#1  
قدیمی 10-25-2009
Nur3 آواتار ها
Nur3 Nur3 آنلاین نیست.
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Jun 2009
نوشته ها: 919
سپاسها: : 0

72 سپاس در 71 نوشته ایشان در یکماه اخیر
جدید هشدار هاي تغذيه اي


محققین اعلام کردند استفاده از مواد قندی در هنگام زایمان سودمند است نتیجه تحقیقات آنان می گوید استفاده از مواد قندی هنگام زایمان طبیعی، باعث تسهیل زایمان می شود.

چند تن از پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی گناباد و آزاد اسلامی بیرجند ، تأثیر دریافت مواد غذایی قندی را هنگام زایمان طبیعی در ۱۸۰ زن باردار که بارداری کم خطر داشتند، بررسی کردند.

بنا براین گزارش ، استفاده از قندهای طبیعی، طول مدت مرحله دوم زایمان را کاهش می دهد.
براساس این پژوهش ، افراد مورد بررسی هنگام مرحله فعال زایمان هر یک ساعت یکی از سه رژیم غذایی شامل سه عدد خرما همراه با ۱۱۰ سی سی آب، سه عدد خرما همراه با ۱۱۰ سی سی چای یا ۱۱۰ سی سی آب پرتقال که هر کدام حاوی ۶۰ کیلو کالری انرژی هستند را انتخاب و مصرف کردند.
براساس این بررسی که مشروح آن در فصلنامه افق دانش منتشر شد، دریافت مواد غذایی حاوی مواد قندی هنگام زایمان طبیعی، مدت مرحله دوم زایمان را کاهش می دهد.

این بررسی همچنین نشان می دهد ، دریافت مواد غذایی حاوی مواد قندی هنگام زایمان، خطر استفراغ را افزایش نمی دهد.

سیاست ناشتا نگه داشتن زنان در طول زایمان طبیعی یکی از مداخلات غیر ضروری پزشکی است که تاکنون بررسی های علمی آن را تایید نکرده است.
به علت محدود بودن بررسی ها و همچنین متفاوت بودن نتایج حاصل از آن ها، اکنون سیاست واحدی برای تغذیه زنان هنگام زایمان طبیعی وجود ندارد.

به گفته پژوهشگران: برای اجرای یک سیاست واحد تغذیه ای هنگام زایمان، به بررسی های بیشتری نیاز است.

پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید




  #2  
قدیمی 11-03-2009
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض مقدار مصرف ویتامین

مقدار مصرف ویتامین



ویتامین نام گروهی از مواد است که در غذا وجود دارند. بدن به این مواد نیاز دارد تا زندگی و سلامت خود را تامین کند. بنابراین طبیعی است که بسیاری از مردم نگران این مساله‌اند که آیا ویتامین‌های لازم را به حد کافی به بدن خود رسانده‌اند؟
گرچه هر ویتامینی به مقدار بسیار اندکی برای رفع نیاز بدن کافی است، ولی باید گفت که نگرانی مردم از کمبود ویتامین، چندان هم بی‌پایه نیست. غذایی که می‌خوریم اگر متنوع باشد، ویتامین‌های ضروری را خود به خود به بدنمان می‌رساند (گویا فقط به استثنای ویتامین د)؛ اما اشکال این است که بسیاری از مردم در انتخاب خوراک خود، عاقلانه رفتار نمی‌کنند؛ یعنی رعایت نمی‌کنند که غذایشان متنوع باشد. همچنین از غذاهای اساسی و مهمی که ویتامین‌ها را برایشان تامین کند، غالفند. به چنین افرادی باید مقداری ویتامین اضافی بخورانیم تا جبران کمبودشان بشود. بسیاری از ویتامین‌ها قابل ذخیره شدن در بدن نیستند؛ از این‌رو می‌توان گفت که بدن ویتامین‌های افزون‌ بر نیاز خود را به راحتی دفع می‌کند. با این وصف اگر بخواهیم پیوسته یک یا چند ویتامین خاص را به افراط وارد بدن بکنیم، کاری زیان‌بخش خواهد بود. این گفته به ویژه درباره ویتامین آ و ویتامین د کاملا صحت دارد. پس نباید دایما از کپسول یا شربت ویتامین آ و ویتامین د استفاده کرد. چه غذاهایی چه ویتامین‌هایی را فراهم می‌آورند؟ اکنون نگاهی سریع به خواص ویتامین‌ها و غذاهایی که آن‌ها را برایمان تامین می‌کنند، خواهیم افکند. ویتامین «آ» برای سلامت چشم، پوست، دندان و استخوان‌ها مفید است. آن را می‌توان از تره‌بار سبز و برگ‌دار، تره‌بار زرد، میوه‌ها، تخم‌مرغ، جگر و کره به‌دست آورد. ویتامین «ب ـ 1» برای دستگاه گوارش و اعصاب مفید است و مانع پیدایش برخی بیماری‌ها می‌شود. آن را در نان کامل، جبوبات و جگر خواهید یافت. ویتامین «ب ـ 2» در شیر، تخم‌مرغ، سبزیجات و گوشت بی‌چربی یافت می‌شود. ویتامین«ث» مدد بخش بافت‌ها، استخوان‌ها و دندان‌هاست و در میوه‌های ترش، گوجه‌فرنگی و کدوی خام وجود دارد. این بود دانستنی‌های اندکی پیرامون ویتامین‌ها.



__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #3  
قدیمی 12-01-2009
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض از بين رفتن تلخي كاهو

از بين رفتن تلخي كاهو


اگر كاهويي را مي خواهيد براي سالاد استفاده كنيد، تلخ مي باشد مي توانيد آن را چند دقيقه اي ( حدوداً 15 دقيقه) داخل آب نمك سرد قرار دهيد . با اينكار تلخي كاهو گرفته خواهد شد.
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #4  
قدیمی 12-12-2009
shabhaye_mahtabi آواتار ها
shabhaye_mahtabi shabhaye_mahtabi آنلاین نیست.
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Oct 2007
محل سکونت: تهران
نوشته ها: 1,411
سپاسها: : 8

68 سپاس در 39 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض آب قند و در آغوش گرفتن درد نوزادان را کاهش میدهد

آب قند و در آغوش گرفتن درد نوزاد را کاهش می‌دهد




پژوهشی جدید از برزیل بیانگر آن است ظاهرا قند و در آغوش گرفتن ممکن است درد حس شده بوسیله نوزادان را هنگامی به آنها واکسن تزریق می‌شود، بیشتر از هر یک از این روش‌ها به تنهایی کاهش دهد. به گزارش خبرگزاری رویترز این بررسی این هفته در ژورنال Pediatric منتشر شده است، بیان‌کننده اقدامات ساده و ارزان‌قیمتی است که می‌تواند اثر بزرگی بر نوزادان داشته باشد.
در بزرگترین بررسی که تا به حال در مورد در نوزادان انجام شده است، پژوهشگران برزیلی به طور اتفاقی 640 نوزاد را در چهار دسته از لحاظ اقداما برای کاهش درد قرار دادند: بدون اقدام خاص، ریختن قند دکستروز روی زبان، تماس پوست با پوست با مادر (در آغوش گرفتن)، یا هر دوی قند و در ‌آغوش گرفتن.
معیارهای استاندارد اندازه‌گیری درد، از جمله حالت‌ چهره، مدت گریه، و ضربان قلب، برای اندازه‌گیری درد نوزاد حین و پس از واکسیناسیون معمول مورد استفاده قرار گرفتند.
اینکه نوزادان قند یا آب خالی دریافت می‌کردند برای افراد آزمایشگر معلوم نبود، اما ناممکن بود که در آغوش‌گرفتن نوزاد را پنهان کرد، بنابراین این بررسی تنها به طور نسبی "کورشده" (blinded) بود.
ترکیب تماس پوست با پوست و ریختن آب قند روی زبان نوزاد دو دقیقه پیش از فرو کردن سوزن، به کاهش "قابل‌توجه" میزان‌های درد در مقایسه با هر یک از این روش‌ها به تنهایی، یا عدم انجام اقدام خاصی بود.
نوزادان سالم معمولی پیش از ترک بیمارستان تحت شماری از اقدامات پزشکی معمول اما دردناک قرار می‌گیرند، از جمله واکسیناسیون، خون‌گیری و تزریقات داخل‌‌عضلانی.
به گفته دکتر دایان هولیچ – دیویس، استاد پرستاری دانشگاه دوک، ‌پرت کردن حواس و سایر شیوه‌ها برای کاهش استرس و درد در بزرگسالان و کودکان،‌ در نوزادن موثر نیست.
در نتیجه پزشکان به دنبال راهبردهای دیگر بوده‌اند.
بررسی‌های کوچکتر قبلی نشان داده‌اند که با 10 تا 30 دقیقه تماس پوست به پوست نوزاد و مادر و یک یک دوز آب قند می‌توان درد نوزاد را کاهش داد.
هالیچ-دیویس می‌‌گوید شیوه آب قند و در آغوش گرفتن برای کنترل درد، روشی "بسیار منطقی و محتاطانه" برای کنترل درد نوزادان است.
به گفته او بررسی اخیر نشان داد که در آغوش گرفتن نوزاد در حد 2 دقیقه پیش و پس از سوزن زدن،‌ کافی است. او افزود: "به این ترتیب این شیوه حتی عملی‌تر می‌شود، زیرا طرح‌ریزی چندانی برای انجام آن لازم نیست. نوزاد را می‌‌توان در مدتی که پرستار تزریق را آماده می‌کند، چند دقیقه‌ای به مادر دارد."
به گفته دکتر روث گینزبرگ، استاد بیماری‌های اطفال،در دانشگاه فدرال سائوپولو در برزیل، که در این تحقیق شرکت داشت،‌در آغوش گرفتن نوزد بوسیله مادر تنها یک یک تماس ساده پوست به پوست نیست.
بنابراین تنها مادر و نه جانشینان‌ او، در کاهش درد به دست آمده دخیل بودند.
او گفت: "تماس با مادر و بو و ضربان قلب او، ممکن است، انتقال پیام‌های درد را به دستگاه عصبی مرکزی مهار کند یا ممکن است آزادی هورمون‌های تسکین‌دهنده درد خود نوزاد را باعث شود."

منبع: همشهری آنلاین
با تشکر فریبا
__________________
من هنوز ایمان دارم مادرم را خواهم دید
وقتی تمام دیوار بیمارستان تیتر زده اند : آی ... سی .... یو
این فشار ها که به خونت می آیند ،
تمام رگ هایم از بهشت متنفر می شوند
که زیر پایت را خالی می کنند ...
" هومن شریفی "

پاسخ با نقل قول
  #5  
قدیمی 03-20-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض همه چیز درباره ی آجیل عید

همه چیز درباره ی آجیل عید






چه خوب است که آجیل فقط جزو خریدهای سال نو ما نباشد و در کنار انواع میوه‌ های خشک به عنوان یک میان وعده ی سالم هر روز در برنامه غذایی‌ مان دیده شود.
با وجود چاق کننده بودن آجیل، مطالعات و پژوهش ‌های بسیاری نشان داد‌ه ‌اند که مصرف آن ها می‌ تواند اثرات مثبتی بر سلامت بدن داشته باشد البته به شرطی که متعادل دریافت شوند.
در کل، مغزها منبع مناسب پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ‌ها به شمار می‌ آیند و در هرم غذایی در کنار گوشت ‌های سفید تأمین ‌کننده


ی پروتئین البته از نوع گیاهی آن هستند.
اما این که کدام‌ یک از مغز دانه ‌ها از بقیه بهترند امری کاملاً متفاوت بوده و افراد می ‌توانند طبق میل و ذائقه‌ شان از انواع آن ها استفاده کنند.



گردو

گردو میزان قابل ‌توجهی کلسیم،‌ فسفر، آهن، پتاسیم، سدیم و ویتامین A دارد.
مغز گردو منبعی غنی از چربی ‌های سالم، غیر اشباع و فاقد کلسترول است و سیستم عصبی، عضلانی و ‌حتی عضلات قلب را تقویت


می‌ کند. گردو حاوی مقدار زیادی انرژی است و می ‌تواند منبع خوبی برای تامین انرژی برای کودکان و سالمندان باشد.



بادام

بیشترین میزان ویتامین‌ E در بادام وجود دارد. بادام جدای از این ویتامین‌، پروتئین فراوانی نیز داشته و دارای منیزیم، پتاسیم، فسفر، مس، ویتامین B2 و نیاسین هم هست. کل چربی موجود در این مغز از نوع چربی خوب (اشباع


‌نشده) بوده و از نظر میزان کلسیم، بسیار غنی است و به همین دلیل، مصرف آن می‌ تواند نقش زیادی در رشد استخوان، جلوگیری از بروز پوکی استخوان و حفظ سلامت دندان‌ ها داشته باشد.






بادام زمینی

بادام زمینی منبع غنی پروتئین و مملو از نیاسین (ویتامین B3) است که در کاهش چربی مضر خون نقش به ‌سزایی دارد. تحقیقات نشان


داده اند، مصرف مرتب بادام زمینی می ‌تواند احتمال بروز دیابت نوع دوم را در زنان کم کند. به علاوه انواع ویتامین های موجود در آن، سلامت پوست، مو و عضلات را نیز حفظ خواهد کرد.
فندق

فندق حاوی مواد مغذی زیادی است. این مغز غنی از اسیدهای آمینه ضروری بوده و مقادیر زیادی ویتامین E دارد. فراموش نکنید که مقدار اسیدلینولئیک در فندق تازه بیشتر است و نوع خشک آن مقدار کمی از این اسیدچرب را دارد. جالب است بدانید که مطالعات نشان داده ‌اند، فولات موجود در فندق از بیماری ‌های قلبی‌ عروقی به خصوص در میانسالان و افرادی که سابقه این بیماری‌ ها در خانواده ‌شان وجود دارد، جلوگیری می‌ کند.
نخودچی و کشمش

نخودچی از جمله مواد غذایی است که به عنوان یک ترکیب پُرپروتئین توصیه می شود و می ‌توان آن را به بچه ‌ها و نوجوانان به عنوان یک میان وعده سالم توصیه کرد. کشمش هم تقریباً تمامی ‌خواص انگور را دارد و پتاسیم اش نیز بیشتر است بنابراین در کنترل بیماری فشار خون می تواند مؤثر باشد. به علاوه، خوردن این میوه خشک از پیشرفت آلزایمر در سالمندان جلوگیری می ‌کند.

مغزها جای خالی بسیاری از گروه های غذایی را پُر می کنند.





آن روی سکه

آجیل‌ ها به واسطه ی چربی ای که دارند، پُرکالری هستند و هر گرم ‌شان 5 کیلوکالری انرژی به بدن می ‌رساند.
از نظر ارزش تغذیه ‌ای، یک نعلبکی آجیل دارای تقریبا 600 کیلوکالری انرژی است. بنابراین،


توصیه می ‌شود که آن ها را به عنوان میان ‌وعده و در حد متعادل میل کنید زیرا وجود چربی‌ های متراکم در انواع آن ها به افزایش وزن و بروز چاقی می ‌انجامد.




به علاوه، از آن جا که در تهیه انواع آجیل ‌ها از مقادیری زیادی نمک استفاده می ‌شود، مصرف بی ‌رویه شان، مخصوصا اگر میزان نمک بیش از حد متعارف باشد، ممکن است عوارضی را به خصوص برای بیماران قلبی ‌عروقی، افراد مبتلا به فشار خون و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد بنابراین نوع خام آن بهتر از نوع شورشان است.


دیابتی ‌ها هم باید در مصرف این گروه غذایی دقت بیشتری به خرج دهند زیرا هر کالری اضافی دریافت شده می ‌تواند زمینه پیشرفت بیماری ‌شان را در آن ها افزایش دهد.
10 فرمان برای خرید، نگهداری و مصرف آجیل



* از خرید و مصرف آجیل‌ های رنگ شده خودداری کنید. زیرا رنگ‌ هایی که برای رنگ کردن انواع تخمه، بادام و... استفاده می ‌شوند عمدتاً غیرمجاز بوده و گاهی حساسیت‌ های شدیدی را در مصرف‌ کننده ایجاد می ‌کنند.
* نگهداری طولانی آجیل، تغییرات شیمیایی را در پی داشته و باعث ایجاد بوی کهنگی با طعم نامطلوب می ‌شود بنابراین از مصرف آجیل کهنه


جداً خودداری کنید.
* در صورتی که بر روی آجیل نظیر پسته، فندق و بادام زمینی سوراخ ‌هایی مشاهده کردید، از مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید چرا که علامت آفت زدگی بوده و در داخل سوراخ‌ ها، لارو حشرات به صورت کرم‌ هایی به اندازه دانه برنج وجود دارد.
* ممکن است در مراکز عرضه آجیل، محصولاتی را که کهنه یا آفت‌زده هستند، مجدداً بو داده و یا مخلوط‌ کنند، در هنگام خریداری به این موضوع توجه کرده و مغزها را خام بخرید.
* نگهداری آجیل و خشکبار در مکان‌ های مرطوب، موجب کپک زدگی و قارچ زدگی شان می‌ شود که هم موجب تغییر شکل ظاهری، بو و طعم نامطبوع شان می‌ شود و هم در اثر ترشح بعضی از سموم، عوارض مختلفی را برای شما در صورت مصرف در پی خواهند داشت.
* مغز گردو نیز نسبت به آفات انباری و کپک‌ ها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت آلوده می ‌شود بنابراین آن را حتماً در یخچال نگهداری کنید.
* تخمه آفتابگردان نیز ممکن است با رنگ مشکی شیمیایی رنگین شود، در هنگام خرید و مصرف به این موضوع نیز توجه کنید و از مصرف این نوع تخمه‌ ها بپرهیزید.



* افلاتوکسین یکی از سموم مترشحه از نوعی کپک است که در هنگام برداشت، فرآوری یا حمل و نقل نامناسب در پسته، فندق یا بادام زمینی به وجود می ‌آید و بایستی تولید کنندگان و مصرف‌ کنندگان به این موضوع توجه داشته باشند.
* انواع آجیل باید در جای خشک و خنک نگهداری شود.


* از خریداری و مصرف انواع پسته، مغز گردو و... که توسط دوره گردها عرضه می‌ شوند، به دلیل این که عمدتاً از محصولات آلوده تهیه یا مخلوط شده با آن ها هستند، خودداری کنید.
مژگان کریمی - سلامتیران

__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #6  
قدیمی 03-20-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض شیرینی های عید را سالم تر کنید

شیرینی های عید را سالم تر کنید




آیا شما هم برای سال نو و مراسم نوروز خودتان شیرینی می‌ پزید؟ معمولا در عید، از شیرینی ‌های خشک و كوچک برای پذیرایی از مهمانان استفاده می‌ شود و در برخی از خانواده ‌ها، این شیرینی ‌ها در خانه پخته می ‌شوند. شما هم در این باره با ما هم عقیده هستید كه شیرینی ‌های خانگی در مقایسه با شیرینی‌ هایی كه از قنادی خریداری می ‌شوند، طعم بهتری دارند و


كمتر كسی می ‌تواند خود را در برابر یک بشقاب پُر از آن ها كنترل كند.
هر وقت شروع به پختن شیرینی و یا كیک می ‌كنید، با خود فكر كرده‌اید كه رعایت چه نكاتی می ‌تواند در بهبود كیفیت محصول ‌تان موثر باشد؟
ما برای شیرینی ‌های امسال شما پیشنهاداتی داریم تا شیرینی ‌های تان خوشمزه ‌تر از همیشه شوند:




1- با این كه آرد شیرینی ‌پزی معمولا آرد بسیار سفید است اما ما به شما توصیه می ‌كنیم از آرد كامل و سبوس‌دار استفاده كنید ولی بدانید كه شیرینی‌ ها كمی تیره ‌تر می ‌شوند. این شیرینی ‌ها برای كسانی كه از یبوست رنج می ‌برند و یا حتی برای بچه ‌ها در هر سنی، به خصوص به عنوان میان وعده به همراه شیر یا یک لیوان آب میوه تازه بسیار مفید هستند.

2- به جای شكر، از قند رژیمی استفاده كنید تا میزان كالری شیرینی ‌های تان كاهش پیدا كند. به علاوه، می ‌توانید به عنوان شیرین كننده، از


عسل طبیعی استفاده كنید البته اشتباه نكنید، عسل به اندازه شكر كالری دارد اما به غیر از آن، دارای خواص مفید فراوان دیگری هم است.

3- به جای تخم‌ مرغ معمولی از تخم ‌مرغ‌ هایی كه امگا 3 دارند استفاده كنید تا به جای كلسترول، امگا 3 مورد نیاز بدن تان تامین شود و با خوردن شیرینی‌ ها، از خواص بی‌ نظیر اسیدهای چرب امگا 3 بهره ببرید. استفاده از این تخم مرغ‌ ها فقط برای افرادی كه چربی خون دارند، توصیه نمی ‌شود بلكه امگا 3 برای هر سنی خصوصا كوكان نیز مفید است.



4- سعی كنید شیری را كه به كار می ‌برید،

شیر بدون چربی باشد. بسیاری از افراد به غلط تصور می‌ كنند كه شیر بدون چربی هیچ‌ گونه خاصیتی ندارد، در حالی كه فقط تفاوت این شیرها در میزان چربی آن ها است و از نظر مواد مغذی دیگر هیچ تفاوتی ندارند.

5- حتی می‌ توانید به جای شیر، از ماست استفاده کنید. استفاده كردن از ماست، تردی بیشتری را به شیرینی ‌های تان می‌ دهد البته سعی كنید از نوع كم چرب آن استفاده كنید.



6- به جای كره از روغن مایع استفاده كنید البته به مقدار كم تا از این طریق سطح كلسترول موجود در شیرینی ‌های تان كاهش پیدا كند.



7- برای تزئین شیرینی‌ های تان، به جای خامه از انواع میوه ‌های تازه و ژله استفاده كنید تا از این طریق انواع ویتامین و پروتئین را نیز دریافت كنید.
اما اگر شیرینی ‌های تان از نوع خشک هستند مغز ‌هایی نظیر پسته، بادام و فندق از بهترین موادغذایی برای تزئین به حساب می ‌آیند به علاوه می‌ توانید از آن ها در داخل شیرینی ‌ها نیز استفاده كنید تا ارزش تغذیه ‌ای آن ها چند برابر شود.

هفته نامه سلامت
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #7  
قدیمی 04-07-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض مراقب زعفران هاي تقلبي باشيد

مراقب زعفران هاي تقلبي باشيد




در حال حاضر صفار الزعفران در کشور عربستان به جاي زعفران عرضه و به حجاج ايراني و افغاني فروخته مي شود و به دليل گراني زعفران، خريد اين محصول زياد است و دستفروشان، فروشگاه هاي داخل هتل هاي عربستان و سوريه اين ماده را مي فروشند.
طبق نظريه آزمايشگاه هاي غذاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ايران پودر رنگي مذکور، رنگ شيميائي و غير مجاز است و مصرف آن عوارض کبدي و کليوي را به همراه دارد.


اين ماده ي خطرناک ساخت عربستان است و با وجود غيراستاندارد بودن به طور گسترده در بازار ايران عرضه شده است.
بر اساس مدارک معتبر علمي، رنگ تارترازين، در بسياري از کشورها از جمله ايران، به عنوان يکي از مضرترين و حساسيت زا ترين رنگ هاي مصنوعي شناخته شده است و استفاده از آن نيز غيرمجاز و خطرناک اعلام شده است.



ارزاني = استفاده ي بيش تر = عوارض بيش تر


مردم، رستوران ها و قنادي ها غير از آشنا نبودن با نام تارترازين، ميزان مصرف آن را هم نمي دانند و چون از زعفران ارزان تر است، گاهي در حد زيادي اقدام به مصرف آن مي کنند که مصرف زياد آن، عوارض بيش تري دارد.


عوارض مختلف اين ماده ي سمي شامل بروز حساسيت هاي مختلف به شکل هاي گوناگون مثل اسکالي و پورپورا، بروز نشانگان بيش فعالي در کودکان، افزايش حملات آسمي در کودکان، تومورهاي تيروئيدي، تشديد ميگرن و در موارد خيلي حاد، تاري ديد است.
مواد مورد استفاده در ساخت اين رنگ ها که روي قوطي هاي آن نيز درج شده، تارترزين و صوديوم کلورايد يا تارترازين و کلورايد سديم (نمک) است و عبارت "Synthetic food colour powder " مندرج بر روي آن نيز حکايت از شيميايي بودن اين پودر دارد.
ممکن است افزودني هاي غيرمجاز و مضر ديگري نيز در ساخت اين پودرها استفاده شده باشد که ما هم نمي دانيم چيست؟ اما وجود " تارترازين " خود به تنهايي آن قدر مضر و بيماري زا هست که نبايد در مواد غذايي مورد استفاده قرار گيرد.
چند دهه پيش تارترازين به عنوان رنگ خوراکي استفاده مي شد، اما پس از اثبات مضر و بيماري زا بودن آن در تمام دنيا اين ماده غير مجاز اعلام و استفاده از آن در صنايع غذايي ممنوع شد. استفاده از رنگ هاي غير مجاز در رستوران ها و آشپزخانه ها در نقاط مختلف ايران و افغانستان رواج دارد و دستگاه هاي نظارتي بايد با متخلفان به شدت برخورد کنند.



کارشناسان مي گويند ...


غلامرضا ميري رييس هيات مديره اتحاديه فروشندگان زعفران:
پودرهاي نارنجي رنگي که به نام صفار الزعفران توسط حجاج عربستان به عنوان سوغات به کشور وارد مي شود در واقع ماده شيميايي و غيرطبيعي است که علاوه بر سرطان زايي، خطر بيش فعالي کودکان را افزايش مي دهد.


مصرف اين پودر شيميايي که گاهي در کشور هم به نام رنگ غذا به فروش مي رسد بر اساس آناليزهاي آزمايشگاهي بسيار خطرناک بوده و عوارض خطرناک گوارشي دارد.

دکتر سعيد شريعت مسئول گروه تحقيق و توسعه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي :
پودر نارنجي رنگي که در قوطي هاي 100 گرمي به نام جوهر يا نمک يا خاک زعفران به فروش مي رسد، 20 سال است که در ايران غير مجاز اعلام شده و از نظر موسسه استاندارد اروپا و آمريکا نيز ماده اي ناسالم معرفي شده که مصرف آن در صنايع غذايي ممنوع است. تارترازين بيش از همه در غذاهاي آماده ي بسته بندي شده، آدامس، شکلات، افشره ليمو، سُس هاي آماده براي غذاهاي دريايي، سُس ها و تزيين دسرها استفاده مي شود.
رد پاي صفار الزعفران در فست فودها


اداره کل استاندارد اعلام کرد: در طرح بازرسي از رستوران و فست ‌فودهاي سطح تهران که در اواخر سال گذشته انجام شد مشخص گرديد، رنگ غير مجاز تار ترازين E102 با عنوان (صفار الزعفران) در برخي از رستوران ‌ها و فست ‌فود ها مورد استفاده قرار مي‌ گيرد.
مهدي پورهاشم مدير کل استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران در اين خصوص مي گويد: اين ماده ي خطرناک ساخت کشور عربستان سعودي است و علي ‌رغم غير استاندارد بودن به طور گسترده در سطح بازار اين استان عرضه شده است و متأسفانه در بسياري از خانواده‌ ها و مراکز عرضه ي مواد غذايي، مورد استفاده قرار مي‌ گيرد.
بر اين اساس اين اداره ي کل در نظر دارد در راستاي تبصره 4 ماده 9 قانون اصلاح قوانين و مقررات سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران، طرح بازرسي از رستوران ‌ها و فست ‌فود ها را که از اواخر سال گذشته آغاز گرديده، در سال ‌جاري با جديت بيشتري در کل سطح استان تهران اجرا کرده و با عرضه‌ کنندگان و استفاده ‌‌کنندگان اين نوع ماده ي خطرناک در رستوران ‌ها و فست فودها مطابق قانون برخورد نمايد.
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
  #8  
قدیمی 04-19-2010
Setare آواتار ها
Setare Setare آنلاین نیست.
کاربر خيلی فعال

 
تاریخ عضویت: Jan 2010
نوشته ها: 2,007
سپاسها: : 926

875 سپاس در 242 نوشته ایشان در یکماه اخیر
Unhappy وقتی نوشابه می خوریم

10دقيقه بعد: 10 قاشق چاي‌خوري شكر وارد بدنتان مي‌شود. مي‌دانيد چرا با وجود خوردن اين حجم شكر دچار استفراغ نمي‌شويد؟ چون اسيد فسفريك، طعم آن را كمي مي‌گيرد و شيريني‌اش را خنثي مي‌كند.

20دقيقه بعد: قند خونتان بالا مي‌رود و منجر به ترشح ناگهاني و يك ‌جاي انسولين مي‌شود. كبدتان شروع مي‌كند به تبديل قند به چربي تا قند خون، بيشتر از اين بالا نرود..

40 دقيقه بعد: حالا ديگر جذب كافئين كامل شده؛ مردمك‌هاي‌ چشمتان گشاد مي‌شود، فشار خونتان بالا مي‌رود و در پاسخ به اين حالت، كبدتان قند را به داخل جريان خون
رها مي‌كند. گيرنده‌هاي آدنوزين مغز حالا بلوك مي‌شوند تا از احساس خواب‌آلودگي جلوگيري كنند.

45 دقيقه بعد: ترشح دوپامين افزايش پيدا مي‌كند و مراكز خاصي در مغز، كه حالت سرخوشي ايجاد مي‌كنند، تحريك مي‌شوند. اين همان مكانيسمي است كه در مصرف هروئين منجر به ايجاد سرخوشي مي‌شود.

60 دقيقه بعد: اسيد فسفريك موجود در نوشابه، داخل روده كوچك، به كلسيم، منيزيم و روي مي‌چسبد. متابوليسم بدن افزايش پيدا مي‌كند. ميزان بالاي قند خون و شيرين‌كننده‌هاي مصنوعي، دفع هرچه بيشتر كلسيم را از طريق ادرار باعث مي‌شوند.

مدتي بعد: كافئين در نقش يك داروي مدر (ادرارآور) وارد عمل مي‌شود. حالا ديگر كلسيم و منيزيم و رويي كه قرار بود جذب بدن شود، بيش از پيش از طريق ادرار دفع مي‌شود و به همراه آن مقادير زيادي آب، سديم و ديگر الكتروليت‌ها نيز از دست مي‌رود.

مدتي بعدتر: كم‌كم آن غوغايي كه در بدن‌تان ايجاد شده بود فروكش مي‌كند و نوبت به افت قند مي‌رسد. در اين مرحله يا خيلي حساس و تحريك‌پذير مي‌شويد يا خيلي كرخت و بي‌حال. حالا ديگر تمام آن آبي را كه از طريق نوشابه وارد بدن خود كرده بوديد، دفع كرده‌ايد؛ آبي كه مي‌شد به جاي اسيد و كافئين و شكر، حاوي مواد مفيدي براي بدن‌تان باشد. تا چند ساعت بعد اثر كافئين هم از بين مي‌رود و شما هوس يك نوشابه ديگر مي‌كنيد.

مضرات نوشابه هاي رژيمي:

در نوشابه هاي رژيمي به جاي شكر از شيرين كننده هاي مصنوعي عمدتاً آسپارتام استفاده مي كنند كه خود اين ماده، اشتهاآور است و مي تواند باعث سردرد، سرگيجه و كاهش حافظه شود. مصرف بيش از اندازه آسپارتام خالي از عارضه نيست. تومور مغزي، نقص عضو جنين و بروز حمله هاي صرع بعضي از اين عوارض هستند.

مصرف مداوم نوشابه به علت بالا بودن اسيد فسفريك آن باعث پوكي استخوان و پوسيدگي دندانها مي شود. همچنين خوردن نوشابه باعث چاقي و افزايش وزن مي شود. همچنين باعث توليد انسولين زياد در بدن مي گردد كه فرد را يك قدم براي ابتلا به ديابت نزديك مي كند. قند موجود در يك بطري نوشابه گازدار برابر با دو بسته شكلات است.

نوشابه ‌خورترين ملت جهان كدامند ؟!

سرانه مصرف نوشابه‌هاي گازدار در ايران ۴۲ ليتر است. با مقايسه اين آمار با آمار ديگر كشورهاي جهان به اين نتيجه وحشتناك مي‌رسيم كه ما در سرانه مصرف نوشابه‌هاى گازدار مقام اول را در جهان پيدا كرده‌ايم !!!

براي اين كه بيشتر تعجب كنيد، بد نيست بدانيد كه:

- ميانگين مصرف نوشابه‌هاي گازدار در دنيا براي هر فرد 10 ليتر است.

- در بيست سال اخير، مصرف نوشابه هاى گازدار در كشور، نزديك به ۱۵ درصد رشد داشته است.

- در طي همين بيست سال، مصرف شير و لبنيات، تنها حدود يك دهم درصد رشد كرده است.
سرانه‌ مصرف لبنيات در ايران كمتر از يك سوم استاندار جهاني است.

- طبق آمار، ۹۰ درصد كودكان ۲۴ ماهه تا ۱۲ ساله كشورمان، روزانه حداقل يك بار پفك و نوشابه مصرف كرده‌اند.

- 25 درصد از كودكان ايرانى به نوعي با سوء تغذيه دست‌ به ‌گريبانند.
__________________
من ندانم که کیم
من فقط میدانم
که تویی
شاه بیت غزل زندگیم...
پاسخ با نقل قول
  #9  
قدیمی 09-10-2010
زکریا فتاحی آواتار ها
زکریا فتاحی زکریا فتاحی آنلاین نیست.
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Nov 2008
محل سکونت: پاوه
نوشته ها: 1,479
سپاسها: : 20

120 سپاس در 80 نوشته ایشان در یکماه اخیر
زکریا فتاحی به Yahoo ارسال پیام
جدید مقایسه روغن‌های مایع خوراکی


مقایسه روغن‌های مایع خوراکی





هر چند که بیماری‌های ناشی از شیوه زندگی در سراسر دنیا رتبه اول را دارند، اما هنوز آگاهی مردم برای پیشگیری از بیماری‌ها چندان كافی نیست؛ برای مثال، در چند سال اخیر موج عظیمی برای مصرف نکردن روغن‌های جامد که در بروز بسیاری از بیماری‌ها نقش دارند به راه افتاد و اگرچه تا اندازه‌ای مفید بود، ولی در این هشدارها به این نکته مهم کمتر پرداخته شد که: «فقط مایع بودن روغن کافی نیست، بلکه ما با انواع روغن‌های مایع خوراکی روبه‌رو هستیم که نحوه استفاده‌شان با هم متفاوت است و در صورت بی‌توجهی به این موضوع ممکن است با مشکل مواجه شویم.»
در حال حاضر، رایج‌ترین روغن‌های مصرفی مایع، گیاهی بوده و شامل کانولا، آفتابگردان، زیتون، سویا، ذرت و هسته انگور هستند.
درباره این روغن‌ها دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با یک نگاه کلی می‌گوید: «از آنجا که این روغن‌ها همگی از فرآورده‌های گیاهی و به اصطلاح عوام روغن مایع هستند، بر روغن‌های جامد به دلیل سرشار بودن از اسید‌های چرب اشباع ارجحیت دارند. اما در میان روغن‌های فوق، ترکیب اسیدهای چرب کمی با یكدیگر متفاوت است و در دانش تغذیه حفظ یک نسبت متعادل بین دریافت این اسیدهای چرب توصیه شده است.»









¤ کانولا، مقاوم‌ترین روغن
كانولا، روغنی است كه با برخورداری از مقادیر قابل توجهی اسیدهای چرب غیر اشباع، نه تنها باعث افزایش كلسترول خون نمی‌‌شود، بلكه می‌تواند در كاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی نیز موثر باشد.
دکتر ابوالفتح شجاعی، فوق تخصص میکروبیولوژی مواد غذایی می‌گوید: این روغن دارای ویتامین E فراوانی است. از آنجا که این روغن بدون کلسترول بوده و اسیدهای چرب غیر اشباع دارد، برای كاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی بسیار موثر است.
علاوه بر این ها، نقطه دود این روغن 220 درجه سانتی‌گراد است، طوری كه تا 200 درجه سانتی‌گراد حرارت، هیچ‌گونه پراكسیدی تولید نمی‌‌شود و در بین روغن‌های گیاهی موجود در برابر حرارت دوام بیشتری دارد.







¤ روغن زیتون، نگهبان قلب
اگر از آن دسته افرادی هستید که به جای سس، از روغن زیتون برای طعم و مزه سالاد خود استفاده می‌کنید، دکتر کشاورز، مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران به شما می‌گوید:«به این طریق شادابی و طراوت پوست، سلامتی قلب و عروق خود را افزایش می‌دهید. این روغن، عملکرد محافظتی برای معده داشته و این ارگان را از زخم و التهاب مصون نگه می‌دارد. ناگفته نماند كه این روغن سبب افزایش ترشح صفرا و هورمون‌های لوزالمعده می‌‌شود، در نتیجه می‌‌تواند از تشکیل سنگ‌های صفراوی نیز جلوگیری کند.»
به تازگی نتایج تحقیقی نشان داده است که در روغن زیتون نوعی آنتی‌اکسیدان وجود دارد که گلبول‌‌های قرمز خون را از صدمه محافظت می‌‌کند.
اما به رغم تمامی این فواید بهتر است از حرارت دادن زیاد روغن زیتون پرهیز کنید. دکتر کشاورز تاکید می‌کند مواد غذایی حاوی روغن زیتون، باید با حرارت ملایم و آرام پخته شوند. اما در كل نباید فراموش كرد که روغن زیتون (از هر نوعی که باشد)، در مقایسه با روغن‌های دیگر، بهترین است.







¤ روغن آفتابگردان مثل روغن زیتون
این روغن برای سرخ کردن و پخت و پز مواد غذایی، کاربرد گسترده‌ای دارد و حاوی 5 تا 16 درصد اسیدهای چرب اشباع شده است و بر همین اساس برخی متخصصان قلب و عروق آن را در كنار روغن زیتون، از بهترین روغن‌ها برای پیشگیری از مشکلات قلبی و عروقی می‌دانند. اما متاسفانه مصرف زیاد از حدش نیاز به ویتامین E را بالا می‌برد، بنابراین نباید تنها روغن مصرفی خانواده‌ها باشد.







¤ روغنی از سویا
اگر می‌خواهید از فواید روغن سویا بهره ببرید، از آن برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده نکنید، بلكه آن را برای دم کردن برنج، پختن موادغذایی با حرارت پایین و برای سالاد مصرف كنید. دکتر کشاورز می‌گوید:«تحقیقات مشخص کرده اند که مصرف غذاهای حاوی سویا و فرآورده‌هایش، موجب پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق، سرطان‌ها از جمله سرطان‌های وابسته به هورمون نظیر پستان و پروستات می‌شود.» بنابراین چه بهتر كه روغن این گیاه نیز در برنامه غذایی روزانه تان، سهمی داشته باشد.









¤ روغن‌ هسته انگور
منبع روغن هسته انگور که از تفاله میوه تهیه می‌شود، شامل ساقه، هسته‌ها و پوست دانه انگور است. دکتر کشاورز می‌گوید: «روغن هسته انگور منبع خوبی از اسیدهای چرب غیر اشباع به شمار می‌رود و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و فشار خون را کاهش می‌دهد.» این روغن سرشار از ویتامین E است، بنابراین با مصرفش احتمال بروز سکته، سرطان و بیماری‌های قلبی کم می‌شود. این روغن کلسترول ندارد، HDL (کلسترول خوب) را افزایش و LDL (کلسترول بد) را کاهش می دهد.









