بازگشت   پی سی سیتی > ادب فرهنگ و تاریخ > شعر و ادبیات

شعر و ادبیات در این قسمت شعر داستان و سایر موارد ادبی دیگر به بحث و گفت و گو گذاشته میشود

پاسخ

ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 04-29-2010
behnam5555 آواتار ها
behnam5555 behnam5555 آنلاین نیست.
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی

سپاسها: : 3,172

3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
behnam5555 به Yahoo ارسال پیام
پیش فرض ناگفته های مشفق كاشاني از سهراب سپهري

• ناگفته های مشفق كاشاني از سهراب سپهري

مشفق كاشاني، از دوستان قديمي و همشهري سهراب سپهري، ناگفته‌هايي را در آستانه اول ارديبهشت، سي‌امين سالمرگ اين شاعر مطرح كرد.

مشفق كاشاني، شاعر و از دوستان قديمي و همشهري سهراب سپهري، در گفت‌وگو با فارس در آستانه سي امين سال درگذشت اين شاعر گفت: همان طور كه به طور كامل مساله آشنايي خودم با سهراب سپهري را در مجلد اول كتاب «خلوت انس» نوشتم سهراب در ابتدا كه وارد كاشان شد، آغاز شاعري‌اش بود. آن وقت براي 5 سال تدريس به كاشان آمده بود و ما هيچ اطلاعي از شعر و شاعري او نداشتيم. خود من شعرهايي مي‌نوشتم و آنها را در سه روزنامه كاشان منتشر مي‌كردم.

وي افزود: سهراب از خانواده‌اي بود كه همه اجداد آنها از دانشمندان زمان خود بودند؛ من جمله مرحوم سپهر بزرگ مؤلف نسخ التواريخ. مشفق كاشاني عنوان داشت: به دليل آشنايي كه با خانواده سهراب و دايي‌هاي او داشتم از من خواستند كه او هم در آموزش و پرورش آن زمان مشغول شود كه سرانجام مشغول شد. وي با اشاره به توجه سهراب سپهري به مقوله شاعري از سنين جواني گفت: او در كنار من به شعرهايي كه مي‌ساختم توجه مي‌كرد. مشفق كاشاني ادامه داد: روزي سهراب پيش من آمد و يكي از شعرهايش را به من داد كه بخوانم.

ديدم اين شعر هيچ نقصي از نظر فني و مضموني ندارد. متوجه شدم او با شعر سر و كار دارد. اين شاعر بيان داشت: از آن روز سهراب شروع كرد به شعر سرودن و اولين شعري كه منتشر كرد «آرامگاه عشق در كنار چمن» بود كه من مقدمه‌اي بر آن نوشتم و در آن مقدمه گفتم كه سهراب از شاعران موفق آينده خواهد شد. وي اظهار داشت: اين را اينجا بايد اضافه كنم كسي كه مي‌خواهد شعر نو بگويد ناچار بايد ادب گذشته را خوانده باشد و از آن استفاده كند. نمونه‌اش زنده‌ياد نيما بود كه شايد حدود 40 سال از عمرش را صرف شعر كلاسيك كرد.

مولف كتاب دو جلدي «خلوت انس» گفت: از شاعران كلاسيك، سهراب بيشتر با اشعار مولوي و سنايي و عطار مانوس بود. در كاشان هم كه بوديم بيشتر شعر اينها را مي‌خواند. وي اضافه كرد: او در شعرهايش بعد از سفر به كشورهاي هند و چين هم از بارقه‌هاي عرفاني اين كشورها الهام گرفت. به همين دليل شعر سهراب را با يك دفعه و دو دفعه خواندن نمي‌شود فهميد. مشفق كاشاني عنوان داشت: زماني كه سهراب براي تحصيل به تهران آمد از طريق نامه با هم در ارتباط بوديم. حدود 70 تا 80 نامه برايم فرستاد و در آنها از آشنايي خود با شاعران بزرگ آن روزگار مثل شاملو، فروغ و آتشي برايم مي‌نوشت.

در آن وقت چهره واقعي او شعر به شعر مشخص‌تر و درخشنده‌تر مي‌شد. مشفق كاشاني اوج هنر سهراب سپهري را مجموعه «هشت كتاب» دانست كه در تهران منتشر كرد و افزود: در تهران روز به روز بر شهرت و محبوبيت او افزوده مي‌شد و البته پس از مرگ توجه جامعه ما و منتقدان به سهراب بيشتر شد. خالق كتاب «انوار 15 خرداد» عنوان داشت: سهراب در نامه‌هايي كه به من نوشته بود صحبت‌هايي درباره شاملو، اخوان، آتشي و فروغ با من كرده بود. تلويحا مي‌خواست به من بگويد آقاي مشفق اين شاعران هم هستند و اينها وارثان و ادامه‌دهندگان راه نيما هستند. مي‌خواست بگويد من از لاك خودم بيرون بيايم.

منبع: فرارو

دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی

خالید حسامی( هیدی )
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید

پاسخ

کاربران در حال دیدن موضوع: 2 نفر (0 عضو و 2 مهمان)

ابزارهای موضوع
نحوه نمایش