گذاشتن مواد خام مانند گوشت , سبزي و ... بر روي نانها يا در كنار نانها خودداري كنيد زيرا در اين حالت عوامل بيماري زا به نان نفوذ مي كند .
- بين حرارت و رطوبت و كپك زدگي نان رابطه مستقيم وجود دارد پس از نگهداري نان در مكانهاي مرطوب خودداري كنيد .
عيوب نانهاي حجيم ونيمه حجيم و علل وروش رفع آنها
نامطلوب بودن مزه نانها و علل آن :
1- بي مزه بودن نان :
به دليل عدم استفاده از خمير ترش و يا نانهايي كه در خمير آنها مقدار بسيار كمي اسيد استيك تشكيل مي شود , بي مزه مي باشند .
2- مزه خميري نان :
در صورت فقدان الاستيسيته , نان در هنگام جويدن در دهان جمع شده و به صورت توده خميري در مي آيد و به همين علت مواد آروماتيك موجود در نان نمي توانند بعلت جمع شدن توده خميري در پرزهاي زبان قرار بگيرند به همين جهت نان خميري و بي مزه به نظر مي رسد .
3- ترش بودن مزه نان
در اثر مصرف زياد خمير ترش و توليد زياد اسيد در خمير و يا بكار گيري مواد پخت حاوي اسيد بوجود مي آيد .

بو و مزه نا و كپك زدگي
در صورت نگهداري غلات و يا آرد در شرايط مرطوب , فعاليت ميكروارگانيسم ها و قارچهاي كپكي افزايش يافته و تغييراتي در بو و مزه ايجاد مي شود .
فرورفتگي هايي كه گاهي پس از سرد شدن در كف و دو طرف نانهاي تست ايجاد مي شود :
وقتي قالب نان وارد فر مي شود حجم خمير , سريعاً افزايش مي يابد به ديواره اي قالب فشار وارد مي كند و ديواره هاي قالب مانع از افزايش حجم خمير مي شود و ناچار خمير در قسمت بالا , شروع به افزايش حجم مي كند و سپس در زير و اطراف نان پوسته تشكيل مي شود .
عوامل منع مصرف نان :
كپك زدگي نان ـ هر گونه بوي ترشيدگي ـ ر شته اي شدن بافت نان(موقع برش نان حجيم) ـ نرم و چسبنده شدن مغز نان همگي از عوامل منع مصرف نان به حساب مي آيند كه به دلايل زير روي مي دهند:
1- رطوبت زياد نان
2- بسته بندي نامناسب نان
3- بسته بندي نان به صورت داغ
4- آلودگ عاري ي محل بسته بندي
5- سطوح , ماشين آلات و وسايل كار آلوده در محيط نانوايي
6- عدم رعايت بهداشت در تهيه نان و غير بهداشتي و ناسلامت بودن مواد اوليه و ...
7- مصرف كننده نان در صورت مشاهده هر گونه علامت غير طبيعي در نان بايستي از مصرف آن خودداري نمايد
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #3  
قدیمی 10-01-2009
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض خواص انواع نان

خواص انواع نان



تیتر : خواص انواع نان
خلاصه : به نقل از عایشه – پیامبر خدا ،تا هنگامی که به دیدار خدا شتافت ،جز نان جو نخورد .

متن کل خبر : پیامبر خدا (ص):"خداوندا!برای ما به نان ،برکت بده و میان ما و آن ،جدایی میفکن .اگر نان نبود ،نه روزه گرفته بودیم ،نه نماز خوانده بودیم ونه واجبات پروردگار خود را انجام داده بودیم .

پیامبر خدا (ص):" نان بهترین خوراکی شماست .

امام صادق (ع):" تن بر نان استوار شده است .

خواص نان جو

به نقل از عایشه – پیامبر خدا ،تا هنگامی که به دیدار خدا شتافت ،جز نان جو نخورد .

امام صادق (ع):" اگر خداوند در چیزی بیش از جو بهبود دهندگی می دید فآن را خوراک پیامبران قرار نمی داد .

