شعر و ادبیات در این قسمت شعر داستان و سایر موارد ادبی دیگر به بحث و گفت و گو گذاشته میشود |
08-11-2013
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
انواع چاپ (2)
نكته :قیمت تهیه فیلم سانتی محاسبه می شود .
بعد از تهیه فیلم نوبت به تهیه زینك است .زینك ها ورق های نازكی از آلیاژهای ساخته شده با آلومینیوم و روی هستند كه فیلم بر روی آنها معكس می شود این عمل توسط دستگاهی كه به اصطلاح به آن دستگاه كپی زینك می گویند انجام می گردد .فیلمها در دستگاه قرار داده شده وتوسط دستگاه به شدت نور به آن تابانده می شود . بدین ترتیب محتویات فیلم بر روی ورقه های زینك منعكس یا كپی می شود. در این مرحله نیز برای هر رنگ یك زینك گرفته خواهد شد . (برای كار چهار رنگ چهار زینك ).
نكته :امروزه با پیشرفت صنعت چاپ دستگاههای به بازار آمده كه مرحله تهیه فیلم را حذف می كند ومستقیما از روی CD فرم چاپی زینك تهیه می نماید .در این روش كار از كیفیت بیشتری برخورداربوده وقیمت كار نیز كمی بیشتر میشود به این دستگاه، Platesetter گفته می شود .
9) زینك به چاپخانه منتقل میشود و توسط ماشین چی (شخصی كه با دستگاهای چاپ كارمیكند)زینك را به ماشین چاپ می بندد.ماشینهای چاپ چهار رنگ داری چهار مخزن رنگ هستند كه هر زینك از یك رنگ تغزیه میكند . در دستگاه چاپ علاوه بر زینك ها كاغذ های سفید نیز قرار دارند . ماشین برای چاپ فرم، چهار بار رنگ را روی آن منتقل می كند تا كار چهار رنگ چاپ شود .این كاغذها به تعداد مورد نظر شما چاپ میشوند عمدتا 1000برگ به بالا چون چاپخانه ها برای هر نوبت چاپ پول 5000 برگ را در یافت می كنند .
10) اگر فرم چاپ شده كاغذی باشد به مرحله برش فرستاده می شود .
11) اگر كار مقوای گلاسه با شد یك تا دومرحله دیگر را باید طی كند .
12)اگر در فرم طرحی با كادر خاص داشته باشیم مثلا كادر منحنی یا شكسته برای جعبه یا هر چیز دیگر .در این مرحله یك برگ از فرم چاپ شده را به قالب گیری برده واز روی آن قالب تهیه می كنند .
نكته :قالبها یك تخته نئوپان به ابعاد فرم چاپی هستند كه در محل خطوط خاص موجود در فرم تیغهای عمودی بر روی تخته نصب شده است .
13) بقیه فرمهای برای روكش زدن آماده می شوند .اگر دقت كرده با شید روی جلد كتابها یا سطح كارتهای ویزیت روكشی براق وجود دارد .این عمل نیز توسط دستگاهای مخصوص در چاپخانه انجام می شود .(به این مرحله روكش زنی گفته می شود).
نكته :روكش ها انواع مختلف دارند كه چند تا از آنها را نام می برم .UV،UR،سلفون، ورنی سرد ،ورنی داغ و برخی رزین ها (مواد شیمیایی خاص ) كه وقتی روی ناحیه ای خاص از یك فرم توسط زینك مالیده می شوند باعث باد كردن و متلاشی شدن الیاف كاغذ در آن ناحیه می شوند كه جلوه ای مانند كركی شدن در آن ناحیه ایجاد میكند ( احتمالا پوستر هایی رو دیدین كه تصویر یك جوجه در آن است وبدن جوجه كاملا برجسه و كركی شده ! ) .....
14)بعد از ساخت قالب فرمهای چاپی كه حالا روكش زده شده وسرد شده اند روی قالب قرار داده شده و با فشاری تعین شده پرس می شوند تا خطوط خاص برش زده شوند وطرحها از فرم چاپی جدا شوند.به دستگاهی كه این عمل را انجام می دهد دستگاه لتر پرس گویند.
15) اگر فرم چاپی شما داری خطوط خاص نباشند مثلا یه فرم كارت ویزیت مستطیل شكل نیازی به قالب گیری ندارند ودر چاپخانه توسط دستگاهی به نام گیوتین برش داده می شوند .
نكته: وقتی می گویند از اطراف كادر طرح كمی به داخل كادر فاصله بگذارید برای آن است
كه در اغلب چاپخانه ها عمل گیوتین زدن را كمی بی دقت انجام می دهند بنابراین ممكن است كناره های طرح زده شود .
16)اگر در فرم چاپی شما طرحی مانند پاكت نامه یا جعبه باشد برای چسباندن آن به مرحله پاكت چسبانی برده می شود .
17)مرحله آخر كارها تفكیك ، بسته بندی وآماده تحویل می شوند .
چاپ هلیوگراور هلیوگرام یا همان روتوگراور، سیستم چاپ گود است با کیفیتی بسیار نزدیک به چاپ افست. هرچند مراحل آماده سازی این نوع چاپ بسیار گرانتر از انواع دیگر، چاپ چون افست و فلکسو می باشد. اما برای چاپ ایده آل به شکل رول بر روی BOPP و موادی از این قبیل، بهترین انتخاب محسوب می شود. بخصوص اینکه مصرف لفاف هایی از این نوع برای کارخانجات تولیدی همیشگی و با تیراژ بالا باشد. دلیل آن هم این است که با سیلندر تهیه شده، می توان در تیراژ میلیونی چاپ کرد در حالی که در روش افست برای تیراژهای بالا بایستس زینک های مجدد تهیه کرد. چاپ فلکسو این چاپ به دلیل استفاده از کلیشه های فتو پلیمر یا لاستیکی که قابل انعطاف هستند به نام فلکسو نامیده میشود. سرعت بالا و چاپ به شکل رول بر روی مواد متنوع همچون نایلون، متالایز در تیراژهای بالا همراه با هزینه های کم از ویژگیهای این نوع چاپ محسوب می شود. چاپ فلکسو در واقع نوعی چاپ برجسته است که در آن کلیشه لاستیکی مستقیما با جنس یا لفاف مورد نظر در تماس می باشد. چاپ سیلک اسکرین چاپ سیلک اسکرین از پرکاربردترین چاپها محسوب می شود. درواقع کمتر جنسی را میتوان یافت که امکان انجام این شیوه چاپ، به شکل دستی و ماشینی فراهم است. تنوع در نوع مرکب قابل استفاده در این چاپ، امکان چاپ روی مواد مختلف را فراهم ساخته است. شیوه ساده این تکنیک باعث می شود که روی سطوح صاف، گرد، بی نظم و ... امکان چاپ فراهم شود. در واقع می توان گفت که تمامی اشیایی که در اطراف خود می بینید چه از نظر نوع جنس و چه از نظر شکل ظاهر، تحت پوشش چاپ سیلک قرار می گیرند. اما در بعضی موارد ممکن است این چاپ انتخاب مناسبی نباشد.
مراحل چاپ سیلك به صورت زیر می باشد :
1) طراحی طرح ، با توجه به اصول گفته شده .
2) از روی طرح پرینت سیاه وسفید در ابعاد لازم برای چاپ گرفته می شود مثلا برای چاپ روی نایلون كادر وسط نایلون رادر نظر گرفته وطرح را با آن ابعاد پرینت می گیریم .
3) كاغذ پرینت شده را به روغن پارافین آغشته كرده تا كاملا شفاف شود .
4) روی توری دستگاه سیلك داروی مخصوص كار سیلك را زده وصبر می كنیم تاخشك شود .
5) طرح روغن زده شده را به توری پرس می كنیم .
6) میز نور را روشن كرده تا به طرح نور تابانده شده وطرح بروی توری منعكس شود مدتی صبر می كنیم این زمان به نوع داروی مصرفی سیلك بستگی دارد .
7) بعد از انعكاس طرح بر روی توری آن را با آب شستشو داده ومی گذاریم خشك شود . مراحل انجام شده را به اصطلاح تهیه شابلون یا كلیشه می گویند .
9) شابلون رابه دستگاه سیلك بسته كار را(كاغذ ،نایلون و...)درزیر دستگاه بدقت قرارمیدهیم .
10)رنگ را روی توری ریخته وبا كاردك مخصوص آن را بر روی توری می كشیم .
11) بعد از اتمام رنگ ریزی كار را از زیر دستگاه براشته پهن می كنیم تا خشك شود .برای كار نایلون عمدتا از طناب جهت خشك كردن استفاده می كنند .در بعضی موارد نیز از مواد خشك كن در رنگ برای سریعتر خشك شدن كار كمك می گیرند.
12) برای هر تعداد رنگ یك توری(شابلون ) تهیه می شود.
13)از كلیشه ها یا همان شابلون ها می توان در نوبت های دیگر چاپ سیلك استفاده كرد .
14)از چاپ سیلك بیشتر برای چاپ روی انواع نایلون ، پلاستیك های دسته دار ،كرافت (ساكهای كاغذی ) ظروف یك بار مصرف ،تی شرت های تبلیغاتی و...استفاده می كنند.
البته این عمل را می توان با دستگاه های كه مخصوص اینگونه چاپ ها هستند نیز انجام داد كه به آن چاپ تامپو می گویند .این چاپ به مراتب كیفیت بهتری نسبت به چاپ سیلك دارد . با این دستگاه میتوان چاپ چهار رنگ را روی نایلون انجام داد .در این نوع چاپ رنگ به راحتی از پلاستیك جدا نمی شود اما اگر در چاپ سیلك از مواد خوبی استفاده نكنند رنگ به راحتی از پلاستیك كنده می شود. كشور تركیه چاپ بسیار زیبای بر روی پلاستیك انجام می دهد تا جای كه من اطلاع دارم سوپر ماركتهای معتبر ،شركتهای تولیدی بزرگ كه به ساكهای تبلیغاتی (كرافت ) ونایلونهای دسته دار در تیراژ بالا نیاز دارند به خاطر كیفیت بالای كار به تركیه سفارش می دهند.
چاپ تامپو این شیوه چاپ در گروه چاپ های گود قرار می گیرد. این مسئله به دلیل استفاده از کلیشه گود در فرآیند چاپ می باشد. از ویژگیهای این شیوه امکان چاپ، روی مواد مختلف و متنوع هم از نظر جنس مواد و هم از نظر شکل هندسی آنها می باشد بطوریکه با این روش می توان بر روی سطح صاف، منحنی، گرد، محدب و حتی کره عمل چاپ را انجام داد. واسط چاپ در چاپ تامپو، لاستیکی از جنس سیلیکون است که به آن تامپون می گویند. این شیوه چاپ بسیار شبیه به مهرهای لاستیکی است با این تفاوت که در مهر حروف برجسته است اما در چاپ تامپو لاستیک سیلیکونی برجستگی ندارد و نقش را به شیوه ای دیگر به سطح قابل چاپ منتقل می کند. چاپ افست روی فلز آنچه که از چاپ افست به ذهن می آید، چاپ روی کاغذ و مقواست. اما با این سیستم چاپ که یکی از با کیفیت ترین سیستم های چاپ محسوب می شود می توان روی جنس های متنوع دیگری غیر از کاغذ و مقوا نیز چاپ کرد. از جمله این مواد می توان از فلز نام برد یعنی آنچه که شما در قوطی های رب گوجه فرنگی، تن ماهی، آب میوه های مختلف، بسته بندی رنگ های قوطی و میبینید معمولا به این شیوه چاپ شده است. چاپ مخمل همه ما پارچه های مخملی را، در گوشه و کنار دیده ایم و بعضی نیز نوشته ها و نقوش مخمل پاش شده را همچون پرچم رومیزی از نظر گذراندهایم اما کمتر به نوع چاپ آن توجه کرده ایم. چاپ مخمل یا فلوک در واقع فرآیند مخمل پاشی یا جیر سازی فرو بردن پودرهایی در طول و سطح مقطع متفاوت، در سطوح چسبکاری است. این نوع چاپ به طراحان و شرکت های تبلیغاتی امکانات متنوع و جالبی می دهد تا دست به کارهای بکر و خلاقانه بزنند. چاپ پارچه این نوع چاپ بسیار شبیه به چاپ سیلک است. در واقع چاپ پارچه نوعی چاپ سیلک لست با این تفاوت که رنگهای مصرفی در این نوع چاپ، پایه آبی دارند به عبارت دیگر حلال آنها آب است منتهی بعد از نشستن رنگ بر روی پارچه روی آن ثابت می شود بطوریکه با شستن از بین نمیرود. چاپ پارچه نیز مانند چاپ سیلک به دوروش دستی و ماشینی انجام می شود. چاپ ترموگرافی این نوع چاپ قاعدتا در رده چاپ غیر تماسی قرار میگرد. در کار نهایی این نوع چاپ، در بخشهایی از قبل تعیین شده برجستگی ایجاد می گردد. این حالت برجستگی شبیه به برجستگی ایجاد شده در چاپ با کلیشه های فلزی نر و گاهی نر و ماده که در ماشین چاپ ملخی یا لترپرس بدست می آید نیست، بلکه محل های خواسته شده در یک طرف کار، برجسته است. حال آنکه در برجسته سازی به وسیله ماشین چاپ ملخی برجستگی ایجاد شده در یک طرف ، باعث گود شدن طرف دیگر می شود. به دلیل اینکه ماشین ترموگراف با شیون پاشیدن پودر برروی سطح، بدون هیچگونه تماس، کار می کند این شیوه چاپ در رده چاپ های غیر تماسی قرار میگیرد. چاپ لترپرس چاپ ملخی که نوعی ماشین لترپرس است از قدیمی ترین ماشین های چاپ محسوب می شود. در واقع کاربرد حروف سربی که گوتنبرگ مخترع آن بود در این شیوه چاپ بکار گرفته می شود. هرچند نسل ماشین های ملخی رو به انقراص است اما هنوز کارهایی با استفاده از ماشین های ملخی انجام می شود. از جمله کارهای کم تیراژ همچون کارت ویزیت، سربرگ، اعلامیه و .. با بکارگیری ماشین چاپ ملخی و استفاده از حروف سربی، کلیشه های فلزی و قالب های برش انجام می شود. چاپ داغی آنچه که طلاکوب می نامند در واقع نوعی چاپ داغی است که به شیوه لترپرس انجام می شود. طلاکوب امروزه به رنگ های مختلف از جمله طلایی، نقرهای، آبی، قرمز و... در بازار موجود است. گاهی به وسیله این سیستم ضرب خالی زده می شود که تنها در جنس مورد نظر فرورفتگی یا برجستگی ایجاد می شود. چاپ ایچینگ چاپ ایچینگ در واقع ایجاد خوردگی در فلز با استفاده از اسید می باشد با به کارگیری این روش چاپ می توان طرح، نقش و نوشته های خود را به راحتی به روی فلز ثبت کرد به گونه ای که از بین رفتنی نباشد. در مواردی چون شیر آلات حمام، ثبت یک آرم روی دسته شیر آلات به گونه ای که در اثر استفاده و تماس با نوشته و آرم، هیچکدام پاک نشوند بسیار ضروریست. چاپ پوشش UV، ورنی چاپ (UV (Ultra Violet در واقع طیفی از امواج الکترومغناطیس ایت که انرژی بالایی داشته و همان چیزی است که در نور خورشید نیز وجود دارد. از این اشعه برای خشک کردن رنگ های چاپ و پوشش های مختلف استفاده می کنند. آنچه که به نام پوشش UV معروف است.، در واقع سیستم خشک کن پوششی است که تنها با اشعه UV خشک می شود. مرکب و پوشش هایی که با سیستم UV خشک می شوند بدون بو هستند و پس از خشک شدن روی هم نمی چسبد. ورنی چاپ نیز شبیه به چاپ رنگ در افست است با این تفاوت مه به جای رنگ، ورنی در ماشین چاپ ریخته و کار را یکبار دیگز از ماشین چاپ عبور می دهند. با تهیه زینک جداگانه می توان در نقاط خاصی وی کار چاپی ورنی زد. چاپ ملخی
چاپ ملخی كه می توان گفت جزء چاپ های سنتی به حساب می آیند فقط می تواند یك رنگ را بر روی كاغذ یا مقوا چاپ كند .در قدیم برای چاپ روی جعبه های شیرینی از این روش استفاده می كردند (یادتون هست!در ب جعبه سفید بود واسم،آدرس قنادی روی اون با یك رنگ مشكی یا آبی یا قرمز نوشته شده بود ) .
دستگاه چاپی ملخی مثل ماشین تحریر های قدیمی عمل می كنند .حروف سربی روی پایه های قرار دارد ،حروف به جوهر آغشته شده و برروی كاغذ می خورند.
اگر بخواهند طرحی را چاپ ملخی بزنند باید از طرح كلیشه سربی بسازند .
دستگاه چاپ ملخی مدرن نیست وكیفیت پاینی نسبت به چاپ افست دارد .این دستگاه در حین كار صدای بسیار جالبی دارد.
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|
08-11-2013
|
|
|
|
|
|
از شیخ ِ بهایی پرسیدند : خیلے سخت می گذرد ، چـه باید کرد ؟
شیخ گفت: خودت که می گویی ، سخت مےگذرد ، سخت کــه نمی ماند
پس خـــدا را شکــر کــه می گذرد و نمی ماند ...
خالید حسامی( هیدی )
|
08-11-2013
|
|
|
|
|
|
پنج مرحله کلیدی در امور روابط عمومی
پنج مرحله کلیدی در امور روابط عمومی
نویسنده: پیتر اورس بندر مترجم: یونس شکرخواه
شما باید دنبال چیزهایی باشید که مردم را بیدار کند، آنان را به لبخند و تحسین وادارد تا درباره شما با دیگران حرف بزنند. همه این امور به طور همزمان رخ نخواهند داد.
- ریسکپذیر باشید، همین نکاتی که من الان آنها را به شما توصیه میکنم دارای ریسک است.
- ممکن است به شما بگویند این حرفها خریدار ندارد، اما در روابط عمومی، درست شبیه زندگی، امور مطلق بسیار محدود است.
پنج مرحله کلیدی وجود دارد که میتواند باعث بهتر شدن کار شود من این اصول را «راهبری از درون» مینامم. مایلم آنها را با شما در میان بگذارم، با این امید که در برنامهریزی برای روابط عمومی به شما در سالهایی که پیشرو دارید کمک کنند.
- از کجا آغاز کنیم؟
قطعاً باید از انتها شروع کرد. من به این نتیجه رسیدهام که بهترین نتایج هنگامی به دست میآید که هدف روشنی داشته باشیم. یک ایده قطعی در این زمینه که به دنبال تحقیق چه چیزی هستیم و یک حس قوی که باید پشتیبان آن هدف باشد.
داشتن شناخت از نتیجه نهایی بسیار مهم است چرا که آگاهانه و ناآگاهانه باعث تمرکز فکر شما میشود و در چنین صورتی است که فکر و همچنین خود خلاق شما بقیه کارها را انجام خواهد داد.
اجازه بدهید من یک هدف فرضی را انتخاب کنم:
تبلیغ از طریق روابط عمومی، البته نه به شکلی که خوابآور باشد بلکه بیدارکننده.
این برنامه باید به بهترین خواستههای مخاطبان مربوط شود، معیارهای کیفی تازهای را مطرح کند و آب از دهان رقیبان به راه اندازد، به نحوی که با خود بگویند کاش این کار توسط آنها انجام شده بود. چیزی که خودتان واقعاً به آن افتخار کنید، برنامهای که بطرزی مقتدرانه بین مشتریان شما و ایدههایشان، محصولات یا خدمات آنها با دیگران ارتباط ایجاد کند.
اما واقعاً چطور میتوان چنین کاری را صورت داد ؟ ، این پنج مرحله میتواند به شما در چنین فرایندی کمک کند:
پنج مرحله
-خودتان را بشناسید. ابتدا بر روی وجوه تمایز خود درنگ کنید و بر روی شناخت آنها وقت بگذارید. ارزشهای شما چیست؟
مشخصاً به چه چیزهایی اهمیت میدهید؟ چه چیزی با ذائقه شما جور در میآید یا برایتان اهمیت دارد؟ همین پرسشها را از همکاران، ارباب رجوع و مشتریان آنها به عمل آورید. باید به این نکته برسید که چه چیزهایی باعث افزایش روحیه میشود و برای آنها و شما معناردار است.
1- بینش و محرک داشته باشید: خلاقیت، هم به بینش- داشتن ایده در قبال آنچه میخواهید- و هم به محرک- آنچه مورد علاقه شماست و شما را به پیش میراند- به هر دو نیاز دارد.
برای این که این دو مورد یعنی بینش و محرک را تقویت کنید به سایر روابط عمومیها نگاه کنید و ببینید کدام یک از عملکردهای آنها شما را تحت تأثیر قرار میدهد. به تماشای فیلمهای الهامبخش بپردازید و اساساً به دنبال احیای باورهایی باشید که به طبیعت انسان ارج مینهند. نظرات تان را با کسانی که به آنها اعتماد دارید در میان بگذارید و ببینید نظر آنها درباره اهداف شما چیست. علاوه بر این اهداف تان را با ارباب رجوع هم در میان بگذارید، بهتر است این کارها را در ساعات غیر اداری دنبال کنید، چرا که ایدهها به طور کلی در محیطهای آرام بروز میکنند.
2- ریسکپذیر باشید: همین نکاتی که من الان به شما پیشنهاد میکنم دارای ریسک است. آیا شما جزو آن بدبینهایی هستید که نکات الهامبخش را نمیپذیرند؟ آیا شما جزو آن دسته افرادی هستید که تبادل نظر با دیگران برایشان دشوار است؟ شاید شما از انکار با حرفهای دیگران نگران میشوید. اما زندگی همین است، شاید همکاران تان به خاطر هدفی که در نظر گرفتهاید شما را دست بیندازند. آنها ممکن است به شما بگویند «کی به این چیزها اهمیت میدهد» یا این که بگویند «این حرفها خریدار ندارد». اما در روابط عمومی و همچنین در بازاریابی، درست شبیه زندگی، امور مطلق بسیار محدود است و به دیگر زبان، تنها باورهایی مطلق به حساب میآیند که قبلاً جواب داده باشند. پس بنابراین خروج از قلمروهای معمول، با ریسک همراه است.
3- ارتباط برقرار کنید: من غالباً در زمینه روابط عمومی سخنرانی میکنم و بنابراین به عنوان یک سخنران حرفهای میدانم که یک سخنرانی خوب مبتنی بر چهار عامل است: اطلاعرسانی، سرگرمکنندگی، برقراری ارتباط عاطفی و بالاخره، به واکنش کشاندن شنونده. من فکر میکنم این چهار عامل در مورد روابط عمومیها هم صدق میکند.
ارتباطات خوب باید در ایستگاه رادیویی مورد علاقه شنوندگان موج بزند. من اسم این ایستگاه رادیویی را «دبلیو ای ای اف ام» (WII-FM) گذاشتم. اسم این ایستگاه مخفف این عبارت است:
What's in it for me
پس همانطور که دیدید معنی ایستگاه رادیویی مورد نظر من برای مخاطبانش این است که آنها از خودشان میپرسند «برای من چه دارد؟» اما همه ماجرا در این نکته خلاصه نمیشود، شنوندگان مورد بحث به غیر از ارتباط کاربردی به احترام و خدمت هم نیاز دارند. فقط به فکر خودتان نباشید، باید احساس زنده بودن را به مخاطبان خود القا کنید. شاید این امر به نظر شما ایده الیستی باشد، اما تا به بهترینها فکر نکنید، به بهترینها دست نخواهید یافت.
4- نتایج را بررسی کنید: برای به دست گرفتن رهبری در هر صنعتی باید هم اهل تخیل و هم اهل علم باشید. چهارچوب اولیه طرح یا برنامه تبلیغی خودتان را با دیگران و در واقع با کسانی که به آنها اعتماد و اطمینان دارید طرح کنید. به پس فرصتها کاملاً توجه کنید. نظراتی را که دریافت میکنید به کار ببندید. اگر این نظرات به کارتان نمیآید، ببینید چرا و به چه دلیل به کار شما نمیخورد.
از سایرین بپرسید چطور میتوان نظرات به اعمال تبدیل کرد. دوباره طرح تان را مرور کنید، آن را با ارباب رجوع در میان بگذارید. حال میتوانید آن را در مورد مخاطبان آزمایشی، امتحان کنید.
5- هدف را فراموش نکنید: شما باید دنبال چیزهایی باشید که مردم را بیدار کند، آنان را به لبخند و تحسین وادارد تا درباره شما با دیگران حرف بزنند. همه این امور به طور همزمان رخ نخواهند داد. پس تسلیم نشوید. تلاش کنید تا بالاخره به راه حل عملی برسید.
خالید حسامی( هیدی )
|
08-11-2013
|
|
|
|
|
|
و دریایى غرق نمی کند "موسى" را
کودکی، مادرش او را به دست موجهاى "نیل" می سپارد
تا برسد به خانه ی فرعونِ تشنه به خونَش
دیگری را برادرانش به چاه مى اندازند
سر از خانه ی عزیز مصر درمی آورد
مکر زلیخا زندانیش می کند
اما عاقبت بر تخت ملک می نشیند
از این "قِصَص" قرآنى هنوز هم نیاموختی ؟!
که اگر همه ی عالم قصد ضرر رساندن به تو را داشته باشند
و خدا نخواهد
نمی توانند
او که یگانه تکیه گاه من و توست !پس
به "تدبیرش" اعتماد کن
به "حکمتش" دل بسپار
به او "توکل" کن
خالید حسامی( هیدی )
|
08-11-2013
|
|
|
|
|
|
روزی یک مرد ثروتمند، پسر بچه کوچکش را به ده برد تا به او نشان دهد مردمی که در آنجا زندگی می کنند، چقدر فقیر هستند.
آن دو یک شبانه روز در خانه محقر یک روستایی مهمان بودند. در راه بازگشت و در پایان سفر، مرد از پسرش پرسید: نظرت در مورد مسافرتمان چه بود؟پسر پاسخ داد:
عالی بود پدر!
پدر پرسید آیا به زندگی آنها توجه کردی؟ پسر پاسخ داد: بله پدر! و پدر پرسید: چه چیزی از این سفر یاد گرفتی؟پسر کمی اندیشید و بعد به آرامی گفت: فهمیدم که ما در خانه یک سگ داریم و آنها چهار تا. ما در حیاطمان یک فواره داریم و آنها رودخانه ای دارند که نهایت ندارد.
ما در حیاطمان فانوس های تزیینی داریم و آنها ستارگان را دارند.
حیاط ما به دیوارهایش محدود می شود اما باغ آنها بی انتهاست!
با شنیدن حرفهای پسر، زبان مرد بند آمده بود. بعد پسر بچه اضافه کرد : متشکرم پدر، تو به من نشان دادی که ما چقدر فقیر هستیم.
خالید حسامی( هیدی )
|
08-11-2013
|
|
|
|
|
|
خالید حسامی( هیدی )
|
08-11-2013
|
|
|
|
|
|
من حسینم، پناهیام؛ سالهاست که مردهام
من حسینم، پناهیام؛ سالهاست که مردهام
حسین پناهی کودکی است که «در 11 سالگی با سری تراشیده و کت بلندی که از زانوانش میگذشت به دنیای کفش پا نهاده». 9 سالی میگذرد که حسین در «دژکوه» آرمیده همو که آهسته در گوش باد میگفت: «من حسینم، پناهیام، خودمو میبینم، خودمو میشنفم تا هستم جهان ارثیه بابامه، سلاماش و همه عشقاش و همه درداش، تنهائیاش. وقتی هم نبودم مال شما.»
سال 1335 در روستایی کوچک در کهگیلویه کودکی متولد شد «هراسان از حقایقی که چون باریکهای از نور، از سطح پهن پیشانیش میگذشت».
کودکی که فارغ از هجای ناهنجار بودنها و نبودنها، چگونه ماندن را آموخت و «مشکلات راه مدرسه باعث شد تا به باران با همه عظمتش بدبین شود».
حسین پناهی کودکی است که «در 11 سالگی با سری تراشیده و کت بلندی که از زانوانش میگذشت به دنیای کفش پا نهاده».
کودکی روستایی که «در حسرتی مجهول، سهم گندم خود را به بلدرچینهای گرسنه میبخشید».
همو که با فلسفه عشق به ستارهها میاندیشید و میخواند، «وقتی جغدها میخواندند و به جای کشتن مارها، از پاهایش مواظبت میکرد».
حسین به تعبیر خودش «یک روستازاده حیران است که الاکلنگ وجودش در گذر از تضادهای ناگزیر و ناخواسته در برخورد با مسائل به شکل اغراق آمیزی در نوسان فرازها و فرودهاست.»
روستازادهای که «کفایت میکرد او را حرمت آویشن و از دیوار راست بالا رفت به معجزه کودکی با قورباغهای در جیبش».
این روستازادهای کوچک با دغدغههای بزرگ راهی شهر شد و چندی نگذشت که در هیئت طلبهای جوان به روستا بازگشت و گفت: «خدا، تو جوانه انجیره خدا، تو چشم پروانه است وقتی از روزنه پیله اولین نگاهش به جهان میافته، بام ذهن آدمی، حیات خانه خداست».
مردی که «به سرانگشت پا هرگز دستش به شاخه هیچ آرزویی نرسید»، دوباره ترک دیار میکند و روزگارش با غربت و تنهایی عجین میشود.
پناهی شاعری بود که در کالبد کوچکش نمیگنجید و «حراج میکرد همه رازهایش را یک جا، دلقک میشد با دماغ پینوکیو».
حسین با دلمشغولیهای زمانه بیگانه بود و دلتنگ کفشهایی که «ابتکار پرسههایش بود و چتری که ابداع بیسامانیهایش».
حسین پناهی شاعری بود که با زندگیش شعر میسرود، با زندگیش فیلسوف بود و با زندگیش در سایه خیال میزیست.
حسین را از نوشتههایش میشناسند، گرایش او را به کودکیهایش میستایند و او را فارغ از سینما، تئاتر، نویسندگی و شعر، کودکی میبینند که در عروج به انسانیت به رتبهای دست یافته است.
مردی که میگفت:
«پرده پنجره چشماتو
وردار و ببین دنیا را، دیدنیه!!
چشم ما رفتنیه!
زندگی مهلت پرسیدن به ماها نمیده».
حسین پناهی دیگر گونه دوست میداشت و دیگر گونه زندگی میکرد و آمده بود تا بگوید که «بايد به جايي برگرديم كه رنگ دامنههايش، تسكين بخش اندوه بيپايانمان باشد!»
او شاعری بود که زاده «ستارهها» بود و دغدغه «نمیدانمها» را داشت و «اشکهایش خون بهای عمر رفتهاش بودند».
او اولین کسی است که «در دایره صدای پرندهای بر سرگردانی خود خندیده است».
حسین تنها ماند و چه «میهمان بیدردسری» بود، زمانی که در غربت غروب کرد. «چیزی بود شبیه زندگی» که همچون «دو مرغابی در مه» با «ستارهها» پیوند خورد و «گم شددر هیاهوی شهر».
حسین را در واژهها و سطرهای دلنوشتههایش می توان یافت و به دنیای نا آشنای زندگیش رسید.
دنیایی که با شعر و فلسفه معنا میشد، با «تلاش روشن باله ماهی با آب، بال پرنده با باد، برگ درخت با باران و پیچش نور در آتش».
او از «هندسه منظم گلها» تا «سجود گیاهان» را به تماشا نشست و زمانی میخواست برگردد به «کودکی» و «انسان هیچگاه برای خود مامن خوبی نبوده است».
این روزها مردادماهی است که تنهاییهایش به پایان رسید و بازگشت به همانجایی که سالها قبل از درخت انجیری پایین آمد، همانجا که «رنگ دامنههايش، تسكين بخش اندوه بيپايانش بود».
کتیبه خوان قبایل دور!
حسین پناهی «سرگذشت کودکی است که به سرانگشت پا هرگز دستش به شاخه هیچ آرزوئی نرسیده است، کودکی که هرشب گرسنه میخوابید و چند و چرا نمیشناخت دلش».
و به قول خودش حکایت ناتمام من «حکایت آدمی است که جادوی کتاب مسخ و مسحورم کرده تا بدانم و بدانم و بدانم، به وار، وانهادم مهر مادریم را، گهواره ام را به تمامی».
من حسینم،
این جایم، بر تلی از خاکستر
پا بر تیغ میکشم
و به فریب هر صدای دور
از شوق به هوا می پرم
آری! از شوق به هوا می پرم
و خوب میدانم
سالهاست که مردهام.
خالید حسامی( هیدی )
|
08-11-2013
|
|
|
|
|
|
خدایا من خیلی تنهام . آیا مهمان خانه من می شوی ؟ »
خدایا من خیلی تنهام . آیا مهمان خانه من می شوی ؟ »
پیرزنی در خواب , خدا رو دید و به او گفت :
«خدایا من خیلی تنهام . آیا مهمان خانه من می شوی ؟ »
خدا قبول کرد و به او گفت که فردا به دیدنش خواهد رفت .
پیرزن از خواب بیدار شد با عجله شروع به جارو کردن خانه کرد.
رفت و چند نان تازه خرید و خوشمزه ترین غذایی که بلد بود پخت.
سپس نشست و منتظر ماند.
چند دقیقه بعد در خانه به صدا در آمد .
پیر زن با عجله به طرف در رفت آن را باز کرد پیر مرد فقیری بود .
پیرمرد از او خواست تا به او غذا بدهد
پیر زن با عصبانیت سر فقیر داد زد و در را بست.
نیم ساعت بعد باز در خانه به صدا در آمد. پیر زن دوباره در را باز کرد.
این بار کودکی که از سرما می لرزید از او خواست تا از سرما پناهش دهد .
پیر زن با ناراحتی در را بست و غرغر کنان به خانه بر گشت
نزدیک غروب بار دیگر در خانه به صدا در آمد .
این بار نیز پیرزن فقیری پشت در بود. زن از او کمی پول خواست تا برای کودکان گرسنه اش غذا بخرد .
پیر زن که خیلی عصبانی شده بود با داد و فریاد پیر زن را دور کرد.
شب شد ولی خدا نیامد پیرزن نا امید شد و رفت که بخوابد و در خواب بار دیگر خدا را دید .
پیرزن با ناراحتی گفت:
خدایا مگر تو قول نداده بودی که امروز به دیدنم خواهی اومد ؟
خدا جواب داد :
بله من سه بار آمدم و تو هر سه بار در را به رویم بستی.
همه روز روزه بودن ،همه شب نماز کردن
همه ساله حج نمودن، سفر حجاز کردن
زمدینه تا به کعبه سر وپا برهنه رفتن
دو لب از برای لبیک به گفته باز کردن
شب جمعه ها نخفتن، به خدای راز گفتن
ز وجود بی نیازش طلب نیاز کردن
به مساجد و معابد همه اعتکاف کردن
ز ملاهی و مناهی همه احتراز کردن
به خدا که هیچکس(هیچیک) را ثمر آنقدر نباشد
که به روی ناامیدی در بسته باز کردن(شیخ بهایی)
خالید حسامی( هیدی )
|
08-12-2013
|
|
|
|
|
|
فضای وب چیست ؟
فضای وب چیست ؟
فضای وب ، در اصل فضای تخصیص داده شده به هر سایت درون هارد یك سرور در اینترنت است. شما میتوانید فایلها، عكسها و یا كلا هر چیز مورد علاقه خود را درون این فضا قرار دهید. این فضا مانند همان فضای هارد كامپیوتر شخصی شما میباشد با این تفاوت كه این هارد در اینترنت قرار دارد و همیشه و در تمام طول روز و از تمامی نقاط جهان قابل دسترسی است.
تفاوت ویندوز و لینوكس :
در زمینه میزبانی وب همواره دو سیستم عامل مهم وجود داشته است: ویندوز و لینوکس. مهمترین سوالی که همواره در این زمینه از ما میشود آن است که کدام سیستم برای سایت ما مناسب است؟ ویندوز یا لینوکس؟ پاسخ ما با توجه به هدف شما از داشتن وب سایت و برنامه ای که برای آن سایت در نظر دارید متفاوت است.
معمولا سرورهای ویندوز قابلیتهای بیشتری دارند و البته از نظر هزینه گرانتر از لینوکس میباشند. از طرفی چون سرورهای لینوکس دارای نرم افزار ها و سیستم عامل های رایگان و اپن سورس میباشد به همین دلیل دارای هزینه های کمتری میباشند . این درصورتی است که به عنوان مثال برای سرور ویندوز هزینه هایی بابت خود سیستم عامل و نرم افزارها از قبیل SQL Server و ... صرف میشود.
از نظر امنیت نمیتوان گفت سرورهای لینوکس امن تر از ویندوز هستند چون سرورهای لینوکس دارای سیستم اپن سورس هستند بنابراین نفوذگر ها به تمام راه های ورود و حفره های امنیتی سیستم راحت تر از ویندوز دستیابی خواهند داشت این درحالی است که از نظر امنیت نباید هیچ کدام از این دو سیستم را مورد سوال قرارداد چون تمام سیستمهای امنییتی سرور های نگاه توسط گروه امنیتی ای بروز و قدرتمند میگردند و تلاش ما بر این است که سایت شما حتی دقایقی هم از کار نیافتد .
نکته مهم : عده ای تصور میکنند که برای استفاده از سرور لینوکس ، باید بر روی کامپیوتر خود سیستم عامل لینوکس نصب کنند. این فرضیه 100% اشتباه است و کاربران با هر سیستم عاملی میتوانند به سادگی از خدمات سرورهای لینوکس و سایتهایی که بر روی این سیستم عامل قرار دارند استفاده نمایند. در کاربری خدمات این سرورها هیچ مشکلی وجود ندارد و بعضا حتی از کار با ویندوز نیز راحتتر است
تفاوت ویندوز حرفه ای و استاندارد :
در ضمن به تفاوت سرور ویندوز حرفه ای و استاندارد نیز اشاره کوچکی شود که سرورهای ویندوز حرفه ای دارای مزیت های زیر میباشند :
* سروری با سخت افزاری بالاتر و امکاناتی ایده آل تر
1. امکانات نامحدود . از قبیل : ایمیل نامحدود . دیتابیس نامحدود و ......
2. پهنای باند دو برابر پلن های استاندارد
3. اختصاص فضای جداگانه برای فضای ایمیل ها و دیتابیس ها .
4. اتصال نامحدود دامنه به یک پلن هاست (×جدید)
5. این پلن ها برای شرکتها بسیار مناسب میباشد.
6. و ....
خالید حسامی( هیدی )
|
08-12-2013
|
|
|
|
|
|
آیا موجوداتی مانند جن و روح در زندگی انسانها وجود دارند؟
آیا موجوداتی مانند جن و روح در زندگی انسانها وجود دارند؟
پاسخ این پرسش را میتوان در دو بند بررسی کرد:
یکی این که آیا موجوداتی به نام جن و روح وجود دارند یا نه، و دیگر این که دخالت آنها در زندگی انسانها چگونه و به چه میزانی است.مسأله وجود جن چیزی است که افزون بر تجربه و اعتراف ادیان گوناگون بشری به آن، آیات فراوانی از قرآن کریم آن را اثبات میکند. در قرآن، بیش از 22 مورد از آن یاد شده است. بر حسب آن چه از آیات قرآن کریم استفاده میشود، جن موجودی است که به طور طبیعی با دیدگان ما قابل رؤیت نیست؛ امّا همانند انسانها درک و عقل میدارد و نیز دارای شهوت و تمایلات نفسانی است. این موجودات نیز چون آدمیان به گروه خوب و بد، مسلمان و کافر و ستمگر و عادل تقسیم میشوند. جن از آتش خلق شده؛ چنان که انسان از خاک آفریده شده است؛ ولی خلقت جن از آتش به این معنا نیست که هم اکنون نیز او خواص آتش را دارد؛ چنان که انسان خواص خاک را ندارد. در کتاب قاموس قرآن با استناد به آیات قرآن، خواصّی برای جن ذکر شده که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1. جّن و انس، دو موجود ارزشمند هستند و قرآن آنها را ثقلان نامیده است.
2. جن از آتش (نیرو و حرارات مخصوص) آفریده شده است؛
3. جن مانند انسان، مکلّف به انجام دادن اعمال است؛
4. گنهکاران و کافران جن همچون انسانها اهل جهنّم هستند؛
5. جنها نیز همچون انسانها میمیرند و از بین میروند؛
6. جن ما را میبیند؛ ولی ما او را نمیبینیم؛
7. آنها مانند آدمیان کار میکنند و قدرت کار کردن دارند؛
8. تکثیر جن به وسیله ازدواج صورت میگیرد؛
9. جنّیان به رسول خدا ایمان آوردند؛
10. آنان همچون ما سخن میگویند و یکدیگر را به نیکوکاری دعوت میکنند؛
11. در سوره الرّحمن، 31 بار به جن و انس با لفظ «فبای الأ ربکما تکذبان»خطاب شده است;{1}
امّا روح بر دو معنااطلاق میشود: یکی روحی که موجودات ذی روح و زنده دارند که انسان یکی از آنها است و آن واقعیّتی قابل درک است؛ چه این که تمام آثار و حرکات جسم به وسیله روح انجام میشود و جسم، ابزاری برای روح است، و جسم بدون روح جمادی بیش نیست و نیز از ضروریات ادیان الهی این است که این روح پس از مرگ تا قیام قیامت حالاتی دارد که همه آنها دقیقاً بر ما آشکار نیست.
امّا بعضی روایات و آیات قرآن کریم، برخی از ابعاد آن را بیان کرده است. و برای اطّلاع بیشتر میتوان به کتابهای مربوط به معاد و عالم پس از مرگ مراجعه کرد. معنای دیگری که کلمه روح در آن به کار رفته، به ویژه در قرآن مجید، ملک و فرشتهای الهی است که گاهی با عنوان روح القدس و گاهی روح الامین از آن یاد شده؛ البتّه در برخی آیات قرآن، جدا از فرشتگان و در عرض آنها ذکر شده است به این صورت که در دو مورد، روح پس از ملائک آمده؛ مانند سوره قدر که میفرماید: «تنزل الملائکْ و الروح»;{2} در سوره معارج نیز آمده است: «تعرج الملائکه و الروح الیه»;{3}در سوره نبا، بر عکس آن دو آیه، روح را پیش از ملائکه ذکر کرده است: «یوم یقوم الروح و الملائکه صفا»;{4} که شاید از باب ذکر خاص بعد از عام یا ذکر عام بعد از خاص باشد که این گونه بیان به سبب بیان شرافت و عظمت بیشتر آن یک مورد است؛ بنابراین، از آیات پیش گفته به دست میآید که روح از سایر ملائکه برتر و گرامیتر است و شاید روح موجودی غیر از فرشتگان و برتر و گرامیتر از آنها باشد. در پاسخ بخش دوم پرسش که جنّ و روح در زندگی انسانها نقش دارند نیز میتوان گفت: با توجّه به این که شیاطین گونهای از جنّیان هستند، به تصریح آیات قرآن کار شیطان چیزی جز وسوسه قلبی و نیکو نمایاندن بدیها، زشت جلوه دادن خوبیها و ایجاد غفلت در انسان نیست؛ البتّه آنان نمیتوانند در انسان تأثیر فیزیکی داشته باشند. در سوره ابراهیم، آیه 22، خداوند مناظره شیطان با جهنّمیان را بیان میکند که شیطان به آنان میگوید: «ما کان لی علیکم من سلطان الا ان دعوتکم فاستجبتم لی فلا تلومونی و لوموا انفسکم...؛ تسلّطی از جانب من بر شما نبود، جز این که شما را دعوت کردم و شما اجابت کردید؛ پس مرا سرزنش نکنید و خود را سرزنش کنید. در سوره نسا، آیه 120 نیز قرآن میفرماید: «یعدهم و یمنیهم و ما یعدهم الشیطان الا غرورا؛ به آنها وعده میدهد و آنها را به هوس میاندازد و شیطان جز برای فریب، وعدهای نمیدهد». این قبیل آیات در قرآن بسیار است که گاهی وعده فقر و گاهی نسیان (فراموشاندن) به شیطان نسبت میدهد و گاهی او را همنشین کسانی معرّفی میکند که از یاد خدا روی برتافتهاند.
در این آیات مقصود از شیطان جنهایی هستند که به خداوند کافر بوده، و دشمن بشرند. آنها انسانها را میبینند؛ ولی انسانها آنها را نمیبینند. در سوره اعراف آیه 27 نیز قرآن میفرماید: «ای فرزندان آدم! شیطان شما را گول نزند؛ آن گونه که پدر شما را از بهشت خارج کرد و پوشش آنها را کند تا زشتیهایشان را نشانشان دهد. به درستی که شیطان چنین است. او و گروهش شما را میبینند از جایی که شما آنها را نمیبینید. ما شیاطین را دوستان کسانی قرار دادیم که ایمان نمیآورند». در سوره کهف نیز پس از آن که به داستان سجده نکردن ابلیساشارهای شده است، میفرماید: «او از جن بود؛ پس از امر پروردگارش سرپیچی کرد. آیا او و فرزندانش را به جای من، دوستان خود میگیرید، در حالی که او دشمن شما است؟ [او]بد جایگزینی برای ستمگران است»؛ البتّه انسان هر مقدار که بیشتر از خدا روی بگرداند، شیطان بر او مسلّطتر میشود. در سوره نحل، آیات 98 تا 100 آمده است: «پس آن گاه که قرآن را قرائت کردی، به خداوند از شیطان رانده شده پناه بر؛ زیرا برای او تسلّطی نیست بر کسانی که ایمان آوردند و بر پروردگارشان توکّل کردند. فقط تسلّطش بر کسانی است که او را ولی خود گرفتند و آنها که به خداوند مشرک کند». با توجّه به این آیات و آیات دیگر قرآن، و روایات فراوانی که در این زمینهها آمده است، شیاطین که همان جنّیان کافر و فاسق و دشمن انسانها هستند، فقط از راه وسوسه و نفوذ در دل در کمین نشستهاند و ایمان و توکّل به خدا و پناه بردن به او میتواند نقشه آنها را نقش بر آب کند؛ ولی جنّیان مؤمن، هیچ گونه آزادی به انسانها نمیرسانند؛ البتّه بر حسب آن چه مشهور است، امکان دارد جنّیان در وضع خاصّی برای افراد ویژهای ظاهر شوند و برخی کارها را انجام دهند؛ ولی بیشتر قصّههایی که گفته میشود، چیزی جز خرافات، افسانهها و تخیّلات نیست بسیاری از افراد ساده درباره تشنّج ها و بیماریهای مربوط به اعصاب که احیاناً ناشی از کمبود کلسیم و سایر عناصر لازم برای سلامت است، تصوّر میکنند که شخص بیمار جن زده شده و به جای معالجههای مناسب پزشکی و درمان اعصاب، دنبال افرادی که بسیاری از آنها شیّاد و حقّهبازند، میروند تا جن را از آنان دور کنند؛ به همین سبب است که این اعتقادات در نقاطی که مردم آن بیسوادتر و از فرهنگ دورتر هستند، بیشتر رایج است و مردم فهمیده و دانشمندان، کمتر اسیر این خرافات میشوند. نقش روح در زندگی انسان نیز پر واضح است؛ زیرا هر انسانی به وسیله روح مخصوص به خود زنده است؛ ولی تصرّفات ارواح مرموز و مردگان قبلی در انسانهای زنده بیشتر تخیّلاتی است که درباره به جن وجود دارد. آن چه که گاهی میان مردم به صورت احضار روح مطرح است، حتّی با فرض مشاهده برخی آثار و حرکات، دلیلی بر این که انجام دهنده آنها روح باشد، آن هم روح فلان شخص معیّن وجود ندارد و حداکّثر ثابت میشود که عوامل و موجوداتی غیر از آن چه ما با حواسّ پنجگانه خود حس میکنیم، وجود دارد که وجود موجودات غیر محسوس از نظر ما قطعی و صد در صد است؛ ولی حضور روح ثابت نمیشود؛ بلکه از ادله عقلی و نقلی به دست میآید که ارواح مؤمنان و همچنین ارواح کافران پس از مرگ آن چنان رها نیستند که هر شخصی بتواند آنها را احضار کند و به اجبار، آنها را به حرف زدن وادارد. در عین حال، امکان آن را نمیتوان انکار کرد.
خالید حسامی( هیدی )
|
کاربران در حال دیدن موضوع: 4 نفر (0 عضو و 4 مهمان)
|
|
ابزارهای موضوع |
|
نحوه نمایش |
حالت خطی
|