نقل قول:
نوشته اصلی توسط bigbang
من نمیتونم تا یکی رو میبینم زود از خودم شادی یا احساس نشون بدم چون فکر میکنم جلف میشم یا خودمو کوچیک میکنم در واقع به قول امروزی ها زود بُر نمیخورم . به هر حال آدم یه چیزی به اسم عزت نفس داره که باید در هر شرایطی ازش مراقبت کنه .
هیچ آدمی نیست که بتونه با همه خوب باشه
چون طبع بعضی آدمها همینجوری طبیعی ((بدون دلیل)) با هم نمیسازن.
اما در کل من بیشتر فضایی که افراد در اون تربیت میشن رو دخیل میدونم تا مثلاً هوش یکی تمام بچگیش سرکوب بشه چطور میتونه تو بزرگسالی آدم شادی باشه ؟
|
اول از یه داستان واقعی شروع میکنیم:
حدود 3هفته پیش علیرضا خمسه در رادیو7 (شبکه آموزش 11شب ) حدود 6شب مهمان بود واز زندگیش تعریف میکرد، داستانی که تعریف کرد این بود:
ما چند برادریم(6تا یا 7تا ) و همه ما از لحاظ فیزیکی و اندامی شبیه به هم هستیم و با یه فرم بینی، یک استیل و با خصوصیات اخلاقی مشابه(منظورش رفتاری بود، یعنی خوش اخلاقی و..) فقط یکی از برادرام ظاهرش
سیه چهره و قد بلند بود و در تمام مدت من این سوال توی ذهنم بود که خدایا چرا اون سیه چهره هست و ظاهرش با ما فرق داره،
این سوال 36 سال توی ذهن من بود تا اینکه رفتم عکاسی و عکاس به من گفت من برادری دارم که خیلی شبیه به شماست و من هم گفتم: اتفاقا ما هم یه برادر داریم که خیلی به شما شبیه. و با هم قراری گذاشتیم و از این طریق مادرامون با هم آشنا شدن و اونجا بود که متوجه شدیم اون شبی که مادرها برای زایمان به بیمارستان رفته بودن یک شب بوده و اونجا بچه ها با هم جابجا شدن.
و ما که برادره جدیدی پیدا کرده بودیم خوشحال بودیم ولی متوجه شدیم اصلا از لحاظ اخلاقی شبیه به ما نیس و یه آدم دیگه و جدی ایه و ما با هم رفت و آمد داشتیم تا اینکه به دلیل بوجود نیومدن محبتی بینمون رابطه ای پیدا نکردیم و الان 1سالی هست ندیدیمش ولی همچنان برادر قبلی خودمون رو میبینیم و رابطمون پا برجاست
پس درسته حق باش شماست، شخصیت به محیط در ارتباطه ولی وقتی تربیت محیط اشتباه باشه و ما خودمون بدونیم که اینطوره، آیا درسته که توی این وضعیت بمونیم؟ این تربیت غلط خانواده هاس که موجب بوجود اومدن یه سری تفکرات و عقاید غلط میشه،
اگه انسان قابل تغییر نبود، هیچ وقت آفریده نمیشد تا به کمال برسه، اما متاسفانه عده ای فقط کمال از درون رو درک کردن و علت پیشرفت جوامع دیگه اینه که فقط به این دنیا اعتقاد دارن و بخاطر همین دو دستی چسبیدن و برای خودشون توهمی نزدن تا مانع پیشرفت بشه یعنی خود شخص اینو مانع پیشرفت میکنه وگرنه امام علی(ع) فرموده: طوری در دنیا زندگی کن که انگار تا همیشه زنده ای و طوری با مردم برخورد کن که تا دمی زنده ای
در صورتی که حتی توی اخلاق اسلامی هم به کمال بیرون ذکر شده:
خنده رو بودن: خنده رو بودن نشانه لوز بودن و دسته پایین بودن نیس بله درسته چندین مدل لبخند داریم ولی منظور توی هر کجا لبخند جلف و یا خجالتی و یا زیرکانه ... نیست، بلکه لبخندی از صمیم قلب و واقعی و با اعتماد بنفس هست که این لبخند نشانه قدرته و نشون میده شما بخود و توانایی هاتون اطمینان دارین و میتونید اوضاع رو کنترل کنید و
عزت نفس بالایی دارین. که این جزء زبان بدن محسوب میشه
با لبخند وشادبودن فرکانس میفرستین: من آدم جذاب، واقعگرا، شاد، صادق ، قدرتمند باحال، هستم
که این لبخند اینجوری نیس که شما حالتی انفعالی داشته باشین و بی حال و آویزون، بلکه محکم و سره حال هستین
چه اشکالی داره وقتی شما محکم وایسادین و جدی صحبت میکنین، لبخندی هم به لب داشته باشین و(البته وقتی صحبت میکنید ) شاد باشید، این نشانه جلف و سبک بودن نیس بلکه نشانه قدرت هست و شما میتونید احساساتتونو کنترل کنید.(یک نگاهی به استادای دانشگاه بندازین و یا به شرکت مهم و خاصی برین ببینید با شما چجوری برخورد میکنن)
البته نیش تا بنا گوش باز بودن و رعایت محیطو نکردن و دنبال لبخند طرف مقابل و جذب کردنش اشتباه کامله
نشانه جلف بودن به نوعی خاص لباس پوشیدنو همیشه سرخوش بودن و حتی جاهای منطقی مثل کلاس درس و صحبت با فردی محترم(که اگه بتونید ) مسخره بازی در آوردن و با شوخی جو کاملا رسمی و منطقی رو خراب کردن و
جلب توجه با ادا و اصول و یه جورایی شلوغ کردن
بچگانه و ناخردانه هست که این افراد خیلی تحرک دارن و ریلکس نیستن و آرامشی توی صورتشون نیست و مهمتر راه رفتن، که بیانگر کلی شخصیت و جالت روحیه شخصه، که برای یک فرد جلف همراه با یکم اغراق قابل رویته که مملو از فرکانس توجهه و بعد طرز صحبت کردن با اشوه و ناز و دنبال تایید شخص بودن
و ما چه پسر و چه دختر، هر دومون وقتی شخص روبرومون جدی و محکم و با لبخند و شاد و پر انرژی صحبت میکنه خیلی بیشتر لذت میبریم و بهش جذب میشیم تا اینکه شخصی جلف باشه و بخواد بی مورد نیشش باز باشه و ادا یریزه و ناز مارو بکشه
حتما تابحال مجری شبکه یک "آزاده نامداری" رو دیدین که همیشه شاد و سره حال و خوش برخورد و خودمونیه، جلفه؟
دوم اینکه هیچ علمی جز پرستاری(و راننده ها) نمیگه که شما در برخورد اول باید عیاق بشین و خیلی خودمونی برخورد کنید بلکه برخورد اول باید کاملا جدی باشه و آنقدر اثر داره که حتی بعد از گذشت چندین سال دوستی که با هم خودمونی شدین، باز هم اثر خودشو داره و شخص حساب میبره.
منظور از جدی بودن شق و ورق و بی حس صحبت کردن و با چهره جدی نیس، جدی صحبت کردن یعنی داشتن چهره ای منطقی هست و وقتی شما منطقی هستی با لبخند هم صحبت میکنی به آدمای که روابط عمومی خوبی دارن نگاه کن، محکم صحبت میکنن و چهره ای منطقی دارن و با حس صحبت میکنن
این افراد که شمارشون زیاده با همه کس میتونن بر بخورن و البته نیازی به دوستی نیس، مثلا شما نیازی به دوستی با لات محلتون ندارین و اگه باهاش سلام علیک داشته باشین و کمی احوالشو بپرسین حتما جواب کارتونو میبینین، مثلا وقتی با ماشین داخل کوچتون شدی و اونم از جلو در اومد، با اون همه ادعاش بهتون راه میده ولی اگه رابطه ای باهاش نداشته باشین مطمئا باشید به هیچ عنوان راه نمیده، و یا باید شما راه بدین یا کفک بخورین
و شـــــاید بزنین که عواقب وخیمی پشتش هست. پس هر وقت رد شدین میگین
که این خودش
هوش هیجانی هست که شما متوجه میشین شخص به چی فکر میکنه و چی میخواد
تا بحال برای یکبار هم با فردی برخورد کردیم که شاد و صمیمی و پرانرژی هست ولی سنگین و متین و عاقل و ریلکس هست، بنظرتون این فرد جلفه؟ فکر میکنید اینجوری برخورد کردن خیلی کار داره، احساسات این فرد رو بهتون میگم:
1.اعتماد بنفس، من این کلمه رو بکار نمیبرم بلکه ملموس تر میگم، چون این کلمه کلیه،
1.خودشو خوب میبینه و خودشو خیلی خیلی دوست داره و از خودش لذت میبره و بخاطر همین دوست داشتنیه و وقتی میبینیمش قلوپ میره سرجاش توی قلبمون
2.افراد رو دوست داره ولی بهشون وابسته نیس و سعی نمیکنه جذبشون کنه
3.نظر دیگران واسش مهم نیست ولی جواب شخص رو میده و شخص کاملا قانع میشه
4. احساس میکنه تسلط کامل روی فرد داره ولی سودجو نیس
5.آرامش کاملی در خود احساس میکنه
6. احساس قدرت میکنه با تمام تواضعش فردی قدرتمند هست چون بسیار قدرتمند هست متواضع هست، در حدی که بهش جسارتی کنید کاری بهتون نداره و دنبال دلیل حرفتون میگرده تا حلش کنه . با استفاده از
هوش هیجانی اینکارو میکنه چون میدونه اینقدر بزرگه و حتی تحمل کردن جسارت شما بر بزرگی اون میافزاید و بخاطر این افزوده شدن کاری نمیکنه چون اینجوری حال میکنه
7.حسود نیست
8.از پیشرفت دیگران خوشحاله چون خودشو کوچیک نمیبینه که ناراحت بشه و حسادت کنه و اگه از کسی هم تعریف میکنه بخاطره خودشه چون خودشو داره بزرگتر میکنه
9. دلیل صمیمی صحبت کردنش بزرگ دیدنه خودشه چون اینقدر خودشو بالا میبینه که انگار یه درخت چنار از کمر خم شده و بخاطر اینکه این حسشو ارضا کنه با شما گپ میزنه(البته این در صورتیه که با شما فاصله سنی و یا جایگاه اجتماعی زیادی داشته باشه هست) و بهتون ارزش میده و باهاتون همدلی میکنه ولی به
هیچعنوان همدردی نمیکنه
10.فکر میکنه هر مشکلی رو میتونه حل کنه و واقعا حل میکنه چون میدونه از حسش چجوری استفاده کنه و به رفتارش انتقال بده تا کاملا تاثیر بذاره
11.احساس قدرت بدنی بالایی داره
12.فکر میکنه با بقیه فرق داره و بقیه یه جورایی دارن اشتباه میکنن که فکرش درسته چون همچین آدم کاملی کم پیدا میشه
13.فکر میکنه جالب و درست و صریح صحبت میکنه که باز هم درسته
14.خودش رو کاملا مسلط بر حرفه اش میدونه
15.تمام احساسات شما رو میخونه چرا ؟
16.چون توی زمان حال سپری میکنه و هیچی ذهنشو مشغول نمیکنه و وقتی داره با شما صحبت میکنه فقط در حال صحبت با شماست و هیچ فکر پلیدی و تردیدی توی ذهنش نیس که بخواد شما رو جذب کنه بلکه اگه قصدی داشته باشه از همون ابتدا اینجوری برخورد کرده یعنی هدفش از مذاکره با شما همین بوده و با همون آرامش و جذابیتش برنامه ریزی کرده و در طول مذاکره استرس و چکنم چکنم نداره چون قوی برخورد میکنه
17.از زندگیش لذت میبره چون راهش با هدفش یکی هست
18.اون از شخصیتی که داره لذت میبره
19. و از تاثیر گذاشتن روی شما و در چنگال داشتن و احترام شما هم لذت میبره
20.از اینکه به شما احترام میذاره فوق العاده لذت میبره چون حالت خاصی بهش دست میده و احساس ارزشمندی و بزرگی میکنه و شاید کارهای مهمی هم براتون بکنه که احساس کنید خیلی با معرفته ولی اگه متوجه بشه واسش خیلی ارزشی قائل نیستین باهاتون خوب برخورد میکنه و اصلا کینه ای نیس ولی هیچ کاری واستون انجام نمیده.
21.به هیچکس وابستگی عاطفی نداره
22.ترسی از تایید نشدن هم نداره
23.دوست نداره کسی اونو در حال افتادگی ببینه و بخاطر همین همیشه سره حال و با انرژیه
24.خیلی تو خودش نیس مثلا در کل روز 2-3دقیقه چون واقعا میدونه همه اش توهمه و در درون نباید سیر کرد
25.با خودش اصلا درگیر نیس و بخاطر همین وقتی صحبت میکنه مطمئن و با قدرت صحبت میکنه و هماهنگی و اطمینان خاطری از خود داره که حتی فرد هم نمیتونه بهش نزدیک بشه چون خودشو در حد اون نمیبینه و مخاطب فکر میکنه خیلی از اون داناتر و عاقل تره در صورتی که اینطور نیس اون فقط در اینکه چجوری خودشو مدیریت کنه عاقل هست
26.خوش بین و امیدواره
27.چیزی واسش ارزش چندانی نداره که وقتی از دستش بده یا بدستش نیاره احساس کمبود یا نقص کنه
28.احساس میکنه خیلی شیک پوش و خوش تیپه
29.احساس میکنه همه میپسندنش
30. هیچ محدوده و مرزی برای خودش تعیین نکرده، با اینکه آدم اخلاقی هست
31.به آزادی خودش ایمان داره
32.فقط و فقط طبق نظر خودش عمل میکنه و وقتی که نظر شما مثل طرز تفکر اونه با شادی سرشو تکون میده واحساس میکنه شما هم میتونید مثل اون قوی باشید
33.به خرافات و بعضی اعتقادات خنده دار مثل دود کردن اسفند در قرن21 برای رفع چشم زخم اعتقادی نداره (نمیدونم با اینکه آدما به خدا اعتقاد دارن چجوری این خرافاتو قبول میکنن، پس اعتقاد به خدا یعنی چی)
34.شما هیچوقت به شخصیت و ماهیت واقعی اون پی نخواهید برد،
اگه دقت کنید تمام خصوصیات اخلاقی که این شخص داره درسته و در روانشناسی و دین ما هم به این خصوصیات تاکید شده:
اعتماد بنفس بالا،تواضع، عزت نفس، خوشرویی، احترام به دیگران، انتقاد پذیر بودن، نرم و ملایم صحبت کردن، ورزش، کنترل خشم و حسادت،همدلی، همدردی در صورت توانایی، امیدوار بودن،قانع بودن،تمیز و آراسته بودن، و..
راه کمال و موفقیت از بین مردم عبور میکنه