بازگشت   پی سی سیتی > ادب فرهنگ و تاریخ > فرهنگ و تاریخ > ایران ما

ایران ما در این تالار هرآنچه به استانها و شهرهای ایران عزیز ما مرتبط میشه قرار داده میشه به طور ویژه تر کاربران مختلف از نقاط مختلف ایران در این تالار به معرفی شهر و استان خودشون میپردازند.

پاسخ

ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 12-06-2010
shokofe آواتار ها
shokofe shokofe آنلاین نیست.
ناظر ومدیر تالار پزشکی بهداشتی و درمان

سپاسها: : 3,681

5,835 سپاس در 1,524 نوشته ایشان در یکماه اخیر

سلام به مشهدي هاي گل
مينا جون شمالي ها هم به 28 صفر ميگن چهل وهشتم واين كه مشهديا هم ميگن برام جالب بود

من كه نذر هم دارم و بايد برم مشهد اما وقت نمي كنم
دلم داره اين روزا پر ميكشه برا حرم
از بچه هايي كه مشهدن ميخوام كه از طرف ما هم زيارت كنن تا ايشالاآقا مارو هم بطلبه و بيايم

قدیمی 12-06-2010
SonBol آواتار ها
SonBol SonBol آنلاین نیست.
معاونت

سپاسها: : 521

1,688 سپاس در 686 نوشته ایشان در یکماه اخیر

فدات شکوفه جون
جالبه که شما هم همینو میگید . نمیدونستم . آخه هر جا میگفتم براشون عجیب بود . دل منم خیلی گرفته . میخوام برم توی حرم آروم بگیرم . دلم تنگه برا مشهد امام رضا خیلی عزیز و بزرگه . همیشه هوامو داشته درد دلامو فقط به اون گفتم و میگم . الانم میدونم میدونه توی دلم چه خبره . ان شالله هممون با هم یه روز جمع بشیم بریم پابوسش
قدیمی 12-06-2010
sharareh1 آواتار ها
sharareh1 sharareh1 آنلاین نیست.
کاربر خيلی فعال

