بازگشت   پی سی سیتی > ادب فرهنگ و تاریخ > شعر و ادبیات

شعر و ادبیات در این قسمت شعر داستان و سایر موارد ادبی دیگر به بحث و گفت و گو گذاشته میشود

پاسخ

ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 12-18-2011
behnam5555 آواتار ها
behnam5555 behnam5555 آنلاین نیست.
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی

سپاسها: : 3,172

3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
behnam5555 به Yahoo ارسال پیام

اس ام اس جدید دلتنگی !!

نمیدانم از دلتنگی عاشقترم یا از عاشقی دلتنگ تر
فقط میدانم در آغوش منی ، بی آنکه باشی
و رفتی ، بی آنکه نباشی . . .
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
چگونه دست دلم را بگیرم ودر كنار
دلتنگیهایم قدم بزنم
در این خیابان
كه پر از چراغ و چشمك ماشینهاست
...نه آقایان:
مسیر من با شما یكی نیست
از سرعت خود نكاهید
من آداب دلبری را نمی دانم
خدایا
این دلتنگی های ما را هیچ بارانی آرام نمیکند
فکری کن
اشک ما طعنه میزند به باران رحمتت .
هر لحظه هرجا که میرم حس نگاهت با من
این دل بیطاقتِ من قیده تورو نمی زنه
بذار یبار نگات کنم از جونو دل‌ صدات کنم
هرچقدر دلتنگی‌ دارم هدیه به اون چشات کنم
کاش می توانستم تمام دلتنگیهایم را بر کوله بار خدا میریختم تا با تنهائیش به کول بکشد
بدون هیچ خمی بر ابرو
اما افسوس که داده را پس نمیگیرد
دلم برایت تنگ شده !
می خواهم آنقدر اشک بریزم
تا غبار فاصله از قلبم تمیـــز شود .
ولی می ترسم ...
باران کـه میبـارد...... دلـم بـرایت تنـگ تـر می شـود..... راه می افـتم ... بـدون ِ چـتـر ... من بـغض می کنـم ....آسمـان گـریـه ..
من وجودم به تو مدیون و دلم مامن توست
آرزویم نظری روی تو و دیدن توست
من اگر دور ز تو هستم و دلتنگ شدم
با صدای خوش تو غرق در آهنگ شدم . .
میگن دلتنگی قشنگ ترین هدیه ی عشقه
حالا من با این هدیه ی قشنگ تو چیکار کنم!؟
نقــاش خــــوبی نــــبودم...
..
اما
..
ایــن روزها...
..
به لطـف تــــــــــو...
..
انـــتظار را
..
دیـــدنی میكــشـم
من و این داغ در تکرار مانده
من و این عشق بیدار مانده ،
مپرس از من چرا دلتنگ هستم
دلم بین در و دیوار مانده . . .
من حسرت دیدار تو دارم به که گویم
از بهر تو من ابر بهارم به که گویم
غیر از تو کسی را به خدا دوست ندارم
از نرگس چشم تو خمارم به که گویم
به نام خدائی که هستی را با مرگ ، دوستی را یک رنگ
زندگی را با رنگ ، عشق را رنگارنگ ، رنگین کمان را هفت رنگ
شاپرک را صد رنگ ، و مرا دلتنگ تو آفرید . . .
سفر مگو که دل از خود سفر نخواهد کرد
اگر منم که دلم بی تو سر نخواهد کرد
من و تو پنجره های قطار در سفریم
سفر مرا به تو نزدیکتر نخواهد کرد
نمیدانم چرا بیمارم امشب
سکوتی خفته در گفتارم امشب
غم اشک دلم آهسته می گفت
پریشان از فراق یارم امشب .
دست من کوتاه از دیدار توست
قلب من اما همیشه یاد توست .
هرگاه دلت یاد کسی کرد و فرو ریخت ، آنگاه به یاد آر که من نیز به یاد تو چنینم
من بودم
تو
و یک عالمه حرف...
و ترازویی که سهم تو را از شعرهایم نشان می داد!!!
کاش بودی و
می فهمیدی
وقت دلتنگی
یک آه
چقدر وزن دارد...
لطفا هی نپرس دلتنگی چه معنی دارد ؟
دلتنگی معنی ندارد ...
درد دارد
دل من تنگ تو است
صندلیهای حیاط
پر برف دیشب ...
و تو کی می آیی؟
که شود آب همه برفهایی
که نبودت را فریاد زده !
نگاهت کافیست تا دوباره در هوای آمدنت بمیرم ، تو همیشه دعوتی ، راس ساعت دلتنگی
دلتنگی احساس قشنگیه
وقتی بدونی اونیکه دوسش داری
هیچوقت فراموشت نمی کنه
چه سخت است دلتنگ قاصدک بودن در جاده ای که در آن هیچ بادی نمی وزد ...
نگاهم کن که چشمانت قشنگ است
صدایم کن که دل در سینه تنگ است
مرا با خود ببر آنسوی غربت
که اینجا شیشه هم از جنس سنگ است
چقدر سرد است!
وقتی...
دلتنگتم و نیستی

اشکهایم که سرازیر میشوند......
دیری نمی پایدکه قندیل می بندد...
عجیب سرد است هوای نبودنت

دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی

خالید حسامی( هیدی )
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید

قدیمی 12-18-2011
behnam5555 آواتار ها

9 ماده‌‌ی غذایی که باید هر روز بخوریم
این 9 ماده غذایی را هر روز بخورید

اگر می‌خواهید مطمئن باشید مواد غذایی‌ای که مصرف می‌کنید سرشار از آنتی‌اکسیدان، فیبر و مواد مغذی دیگر هستند سعی کنید این 9 ماده‌ی غذایی را در برنامه‌ی غذایی هر روزتان بگنجانید.

خوردن مواد غذای مفید، توصیه‌ی هر روز ما برای حفظ سلامت شماست. بعضی از مواد غذایی در بین انبوه غذاهای دیگر خواص مفیدتری دارند و معجزه می‌کنند مثل سیر، تخم کتان، چای، روغن زیتون، دارچین، جودوسر و ....

سیر
سیر ضدباکتری و ضدویروس است. این خواص محافظتی ناشی از ترکیبات سیر است که خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و برای سیستم قلبی عروقی مفید است.
مصرف 6 حبه سیر در هفته کافی است که احتمال ابتلا به سرطان کولون، سرطان معده و سرطان پروستات را به نصف برسانید.
میزان مصرف: روزانه یک حبه سیر بخورید.
توصیه می‌کنیم سیر را له کنید و قبل از مصرف اجازه دهید که حدود ده دقیقه بماند در این صورت سیر تمام پتانسیل درمانی‌اش را آزاد می‌کند.

روغن زیتون
روغن زیتون یکی از سالم‌ترین روغن‌های موجود است.
این روغن میزان کلسترول بد خون را پایین آورده و کلسترول مفید خون را بالا می‌برد.
روغن زیتون سرشار از فنول و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از رسوب کلسترول در جداره‌ی رگ‌ها پیشگیری می‌کند.
میزان مصرف: روزانه 1 قاشق غذاخوری(15میلی گرم) مصرف کنید.

بروکلی
بروکلی یک ماده‌ی غذایی ضدسرطان درجه یک است به خاطر این که سرشار از ترکیبات گوگردی و به ویژه حاوی سولفورافان است. بوی کلم ناشی از وجود همین ماده است. ترکیبات بروکلی باعث تحریک ترشح آنزیم‌هایی می‌شود که وظیفه‌ی سم زدایی از ترکیبات سرطان‌زا را بر عهده دارد.
با مصرف زیاد بروکلی شما خطر ابتلا به سرطان، سرطان ریه، معده و کولون را به نصف می‌رسانید.
میزان مصرف: 125 میلی گرم معادل نصف فنجان بروکلی پخته.
توصیه می‌شود برای بهره مندی بیشتر از سولفورافان، بروکلی را به مدت 3 الی 4 دقیقه بخارپز کنید.

ماست
ماست منبع فوق‌العاده‌ی کلسیم است که برای حفظ سلامت استخوان‌ها ضروری است. اما باید بدانید که اصلی‌ترین خاصیت این ماده‌ی غذایی پرطرفدار ناشی از باکتری‌ای به نام پروبیوتیک است که تکثیر باکتری‌های مضر در روده را متوقف می‌کند.
مصرف مرتب ماست برای درمان ناراحتی‌های التهاب شکمی، زخم‌ها، عفونت‌های ادراری و عفونت‌های واژینال مفید است.
میزان مصرف: روزانه سه چهارم فنجان (175میلی گرم) ماست کم چرب میل کنید.

جو دوسر
جو دوسر سرشار از نوعی فیبرهای حلال به نام بتا گلوکان است که میزان کلسترول و فشار خون را پایین می‌آورد.
علاوه بر این، مصرف جو دوسر در کاهش حملات قلبی نیز موثر است.
میزان مصرف: سعی کنید روزانه 10 گرم فیبر محلول مصرف کنید. هر وعده جو دوسر حدود 2 تا 3 گرم نیاز شما را برآورده می‌سازد.

تخم کتان
اگر روزانه یک قاشق سوپ‌خوری تخم کتان را به ماست یا غلاتی که مصرف می‌کنید افزوده و نوش جان کنید 2.3 گرم نیاز خود به فیبر را تأمین کرده‌اید.
تخم کتان حاوی موادی است که در بدن همانند هورمون استروژن عمل می‌کند. در واقع این مواد گیرنده‌های این هورمون در سلول‌ها را مسدود کرده و به این ترتیب احتمال ابتلا به برخی از سرطان‌ها مثل سرطان سینه که بر اثر اختلال هورمونی بروز می‌کند را کاهش می‌دهد.
علاوه بر این به خاطر وجود همین مواد ضدالتهابی، تخم کتان در درمان بیماری‌هایی مثل آسم و آکنه هم موثر عمل می‌کند.
میزان مصرف: روزانه 1 تا 2 قاشق غذاخوری (15 الی 30میلی گرم).

دارچین
دارچین یکی از ادویه‌های مفید برای سلامت بدن است. علاوه بر این شهرت دارچین در کاهش گلیسمی یا همان میزان قند خون زبان زد همه است. این خاصیت دارچین روی دیابت هم تأثیر می‌گذارد. این ادویه‌ی مفید از تشکیل لخته‌های خونی جلوگیری می‌کند و دارای خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی است.
میزان مصرف: روزانه یک چهارم تا نصف قاشق چای‌خوری معادل 1الی 2 میلی گرم کافی است تا میزان تری گلیسیرید و کلسترول خونتان 12 الی 30 درصد کاهش یابد.
توصیه می‌کنیم در چای یا قهوه‌تان دارچین بریزید. این کار ترفند موثری برای بهره‌مند شدن از خواص این ادویه مفید است.

چای
چای یکی از منابع اصلی آنتی‌اکسیدان‌ها است به طوری که هیچ میوه و سبزی موجود دارای این میزان آنتی‌اکسیدان نیست. آنتی اکسیدان‌های چای از بیماری‌های قلبی و سرطان پیشگیری می‌کنند. اگر دنبال دلیل هستید باید بگوییم که آنتی اکسیدان‌های چای ضرر و آسیب‌های کلسترول بد را کاهش داده و به این ترتیب از تشکیل لخته‌های خونی جلوگیری می‌کند و عملکرد سیستم قلبی عروقی را بهبود می‌دهد.
افرادی که روزانه یک یا دو فنجان چای می‌نوشند به میزان 46 درصد احتمال انسداد خطرناک رگ‌های‌شان را کاهش می‌دهند.
میزان مصرف: روزانه دو تا پنج فنجان چای بنوشید.

لوبیا
لوبیا خواص مفیدی برای حفظ سلامت قلب دارد زیرا سرشار از فیبرهای محلول است.
این مواد کلسترول را جذب خود می‌کنند و به این ترتیب قبل از این که کلسترول بتواند به جداره‌ی رگ‌ها آسیبی بزند از بین می‌رود.
نتایج پژوهش‌های متعدد نشان داده است مواد غذایی که سرشار از فیبرهای محلول هستند می‌توانند میزان کلسترول را به میزان 10 الی 15 درصد کاهش دهد.
میزان مصرف: مصرف سه چهارم فنجان لوبیا( معادل 157 گرم) برابر با مصرف یک وعده گوشت است.
توجه داشته باشید که در میان مواد غذایی دیگر که منشاء گیاهی دارند لوبیا و حبوبات دیگر حاوی بیشترین میزان پروتئین هستند. اما پروتئین موجود در این مواد غذایی از نوع پروتئین غیر کامل می‌باشد و توصیه می‌شود برای تأمین پروتئین کامل بدنتان روزانه یک وعده غذای دانه‌ای مثل برنج نیز مصرف کنید.

منبع: بخش تغذیه و آشپزی تبیان

خالید حسامی( هیدی )
قدیمی 12-19-2011
behnam5555 آواتار ها

شب يلدا

گرد آمدیم:
شبچره ای بود و آتشی،
گفت و شنود و قصه و نقلی ز سیر و گشت ...
وقتی که برشکفت گل هندوانه، سرخ
در اوج سرگذشت
یلدا، شب بلند، شب بی ستارگی
لختی به تن طپید و به هم رفت و درشکست
با خانه می شدیم که گرد سپیده دم
بر بام می نشست

سیاوش کسرایی

شب یلدا که آن را شب چلّه نیز می نامند از دیر سال ترین سنت های ایرانیان است؛ که نخستین شب فصل زمستان (یا یکم دی ماه به تقویم امروزی) است. ایرانیان‎‎ که همواره خواهان پاکی‎‎ و روشنی بوده اند، این‎‎ شب‎ بلند را جشن می‎‎ گیرند و شب‎ زنده‌داری‎ می‌کنند چرا که از این پس نور خورشید رو به فزونی می گذارد. در ایران هیچ خانواده‌ای وجود ندارد که این شب را فراموش کند و همه ی مردم ایران این شب را به فرخندگی، خنده ، شادی و جمعی دوستانه و ایرانی با خوراکی‌های ویژه ی این شب سپری می کنند.
هندوانه، انار، آجیل، پشمک و سایر شیرینی‌های محلی، شب یلدا در خانه ی همه دیده می‌شود. سفره‌ای شیرین و خوش‌رنگ که دور آن تمام لب‌ها خندان است و شاد.امّا در شب یلدا به جز شادی و خوش‌خوراکی چیز دیگری نیز روی می دهد که تنها باید با یک ستاره ‌شناس آن را دید و آزمود.
جشن زایش خورشید در بلند‌ترین شب سال روی می دهد. در آخرین ساعت های این‌شب ستاره‌ها در موقعیتی قرار می‌گیرند که به وضوح می‌توان دگرگونی های گوی آتشین را به چشم دید.

پیشینه یلدا

«اگر به گذشته هاى دور تاریخ قوم ایرانى باز گردیم با اندیشه هاى پویایى روبرو مىشویم که تضّاد طبیعت را خوب مى فهمید. گرما، روشنى و تاریکى و نیکى و بدى. اینگونه بود که براى هر قطب سالارى برگزید ویکى را اهریمن و دیگرى را اورمزد نامید. در این میان سرما هم زاده اهریمن بود. »
«یلدا» واژه ای سریانی و به‎‎ معنی زادروز است‎ (رومیان آن را ناتالیس انویکتوس یعنی روز زایش ( مهر ) شکست ناپذیر نامند.) و این شب را به این نام می خوانند زیرا بر اساس‎ اندیشه‎ ایرانیان‎‎ کهـن، از فـردای‎ شـب‎ یلدا از مدت شب یعنی پلیدی سیاهی و اهریمنی کاسته می شود و بر مدت‎ روز افزوده‎ و خورشید (اهورا مزدا) از نـو زاده می‎ شود. « ... نام این روز میلاد اکبر است، مقصود از آن انقلاب شتوی است. گویند در این روز نور از حد نقصان به حد زیادت خارج می شود، و آدمیان نشو و نما آغاز می کنند و "پری" ها به ذبول و فنا روی می آورند. »
زایش خورشید و آغاز دی را، آیین ها و فرهنگ های بسیاریاز سرزمین های کهن آغاز سال قرار دادند(رسم شب یلدا ویژه ی آریایی هاست)، به شگون روزی که خورشید از چنگ شب های اهریمنی نجات می یافت و روزی مقدس برای مهر پرستان بود.
در این شب که بلند ترین شب از شب هاى سرد سال است خانواده های ایرانیان گرد هم تا صبح در کنار نور و روشنى بیدار مىنشستند تا از پلیدى اهریمن در امّان باشند. در قدیم که آتش، روشنى بخش خانه ها بودهمگى تا صبح در کنار آتش مى نشستند و از خاموش شدن آن جلوگیرى مى کردند چرا کهمعتقد بودند در خاموشى، ارواح زیانگر به خانه ها مى تازند.
گفته اند «در زمان ابوریحان بیرونی به دی ماه، «خور ماه» (خورشید ماه) نیز می‌گفتند که نخستین روز آن خرّم روز نام داشت و ماهی بود که آیین‌های بسیاری در آن برگزار می‌شد.» ابوریحان بیرونی می گوید : (( دی ماه را خور ماه نیز می گویند . نخستین روز آن خرّم روز است و این روز و این ماه هـر دو به نام خدای بزرگ اسـت . )) از آن جا که خرّم روز، نخستین روز دی ماه، بلندترین شب سال را پشت سر دارد، پیوند آن با خورشید معنایی ژرف می‌یابد. از پس بلندترین شب سال که یلدا نامیده می‌شود خورشید از نو زاده می‌شود و طبیعت دوباره آهنگ زندگی ساز می‌کند و خرّمی جهان را فرا می‌گیرد.

آجیل:
در شب یلدا به غیر از انار و هندوانه مردم ایران آجیل نیز می خورند که به دلیل اینکه بخش عمده ی آجیل از تخمه ی هندوانه تشکیل شده می تواند مظهر باروری باشد.خوردن آجیل نه تنها در شب یلدا بلکه در جشن های بسیار دیگری که ایرانیان دارند(مانند نوروز) نقشی مهم دارد! آجیل شب یلدا به دلیل مغزها وخشکبار فراوان ومتنوعی که دارد از نظرارزش غذایی بسیارسودمند است .آجیل از جمله مواد غذایی است که در میهمانی های رسمی ما به کار می رود وجزء موادغذایی گران قیمت است.آجیل این شب برخلاف آجیل عیدنوروز،خام بوده ونمک ندارد این آجیل به نام آجیل شیرین شناخته شده است وازآنجایی که بوداده نیست ، از نظرکارشناسان تغذیه هم مفیدتر است. آجیل معمولن شامل پسته، بادام، فندق، نخودچی و کشمش است.

فال حافظ:
یکی از آیین های شب یلدا در ایران، فال گرفتن با دیوان حافظ است. مردم دیوان اشعار لسان الغیب را با نیت بهروزی و شادکامی می‌گشایند و فال دل خویش را از او می خواهند. این رسم از قرن 18 به بعد رواج یافته است.
فال حافظ گرفتن، در شب نشینی های زمستان و مناسبت هایی چون چهارشنبه سوری، بعد ازظهر سیزده بدر، تیرما سیزه شو ( جشن تیرگان در مازندران ) نیز از باورهای همگانی است ولی در شب یلدا گویا بیشتر انجام شده است.
در روستای کاورد دودانگه ساری، خواندن کتاب حافظ چندان رونقی ندارد. تنها در سال یک بار، آن هم در شب یلدا از دیوان حافظ فال می گیریم. برای فال گرفتن غروب شب یلدا همسایگان و نزدیکان، با آجیل و میوه به خانه ی باسواد ده می روند، که فالشان را گرفته و ببیند چه سرگذشتی درباره ی آن ها نوشته است.
در برخی دیگر از نقاط ایران نیز شاهنامه‌خوانی رواج دارد. نقل خاطرات و قصه‌گویی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها نیز یکی از مواردی است که یلدا را برای خانواده ایرانی دلپذیرتر می‌کند. امّا همه این‌ها ترفندهایی است تا خانواده‌ها گرد یکدیگر آیند و بلندترین شب سال را با شادی و صفا سحر کنند.

یلدا در جای جای ایران
شیراز: مردم شیراز در شب یلدا به شب زنده‌داری می‌پردازند و برخی نیز بسیاری از دوستان و بستگان خود را به میهمانی خویش فرا می خوانند. در این شب میزبان سفره‌ای می‌گسترانند که بی‌شباهت به سفره هفت‌سین نوروز نیست و در آن آینه و یکی دو شاخه گل لاله چند شمع زیبا و رنگین و ظرفهایی از اسپند به همراه میوه‌هایی چون انار و به ویژه هندوانه وآجیل و تنقلاتی چون نخودچی، کشمش، حلوا ارده، رنگینک، ارده شیر حلوا شکری، و خرما و انجیر را جای می‌دهند. مردم این خطّه معتقدند در این شب افرادی که گرم مزاجند، باید از انواع خوردنیهای سردمانند هندوانه بخورند و برعکس سرد مزاجان، از انواع خوراکیهای سرد مانند خرما،رنگینک، انجیر و ارده شیر.

آذربایجان : مردم آذربایجان در این شب برای دختری که نامزد خانواده است باتازه عروس ها، هدایایی می فرستادند که اطرافش با هندوانه و شال قرمز بزرگی کهگرداگرد آن انداخته بودند تزئین شده بود چرا که معتقدند شال قرمز باعث خوشبختی شادیو بخت زیبای عروس می شود. همچنین در آذربایجان مردم هندوانه چلّه (چیله قارپوزی) می‌خورند و باور دارند که با خوردن هندوانه لرز و سوز و سرما به تن آنها تاثیری ندارد.
اردبیل: در اردبیل رسم است که مردم، چلّه بزرگ را قسم می‌دهند که زیاد سخت نگیرد و معمولن گندم برشته (قورقا) و هندوانه و سبزه و مغز گردو و نخودچی و کشمش می‌خورند.
مردم شمال کشور: مردم اقوام شمالی کشور نیز تمام وسایل شب یلدا را با تزئین به همراه ماهی بزرگتزئین شده ای برای عروس پیش کش می برند.

گیلان: در گیلان هندوانه را حتمن فراهم می‌کنند و معتقدند که هر کس در شب چلّه هندوانه بخورد در تابستان احساس تشنگی نمی‌کند و در زمستان سرما را حس نخواهد کرد. «آوکونوس» یکی دیگر از میوه‌هایی است که در این منطقه در شب یلدا رواج دارد و به روش خاصی تهیه می‌شودو شیوه ی تهیه ی آن به این صورت است: در فصل پاییز، ازگیل خام را در خمره می‌ریزند، خمره را پر از آب می‌کنند و کمی نمک هم به آن می‌افزایند و در خم را می‌بندند و در گوشه‌ای خارج از هوای گرم اطاق می‌گذارند. ازگیل سفت و خام، پس از مدتی پخته و آبدار و خوشمزه می‌شود. آوکونوس ازگیل در اغلب خانه‌های گیلان تا بهار آینده یافت می‌شود و هر وقت هوس کنند ازگیل تر و تازه و پخته و رسیده و خوشمزه را از خم بیرون می‌آورند و آن را با گلپر و نمک در سینه‌کش آفتاب می‌خورند.
کرمان: در کوهبنان ( از بخش های کرمان )، در خانه های روستایی، خربزه و هندوانه و انار را در انبار گندم می گذاشتند و انگور را یا همچنان که بر درخت بود، در کیسه ها می کردند و یا در جایی خنک به بند می آویختند. و در شب یلدا تمامی آنها می بایستی خورده شود.
در شهر کرمان دراین شب مردم تا بامداد به خیال اینکه قارون به شکل هیزم شکنى که پشته هیزم به خانه نیکوکاران مستمند مى برد و هیزم آن ها را زرین می کند، بیدارمى نشستند و تاریکى و سنگینى شب را با حلاوت و شیرینى قصه و پند وحکایت به پایان مى بردند.
در روستاهای خراسان و آذربایجان در این شب، خانواده پسری که با دختری نامزد شده، طی مراسمی شاد با ساز و دف هدایایی برای دختر می فرستادند. در شهر خوی هدیه دادن شیرینی پشمک رواج داشت و این کار گویا به مناسبت شباهت پشمک با برف بوده است.
زرتشتیان در این شب جشن می‌گیرند و فدیه می‌دهند. فدیه، سفره‌ای است که در هر خانه گسترده می‌شود و در آن خوراکی‌های مرسوم شب یلدا چیده می‌شود. زرتشتیان در این شب دعایی به نام "نی ید" را می‌خوانند که دعای سپاس نعمت است. خوراکی‌هایی که در این جشن استفاده می کردند، گوشت و 7 میوه خشک شده خام (لورک) را شامل می شوند.
آشوریان نیز در شب یلدا آجیل مشکل گشا می‌خوردند و تا پاسی از شب را به شب نشینی و بگو بخند می‌گذراندند و در خانواده‌های تحصیل کرده آشوری فال‌گرفتن با دیوان حافظ نیز رواج داشت.

همه رسم ها و آیین های شب یلدا را ( بجز دور کرسی نشستن، که به اصطلاح نتوانسته است حرف خود را بر کرسی بنشاند ) تا آنجا که پژوهش ما اجازه می دهد، در همه ی شهرها و آبادی ها سراغ داریم.

یلدا در روسیه
یلدا که جشنی ایرانی است در کشور روسیه که زمانی همسایه شمالی ما بود نیز رواج دارد. این جشن در روسیه از دیرباز، از روزگاری که هنوز مسیحیت به آنجا راه نیافته بود، به مدت 12 روز پر سرور با آداب ویژه‌ای برگزار می‌شده است و گویا هنوز هم در میان دهقانان و روستاییان معمول است. در روسیه جشن یلدا، عید سالانه دهقانان و روستاییان بود. پختن نان شیرینی محلی به شکل موجودات زنده، بازی‌های محلی گوناگون، کشت و بذر پاشی به صورت تمثیلی و بازسازی مراسم کشت، پوشانیدن سطح کلبه با چربی، گذاشتن پوستین روی هره پنجره‌ها، آویختن پشم از سقف، پاشیدن گندم به محوطه حیاط، ترانه‌خوانی و رقص و آواز و مهم‌تر از همه قربانی کردن جانوران از آیین‌های ویژه این جشن بوده و هست. یکی دیگر از آیین‌های شب‌های یلدا، فالگیری بوده و پیشگویی رویدادهای احتمالی سال آینده. همین آیین‌ها در روستاهای ایران نیز مرسوم بوده و هم اکنون نیز کم و بیش به چشم می‌خورند که نشان از همانندی جشن یلدا در ایران و روسیه دارد.

همه ی شب های غم آبستن روز طرب است
یوسف روز ز چاه شب یلدا آید

جشن یلدا را با چامه ای از محمدرضا ترکی به پایان می بریم:

یلدا برای بچه‌ها، آجیل و طعم هندونه‌ست
ولی برا بزرگترا، یه خاطره، یه نشونه‌ست
یلدا شب ولادته؛ این جوره تو نوشته‌ها:
خورشید و دنیا می‌آرن، تو دل شب فرشته‌ها
فرشته‌های مهربون، فرشته‌های نازنین
از اوج ِ اوج ِ آسمون، میان پایین، روی زمین
شبیه دونه‌های برف، روی درختا می‌شینن
تا خورشید و بغل کنن، تا صُب یه وختا می‌شینن
قصه می‌گن برای هم؛ گر چه شبیه قصه نیست
قصه‌ی اون‌ها مثل ِ ما، نون و پنیر و پسه نیست
می‌گن: یه شب از آسمون پولک آبی می‌باره
تا دم دمای صُب بشه برف حسابی می‌باره
وقتی گمون نمی‌کنی، ستاره‌ای پر می‌زنه
یه آفتاب مهربون، از تو افق سر می‌زنه
یه شب تو اوج تیرگی، ستاره رو نشون می‌دن
تو دل ِ شب، شب سیا، صُب می‌شه و اذون می‌دن
می‌آد و مرهم می‌ذاره به ساقه‌ی مَلَخ زده
نماز حاجت بخونید، مردم ِ شهر ِ یخ زده!

یادداشت:
کرسی وسیله ای است شامل:

منقل که در آن ذغال گداخته می گذاشتند یک چهارپایه ی چوبی و یک لحاف(چیز گسترده ای مانند پتو از جنس پنبه با روکش پارچه ای) منقلی که در ان ذغال گداخته گذاشته اند را در میان اطاق می نهادند و چهار پایه را به طوری که منقل در میان آن باشد را روی زمین می گذاشتند و لحاف را روی آن می پوشاندند و افراد خانواده برای گرم شدن تا کمی بیشتر از نیمه ی تن خود را در آن می کردند.

م :
نیمکت های انتظار

خالید حسامی( هیدی )
قدیمی 12-19-2011
behnam5555 آواتار ها

از هزاران سال پیش تا به امروز، مردمان باستان همواره در نکوهش شر و ستایش نیکی، آیین ها و مراسم جالب و معناداری را برگزار می کرده اند که آیین های مربوط به شب یلدا، یکی از قدیمیترین آنهاست. یلدا، واژه ای سریانی و بمعنای میلاد و زایش است و در داستان های کهن ایران، به شبی اطلاق می شود که بلندتر از آن وجود ندارد و بنابراین از آن شب به بعد این روز است که به بلندی می گراید و باین ترتیب در فرهنگ ها، از آن بعنوان شبی یاد می کنند که نهایت قدرت تاریکی و شر است و از صبح فردای آن، این خیر و نیکی است که زایش می یابد و به همین دلیل است که مردم تا طلوع آفتاب را بیدار می مانند و به استقبال خیر می روند. انواع میوه هایی نیز که در این شب مصرف می شود (مانند هندوانه، انار و سنجد)، همگی به رنگهای گرم هستند تا نزدیک شدن سرخی فلق را در آسمان نوید دهند.

پیشینهٔ جشن

یلدا و جشن‌هایی که در این شب برگزار می‌شود، یک سنت باستانی است. ایرانیان باستان این شب را شب تولد الهه مهر «میترا» می‎‎پنداشتند، و به همین دلیل این شب را جشن می‎گرفتند و گرد آتش جمع می‎شدند و شادمانه رقص و پایکوبی می‌کردند.آن گاه خوانی الوان می‌گستردند و «میزد» نثار می‌کردند. «میزد» نذری یا ولیمه‎ای بود غیر نوشیدنی، مانند گوشت و نان و شیرینی و حلوا، و در آیین‎های ایران باستان برای هر مراسم جشن و سرور آیینی، خوانی می‌گستردند که بر آن افزون بر آلات و ادوات نیایش، مانند آتشدان، عطردان، بخوردان، برسم و غیره، برآورده‎ها و فرآورده‎های خوردنی فصل و خوراک‎های گوناگون، از جمله خوراک مقدس و آیینی ویژه‌ای که آن را «میزد» می‌نامیدند، بر سفره جشن می‌نهادند.
ایرانیان گاه شب یلدا را تا دمیدن پرتو پگاه در دامنهٔ کوه‌های البرز به انتظار باززاییده‌شدن خورشید می‌نشستند. برخی در مهرابه‌ها (نیایشگاه‌های پیروان آیین مهر) به نیایش مشغول می‌شدند تا پیروزی مهر و شکست اهریمن را از خداوند طلب کنند و شبهنگام دعایی به نام «نی ید» را می‌خوانند که دعای شکرانه نعمت بوده‌است. روز پس از شب یلدا (یکم دی ماه) را خورروز (روز خورشید) و دی گان؛ می‌خواندند و به استراحت می‌پرداختند و تعطیل عمومی بود (خرمدینان، این روز را خرم روز یا خره روز می‌نامیدند). در این روز عمدتاً به این لحاظ از کار دست می‌کشیدند که نمی‌خواستند احیاناً مرتکب بدی کردن شوند که میترائیسم ارتکاب هر کار بد کوچک را در روز تولد خورشید گناهی بسیار بزرگ می‌شمرد.

جشن یلدا و عادات مرسوم در ایران

در آیین کهن، بنابر یک سنت دیرینه آیین مهر شاهان ایرانی در روز اول دی‌ماه تاج و تخت شاهی را بر زمین می‌گذاشتند و با جامه‌ای سپید به صحرا می‌رفتند و بر فرشی سپید می‌نشستند. دربان‌ها و نگهبانان کاخ شاهی و همهٔ برده‌ها و خدمت‌کاران در سطح شهر آزاد شده و به‌سان دیگران زندگی می‌کردند. رئیس و مرئوس، پادشاه و آحاد مردم همگی یکسان بودند(صحت این امر موکد نیست، شاید تنها افسانه باشد). جشن یلدا در ایران امروز نیز با گرد هم آمدن و شب‎نشینی اعضای خانواده و اقوام در کنار یکدیگر برگزار می‎شود. متل گویی که نوعی شعرخوانی و داستان خوانی است در قدیم اجرا می‌شده‌است به این صورت که خانواده‌ها در این شب گرد می‌آمدند و پیرتر‌ها برای همه قصه تعریف می‌کردند. آیین شب یلدا یا شب چله، خوردن آجیل مخصوص، هندوانه، انار و شیرینی و میوه‌های گوناگون است که همه جنبهٔ نمادی دارند و نشانهٔ برکت، تندرستی، فراوانی و شادکامی هستند، این میوه‌ها که اکثراً کثیر الدانه هستند، نوعی جادوی سرایتی محسوب می‌شوند که انسان‌ها با توسل به برکت خیزی و پر دانه بودن آنها، خودشان را نیز مانند آنها برکت خیز می‌کنند و نیروی باروی را در خویش افزایش می‌دهند و همچنین انار و هندوانه با رنگ سرخشان نمایندگانی از خورشیدند در شب. در این شب هم مثل جشن تیرگان، فال گرفتن از کتاب حافظ مرسوم است. حاضران با انتخاب و شکستن گردو از روی پوکی و یا پُری آن، آینده‌گویی می‌کنند.

* در خطهٔ شمال و آذربایجان رسم بر این است که در این شب خوانچه‌ای تزیین شده به خانهٔ تازه‌عروس یا نامزد خانواده بفرستند. مردم آذربایجان در سینی خود هندوانه‌ها را تزئین می‌کنند و شال‌های قرمزی را اطرافش می‌گذارند. درحالی که مردم شمال یک ماهی بزرگ را تزئین می‌کنند و به خانهٔ عروس می‌برند.

* سفرهٔ مردم شیراز مثل سفرهٔ نوروز رنگین است. مرکبات و هندوانه برای سرد مزاج‌ها و خرما و رنگینک برای گرم مزاج‌ها موجود است. حافظ‌خوانی جزو جدانشدنی مراسم این شب برای شیرازی‌هاست. البته خواندن حافظ در این شب نه تنها در شیراز مرسوم است، بلکه رسم کلی چله‌نشینان شده‌است.

* همدانی‌ها فالی می‌گیرند با نام فال سوزن. همه دور تا دور اتاق می‌نشینند و پیرزنی به طور پیاپی شعر می‌خواند. دختر بچه‌ای پس از اتمام هر شعر بر یک پارچه نبریده و آب ندیده سوزن می‌زند و مهمان‌ها بنا به ترتیبی که نشسته‌اند شعرهای پیرزن را فال خود می‌دانند. همچنین در مناطق دیگر همدان تنقلاتی که مناسب با آب و هوای آن منطقه‌است در این شب خورده می‌شود. در تویسرکان و ملایر، گردو و کشمش و مِیز نیز خورده می‌شود که از معمولترین خوراکی‌های موجود در ابن استان هاست.

* در شهرهای خراسان خواندن شاهنامهٔ فردوسی در این شب مرسوم است.

* در اردبیل رسم است که مردم، چله بزرگ را قسم می‌دهند که زیاد سخت نگیرد و معمولاً گندم برشته (قورقا) و هندوانه و سبزه و مغز گردو و نخودچی و کشمش می‌خورند.

* در گیلان هندوانه را حتما فراهم می‌کنند و معتقدند که هر کس در شب چله هندوانه بخورد در تابستان احساس تشنگی نمی‌کند و در زمستان سرما را حس نخواهد کرد. «آوکونوس» یکی دیگر از خوردنی هایی است که در این منطقه در شب یلدا رواج دارد و به روش خاصی تهیه می‌شود. در فصل پاییز، ازگیل خام را در خمره می‌ریزند، خمره را پر از آب می‌کنند و کمی نمک هم به آن می‌افزایند و در خم را می‌بندند و در گوشه‌ای خارج از هوای گرم اطاق می‌گذارند. ازگیل سفت و خام، پس از مدتی پخته و آبدار و خوشمزه می‌شود. آوکونوس در اغلب خانه‌های گیلان تا بهار آینده یافت می‌شود و هر وقت هوس کنند ازگیل تر و تازه و پخته و رسیده و خوشمزه را از خم بیرون می‌آورند و آن را با گلپر و نمک در سینه کش آفتاب می‌خورند.(آو= آب و کونوس = ازگیل)

* مردم کرمان تا سحر انتظار می‌کشند تا از قارون افسانه‌ای استقبال کنند. قارون در لباس هیزم شکن برای خانواده‌های فقیر تکه‌های چوب می‌آورد. این چوب‌ها به طلا تبدیل می‌شوند و برای آن خانواده، ثروت و برکت به همراه می‌آورند.

خالید حسامی( هیدی )

ویرایش توسط behnam5555 : 12-19-2011 در ساعت 07:18 PM
قدیمی 12-19-2011
behnam5555 آواتار ها

برای بدست آوردن موفقیت این 10 مورد را رعایت کنید!

برای بدست آوردن موفقیت این 10 مورد را رعایت کنید!

برای رسیدن به موفقیت های ایده آل در زندگی، باید بر سختی ها و مشکلاتی که در مسیرتان قرار می گیرد، غلبه کنید. می پرسید چگونه؟! برخی افراد از راهنمایی مربیان جهت کسب درآمد بیشتر، یا رسیدن به مدال طلا یا انجام کارهای مهیج و فوق العاده استفاده می کنند.

مهمترین هدف برای هر فرد دستیابی به آن سبک از زندگی است که دلخواه او است. به قول این جمله معروف هنری تورو:

همیشه با ضرب طبل خودتان حرکت کنید، مهم نیست که صدای آن چقدر ضعیف یا دور باشد، برای تکامل خود زندگی کنید نه برای آنچه دیگران خواهند گفت.

این ۱۰ قانون جادویی برای موفقیت را به کار گیرید تا موفق باشید:

۱- اهداف خود را بنویسید

اگر چه این پیشنهاد کمی تکراری و پیش پا افتاده است ولی نتایج خارق العاده خواهد داشت و سرعت شما را در رسیدن به موفقیت دو برابر خواهد کرد.

۲- توانایی های خود را نشان دهید

موفقیت در زندگی مستلزم آن است که توانایی ها را نشان دهیم، سخت کار کنیم و هر روز گام های بلندتری نسبت به دیروز برداریم.

۳- مشکلات را از میان بردارید

رمز موفقیت انسان های موفق این است که به جای آنکه مشکلات را تحمل کنند، با شکیبایی وقت خود را صرف تفکر در مورد آن کرده و آنها را یکبار و برای همیشه از میان بر می دارند.

۴- مدیریت محیط را بر عهده بگیرید

انسان های موفق به خوبی می دانند که مدیریت فضا بسیار مهم تر از مدیریت زمان است.

5- هر روز مطالعه کنید و یک مطلب جالب و مفید بخوانید

اگر روزانه تنها ۲۰ دقیقه را به مطالعه اختصاص دهید تا انگیزه شما را تقویت کند و اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهد زندگیتان به کلی متحول خواهد شد.

6- در دانشگاه متحرک ثبت نام کنید!

به هنگام رانندگی به نوارهای جالب و انگیزه بخش، گوش کنید و ذهن خود را با بهترین اطلاعات پر کنید.

7- از یک گروه مشاوره استفاده کنید

این گروه شامل افرادی است که شما را در رسیدن به موفقیت یاری نمایند. هر چند وقت یک بار با تشکیل جلسه با اعضای این گروه و مشورت بخواهید که شما را راهنمایی و آموزش دهند.

8- بر ارزش های خود تاکید کنید

مرتبا یادآوری کنید، برای شما چه چیزی مهم است، یادآوری ارزش ها، شما را به موفقیت خواهد رساند.

9- تفریح را فراموش نکنید

با دوستان خود شاد باشید، بخندید و خوش بگذرانید این تفریحات برای شما بسیار مفید خواهد بود.

10- سپاسگزار باشید

همیشه از خود بپرسید در هفته گذشته چند روز خوب داشتید؟ سعی کنید علت خوب بودن روزهایتان را پیدا کنید و بیشتر به آنها توجه کنید.

برای موفقیت از بهترین منابعی که در دسترس تان است استفاده کنید. کامیابی در چند قدمی شما است.

خالید حسامی( هیدی )
قدیمی 12-19-2011
behnam5555 آواتار ها

به کارگیری نکات و توصیه ‌های زیر توان شما را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحان
- در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید.

2- بررسی‌ های دانشمندان نشان می دهد که غذاهای نشاسته ‌ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تاثیر در بهبود کیفیت خواب، در شب امتحان مفید هستند.

3- صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم‌ مرغ، نان سنگک یا بربری با عسل یا پنیر استفاده شود.

4- کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمی ‌توانند صبحانه ی مفصلی بخورند، توصیه می ‌کنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.

5- بعضی از دانش ‌آموزان به دلیل اضطراب زیاد، امتحانات خود را خراب می‌ کنند، بنابراین بهتر است برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده کنند. بعضی از سبزی ‌ها از قبیل ریحان، نعنا، کاهو و سیب در کاهش اضطراب بسیار مفید هستند.

6- خوردن نان و پنیر و گردو یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک می ‌کند تا در طول امتحان آرام باشید. همچنین خوردن عسل و نوشیدنی‌ های حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار موثر است.

7- خوردن جگر، گوشت و ماهی، کمک زیادی در کاهش اضطراب می ‌کند، زیرا کم‌ خونی نیز یکی از دلایل کاهش یادگیری و تمرکز است.

8- مصرف سبزی‌ و میوه‌ های تازه توصیه می‌ شود.

9- در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش بپرهیزید و خوردن روزانه شیر و همچنین ماست شیرین را فراموش نکنید.

10- در ایام امتحان، بیشتر مواظب سلامت خود باشید تا در معرض سرماخوردگی، گرمازدگی، مسمومیت‌های غذایی و سوء هاضمه قرار نگیرید و از خوردن غذا در بیرون از خانه جدا خودداری کنید. غذا را خوب بجوید و به آرامی میل کنید.

11- در طول روز آب کافی بیاشامید، اما دقت داشته باشید که آشامیدن آب و نوشیدنی‌ های دیگر در وسط غذا سبب اختلال در هضم و ایجاد نفخ می ‌شود.

12- از مصرف زیاد شیرینی جات و تنقلات خودداری کنید. این خوراکی‌ ها ممکن است در نگاه اول انرژی ‌زا به نظر برسند، اما باید توجه داشت که این قابلیت در آن ها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما دست خواهد داد.

13- بر خلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن‌ ‌به انرژی را افزایش نمی ‌دهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی شیرین و چرب در طول دوران امتحان، نه تنها مفید نیست، بلکه سبب چاقی‌ ‌می‌ شود.

14- صبحانه غذای اصلی است، ناهار و شام را کمی مختصرتر بخورید، اما صبحانه را کامل میل کنید.

15- مصرف روزانه یک لیوان شیر،‌ ‌برای ایجاد آرامش در طول دوران امتحان موثر است.

16- خوردن آجیل از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم است، به یادگیری کمک می کند، زیرا کمبود آن یکی از علل کاهش یادگیری است.

17- ماست و دوغ ترش، خواب آور است، اما خوردن ماست شیرین مفید است.

18- از خوردن قهوه و چای پُررنگ، خودداری کنید، ولی چای کم‌ رنگ مفید است.

19- تغذیه متعادل و متنوع شامل نان و غلات، انواع سبزی، لبنیات، گوشت ها و میوه‌ها سبب کاهش استرس در زمان امتحان می ‌شود.

20- اگر احساس خستگی می ‌کنید، کمی استراحت کنید. انسان در موقع خستگی احتیاج به استراحت دارد نه محرک، بنابراین مصرف قهوه به منظور بیدار ماندن توصیه نمی ‌شود

خالید حسامی( هیدی )

ویرایش توسط behnam5555 : 12-19-2011 در ساعت 07:30 PM
قدیمی 12-20-2011
behnam5555 آواتار ها

دنیا را بغل گرفتیم گفتند امن است هیچ کاری با ما ندارد
خوابمان برد بیدار شدیم دیدیم آبستن تمام دردهایش شده ایم........................
حسین پناهی

خالید حسامی( هیدی )
قدیمی 12-20-2011
behnam5555 آواتار ها

اولین چیزی که با دیدن این عکس به ذهنتون می رسه چیه؟؟؟

خالید حسامی( هیدی )
قدیمی 12-20-2011
behnam5555 آواتار ها

به كعبه گفتم :
تو از خاكي من خاك چرا بايد به دور تو بگردم
ندا آمد:
تو با پا آمدي بايد بگردي برو با دل بيا تا من بگردم

خالید حسامی( هیدی )
قدیمی 12-20-2011
behnam5555 آواتار ها

تونل ها ثابت کردند که حتی در دل سنگ هم ، راهی برای عبور هست ...
ما که کمتر از آنها نیستیم ، پس نا امیدی چرا ؟

خالید حسامی( هیدی )
پاسخ

کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)

ابزارهای موضوع
نحوه نمایش