|
10-21-2013
|
|
ناظر و مدیر تالارهای آزاد
|
|
تاریخ عضویت: Dec 2010
محل سکونت: هرسین
نوشته ها: 5,439
سپاسها: : 7,641
11,675 سپاس در 3,736 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
سفید کردن دسته کارد و چنگال
سفید کردن دسته کارد و چنگال
کارد و چنگالهایی که دسته استخوانی یا عاجمانند دارند، پس از مدتی رنگ سفیدشان به زردی میگراید و منظره ناپسندی به خود میگیرند. برای شستن این گونه کارد و چنگالها، یک عدد لیموترش را از وسط به دو نیم کرده و روی دسته استخوانی بمالید. دوباره مانند اول سفید خواهد شد.
وسایل عاجی دیگر را نیز میتوانید با به کار بردن همین روش تمیز و سفید کنید.
تمیز کردن طناب لباس
طنابهایی که برای آویزان کردن لباس از آنها استفاده میکنیم، اگر تمیز نباشند لباسها را کثیف میکنند.
بهتر است گاهگاهی برس را در آب صابون خیس کرده، روی طناب بکشید و بار دوم همین عمل را با برسی که در آب معمولی خیس شده است انجام دهید.
طرز جدا کردن دو لیوان
برای جدا کردن دو لیوان شیشهای که داخل هم چفت شدهاند و به هم چسبیدهاند، لیوان زیر را در آب گرم بگذارید و لیوان بالایی را از آب سرد پر کنید. با این عمل لیوانها به راحتی از هم جدا میشوند.
جرمگیری سماور یا کتری
* سماور یا کتری خود را با مقدار مساوی آب و سرکه پر کنید، آن را به جوش آورده و به مدت 10 دقیقه بجوشانید بعد آن را خاموش کرده و بگذارید از شب تا صبح بماند. سپس آن را بشویید، آب بکشید و خشک کنید.
* مقداری جوش شیرین داخل آب سماور یا کتری ریخته و آن را بجوشانید تا جرمها برطرف شوند.
شیر آب
برای برطرف کردن آهک در اطراف شیرهای آب، یک دستمال را به سرکه آغشته کرده و به دور شیر آب محکم ببندید و حداقل دو ساعت صبر کنید، پس از این مدت دستمال را باز کرده و محل را با آب بشویید.
شستن بشقاب
هنگام شستن بشقابها، چند قاشق غذاخوری سرکه داخل آب بریزید، سرکه چربیها را از بین میبرد و بشقابها را شفاف و درخشان میکند.
شستن فلاسک
برای پاک کردن ترموس یا فلاسک، چند قاشق غذاخوری جوش شیرین داخل آن ریخته و آن را با آب گرم پر کنید. بعد از 15 دقیقه فلاسک را بشویید و از تمیزی و درخشان بودن آن لذت ببرید.
قوری
قوری از جمله لوازم اصلی آشپزخانه است. پس از هر بار دم کردن چای، تفاله آن را کاملاً خالی کنید و قوری را با آب گرم و پودر خوب بشویید. ضمناً هیچ وقت چای دم کرده را زیاد داخل قوری نگذارید چون بعد از مدتی بوی زنندهای به خود میگیرد.
تمیز کردن کارد و چاقو
برای از بین بردن لکههای موجود بر روی کارد آشپزخانه و یا زنگ آن، میتوانید به جای پارچه یا ابر از چوبپنبه استفاده کنید. برای این منظور چوب پنبه را قدری خیس کرده و آن را به یک مادهی پاککننده آعشته نمایید. پس با حرکت جلو و عقب، آن را روی تیغه کارد بکشید تا کاملاً تمیز شود.
نکتهای در مورد قابلمهها
یک نکته مهم دربارهی قابلمهها این است که هیچ وقت در داخل کابینت یا قفسه آشپزخانه، درِ قابلمهها را روی آنها در قفسه قرار ندهید زیرا هوا باید آزادانه داخل آنها شود.
در قابلمههای آلومینیومی تازه نیز بهتر است شیر و آب بجوشانید تا همیشه خوب و شفاف بمانند.
شستشوی بطری
برای شستشوی دقیق بطریهای گردن باریک که معمولاً شیشه شور به آن وارد نمیشود، دو قاشق غذاخوری برنج خام در آنها بریزید و بعد آن را با سرکه پر کنید، سپس بطری را تکان دهید تا لکههای آن پاک شود.
__________________
. . . . .
|
2 کاربر زیر از ترنم سپاسگزاری کرده اند برای پست مفیدش:
|
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|
10-21-2013
|
|
ناظر و مدیر تالارهای آزاد
|
|
تاریخ عضویت: Dec 2010
محل سکونت: هرسین
نوشته ها: 5,439
سپاسها: : 7,641
11,675 سپاس در 3,736 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
از بین بردن لکه های ماژیک از روی دیوار
از بین بردن لکه های ماژیک از روی دیوار
برای تمیز کردن دیوارهایی که رنگ روغنی دارند، از این محلول استفاده کنید:
یک سطل آب گرم، یک دوم پیمانه بوراکس (borax) ، یک دوم قاشق مرباخوری مایع ظرفشویی و یک قاشق غذاخوری آمونیاک؛ حین استفاده از محلول حتماً دستکش بپوشید.(بوراکس را می توانید از مغازه های مواد شیمیایی – بهداشتی تهیه کنید.)
- مخلوط یک پیمانه آمونیاک، یک چهارم پیمانه جوش شیرین و یک دوم پیمانه سرکه در یک سطل آب داغ نیز فرمول دیگری برای تمیز کردن سطح دیوارهای رنگ روغنی و یا کاشی و سرامیک است.
- لکه های مداد رنگی بچه ها روی دیوار را به وسیله یک مسواک کهنه و کمی خمیر دندان پاک کنید.
- لکه های مداد آرایشی یا مداد شمعی را با پنبه آغشته به روغن بچه پاک کنید.
- شوره و سفیدک روی کاشی و سرامیک را می توان با مالش دادن یک تکه لیموترش یا دستمال آغشته به سرکه روی سطح مورد نظر از بین برد.
- واکس اتومبیل تمیز کنندهِ خوبی برای کاشی است. آن را به کار گیرید و پیش از خشک شدن با دستمال نرم مالش دهید.
- برای پاک کردن لکه از روی آجر، سطح مورد نظر را با آجر مشابه دیگر بسایید و یا از تکه ای سنبادهِ نرم کمک بگیرید.
__________________
. . . . .
|
کاربران زیر از ترنم به خاطر پست مفیدش تشکر کرده اند :
|
|
10-21-2013
|
|
ناظر و مدیر تالارهای آزاد
|
|
تاریخ عضویت: Dec 2010
محل سکونت: هرسین
نوشته ها: 5,439
سپاسها: : 7,641
11,675 سپاس در 3,736 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
نکاتی مفید خانه داری
نکاتی مفید خانه داری
نکاتی بسیار مفید برای خانه داری
خانم های خانه دار مشکلات زیادی دارند، از تهیه غذا گرفته تا خرید، رسیدگی به بچه ها و البته تمیزکردن خانه. یکی از دل نگرانی ها و دل مشغولی های آنها، حفظ سلامت اعضای خانواده و ممانعت از بیمار شدن آنهاست. اما خانم های خانه دار باید بدانند که یکی از اصلی ترین مناطق بالقوه بیماری زا خانه خود آنها هستند.
در واقع آنها باید خانه شان را به خانه ای خالی از بیماری بدل کنند، اما چگونه؟ خانه ای که محل زندگی و پایگاه شما و سایر اعضای خانواده تان است، حتما باید محل سلامت باشد، نه محل زندگی میکروب ها و عوامل بیماری زا. برای آنکه خانواده تان را از خطرات مختلف دور نگه دارید، این نکته ها را رعایت کنید.
● بهتر است خانه تان را آرام جارو کنید
زمانی که می خواهید خانه را جاروبرقی بکشید باید بدانید که آهسته تر جارو کشیدن، بهتر است. با سرعت جارو کشیدن باعث می شود که مقدار بیشتری گردوغبار به هوا بلند شود و در هوا معلق بماند. درضمن همیشه حواس تان باشد که کیسه جاروبرقی را به محض پر شدن خالی یا تعویض کنید و البته باید این کار را در خارج از خانه انجام دهید. دکتر چارلز گربا، پروفسور میکروبیولوژی بالینی در دانشگاه آریزونا می گوید: «کیسه جاروبرقی پر از میکروب های خطرناکی مثل ای کولای و سالمونلاست. اگر در محیط خانه کیسه جاروبرقی را خارج کنید ممکن است این میکروب ها در هوا پخش شوند و روی همه چیز بنشینند و شما را مریض کنند.»
● با تهویه روشن حمام کنید
به طور معمول بسیاری از انسان ها در زمان حمام کردن تهویه حمام را خاموش می کنند زیرا از خطر اتصالی کردن آن می ترسند، اما باید بدانید که روشن کردن تهویه در زمان حمام کردن مانع از شکل گیری کپک قارچ می شود. این ماده گاه نامریی ممکن است باعث سرفه، گرفتگی سینه، چشمان قرمز و خارش چشم شود. کپک و توده های معلق قارچی به خصوص برای افراد آسمی و سایر بیماری های آلرژی خطرناک هستند، زیرا می توانند باعث بروز حمله در آنها شوند.
● از شوینده های طبیعی استفاده کنید
برخی از صابون ها و مواد شوینده حاوی مواد مضر و سمی هستند. فتالات ها، یکی از خطرناک ترین این دسته از مواد است که در بعضی از اسپری های خوشبوکننده و معطر وجود دارد و می تواند باعث ناباروری و مشکلات بارداری شود. راه های مطمئن تری برای تمیز و خوشبو کردن هوای خانه وجود دارد؛ مثلا می توانید از گیاهان خوشبو و معطر یا عود استفاده کنید. مواد طبیعی، فاقد مواد شیمیایی مضر هستند و استفاده از آنها خطری ایجاد نمی کند.
● شیر آشپزخانه یکی از مناطق خطرناک خانه است
شیر کوچک فلزی آشپزخانه شما یکی از بهترین محل ها برای رشد انواع میکروب هاست. به هرحال باکتری ها و قارچ ها در محیط های مرطوب راحت تر رشد می کنند. این میکروب ها می توانند به ظرف ها و سایر وسایل آشپزخانه که از آنها استفاده می کنید، منتقل شوند. برای آنکه شیر آشپزخانه شما به
__________________
. . . . .
ویرایش توسط ترنم : 10-21-2013 در ساعت 02:03 PM
|
10-21-2013
|
|
کاربر بسيار فعال
|
|
تاریخ عضویت: May 2012
محل سکونت: کرمانشاه
نوشته ها: 1,251
سپاسها: : 8,172
4,786 سپاس در 1,493 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
چند نکته کاربردی در خانه داری!!!
1 - خوشبو کردن حمام
برای خوشبو شدن حمام کمی عطر یا روغن معطر روی حباب روشنایی داخل حمام بمالید زمانی که چراغ را روشن میکنید، گرمای ناشی از لامپ، عطر را در هوا پراکنده می کند.
2- از بین بردن بوی فاضلاب
یک چهارم تا یک دوم پیمانه جوش شیرین را در فاضلات بریزید. یک دوم پیمانه سرکه ی سفید هم به آن بیفزایید. در فاضلاب را بپوشانید.
3- جلوگیری از کپک زدن پرده حمام
قبل از آویزان کردن پرده ی حمام، آن را در محلول آب و نمک بخیسانید.
4- نرم شدن دستها در حین شستن ظروف
وقتی از مایع ظرفشویی استفاده میکنید دستهای شما خشک و زبر میشود برای حل این مشکل، مقداری جوش شیرین به مایع ظرفشویی اضافه کنید تا پس از شستن پوست، دستان شما آسیب نبینند.
5- دور کننده مورچهها
از وجود بیشمار مورچه در خانه رنج میبرید؟ به در و دیوار، کابینت و همه جای خانه، مورچه آویزان است؟ شبها از دست آنها آرامش ندارید؟ نگران نباشید! کافی است مقدار مساوی سرکه و آب را با هم مخلوط کنید و کابینتها، کف و هر جایی را که امکان دارد، با این محلول بشویید تا مورچهها از منزل شما دور شوند. برای این منظور، قرار دادن زغال خشک یا تکّهای لیموترش در محل زندگی آنها نیز موثر است.
6- نرم نگه دارنده ی پتو
نرم و پرزدار نگه داشتن پتوهای پشمی و کتانی پس از شست و شو همیشه برای خانمها دغدغه آفرین است؛ مشکل با اضافه کردن دو فنجان سرکه سفید به آب مورد استفاده برای شست و شو تا حدّ زیادی بر طرف میشود. البته به یاد داشته باشید هرگز مادّه شوینده بخاردار و سرکه را با هم به آب نیفزایید؛ زیرا گازی خطرناک از آن متصاعد خواهد شد.
7- ساخت برف پاک کن با سیبزمینی
اگر در یک روز بارانی، برف پاک کن ماشین از کار بیفتد، چه کار خواهید کرد؟ یک سیبزمینی جوانه زده و بیمصرف را از وسط نصف کنید و آن را روی شیشه جلوی اتومبیل بمالید، بدین ترتیب، قطرات باران روی شیشه خواهد لغزید و مانع دید شما نخواهد شد. اما توصیه میکنیم که در اسرع وقت، ماشین را به یک تعمیرگاه برسانید.
8- جابهجایی مبلمان
برای تغییر دکوراسیون اتاق پذیرایی، مبلمان را هل ندهید و نکشید، آنها را بلند کرده و حمل کنید. کشیدن مبلمان روی زمین، حتی به طول چند سانتیمتر، آسیب فراوانی به آنها وارد میکند. همچنین برای بلند کردن صندلی باید به جای دسته، میله زیر نشیمن را گرفت؛ زیرا دستهها اغلب تعمیر شدهاند.
روی میز را باید جدا حمل کرد. آن را از دو طرف و قائم بر وضعیت گرفته و بلند کنید. بدین ترتیب حمل آنها آسانتر میشود و احتمال شکستن ترکها کاهش مییابد. برای جلوگیری از بازشدن در کشوها و قفسهها، هنگام حمل و نقل، باید آنها را قفل کرد یا با طنابی محکم بست.
9- از بین بردن بوی داخل ماشین
چرا با وجود اینکه پنجرههای ماشین را باز میگذارید، باز هم وقتی سوار ماشین میشوید بوی نامطبوعی به مشام میرسد؟ بو در پارچه و صندلیهای ماشین نفوذ میکند و ماندگار میشود. برای حل این مشکل مقداری جوش شیرین روی صندلیهای ماشین بپاشید و بعد از 15دقیقه با جاروبرقی صندلیها را تمیز کنید. از خاصیت بوگیری جوش شیرین استفاده کنید. یا یک ظرف را با سرکه یا آمونیاک پر کنید و یک شب تا صبح، داخل ماشین بگذارید و پنجرهها را باز بگذارید تا بو جذب سرکه و یا آمونیاک شود.
10- استفاده ی درست از آبمیوهگیری
اگر میوه هسته دارد، ابتدا هستهها را از میوه خارج کنید؛ در غیر این صورت هستهها مانع چرخش موتور یا تیغههای دستگاه میشوند.
در محفظه ی بالا بیش از اندازه میوه نریزید و مراقب باشید تا بیش از حد تفاله در آن جمع نشود، چون به موتور فشار میآورد و آن را میسوزاند.
در آبمیوهگیریهایی که صافی فلزی دارند، اگر فشار تفالهها یا مقدار میوه ی ریخته شده زیاد باشد، صافی از حالت تعادل خارج میشود و در نتیجه وقتی دستگاه را روشن میکنیم، آبمیوهگیری به حرکت در میآید، برای جلوگیری از حرکت دستگاه باید تفالهها را تخلیه کرد و یا از مقدار میوهها کاست.
هرگز موتور را درون آب فرو نبرید.
قسمتهای متحرک بالای آبمیوهگیری مثل درپوش و تیغه را پیش از روشن کردن دستگاه کاملاً در جای خود محکم کنید.
پیش از خاموش کردن و ایستادن کامل موتور، هرگز در پوش آن را باز نکنید.
دستگاه را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
11- علت داغ شدن آبمیوهگیری
اگر آبمیوهگیری شما پس از روشن کردن خیلی سریع داغ شد، این یک هشدار است که میتواند سه علت داشته باشد، محور موتور در پوشها لقی دارد و یا اینکه موتور نیم سوز شده است. حتماً از یک تعمیر کار کمک بخواهید.
12- خرابی صافی آبمیوهگیری
اگر آبمیوه شما همراه با تفاله باشد نشانه ی آن است که صافی آبمیوهگیری خراب شده و باید تعویض شود.
13- علت حرکت آبمیوهگیری
اگر در حین استفاده از آبمیوهگیری، حرکت میکرد، بدین معناست که صافی تعادل ندارد و یا محفظه آن پر شده است.
14- صدای زیاد آبمیوهگیری
صدای زیاد آبمیوهگیری یا از متعادل نبودن صافی است که باید بازدید و یا تعویض شود و یا موتور خراب شده که باید از تعمیر کار کمک بگیرید.
__________________
معنی فلفل نبین چه ریزه است را روزی فهمیدم.....که اشک هایم به این کوچکی پر از حرف ها و غم های بزرگ شد
ویرایش توسط پریشان : 10-21-2013 در ساعت 06:06 PM
|
2 کاربر زیر از پریشان سپاسگزاری کرده اند برای پست مفیدش:
|
|
10-30-2013
|
|
ناظر و مدیر تالارهای آزاد
|
|
تاریخ عضویت: Dec 2010
محل سکونت: هرسین
نوشته ها: 5,439
سپاسها: : 7,641
11,675 سپاس در 3,736 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
نظم دادن به کابینت ها
نکاتی برای نظم دادن به کابینت ها
دیدن یک قوطی کنسرو تاریخ گذشته یا بیسکویت هایی که بوی ماندگی گرفته اند در کابینت آشپزخانه اتفاق ناخوشایندی است. این نکته ها کمک می کند تا خوراکی ها و غذاها را مدیریت و از دور ریختن و خراب شدنشان پیشگیری کنید…
دیدن یک قوطی کنسرو تاریخ گذشته یا بیسکویت هایی که بوی ماندگی گرفته اند در کابینت آشپزخانه اتفاق ناخوشایندی است. این نکته ها کمک می کند تا خوراکی ها و غذاها را مدیریت و از دور ریختن و خراب شدنشان پیشگیری کنید…
1 – به کابینت ها سر و سامان دهید. کلوچهها و بیسکویت هایی که در بستهبندی شان باز است به طور مناسب نگهداری کنید. برای نگهداری غلات و خشکبار از کیسه های مخصوص که درشان خوب بسته و راحت باز می شود، استفاده کنید. قوطی های کنسرو و مواد غذایی قدیمی تر را در قسمت های جلویی بچینید تا زودتر مصرف شوند.
۲ – تخم مرغ و لبنیات را در در یخچال بگذارید. باقیمانده غذاها را جایی در دسترس قرار دهید تا آنها را زودتر مصرف کنید. برای نگهداری طولانی مدت غذاها آنها را در کیسه و ظرف های مخصوص دردار بریزید، هوای داخل آن را خارج کنید و در فریزر بگذارید.
۳ – همه قوطی ها و بسته بندی ها برای استفاده مجدد مناسب نیستند. ظروف شیشه ای که خوب تمیز میشوند برای نگهداری خوراکی ها مناسب اند اما در مورد قوطی های فلزی آلومینیومی توصیه می شود پس از باز کردن، مواد غذایی داخل این ظروف نگهداری نشوند. ظروفی هم که خوب شسته نمی شوند به محل مناسبی برای رشد باکتری ها تبدیل می شوند.
۴ – به هم ریختگی ها را از بین ببرید. قوطی های کوچک را در ظروف بزرگ کنار هم قرار دهید. خوارکی هایی که احتمال ریختن شان وجود دارد به شکل عمودی در ظرف مناسبی قرار دهید. برای استفاده راحتتر می توانید از یک ظرف یا سبد چهارگوش دسته دار استفاده کنید.