¤ روغن ذرت
از سال‌ها قبل، روغن ذرت نیز به‌عنوان ماده كاهش دهنده كلسترول شناخته شده، ولی نكته اینجاست كه روغن ذرت هر دو جزء بد و خوب كلسترول یعنی HDL و LDL را كاهش می‌دهد، یعنی به اصطلاح كلسترول کل را كم می‌كند، در حالی كه HDL جزء مفید كلسترول است و چه بهتر كه كاهش داده نشود.
علاوه بر این ها، روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری‌های پوستی نیز مفید است. یادتان نرود كه این روغن دارای پایداری زیادی نسبت به اكسیداسیون بوده و برای مصارف مختلفی از جمله پخت و پز، سرخ كردن و سالاد گزینه مناسبی بوده و دارای مقاومت نسبتا خوبی در برابر حرارت است.

در پایان، تمامی متخصصان فوق بر این نكته تأكید داشتند كه نباید در مصرف روغن‌ها، زیاده روی كرد، زیرا به هر حال انرژی زیادی دارند و به راحتی موجب افزایش وزن می‌شوند. به علاوه در حین مصرف شان باید به اصل تنوع و تناسب توجه داشت و هرگز نباید فقط یك روغن خاص را هر چند سالم است، مورد استفاده قرار داد.


__________________

درمان غم عشق بگویم که چه باشد
وصل است و بهار است و می بربط و چنگ است
....
زنهار مرو هیچ سوی بیشه ی عشاق
چنگال غمش تیزتر از چنگال پلنگ است

----
ئه و روژه ی "مه جنون" له زوخاو نوشی ...مه ینه ت فه وتانی، کفنیان پوشی
من بومه واریس له قه وم و خویشی . . . سپاردی به من ئازاری و ئیشی

پاسخ با نقل قول
  #10  
قدیمی 11-07-2010
ابریشم آواتار ها
ابریشم ابریشم آنلاین نیست.
کاربر فعال

 
تاریخ عضویت: Sep 2009
محل سکونت: تهران
نوشته ها: 7,323
سپاسها: : 9

155 سپاس در 150 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض

سوپ جوجه براي درمان سرماخوردگي
اگرچه ممكن است تصور كنيد كه خوردن سوپ جوجه نمي تواند درمان موثري براي بيماران مبتلا به سرماخوردگي يا آنفلوآنزا باشد، اما بهتر است به سوپي كه مادرتان براي شما تهيه كرده اطمينان داشته باشيد، چرا كه طبق بررسي ها خوردن سوپ جوجه مي تواند نقش موثري در بهبود سرماخوردگي داشته باشد. بسياري از افراد بر اين باورند كه توصيه مادربزرگ ها براي خوردن يك كاسه سوپ جوجه در روزهايي كه احساس بيماري مي كنند، ريشه در باورهاي ذهني نادرستي دارد كه از گذشته هاي دور از نسلي به نسل ديگر منتقل شده است.



اما حقيقت اين است كه اين سوپ حاوي تركيبات مختلفي است كه مي تواند سيستم ايمني بدن افراد را تحت تاثير خود قرار د هد. جالب است بدانيد اين سوپ كه از قرن ها پيش به عنوان غذاي بيماران تهيه مي شده است، داراي موادي با ويژگي هاي ضدالتهابي است و به همين علت مي تواند موجب تسكين گلودرد و كاهش عوارض ناشي از ابتلا به سرماخوردگي يا حتي آنفلوآنزا شود. به عبارت ديگر مي توان گفت براي تهيه اين سوپ از موادي استفاده مي شود كه زمينه مناسبي را براي تاثيرگذاري داروهاي تجويز شده براي درمان سرماخوردگي فراهم مي كنند.



اغلب در تهيه اين نوع سوپ از گوشت مرغ، پياز، سيب زميني، هويج، شلغم، كرفس و جعفري استفاده مي شود. بررسي هاي انجام شده درباه تاثير هريك از اين مواد بر انجام واكنش هاي طبيعي بدن در شرايط آزمايشگاهي نشان داده است كه اين تركيبات مانع حركت گلبول هاي سفيد خون مي شوند و اين در حالي است كه گلبول هاي سفيد خون از باكتري ها و بقاياي سلولي كه مقدار آنها بر اثر ابتلا به عفونت هاي ويروسي نظير سرماخوردگي افزايش خواهد يافت، تغذيه مي كنند.



فعاليت گلبول هاي سفيد خون اغلب موجب افزايش ميزان ترشحات مخاطي مي شود كه سرفه و آبريزش بيني از پيامدهاي آن محسوب مي شوند. در حقيقت مي توان گفت كه خوردن سوپ جوجه به عنوان يك عامل بازدارنده مانع گسترش بيماري در بدن مي شود.


به گفته محققان، سوپ جوجه همچون ديگر مواد غذايي پروتئيني داراي اسيد آمينه اي به نام سيستئين است كه با پخته شدن گوشت مرغ از آن خارج مي شود. سيستئين يك تركيب شيميايي است و از جمله فرآورده هاي دارويي است كه همانند بسياري از ديگر انواع داروهاي خلط آ ور مي تواند نقش بسيار مهمي در خارج شدن ترشحات مخاطي از ريه ها داشته باشد.



به اين ترتيب مي توان گفته هاي مادربزرگ ها درباره اين كه سوپ جوجه مي تواند داروي سرماخوردگي باشد را مورد تاييد قرار داد.
پاسخ با نقل قول
پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 2 نفر (0 عضو و 2 مهمان)
 
ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 10:06 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها