بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان

پزشکی بهداشتی و درمان در این تالار مطالب پزشکی و آموزشی در مورد بهداشت و سلامتی قرار خواهند گرفت

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 08-08-2008
دانه کولانه آواتار ها
دانه کولانه دانه کولانه آنلاین نیست.
    مدیر کل سایت
        
کوروش نعلینی
 
تاریخ عضویت: Jun 2007
محل سکونت: کرمانشاه
نوشته ها: 12,700
سپاسها: : 1,382

7,486 سپاس در 1,899 نوشته ایشان در یکماه اخیر
دانه کولانه به Yahoo ارسال پیام
پیش فرض نگهداري مواد غذايي در فصل تابستان

نگهداري مواد غذايي در فصل تابستان

صل تابستان باز هم با آن گرماي به ياد ماندني‌اش از راه رسيد و دردسرهاي ويژه را هم به دنبال خود آورد. زمستان‌ها مي‌توانستيد بسياري از ميوه‌ها و غذاها را بيرون از يخچال به راحتي نگهداري كنيد ولي اين روز‌ها، غذاها بيرون از يخچال از دست گرما در امان نخواهند ماند. نگهداري مواد غذايي در فصل گرما، قوانين و بايد و نبايد‌هاي خاص خودش را دارد كه بايد آنها را بدانيد تا از بسياري از مسموميت‌ها جان سالم به در ببريد. 8 قانون طلايي زير به شما كمك مي‌كند كه در فصل تابستان خوراكي‌هاي خوشمزه را نوش جان كنيد و سالم باقي بمانيد:
يخچال‌هايي سرد: همين حالا در يخچال منزلتان را باز كنيد و نيم‌نگاهي به درجه آن بيندازيد. شما بايد درجه حرارت يخچال را بين صفر تا پنج درجه سانتيگراد تنظيم كنيد. غذاهاي فاسد‌شدني‌تر مثل انواع لبنيات را در طبقات بالاي يخچال، جايي كه سردتر است قرار دهيد. پركردن يخچال از انواع غذاها نيز، بار زيادي بر موتور يخچال وارد مي‌كند و ممكن است در سيستم سرمايش يخچال اختلالي ايجاد كند. بنابراين مقادير متعادلي مواد غذايي را در يخچالتان ذخيره كنيد. هربار كه در يخچال را باز و بسته مي‌كنيد مقداري از هواي سرد آن را با هواي گرم جايگزين مي‌كنيد كه از سرماي درون آن مي‌كاهد بنابراين در آن را به مدت طولاني باز نگه نداريد.
يخچال‌هايي كه استريل نمي‌كنند: بسياري از ميكروب‌هايي كه موجب فاسد شدن مواد غذايي مي‌شوند در سرماي درون يخچال، فعاليتشان كند مي‌شود و نمي‌توانند مواد غذايي را فاسد كنند. فراموش نكنيد ميكروب‌ها هنوز همانجا هستند فقط فعاليت‌شان كند شده است اگر اين غذاها را از يخچال خارج كنيد دوباره اين ميكروب‌ها در هواي آزاد مي‌توانند مواد غذايي را فاسد كنند.
شير‌هاي پاستوريزه: حتما شيرهايي را ديده‌ايد كه روي آنها درج شده است كه پاستوريزه هستند. در اين روش بيشتر ميكروب‌هاي بيماريزا مي‌ميرند. اگر شما محصولات پاستوريزه را خريداري كرده‌ايد خيالتان راحت باشد كه مي‌توانيد آنها را تا 3 ماه بيرون از يخچال نگهداري كنيد البته به شرطي كه بسته اين محصولات را باز نكرده باشيد در غير اين صورت بايد اين محصولات را در يخچال نگهداري كنيد.
تخم‌مرغ‌هاي شكسته، بيرون: هرچند وقت يك بار تخم مرغ‌ها را حاضر غايب كنيد. در فصل تابستان تخم‌مرغ‌ها را درون يخچال نگهداري كنيد. هرچند وقت يك بار تخم‌مرغ‌هاي شكسته يا ترك‌دار را دور بريزيد. نگهداري تخم‌مرغ‌ها در يخچال از رشد باكتري‌های درون آن جلوگيري خواهد كرد.
گاهي به بسته‌بندي نگاه كن: اصلا شما به برچسب روي محصولات غذايي توجه مي‌كنيد؟ اگر تا به حال اين كار را انجام نداده‌ايد حداقل در فصل تابستان به اين برچسب‌ها دقت كنيد. روي اين برچسب‌ها اطلاعاتي درباره نحوه نگهداري آن محصول، درجه حرارت مطلوب، مدت نگهداري، تاريخ توليد و تاريخ انقضاء نوشته شده است. مطالعه اين اطلاعات به شما كمك مي‌كند كه بتوانيد آن محصول را در بهترين شرايط مورد تاييد كارشناسان و توليد‌كنندگان نگهداري كنيد و از طرف ديگر محصولات تاريخ مصرف گذشته را نوش‌جان نكنيد.
وقتي يخ فريزر ذوب مي‌شود: ممكن است فريزر منزلتان حسابي برفك زده باشد و كمتر درون آن خنك شده و يا در آن به راحتي بسته نشود؟ در اين صورت وقت آن رسيده است كه اين برفك‌ها را پاك كنيد ولي در هواي گرم تابستان مي‌خواهيد اين همه مواد غذايي يخ‌زده را در كجا نگهداري كنيد تا فاسد نشوند؟ در اين شرايط شما مي‌توانيد از جعبه‌هاي يونوليت كه عايق هستند به صورت موقت براي نگهداري اين محصولات يخ زده استفاده كنيد. از طرف ديگر مي‌توانيد آنها را موقتا درون يخچال قرار دهيد و يا از فريزر دوستان و آشنايان استفاده كنيد.
نوشيدني‌هايي كاملا خانگي: حسابي گرمتان شده است و دربه‌در دنبال يك مغازه بستني سنتي، فالوده فروشي و يا خداي ناكرده، انواع آبميوه‌هايي كه دست فروش‌ها حاضر و آماده كنار خيابان گذاشته‌اند، مي‌گرديد. در فصل تابستان بايد تا جايي كه مي‌توانيد از خوردن هرگونه نوشيدني و غذاها و تنقلات آماده در خارج از منزل دوري كنيد. شما به جاي آن مي توانيد نوشيدني‌هاي خانگي را تهيه كرده و درون يخچالتان نگهداري كنيد و يا به جاي آن، اين نوشيدني‌ها را همراه خود به بيرون از منزل ببريد تا وسوسه نشويد از نوشيدني‌هاي آماده استفاده كنيد. چاي كمرنگ، آب، دوغ و آبميوه بهترين نوشيدني‌ها در فصل تابستان هستند. شما بايد اين نوشيدني‌ها را اگر قرار است درون كيفتان به خارج از منزل ببريد در محيطي خنك و يا در ظرف‌هايي كه نوشيدني را خنك نگه مي‌دارند، ذخيره كنيد. مصرف زياد نوشيدني‌ها در فصل گرم سال به شما كمك مي‌كند سموم بدنتان را دفع كنيد و مايعات را جايگزين اين سموم از دست رفته خواهد كرد. بیشتردوغ‌هاي شور و گازدار و ترش كارخانه‌اي در درازمدت به دستگاه گوارش صدمه مي‌زند. بهتر است دوغ را در منزل تهيه كنيد.
بستني يخي ممنوع: بستني يخي رنگي، ظاهرش بسيار وسوسه‌كننده است ولي متخصصان تغذيه اعتقاد دارند كه باطنش كاملا برخلاف ظاهرش است. در فصل گرم سال، انواع زيادي بستني‌هاي يخي بي‌نام و نشان روانه بازار مي‌شوند كه استاندارد نيست. در اين محصولات مقدار زيادي رنگ‌هاي شيميايي و شكر به كار رفته است كه براي سلامت شما خطرناك است. بنابراين در اين فصل دور بستني يخي را خط بكشيد. به جاي آن مي‌توانيد با شربت آبليموی خانگي، شربت آلبالوی خانگي و... براي خودتان در منزل بستني يخي سالم تهيه كنيد.
منبع تهران امروز اما من از سایت بیرتک گرفتم
__________________
مرا سر نهان گر شود زير سنگ -- از آن به كه نامم بر آيد به ننگ
به نام نكو گر بميــرم رواست -- مرا نام بايد كه تن مرگ راست



پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید




پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 2 نفر (0 عضو و 2 مهمان)
 
ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 01:29 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها