خورش كاري با مرغ
وقتي از كاري در پخت غذايي به خصوص خورش يا خوراك استفاده ميشود، آن غذا معمولا يا هندي است يا پاكستاني.
اين خورش كاري مرغ نيز غذايي هندي است و علاوه بر آنكه در پخت آن از كاري به عنوان ماده اصلي خورش استفاده ميشود، فلفلهاي دلمهاي سبز و قرمز نيز براي رنگي كردن ظاهر غذا مورد استفاده قرار ميگيرد. اين خورش را همراه برنج ميخورند.
مواد لازم براي 4 نفر:
ـ 2 قاشق سوپخوري روغن مايع گياهي
ـ يك چهارم قاشق چايخوري ادويه معمولي
ـ يك چهارم قاشق چايخوري ادويه كاري
ـ 2 عدد پياز (خرد شود)
ـ يك حبه سير (رنده شود)
ـ نصف قاشق چايخوري زنجبيل رندهشده
ـ يك قاشق چايخوري پودر تخم گشنيز
ـ يك قاشق چايخوري پودر فلفل قرمز
ـ يك قاشق چايخوري نمك
ـ 400 گرم گوجهفرنگي (خرد شود)
ـ 2 قاشق سوپخوري آب ليموترش
ـ 350 گرم فيله مرغ (به صورت تكههاي متوسط خرد شود)
ـ 2 قاشق سوپخوري برگ گشنيز خرد شده
ـ 3 عدد فلفل سبز تند (خرد شود)
ـ يك دوم فلفل دلمهاي قرمز (درشت خرد شود)
ـ يك دوم فلفل دلمهاي سبز (درشت خرد شود)
ـ چند برگ گشنيز تازه براي تزئين
طرز تهيه:
قابلمه متوسطي آماده كنيد و روغن را در آن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد. حالا پياز خردشده را داخل روغن ريخته و كمي حرارت دهيد تا نرم شود. سپس ادويهرا به آن اضافه كرده و همراه پياز كمي تفت دهيد. پس از آن سير و زنجبيل را به پياز افزوده و 5دقيقه حرارت دهيد تا همزمان با پياز سرخ شوند.
حالا در كاسه ديگري پودر گشنيز، پودر فلفل قرمز، نمك، گوجهفرنگي و آب ليموترش را با دستگاه همزن يا گوشتكوب برقي به سس تبديل كنيد. اين سس را به قابلمه منتقل كرده و روي شعله متوسط اجاق گاز قرار دهيد و به مدت 3 دقيقه حرارت دهيد. پس از آن، گوشت فيله مرغ تكهشده را به مواد داخل قابلمه اضافه كنيد و به مدت 15دقيقه روي شعله اجاق گاز بپزيد.
حالا گشنيز تازهخردشده را همراه فلفل سبز تند و فلفلهاي رنگي به غذا اضافه كرده و در ظرف را بگذاريد و زير شعله اجاق گاز را كم كنيد. بعد از آن، به مدت 10دقيقه يا تا زماني كه مواد كاملا بپزد و خورش جا بيفتد، حرارت دادن را ادامه دهيد. هنگام پخت، مواد را مرتب هم بزنيد.
در پايان، خورش را با چند برگ گشنيز تزئين كرده و با برنج ميل كنيد.