سپاسها: : 1,827

1,432 سپاس در 313 نوشته ایشان در یکماه اخیر

مردم شهرستان‌هاي استان خراسان جنوبي با فرا رسيدن ماه محرم الحرام در سوگ سرور آزادگان جهان حضرت اباعبدالله‌الحسين (ع) سياهپوش و غرق در عزا و ماتم مي‌شوند.
آنان با نصب پرچمهاي سياه و علمهاي مخصوص عزاداري در مساجد، حسينيه‌ها، تكايا و سردر ادارات دولتي و محلهاي كسب و كار، تشكيل دسته‌هاي عزاداري و برگزاري آيين‌هاي سوگواري در حسينيه‌ها و مساجد به عزاداري مي‌پردازند.
به همين مناسبت در دهه نخست محرم مراسم سخنراني پيرامون فلسفه قيام عاشورا در اغلب مساجد و حسينيه‌هاي شهرها و روستاهاي استان ترتيب مي‌يابد.
در شهرستان بيرجند مركز اين استان دسته‌هاي عزاداري سنتي از روز هفتم محرم با اجتماع در مساجد، حسينيه‌ها و تكايا و عبور از خيابان‌هاي شهر در ساعات عصر و شب اقدام به برگزاري مراسم سينه‌زني، زنجيرزني و عزاداري كرده و مرثيه خوانها و مداحان اهل بيت (ع) نيز در شرح وقايع عاشورا و مناقب امام حسين (ع) و يارانش مداحي مي‌كنند.
سينه زني، زنجيز زني، روضه خواني، علم بندان، علم گرداني، نخل بندي، نخل گرداني، مشعل گرداني، شبيه گرداني و تعزيه خواني ازشيوه‌هاي مراسم عزاداري ماه محرم در بيرجند و ديگر شهرستان‌هاي استان خراسان جنوبي است.
عزاداري در بيرجند اغلب در قالب دسته‌ها و هياتهاي سينه زني و زنجير زني برگزار مي‌شود و مابقي مراسم هنوز در برخي روستاهاي اين شهرستان برگزار مي‌گردد.
از جمله اين مراسم "علم بندان" است كه با روش خاصي در يكي از هيات‌هاي عزاداري شهر بيرجند برگزار مي‌شود.
با انجام اين مراسم كه در اوايل ماه محرم با حضور سادات و هيات‌هاي عزاداري انجام مي‌شود مردم آمادگي خود را براي شركت در عزاداري مام محرم اعلام مي‌كنند.
برپايي علم همچنين به ياد علمدار دشت كربلا حضرت ابوالفضل العباس (ع) است.
مراسم "علم گرداني" نيز در روستاها معمولا در نيمه دوم دهه نخست محرم انجام مي‌شود.
در اين مراسم علم‌ها را به در خانه‌ها برده و براي صاحبخانه فاتحه مي‌خوانند و او نيز به علم گردان‌ها گندم و پول و خواروبار مي‌دهد.
علم گردانها با خواندن اشعاري در كوچه و بازار، عزاداري امام شهيد را به مردم اعلام مي‌كنند و از نزديك شدن روز تاسوعا و عاشورا خبر مي‌دهند.
حضور مشتاق مردم در اين مراسم و اداي نذورات آنان بيانگر عشق و ارادت خالصانه آنان به حضرت اباعبدالله‌الحسين (ع) و ياران باوفايش است.
مراسم "مشعل گرداني" در روستاي خور و بركوه و "سنگ زني" در روستاي درخش بيرجند نيز برگزار مي‌شود.
مشعل‌هاي اين روستاها در حسينيه روستا در داخل زمين نصب شده و شب نهم محرم آن را روشن مي‌كنند و اطراف آن سينه دوره مي‌زنند.
در سالهاي گذشته مشعل‌هاي بسيار در منطقه خوسف بيرجند وجود داشت كه آن را شبهاي نهم محرم در كوچه‌ها مي‌گرداندند و نذري جمع مي‌كردند.
مراسم "سنگ زني" روستاي درخش نيز از شب پنجم محرم همراه با هيات‌هاي عزاداري با آهنگ نوحه، سينه زني و يا زنجير زني انجام مي‌شود.
"تعزيه خواني" از ديگر مراسم عزاداري است كه در روستاهاي بيرجند و در چند سال اخير در شهر بيرجند در قالب سوگواره تعزيه برگزار مي‌شود.
تعزيه يا شبيه خواني نمايشي است كه در آن يكي از وقايع كربلاي حسيني را به نمايش مي‌گذارند.
انواع تعزيه در ماه محرم در روستاهاي مختلف برگزار مي‌شود كه در روستاي "خنگ" تعزيه صحراي كربلا در روز عاشورا و تعزيه حضرت ابوالفضل (ع) در روز تاسوعا انجام مي‌شود.
در روستاي "مهمويي" تعزيه‌هاي "حر"، امام حسين (ع)، حضرت علي اكبر(ع)، حضرت ابوالفضل (ع) و وفات پيغمبر رايج است.
در روستاي درخش و آسيابان در روز هفتم محرم تعزيه خواني "مسلم بن عقيل" در روز هشتم تعزيه "علي اكبر"، روز نهم تعزيه حضرت ابوالفضل (ع) و در روز عاشورا تعزيه صحراي كربلا برگزار مي‌شود.
علاوه برآن مراسمي باعنوان "هفت منبر" درروز تاسوعا توسط زنان در بيرجند برگزار مي‌شود.
در اين مراسم بانوان با روشن كردن هفت شمع در هفت منبر، مسجد و حسينيه در آن شركت مي‌كنند.
مراسم خاصي باعنوان "شمع گرداني" نيز روزتاسوعا دربرخي روستاهاي بيرجند از جمله "بهدان" برگزار مي‌شود.
مراسم "خيرات سيدالشهدا" توسط مسلمانان اهل سنت خراسان جنوبي در روز عاشورا از ديگر مراسم است كه طي آن مردم مناطق سني‌نشين با پختن "غلور" و آش نذري با عنوان "خيرات سيدالشهدا" به اطعام مردم مي‌پردازند.
برگزاري مراسم شبيه گرداني، تعزيه خواني، آتش زدن نمادين خيمه ها، راه اندازي كاروانهاي سبزپوش و سرخ پوش ازجمله مراسم تعزيه شهادت سالار شهيدان در روز عاشورا هستند.
دسته‌هاي عزاداري در روز عاشورا در شهر بيرجند در محلي موسوم به قتلگاه گرد هم مي‌آيند و به نوحه خواني و سينه زني مي‌پردازند.
اين عزاداري با فرارسيدن ظهر عاشورا و آتش زدن خيمه‌ها به عنوان نمادي از خيمه‌هاي فرزندان امام حسين (ع) به اوج خود مي‌رسد.
برگزاري مراسم بيل زني در بخش خوسف بيرجند نيز به عنوان تبرك نمودن بيل ها و دفع آفت از مزارع و محصولات كشاورزي و نمادي از دفن اجساد شهداي كربلا و مراسم نخل گرداني به عنوان نمادي از گرداندن گهواره طفل شيرخوار حضرت امام حسين (ع) از ديگر موارد ديدني در عزاداري مردم اين بخش از بيرجند در روز عاشورا است.
علاوه براين آيين ها، اطعام دسته‌هاي عزاداري و پرداخت نذورات از مراسمي است كه ازاول ماه محرم تا روزهاي بعداز عاشورا بطورچشمگيري در شهرستانهاي استان مشاهده مي‌شود.
اطعام و اداي نذورات درروزهاي آخر دهه نخست محرم به ويژه روز نهم و دهم از جمله جلوه‌هاي بارز عزاداري مردم بيرجند است، به گونه‌اي كه كمتر محله‌اي است كه در اين روز سفره امام حسين (ع) در آن پهن نباشد.
بسياري از شهروندان از سفره حضرت امام حسين(ع) نه براي رفع گرسنگي بلكه به قصد تبرك طعام‌مي‌گيرند و آنرا به عنوان قربت به كودكان خود نيز مي‌دهند.
عزاداران حسيني در بيرجند همچنين در نخستين شب شهادت حضرت امام حسين(ع) با روشن كردن شمع در مساجد، مراسم شام غريبان را برگزار مي‌كنند.
هياتهاي عزادار در اين مراسم به نشانه جستجوي اطفال آواره و گمشده سالار شهيدان باعبور ازكوچه‌ها و ريختن خاك برسر وروي خود گويي به دنبال گمشده‌اي مي‌چرخند.
مداحان اهل بيت (ع) نيز در اين شب با يادآوري مصايب بازماندگان واقعه كربلا و توصيف رنج و آوارگي فرزندان امام حسين (ع) ياد و خاطره اسيران روز عاشورا و اطفال حضرت اباعبدالله‌الحسين (ع) را زنده مي‌كنند.
بيرجندي‌هاي ساكن مناطق مختلف كشور نيز سعي مي‌كنند تا در دهه نخست محرم و يا دست كم در روزهاي پاياني اين دهه خود را به شهر و روستاي محل تولد خود رسانده و همراه با ساير خويشاوندان در آيين‌هاي عزاداري سالار شهيدان شركت كنند.
اغلب مردم اين ديار براي استفاده بهتر معنوي از اين ماه با اهل خانواده تا پاسي از شب در مجالس عزاداري شركت دارند.
اداي نذورات براساس توانايي و تمكن مالي به نام امام حسين (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) در اين ايام از ديگر آيين‌هاي ماه محرم اين خطه مي‌باشد.
قدیمی 12-16-2010
Hamed آواتار ها
Hamed Hamed آنلاین نیست.
کاربر فعال

سپاسها: : 314

299 سپاس در 77 نوشته ایشان در یکماه اخیر

هر کس در سال چند وعده شله نخورده باشد، ناکام‌ترین اهل زمین است. (حامد رحمة‌ا... علیه)

[IMG]http://*******************/photos/ax505678.jpg[/IMG]

میانِ غربتِ خاموشِ رهگذر
و تنهای مانده از سفر
یک پنجره

فاصله است...
قدیمی 12-16-2010
Princess NazaniN آواتار ها
Princess NazaniN Princess NazaniN آنلاین نیست.
کاربر عادی

سپاسها: : 3

8 سپاس در 5 نوشته ایشان در یکماه اخیر
Princess NazaniN به Yahoo ارسال پیام

شله جزو لاینفکه وجوده مشهدیاس..الانم بازارش حسابی داغه
قدیمی 12-16-2010
SonBol آواتار ها
معاونت

دلم بدجوری هوای مشهد رو کرده
الان خواهرم تلفنی گفت تو راه حرم هستند و برا منم شمع روشن کرده
همیشه همین موقع اونجان و پیاده میرن تا حرم
دلم یه زیارت حسابی میخواد
یه درد دل حسابی
یه گریه حسابی
یه کاسه شله داغ....
دلم مشهدو می خواد
قدیمی 12-22-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر

سلام خدمت همه مشهدی های گل

اصطلاحات خاص مشهدی ها

نارنجک : نان خامه‌ای
اِشکاف : کمد
کُخ : سوسک، حشره‌ی نسبتا بزرگ، کِرم مثال : کُخ نریز : کِرم نریز، اذیت نکن
یاد داشتن : بلد بودن
سَرکُن : مدادتراش
میلان : کوچه
مغز ِ مدادفشاری : نوکِ مدادفشاری
سیخ ِ ماهی : تیغ ِ ماهی
پَلَخمون : یک وسیله‌ی وای شکل از چوب که یک کِش یا لاستیک به انتهایش وصل است و با آن می‌توان سنگ پرتاب کرد. ( برای زدنِ گنجشک!)
چُمبه : اصطلاح کوچه بازاری برای فرد چاق
چُغُک : گنجشک ( البته این کلمه دیگر چندان به‌کار نمی‌رود)
چلغوز : یک نوع آجیل شبیهِ بادام ( بیشتر جاها به پشگل ِ مرغ می‌گویند چلغوز!)
کم‌زور یا پرزور کردنِ گاز : کم و زیاد کردن شعله‌ی گاز
و ِی کردن (برنج) : درشت شدن بعد از پختن (برنج)
کلپاسه : مارمولک
دِلَنگون : آویزان
پاچال : جایی که مغازه‌دار پشت آن با مشتری سروکار دارد، دخل ( این کلمه فکر کنم در خیلی
از شهرهای دیگر هم استفاده می‌شود)
توشله : تیله
اَلِفش : نوچ
شمال : باد ( قدیمی )
چُخت : سقف ( خیلی قدیمی )
کاغذباد : بادبادک، کایت
سرپایی : دمپایی
سر ِ نوشابه : در ِ نوشابه
یَره، یره‌گِه : یارو، فلانی (عامیانه)
ناسوس : تلمبه‌یِ دوچرخه
کُلاج : کسی که چشمش چپ است
موساکوتقی : قُمری
آق‌میرزا: شوهرخواهر
زلفی ِ در: شب‌بند ِ در
وَرچُپّـِه: برعکس
مکُش مرگِ ما: اعیانی، شیک
ناخن‌جـِلـِّه: مشگون
قوجمه: انگور دانه شده
پیشینگ: ریختن ناخواسته مایعات روی لباس
حولی: حیاط
قِلِه، قِلِه‌گی: روستا، روستایی ( عامیانه‌‌یِ قلعه)
چـِغـَل: زبر، ضخیم
کـَغ: کال، نرسیده
ز ِنج : چسبناک
لُکِّه : چیز جمع و جور و مچاله شده، همچنین حالتِ شخصی که چمباتمه زده ( مثلا از سرما)
لتِّه :تکه پارچه،کهنه پارچه
لوخ: حصیر آفتابگیر پشت پنجره
خُردو : کوچک
شِرشِره : کاغذکشی
غُر، غُردَبه : یک چیزی که صدمه دیده و تو رفته
تارت و پارت : پخش و پلا
سوبالا، سوپایین (چراغ ماشین) : نوربالا، نورپایین
نوردِوون : نردبان
لاخ (مو) : تار
پاتروم : سرپیچ لامپ
سوسه‌لنگ : دم‌جنبانک
اندر (مادر اندر، برادر اندر، …. ) : مادر ناتنی، برادر ناتنی
لَخِه : کهنه پاره
کیس : کیک

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
قدیمی 12-29-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر

خانم رقاصه مشهدی خانم شد

به گزارش آخرین نیوز به نقل از مهر، یک خانم از جمهوری آذربایجان پس از زیارت حرم امام رضا (ع) در مشهد مقدس مسیر زندگی خود را کاملا تغییر داد.

"فاطمه فتحعلی اوا" خانمی که حرفه رقاصی داشت پس از بازگشت از مشهد و زیارت امام رضا (ع) به کشورش گفت: من نزدیک تر شدن به خدا را درک می کنم لازمه این کار ترک حرفه ام است و من تصمیم قاطع و راسخ خود را در این باره اتخاذ کرده ام.

وی افزود: دیدار از مشهد و زیارت یکی از بزرگترین رویاهای من بود. اکنون مردم مرا "مشهدی خانم" صدا می کنند ... و من احساس خوشحالی بسیاری می کنم.

وی همچنین گفت که در هنگام نماز از خداوند خواسته است تا برای کنار گذاشتن شغلش به او کمک کند.

فاطمه فتحعلی اوا افزود: شاید این درخواست من تعجب ها را برانگیزد اما من از خداوند خواستم تا بابی جدید را در برابر من بازکند تا دیگر به کار قبلی خود ادامه ندهم.

"فتحعلی اوا" ابراز امیدواری کرد که دیگر آذری ها هم شانس و فرصت زیارت حرم امام رضا (ع) را داشته باشند تا بتوانند به باور کامل خدا برسند.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
قدیمی 12-30-2010
SonBol آواتار ها
معاونت

سلام به همه
ممنون رزیتا جون که اینجا هم میای و لطف داری
امیدوارم همیشه خوش باشید
یکی از اقوام دور مادرم فوت کرده و البته وقتی فهمیدم که تعدادی از اقوام نزدیک تر دیشب اومدن اصفهان مجلس ترحیم اون خدا بیامرز. ( خونه اشون اصفهان بوده و من نمیدونستم! )
نمیشناختمش زیاد اما اونطور که مهمونامون دیشب گفتن پدر 6 تا پسر و دختره و بی دلیل و با سکته فوت کرده. اونم جلو چشم زن و بچه هاش....
درد بدیه و خدا بهشون صبر بده
قدیمی 12-30-2010
sharareh1 آواتار ها
sharareh1 sharareh1 آنلاین نیست.
کاربر خيلی فعال

سپاسها: : 1,827

1,432 سپاس در 313 نوشته ایشان در یکماه اخیر

بهتون تسلیت میگم

ویرایش توسط sharareh1 : 12-30-2010 در ساعت 02:36 PM
پاسخ

کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)