۵ – هوا عامل اصلی فساد مواد غذایی است. با استفاده از وکیوم و هواگیری، مواد غذایی را به جای چند هفته تا ماه ها سالم نگه دارید.
۶ – هنگام خرید ظروف نگهداری مواد خوراکی به شکل آنها هم توجه کنید. ظروف چهارگوش فضای کابینت و یخچال را افزایش خواهند داد.
__________________
. . . . .
|
2 کاربر زیر از ترنم سپاسگزاری کرده اند برای پست مفیدش:
|
|
10-30-2013
|
|
ناظر و مدیر تالارهای آزاد
|
|
تاریخ عضویت: Dec 2010
محل سکونت: هرسین
نوشته ها: 5,439
سپاسها: : 7,641
11,675 سپاس در 3,736 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
کارتن تخم مرغ در خانه داری
9 کاربرد جالب کارتن تخم مرغ در خانه داری
از کارتن تخم مرغ برای تفکیک، جابه جایی و موارد زیر استفاده کنید.
1 - وسایل شکننده و تزیینی درخت کریسمس را داخل دستمال کاغذی پیچیده و برای استفاده بعدی داخل کارتن تخم مرغ نگه داری کنید.
2 - شانه تخم مرغ روشی ساده و ارزان برای نگه داری از وسایل ریزی مانند منجوق، پیچ و مهره، لوازم اداری، تکه های اسباب بازی، بدلیجات، لوازم خیاطی و ... است.
3 - کارتن تخم مرغ مناسب برای قرار دادن و تفکیک اشیاء ریزیست که قبل از شستشو داخل جیب های لباس پیدا می شوند.
4 - همچنین جایگزین ارزان و مناسبی برای پلات رنگ است.
5 - جای هریک از تخم مرغ ها بستر مناسبی برای کاشتن دانه است.
6 - هنگام تعمیر کامپیوتر یا ساخت وسیله چوبی، قطعات ریز را به تفکیک داخل شانه تخم مرغ بگذارید.
7 - برای جلوگیری از وسایل شکستنی به جای فوم های بسته بندی پلی استایرن از کارتن تخم مرغ استفاده کنید.
8 - جهت روشن کردن آتش کوره یا اشتعال در کمپ، کارتن تخم مرغ وسیله مناسبی است.
9 - شانه تخم مرغ مناسب جابه جایی تخم مرغ های پخته و تزیین شده یک میهمانی و حمل میوه های کوچک و رسیده ای مانند انجیر و زردآلو است که امکان له شدن آن ها وجود دارد.
__________________
. . . . .
|
کاربران زیر از ترنم به خاطر پست مفیدش تشکر کرده اند :
|
|
12-29-2013
|
|
ناظر و مدیر تالارهای آزاد
|
|
تاریخ عضویت: Dec 2010
محل سکونت: هرسین
نوشته ها: 5,439
سپاسها: : 7,641
11,675 سپاس در 3,736 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
استفاده از سرخ کن
نکاتی برای استفاده بهتر از سرخ کن
1 - روغن سرخ کردنی بخرید
بهترین روغن برای استفاده از این دستگاه، روغن های مخصوص سرخ کردن است. البته به یاد داشته باشید، هیچ گاه برای صرفه جویی دو نوع روغن را با هم مخلوط نکنید. در حین کار با سرخ کن شاید برخی مواقع با اینکه روغن به اندازه کافی ریخته اید باز هم روغن سرریز شده یا کف کند. علت این امر می تواند وجود مواد غذایی آب دار یا نمک زدن به مواد غذایی پیش از سرخ کردن باشد.
2 - مواد یخ زده را داخل سرخ کن نیندازید
با توجه به اینکه قرار دادن مواد یخ زده در روغن داغ، موجب کاهش دمای روغن و تغییر در زمان پخت می شود، بهترین راه این است که نه تنها برای محافظت از دستگاه سرخ کن، بلکه به دلیل سالم تر بودن این روش، مواد غذایی یخ زده را داخل روغن داغ قرار ندهید و آنها را از قبل در آب گرم قرار داده یا چند ساعت قبل از پخت وپز از فریزر بیرون بگذارید. با این حال، باز به دنبال مدل سرخ کنی باشید که بخش حرارتی آن بتواند دمای روغن را پس از ورود ماده یخ زده به آن به سرعت بالا ببرد.
3 - در شست وشوی سرخ کن نهایت دقت را به خرج دهید
برای شست وشو و تمیز کردن دستگاه سرخ کن نیز توجه داشته باشید ظرف روغن دستگاه مزبور، متحرک باشد، زیرا در این حالت امکان شست وشو و نظافت آن آسان تر می شود. در ضمن یکی از اجزای سرخ کن ***** آن است که کاربرد آن جلوگیری از پخش بخار و بوی غذا می باشد. این ***** کربنی نباید با آب تماس پیدا کند، زیرا باعث از بین رفتن خاصیت کربنی آن می شود. از این رو، توصیه می شود هنگام شست وشوی دستگاه، آن را از داخل در سرخ کن بیرون آورده و بعد دستگاه را بشویید.
__________________
. . . . .
|
2 کاربر زیر از ترنم سپاسگزاری کرده اند برای پست مفیدش:
|
|
01-02-2014
|
|
ناظر و مدیر تالارهای آزاد
|
|
تاریخ عضویت: Dec 2010
محل سکونت: هرسین
نوشته ها: 5,439
سپاسها: : 7,641
11,675 سپاس در 3,736 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
ارام پز
دانستنی های مهم آرام پزی
وقتی بعد از ظهر به خانه برمی گردید و با بازکردن در، بوی خوش خوراکی گرم و آماده را که در آرام پز منتظر شماست، استشمام می کنید، نیمی از خستگی شما برطرف می شود. یک آرام پز می تواند زندگی را با آسایش بیشتری همراه کند زیرا هنگامی که از قبل برای غذا برنامه ریزی می کنید، برای رسیدگی به امور خانه، زمان بیشتری خواهید داشت. آرام پز مواد غذایی را به آهستگی و در حرارت کم- معمولا بین ۷۵ تا ۱۳۵ درجه سانتی گراد- می پزد. حرارت کم موجب می شود که قطعات گوشت حتی اگر گوشت بسیار عالی هم نباشد، نرم و خوش خوراک شود و آب کمتری از دست بدهد.
پخت و پز آهسته و مطمئن
برای اطمینان از سلامت غذا، درجه آرام پز باید در حدی باشد که بتواند غذا را به آرامی و بدون نیاز به رسیدگی تهیه کند و از طرفی باید آن قدر سریع باشد تا موجب فاسد شدن غذا نشود. برای اطمینان از این که درجه حرارت برای غذایی که تهیه می کنید از هر جهت سالم و مطمئن است، قبل از پخت هر غذایی، آرام پز را با روش زیر امتحان کنید.
_ آرام پز را با حدود ۲ لیتر آب نیم گرم پر کنید.
به مدت ۸ ساعت آن را روی درجه پایین قرار دهید.
با استفاده از یک دماسنج مناسب دمای آب را اندازه بگیرید. این کار را باید سریع انجام دهید چون به محض برداشتن در ظرف، دما به سرعت کاهش می یابد. دمای آب باید ۸۵ درجه سانتی گراد باشد. اگر دما از این حد بیشتر باشد، به این معنا ست که اگر غذایی را به مدت ۸ ساعت و بدون به هم زدن در آن بپزیم، غذا بیش از حد پخته یا آب خود را از دست می دهد. اگر حرارت آب کمتر از ۸۵ باشد، به این معناست که آرام پز شما به دمای مناسب نمی رسد و امکان فاسد شدن غذا در آن وجود دارد.
_ آرام پزهایی که دارای ظرف سرامیک هستند نه تنها راحت تمیز می شوند، بلکه شما می توانید مواد غذایی را آماده کنید و ظرف را در یخچال بگذارید و در زمان مناسب آن را مصرف کنید.
_ گرم کردن مجدد غذا در آرام پز به هیچ وجه توصیه نمی شود. ظرف آرام پز را هرگز کمتر از نصف آن و بیشتر از دو سوم گنجایش پر نکنید.
_ در آرام پز، سبزیجات کندتر از گوشت و مرغ می پزد بنابراین اول سبزیجات را در ته و دور ظرف قرار دهید و سپس گوشت را اضافه کنید و مواد را با مایعی نظیر آب، آب گوشت یا مرغ یا سس بپوشانید.
__________________
. . . . .
|
01-17-2014
|
|
ناظر و مدیر تالارهای آزاد
|
|
تاریخ عضویت: Dec 2010
محل سکونت: هرسین
نوشته ها: 5,439
سپاسها: : 7,641
11,675 سپاس در 3,736 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
تمیز کردن هود آشپزخانه
3 نکته اصلی در تمیز کردن هود آشپزخانه
مواد روغنی که روی بدنه مکنده دود یا هودهای آشپزخانه می نشیند گاهی اوقات آن قدر چسبنده است که به قول معروف: آدم را از کت و کول می اندازد! با خواندن ادامه مطلب می توانید زحمت خودتان را برای پاک کردن چربیها از سطح این مکنده های دود کم کنید.
در بیشتر مواقع مواد چرب و چسبناک روی هود حتی با مایع ظرفشویی هم پاک نمی شوند. از سوی دیگر به کار بردن اسکاچهای زبر ممکن است خط و خشهایی روی بدنه هودهای استیل بیندازد که با این کار در واقع کثیفی جای خود را به زشتی و خرابی داده است. چه باید کرد؟
1 - یکی از راه های مناسب استفاده از محلول های گاز پاک کن است. این محلول ها در فروشگاه ها و حتی بقالیهای محل هم در دسترس است. به جای زحمت زیادی، یکی از این محلول ها بخرید و با خواندن راهنمای آن هود آشپزخانه خود را پاک کنید.
2 - استفاده از پودر ماشین لباس شویی هم کارآمد است. برخی پودرهای مخصوص شست و شوی لباس با ماشین، موادی دارند که چربی را راحت تر در خود حل کرده، کار شما را آسان می کنند.
3 - موادی به نام تترا نیز موجود است که برای پاک کردن شیشه یا بدنه استیل هود کارآمد است. فقط باید یادتان بماند که از این مواد برای هودهایی با بدنه پلاستیکی استفاده نکنید.
نکته 1 :
در هر سه روش، دستکش را فراموش نکنید و اگر از اسکاچ استفاده می کنید نیز دقت کنید که بافت آن زبر نباشد. اسکاچهای نرم برای این کار مناسب ترند. پس از پاک شدن مواد نیز چند بار با دستمال مرطوب مواد شیمیایی پاک کننده را بزدایید تا بو یا لمس باقیمانده آن ها باعث اذیتتان نشود.
نکته 2 :
به خاطر بسپارید هودهای آشپزخانه معمولا دو نوع فیل تر دارند: الیاف و فلزی. طبق توصیه اغلب هودسازان، هر چند گاه فیل تر الیافی هود را نیز باید تعویض کرد. این الیاف معمولا از جنسی شبیه به پنبه مصنوعی هستند و شستن آن ها از آنجا که باعث تغییر شکل و در نتیجه از دست دادن خاصیتشان می شود کاری بیحاصل است و حتما باید تعویض شوند. نوع مشبک فلزی را می توان با همان مواد پاک کرد.
__________________
. . . . .
|
04-07-2014
|
|
ناظر و مدیر تالارهای آزاد
|
|
تاریخ عضویت: Dec 2010
محل سکونت: هرسین
نوشته ها: 5,439
سپاسها: : 7,641
11,675 سپاس در 3,736 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
نکات خانه داری
پنج قدم برای داشتن خانهای تمییزتر، شادابتر و امنتر
یکی از مهمترین قدمها این است که نخستین عواملی را که به نظر طاقتفرسا میآیند، حذف کنید. برای اینکه بتوانید کارها را مدیریت کنید، انجمن کودکان سالم پنج روش ساده را به شما پیشنهاد میکند. این روشها توسط مشاورین سلامت به عنوان رفتارهای پایه مشخص شده است که به راستی در سلامت و رشد کودکان موثر است.
قدم اول: اجتناب از کشندهها
از علفهای هرز، حشرات، جوندگان -که ما آنها را به دلایلی آفت مینامیم، دوری کنید. هیچکس از وجود آنها راضی نیست اما آرامشی که از استفاده این کشندهها بهدست میآید، بهای خودش را دارد. کشندهها سمیاند و به هدف آسیب رساندن طراحی شدهاند. در بیشتر مواقع، تاثیر منفی این سموم بیشتر از فایدهای است که از کشتن آفات به ما میرساند.
چه باید کرد؟
- از استفاده مواد شیمیایی سمی در خانه و بیرون از آن اجتناب کنید. آنها میتوانند برای سلامتی مضر باشند، حتی اگر مطابق دستورالعملاش اجرا شود. مطابق قانون، تولیدکننده چنین محصولاتی نمیتوانند بگویند کشندهها بیضررند- بنابراین خود را با فکری دیگر گول نزنید.
- با داشتن سیستم فاضلاب و عادات نگهداری مواد غذایی مناسب و جلوگیری از ورود آنها به داخل خانه و البته با بررسی فضای اطراف، میتوانید از آنها دوری کنید.
- برای کاهش استفاده از کشندهها در داخل خانه، کفش خود را جلوی ورودی در بیاورید. اثر مانده از کشندهها میتواند به ته کفش شما بچسبد سپس به قالیچه یا فرش انتقال یابد.
قدم دوم: استفاده از محصولات غیرسمی
- کمی درنگ کنید و تصور کنید که روزانه با چه مقدار محصولات مختلف در تماس هستید: محصولات مراقبت شخصی، شویندهها، کامپیوتر، فرش، کابینت، بالشت، لوازم آرایش و بسیاری چیزهای دیگر. اینها محصول زندگی مدرن هستند اما آیا میدانید چه چیزهایی در آنها وجود دارد؟ اغلب اوقات چیزی که در آنهاست با خود شما به پایان میرسد. سلامت خود را در مقابل حمله مداوم آنها با خرید محصولات و لوازم غیرسمی حفظ کنید. راههای سالم و امن زیادی برای شما وجود دارد.
چه باید کرد؟
- خودتان محصول شوینده ایمنتری بسازید. جوش شیرین ماده خوبی است و مخلوط سرکه و آب شویندهای قوی برای شیشه است. استفاده از شویندهها را با خرید لباسهایی با الیاف کمتر یا بخارشوی دستی کاهش دهید. هر دوی آنها به خوبی با آب پاک میشوند. محصولات مراقبت شخصی با ترکیبات استاندارد طبیعی را بیابید، بهخصوص آنهایی که ترکیبات کمتری دارند. همچنین از محصولاتی کمتر با تعدادی کمتر استفاده کنید.
- از محصولات محافظ بدن با مواد شیمیایی مضر اجتناب کنید، مثل پارابن، فتالاتس (DEHP,BBP,DBP,DMP,DEP)، هیدانتون، عطرها، تریکلوزان، لوری سودیوم/سولفات لورس، DEA (دیتانولامین) و EA (تریتانولامین)، فرمالدئید، PEGs(پلی اتیلن گلیکول)، و هر چیزی با «گلیکول» یا «متیل».
- به دنبال آن دسته از لوازم منزل بگردید که با مواد طبیعی ساخته شدهاند. با تولید کنندهاش تماس بگیرید تا از مواد مصرفی آن مطلع شوید. در مورد مواد چسبنده، پوشش و طرز تهیه آن نیز سوال کنید. دوباره بسازید و دوباره استفاده کنید تا کمتر در معرض ترکیبات آلی فرار قرار گیرید.
قدم سوم: پاک کردن هوای داخل خانه
مردم آمریکا حدود 90 درصد از زندگیشان را در داخل خانه میگذرانند. ممکن است داخل خانه امنتر و پاکتر به نظر برسد اما معمولا هوای آن از بیرون آلودهتر است که معمولا شامل فرمالدئید، مونوکسیدکربن، بنزن، تولوئن، رادون، دود سیگار، و ترکیبات آلی فرار و نیمه فرار است.
جه باید کرد؟
- بعد از اینکه شما به بهترین نحو منبع آلودگی را با خرید محصولات غیرسمی برطرف کردید، خانهتان را به طور مناسب تمییز نگه دارید. بازکردن پنجره حداقل برای چند دقیقه در روز میتواند بهطور قابل توجهی کیفیت هوای داخل را بهبود بخشد. در مواقع خاص، از هواکش برای از بین بردن آلایندههای ماندگار و خطرناک استفاده کنید. زمانی که میخواهید خانه را معطر کنید، از روشهای غیرسمی برای برطرف کردن بوی بد و خوشبو کردن آن استفاده کنید.
قدم چهارم: غذای سالم بخورید
غذا در زندگی مدرن امروز با استفاده از مواد شیمیایی سمی تولید شده، پیش رفته و بستهبندی شده است، از آفتهای استفاده شده در زمینهای کشاورزی گرفته تا بیسفنل-آ استفادهشده در قوطیهای آلومینیومی. بسیاری از غذاهای ما، قبل از آنکه روی میز قرار گیرند، به مقدار زیادی با این مواد آلوده شدهاند. وجود آفات، باکتریها، مواد شیمیایی صنعتی و مواد افزودنی در غذاهای ما اغلب به قدری است که میتواند سلامتی ما را به خطر بیاندازد.
چه باید کرد؟
- سادهترین راه برای اینکه غذایی سالم بخورید این است که به جای خرید غذایی آماده و گرم کردن آن، خودتان غذا درست کنید. با خرید تمام مواد آن، شما خودتان را کمتر در معرض افزودنیهای مصنوعی که در غذاهای آماده وجود دارد، قرار میدهید. بسیاری از مردم فکر میکنند که زمان یا مهارت لازم را برای درست کردن غذا ندارند. اما به محض اینکه شما دست به این کار میزنید به سادگی آن پی خواهید برد. همچنین با شرکت دادن کودکان در این امر، به آنها این اختیار را خواهید داد که غذایی سالم در مسیر زندگیشان بخورند.
قدم پنجم: در استفاده از پلاستیک احتیاط کنید
پلاستیکها همه جا هستند و در بیشتر موارد به صرفه و راحتاند. اما دانشمندان به تدریج به این نتیجه رسیدند که آنچه از دیده پنهان است ممکن است برای سلامتی ما مفید باشد. تعدادی از پلاستیکها مواد شیمیایی مضری را در هوا، غذا و نوشیدنی ما از خود آزاد میکنند، اگرچه شما نمیتوانید آنها را ببینید یا بچشید. اگر غذایتان را در پلاستیک سرو میکنید، مثل این است که تکهای پلاستیک میخورید.
چه باید کرد؟
- بهترین روش این است که میزان مصرف پلاستیک خود را کاهش دهید. به دنبال گزینههای دیگری چون پارچه، چوب، چوب نی، شیشه، فولاد ضد رنگ و غیره.. بگردید. نمونههایی که بستهبندی پلاستیکی کمتری دارد را انتخاب کنید. اگر پلاستیک میخرید، محصولی را انتخاب کنید که قابل بازیافت باشد (برای مثال قوطی ماست میتواند بازیافت شده، به عنوان ماژیک استفاده شود) و به دنبال پلاستیکهایی مطمئنتر بگردید مثل پلاستیکهایی با شماره های 2، 4، 5. (به دنبال نشانههای نوشته شده در انتهای محصول باشید). غذا را درظروفی از جنس شیشه، سرامیک ضد زنگ و استیل بخرید و ذخیره کنید. اگر از ظروف نگهدارنده پلاستیکی استفاده میکنید، تا سرد شدن غذای گرم صبر کنید، سپس آن را داخل ظرف قرار دهید. همچنین به خاطر بسپارید که غذاهای چرب و اسیدی به شستشوی بیشتری احتیاج دارند. بنابراین عاقلانه است که حداقل از ظروف شیشهای برای آن دسته از غذاها استفاده کنید. پلاستیک را گرم نکنید حتی اگر آنها برچسب «قابل استفاده در مایکروویو» داشته باشند.
__________________
. . . . .
|
کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
|
|
مجوز های ارسال و ویرایش
|
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد
|
|
|
اکنون ساعت 03:50 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.
|