امام رضا (ع) :"برتری نان جوبرگندم ،همانند برتری ما بر دیگرمردمان است . هیچ پیامبری نیست که برخورنده جو دعا نکرده وبرای اوبرکت نخواسته باشد و هیچ درونی نیست که جوبدان درآمده و همه دردها از آن بیرون نرفته باشد . آن، خوراک پیامبران و غذای نیکان است . خداوند متعال ،جز این را نخواسته است که خوراک پیامبران خویش را جو قرار دهد .

خواص نان برنج

اما م صادق (ع) :" به کسی که شکم درد دارد ،نان برنج بدهید ؛ چرا که چیزی سودمند تر از آن به شکم چنین بیماری در نیامده است . آن ،معده را پاک می کند و درد را به کلی از بدن ،بیرون می کشد .

امام صادق (ع) : " تنها نان برنج است که از صبح تا شب در درون انسان می ماند . "

امام رضا (ع) :"چیزی سودمند تر از نان برنج به درون مسلول در نمی آید .
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #4  
قدیمی 10-01-2009
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض روش صحيح نگهداري نان

روش صحيح نگهداري نان



تیتر : روش صحيح نگهداري نان
خلاصه : مصرف نان سبوس دار در هر وعده ي غذايي 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و گوارشي را کاهش مي دهد

متن کل خبر : 1- چيدن نان هاي داغ بر روي هم، کپک زدگي را تسريع، فساد زدگي را تسهيل و ضايعات نان را تشديد مي کند؛

2- قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنيد. نان سرد شده را نيز در پلاستيک دربسته بگذاريد.

3- حرارت نان باعث کپک زدگي زودرس آن مي گردد. از دسته کردن نان داغ جداً بپرهيزيد؛

4- نان خوب مستلزم داشتن آرد با کيفيت، نانواي خوب و نگهداري صحيح است؛

5- همان گونه که بعضي از برنج ها پخت خوبي ندارند، آرد نامرغوب نيز پخت خوبي نخواهد داشت؛

6- دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن موجب آلوده شدن شير آنها مي شود؛

7- در ايجاد ضايعات نان، مردم 20 درصد، نانوايان 30 درصد و آرد مصرفي 50 درصد تأثير گذارند؛

8- خريد نان مازاد بر نياز روزانه، يکي از علل افزايش ضايعات نان است. از خريد نان اضافي خودداري کنيد؛

9- از خوردن نان سبوس دار در وعده هاي غذاي خود غافل نشويد؛ مصرف نان سبوس دار در هر وعده ي غذايي 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و گوارشي را کاهش مي دهد؛


10- خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سريع قند و چربي در خون مي گردد؛

11- نان هاي تيره (حاوي سبوس بيشتر) ارزش غذايي بالاتري نسبت به نان هاي سفيد و روشن دارند؛

12- قرار دادن نان در يخچال، بيات شدن نان را تسريع مي نمايد؛

13- انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغيير حالت ظاهري، بيات شدگن زودرس، تسريع در کپک زدگي، تشديد ضايعات و ايجاد بيماري گوارشي مي گردد؛

14- قبل از سرد شدن کامل، نان را دسته نکنيد. نان سرد شده را نيز در سفره در بسته نگهداري نماييد؛

15- هنگام خريد نان حتماً يک سفره ي پارچه اي يا پلاستيکي به همراه داشته باشيد؛

16- ناني که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداري شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود؛

17- هر چه سبوس آرد بيشتر، ارزش غذايي آن نيز افزون تر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذايي آن نيز کمتر و کيفيت نان نيز پايين تر خواهد بود؛

18- بين حرارت، رطوبت و کپک زدگي رابطه ي مستقيم وجود دارد؛ در نتيجه نان هايي که به صورت داغ بر روي هم دسته شوند، محيط مناسبي را براي فساد ميکروبي و کپک زدگي فراهم مي سازند؛

19- آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث توليد نان هاي سفت و بدهضم خواهد شد؛

20- نان خوب ناني است که آرد آن خوب، خمير آن تخمير شده، نانوايش ماهر و مصرف کننده ي آن واقف به اصول نگهداري صحيح باشد.
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 
ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 06:54 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها