شعر و ادبیات در این قسمت شعر داستان و سایر موارد ادبی دیگر به بحث و گفت و گو گذاشته میشود |
06-25-2014
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
ضحاک در شاهنامه فردوسی
چکیدهٔ گزارش شاهنامه :
دوران ضحاک هزارسال بود. رفته رفته خردمندی و راستی نهان گشت و خرافات و گزند آشکارا. شهرناز و ارنواز (دختران جمشید) را به نزد ضحاک بردند. در آن زمان هرشب دو مرد را میگرفتند و از مغز سرآنان خوارک برای ماران ضحاک فراهم میآوردند. روزی دو تن بنامهای ارمایل و گرمایل چاره اندیشیدند تا به آشپزخانه ضحاک راه یابند تا روزی یک نفر که خونشان را میریزند، رها سازند. چون دژخیمان دو مرد جوان را برای کشتن آورده وبرزمین افکندند، یکی را کشتند ومغزش را با مغزسرگوسفند آمیخته و به دیگری گفتند که در کوه و بیابان پنهان شود. بدین سان هرماه سی جوان را آزاد میساختند و چندین بُــز و میش بدیشان دادند تا راه دشتها را پیش گیرند. به گزارش شاهنامه اکنون کـُـــردان از آن نژادند.
داستان ضحاک با پدرش:
ضحاک فرزند امیری نیک سرشت و دادگر به نام مرداس بود. اهریمن که در جهان جز فتنه و آشوب کاری نداشت کمر به گمراه کردن ضحاک جوان بست. پس خود را به شکل مردی نیک خواه و آراسته درآورد و نزد ضحاک رفت و سر در گوش او گذاشت و سخنهای نغز و فریبنده گفت. ضحاک فریفته او شد. آنگاه اهریمن گفت:«ای ضحاک، میخواهم رازی با تو درمیان بگذارم. اما باید سوگند بخوری که این راز را با کسی نگویی.» ضحاک سوگند خورد.
اهریمن چون بی بیم (مطمئن) شد گفت:«چرا باید تا چون تو جوانی هست پدر پیرت پادشاهی کند؟ چرا سستی میکنی؟ پدرت را از میان بردار و خود پادشاه شو. همه کاخ و گنج و سپاه از آن تو خواهد شد.» ضحاک که جوانی تهی مغز بود دلش از راه به در رفت و در کشتن پدر با اهریمن یار شد. اما نمیدانست چگونه پدر را نابود کند. اهریمن گفت:«اندوهگین مباش چاره این کار با من است.» مرداس باغی دلکش داشت. هر روز بامداد از خواب برمیخواست و پیش از دمیدن آفتاب در آن به نیایش میپرداخت. اهریمن بر سر راه او چاهی کند و روی آن را با شاخ و برگ پوشانید. روز دیگر مرداس نگون بخت که برای نیایش میرفت در چاه افتاد و کشته شد و ضحاک ناسپاس بر تخت شاهی نشست.
فریب اهریمن:
چون ضحاک پادشاه شد، اهریمن خود را به صورت جوانی خردمند و سخنگو آراست و نزد ضحاک رفت و گفت:«من مردی هنرمندم و هنرم ساختن خورشها و غذاهای شاهانهاست.»
ضحاک ساختن غذا و آراستن سفره را به او واگذاشت. اهریمن سفره بسیار رنگینی با خورشهای گوناگون و گوارا از پرندگان و چهارپایان، آماده کرد. ضحاک خشنود شد. روز دیگرسفره رنگین تری فراهم کرد و همچنین هر روز غذای بهتری میساخت.
روز چهارم ضحاک شکم پرور چنان شاد شد که رو به جوان کرد و گفت:«هر چه آرزو داری از من بخواه.» اهریمن که جویای این زمان بود گفت:«شاها، دل من از مهر تو لبریز است و جز شادی تو چیزی نمیخواهم. تنها یک آرزو دارم و آن اینکه اجازه دهی دو کتف تو را از راه بندگی ببوسم.» ضحاک اجازه داد. اهریمن لب بر دو کتف شاه نهاد و ناگاه از روی زمین ناپدید شد.
روییدن مار بر دوش ضحاک:
بر جای بوسهٔ لبان اهریمن، بر دو کتف ضحاک دو مار سیاه روئید. مارها را از بن بریدند، اما به جای آنها بی درنگ دو مار دیگر روئید. ضحاک پریشان شد و در پی چاره افتاد. پزشکان هر چه کوشیدند سودمند نیافتاد.
وقتی همه پزشکان درماندند اهریمن خود را به شکل پزشکی ماهر درآورد و نزد ضحاک رفت و گفت:«بریدن ماران سودی ندارد. داروی این درد مغز سر انسان است. برای آنکه ماران آرام باشند و گزندی نرسانند چاره آنست که هر روز دو تن را بکشند و از مغز سر آنها برای ماران خورش بسازند. شاید از این راه سرانجام، ماران بمیرند.»
اهریمن که با آدمیان و آسودگی آنان دشمن بود، میخواست از این راه همه مردم را به کشتن دهد و تخمهٔ آدمیان را براندازد.
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|
06-25-2014
|
|
|
|
|
|
شکلات
تحقیقات دانشمندان کانادایی نشان می دهد افرادی که در طول هفته شکلات مصرف می کنند کمتر در معرض خطر سکته و مرگ ناشی از سکته قرار خواهند داشت.
مطالعه بر روی 50 هزار داوطلب نشان داد افرادی که در طول هفته شکلات مصرف می کنند 22 درصد کمتر از دیگر افراد در معرض خطر سکته قرار دارند و افردی که دچار این اختلال شده اند اما در مصرف شکلات تردیدی به خود راه نمی دهند 46 درصد کمتر از سایرین در معرض خطر مرگ ناشی از سکته قرار دارند.
محققان دانشگاه تورنتو دلیل این پدیده را وجود مقادیر زیادی آنتی اکسید فلاوانوید در شکلات می دانند. به گفته آنها مطالعات بیشتری نیاز است تا تعیین شود آیا شکلات بر روی کاهش احتمال سکته تاثیر دارد یا افراد سالم بیشتر به مصرف شکلات گرایش نشان می دهند.
محققان دریافتند از میان 44 هزار و 489 نفر از داوطلبان حاضر در مطالعه کسانی که در هفته شکلات مصرف می کردند 22 درصد کمتر از افرادی که شکلات نمی خورند در معرض سکته قرار دارند. مطالعه ای دیگر نشان داد هزار و 169 نفر که در هفته 50 گرم شکلات می خوردند 46 درصد کمتر از افرادی که شکلات نمی خوردند در معرض خطر مرگ ناشی از سکته قرار دارند.
بر اساس گزارش تلگراف، با این وجود به دلیل اینکه مصرف بیش از حد شکلات می تواند منجر به چاقی در افراد شود و چاقی نیز یکی از عوامل تهدید کننده سلامتی به شمار می رود، دانشمندان قصد دارند مطالعات بیشتری را به منظور رد یا اثبات تاثیر شکلات بر روی بروز سکته انجام دهند.
خالید حسامی( هیدی )
|
06-25-2014
|
|
|
|
|
|
ترین ها...
يك مرد هندي به دليل داشتن موهايي به بلندي 4.7 متر، نام خود را در كتاب ركوردهاي گينس به ثبت رساند.وي از كودكي موهاي خود را كوتاه نكرده است.
«سوكدو بابا سانتي» يكي از اهالي منطقه «گوآهاتي» در ايالت «آسام» در شمال شرق هندوستان است كه به دليل داشتن موهايي به بلندي 4.7 متر در اين كشور مشهود بوده و تنها به همين دليل است كه نمايندگان ركوردهاي گينس نام او را در اين كتاب به ثبت رساندند.
اين مرد در حالي كه در فستيوال «آمبوباچي» كه مختص مرتاضان هندي است، شركت كرده و در مصاحبهاي با شبكه خبري ABC ، عنوان كرد: از كودكي موهاي خود را كوتاه نكردم تا امروز كه 45 سال دارم كه در اين مدت طول موهايم به پنج متر رسيده است.
نمايندگان كتاب ركوردهاي گينس پس از اندازهگيري طول موهاي اين مرتاض نام او را در كتاب ركوردهاي گينس به ثبت رساندند.
مرغهاي مگسخوار سرعتي بيشتر از سرعت هواپيماهاي جنگنده دارند.
مطالعات نشان ميدهد که مرغهاي مگسخوار در زمان جفتگيري و تعقيب مادهها، سرعتي بيشتر از سرعت هواپيماهاي جنگنده دارند.
به گزارش بيبيسي کريستوفر کلارک از دانشگاه برکلي که اين مطالعه را انجام داده، از ماکتهايي شبيه مرغ مگس خوار ماده براي جلب توجه مرغ مگس خوار نر استفاده کرده است.
وي سپس از حرکت منحني گونه مرغ نر تصاويري با سرعت 500 فريم در ثانيه تهيه کرده است که نشان ميدهد اين پرنده در هر ثانيه مسافتي به اندازه 400 برابر طول بدن خود را طي ميکند.
نتايج اين مطالعه که در ژورنال رويال سوسايتي انگليس منتشر شدهاست اشاره ميکند شتاب اين پرنده زماني که بالهاي خود را ميگشايد، بيشتر از هر موجود زنده ديگري است که مورد مطالعه قرار گرفته است. جيان راجينگ 17ساله در حين آموختن شيوه صيد ماهي با تور، ناگهان متوجه گرفتار شدن ماهي بزرگي به تورش ميشود و به دليل سنگين بودن تور با کمک مربي و همکلاسي هايش خرچنگي به طول يک متر و 23 سانتيمتر شکار ميکند.
اين لبستر بزرگ 160کيلوگرم وزن دارد و با داشتن رنگ قرمز تيره يکي از زيباترين خرچنگهاي عظيمالجثه است که تاکنون صيد شده است.
اين دختر جوان دو روز پيش از ارتقا رکورد صيد بزرگترين خرچنگهاي دنيا به همراه همکلاسيهايش در يکي از جزيرههاي دور افتاده فيليپين در تور دريايي آسنا شرکت کرده بود تا شيوه صيد با تورهاي فلزي را فرا بگيرد.
جيان توانسته خرچنگ شکار کردهاش را به مرکز نگهداري از آبزيان فيليپين به قيمت ده هزار دلار بفروشد و يک شبه پولدار شود.
خالید حسامی( هیدی )
ویرایش توسط behnam5555 : 06-25-2014 در ساعت 04:24 PM
|
06-25-2014
|
|
|
|
|
|
چرا ها.....
چرا گوشهای فیل بزرگ است؟!
فیل در وقت حمله گوشهایش را مثل بادبزن باز میکند تا بزرگتر به نظر برسد.
حس شنوایی برای فیل بسیار مهم است. گوش فیل میتواند امواج صوتی را از مسافتهای دور و از جهتهای مختلف دریافت کند.
گوش فیل دمای بدنش را نیز متعادل نگه میدارد، چون سطح بزرگی دارد که حیوان میتواند از طریق آن گرمای بدنش را کاهش دهد فیلها در گرمای مناطق حاره وضیعت نامناسبی دارند، چون آنقدر بزرگند که سایبانی برایشان پیدا نمیشود پس با تکان دادن گوشهایشان در نسیم میتوانند حرارت بدنشان را تنظیم کرده خلاصه خنک شوند
. فیل در وقت حمله گوشهایش را مثل بادبزن باز میکند تا بزرگتر به نظر برسد. گوش فیل یک فایده دیگر هم دارد و آن پراندن حشرات مزاحم است
چرا انسانها میتوانند صحبت كنند اما شامپانزهها نه؟!
نتایج یك تحقیق جدید نشان داده است كه چرا انسانها میتوانند صحبت كنند، اما شامپانزهها قادر به حرف زدن نیستند...
نتایج یك تحقیق جدید نشان داده است كه چرا انسانها میتوانند صحبت كنند، اما شامپانزهها قادر به حرف زدن نیستند
. محققان دریافتند در مغز انسان یك منطقه اساسی و حیاتی برای تكلم و زبان وجود دارد كه شامپانزهها فاقد این قسمت در مغزشان هستند
. این منطقه از مغز اولین بار توسط یك فیزیكدان فرانسوی به نام پییر پاول بروكا شناسایی شده و به نام همین فیزیكدان منطقه بروكا نام گرفته است
. به گفته پژوهشگران منطقه بروكا معمولا بخش بزرگتری را در نیمكره سمت چپ مغز انسان نسبت به نیمكره سمت راست اشغال میكند
. محققان برای كنترل بهتر روی چگونگی تغییرات منطقه بروكا طی شش میلیون سال گذشته، بخشهای نازكی از این منطقه را از مغز 12 شامپانزه كه بر اثر مرگ طبیعی مرده بودند، مورد مطالعه قرار دادند
. محققان میگویند: این منطقه در مغز شامپانزهها وجود دارد، اما ساختار آن با مغز انسان متفاوت است
. منطقه بروكا در مغز انسانها رشد بیشتری پیدا كرده و در نتیجه توان تكلم را در انسانها به وجود آورده است
كلاغها مي دانند چگونه مي توان سطح آب را افزايش داد
دانشمندان در كنار پارچ مقداري سنگ ريزه قرار دادند و مشاهده كردند كه كلاغها به سادگي با ريختن سنگ درون پارچ هم كرم و هم آب را خوردند.
يك قصه قديمي يوناني با قدمت دو هزار سال وجود دارد كه در آن دسته اي از كلاغها براي اينكه بتوانند آب داخل يك كوزه را بخورند درون آن سنگ ريزه هايي مي ريزند و پس آنكه سطح آب بالا مي آيد تشنگي خود را برطرف مي كنند.
اكنون رفتارشناسان حيوانات دانشگاه كمبريج با آزمايش رفتار گروهي از كلاغها دريافتند كه اين پرندگان واقعا مي دانند كه براي افزايش سطح آب بايد درون ظرف سنگ زيره ريخت.
در اين آزمايش چهار كلاغ سياه به نامهاي كوك، فراي، كانلي و مونرو شركت كردند.
در مقابل اين كلاغها يك پارچ لبه بلند گذاشته شد كه در ته آن مقداري آب و يك كرم ريخته شده بود به طوري كه اين كلاغها كه به شدت تشنه و گرسنه بودند قادر نبودند آب داخل پارچ را بخورند.
دانشمندان در كنار پارچ مقداري سنگ ريزه قرار دادند و مشاهده كردند كه كلاغها به سادگي با ريختن سنگ درون پارچ هم كرم و هم آب را خوردند.
در اين آزمايش مشاهده شد كه كوك و فراي پس از انجام اولين تلاش به كرم دست يافتند اما كانلي و مونرو براي رسيدن به كرم نياز داشتند كه يك بار ديگر شانس خود را امتحان كنند.
چراگربه ها احساسات انسان را به بازی می گیرند؟
به گفته دانشمندان امکان بی توجهی انسان به این صوت ترکیبی که حالتی کاملا التماسی دارد، بسیار مشکل خواهد بود و راندن گربه از خود در این موقعیت نیز کاری بسیار سخت خواهد بود. محققان دانشگاه سا*** اعلام کردند گربه ها با توجه به احساسات انسان هنگام نیاز نوعی صدای التماس مانند از خود ایجاد می کنند تا انسان را برای فراهم آوردن نیاز خود ترغیب کند.
به گزارش مهر، مطالعات جدید نشان می دهد گربه ها به خوبی قادرند از احساسات انسان نسبت به خود برای دستیابی به خواسته هایشان مانند غذا استفاده کنند.
محققان در دانشگاه سا*** اعلام کردند گربه ها با زیرکی تمام می توانند احساسات انسانها را برای دستیابی به خواسته هایشان به بازی بگیرند. این جاندارن نوعی صدای گریه مانند را با صدای مخصوص خود ترکیب کرده و به این شکل صاحب خود را برای تهیه غذا بر می انگیزانند.
به گفته دانشمندان امکان بی توجهی انسان به این صوت ترکیبی که حالتی کاملا التماسی دارد، بسیار مشکل خواهد بود و راندن گربه از خود در این موقعیت نیز کاری بسیار سخت خواهد بود. محققان همچنین این رفتار در گربه ها را که از لحن گریه مانند در دستیابی به خواسته های خودشان استفاده می کنند، به عنوان رفتاری کاملا زیرکانه که مقاومت انسان در برابر تن دادن به درخواست آنها نسبت به شرایط معمولی بسیار کمتر است، یاد می کنند.
آزمایشها بر روی تعدادی افراد مختلف که برخی از آنها حتی تجربه نگهداری از گربه ها را نداشته اند نشان می دهد که صوت ترکیبی گربه ها در انسان ناخشنودی بیشتر و سرعت واکنش بالاتری به وجود می آورد. زمانی که صوت گریه از این اصوات برداشته شد محققان مشاهده کردند سرعت پاسخگویی انسان در برابر صوت به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
بر اساس گزارش ای بی سی، این رفتار بیشتر در میان گربه های خانگی که به تنهایی با مالک خود زندگی می کنند دیده می شود و گربه هایی که در محیطهای شلوغتر یا با چند گربه دیگر در حال زندگی هستند، کمتر از این رفتار استفاده می کنند.
راز خواب مورچه ها کشف شد محققان دانشگاه فلوریدای جنوبی با بررسی رفتارهای مورچه های کارگر و ملکه دریافتند که مورچه های ملکه در طول روز ساعتهای بیشتری را به خواب اختصاص می دهند.
اولین مطالعات درباره عادات خواب در مورچه ها نشان می دهد در هنگامی که ملکه مورچه ها در خوابی طولانی و عمیق است مورچه های کارگر در حال فعالیت بوده و انرژی مورد نیاز خود با استفاده از خوابهای کوتاه و مقطع به دست می آورند.
این شیوه و برنامه روزانه خواب در میان مورچگان می تواند دلیل طولانی تر بودن عمر مورچه های ملکه را که تا چندین سال ادامه دارد در برابر عمر چند ماهه مورچه های کارگر توضیح دهد. بر اساس این الگوی رفتاری می توان مطمئن بود که همیشه تعداد معینی از مورچه های کارگر به منظور نگهبانی و انجام کارهای مرتبط با لانه بیدار هستند.
محققان دانشگاه فلوریدای جنوبی مطالعه بر روی این الگوها را با انتقال لانه مورچه های آتشین به آزمایشگاه آغاز کردند. محققان لانه ای مصنوعی را به همراه سه ملکه، 30 مورچه کارگر و 30 لارو مورچه به وجود آورده و لایه ای شیشه ای را به منظور مطالعه عملکرد مورچه ها بر سطح آشیانه قرار دادند.
نتیجه بررسی ها نشان داد که مورچه های کارگر در فواصل نامنظمی به خواب می روند اما تعداد خوابهای کوتاهی که در طول روز برای این مورچه ها پیش می آید بسیار زیاد است. به صورت میانگین یک مورچه کارگر روزانه 250 بار چرت می زنند که هر بار خواب آنها کمتر از یک دقیقه به طول می انجامد. این زمان با چهار ساعت و 48 دقیقه خواب روزانه برابری می کند. این به آن معنی است که 80 درصد از نیروهای کار در آشیانه در هر زمانی از روز بیدار و فعالند.
این در حالی است که ملکه ها در فواصل تعیین شده ای به خواب رفته و در حقیقت زمان خواب خود را با دیگر ملکه ها هماهنگ می کنند. هر ملکه به صورت میانگین 90 بار در طول روز به خواب می رود که هر دوره خواب 6 دقیقه به طول می انجامد. در واقع ملکه ها روزانه 9 ساعت به خواب می روند. مورچه های ملکه معمولا به خوابهای عمیقی فرو می روند و در این حالت شاخکهای آنها به کلی جمع می شود. محققان با تحت نظر گرفتن حرکات شاخکهای این مورچه ها دریافتند که مورچه های ملکه در این حالت خواب نیز می بینند.
به گفته دانشمندان طولانی بودن مدت خواب در ملکه ها یکی از نکات کلیدی برای توضیح طولانی تر بودن طول عمر این حشرات کوچک است.
مورچه های ملکه معمولا 6 سال زندگی می کنند و مورچه های کارگر به صورت طبیعی تنها 6 ماه طول عمر دارند.
خالید حسامی( هیدی )
|
کاربران زیر از behnam5555 به خاطر پست مفیدش تشکر کرده اند :
|
|
06-25-2014
|
|
|
|
|
|
بهترین ها ... - بهترین مبارزه آن است که حریف از تو قوی تر باشد.
- بهترین شوخی ان است که بدون تحقیر و تمسخر دیگران باعث شادی جمع شود.
- بهترین نگاه آن است که تمامی احساست را بدون به زبان اوردن کلمه ای به طرف مقابل انتقال دهی.
- بهترین بازی آن است که برد و باخت به اندازه نفس عمل برایت مهم نباشد.
- بهترین همسفر آن است که در طول سفر فکر کنی یک نفری در عین دو یا چند نفربودن.
- بهترین ایینه وجدان توست آگاه و بیدار باش.
- بهترین شریک آن است که اصلا وجود نداشته باشد.
- بهترین گذشت آن است که در موضع قدرت باشی و آن را انجام دهی.
- بهترین ایده ها را همیشه احساس تو به تو هدیه میدهد نه عقل تو.
- بهترین راه حرف زدن صریح و شفاف حرف زدن است ازحاشیه بپرهیز.
- بهترین فرارآن است که از جمع غیبت کنندگان بگریزی.
- بهترین عمل آن است که بدی را به نیکی جواب دهی.
- بهترین مامن شانه های کسی است که از صمیم قلب دوستش داری.
- بهترین نعمت بدون هیچ قید و شرطی سلامتی است و دل خوش.
- بهترین راه برای بد گویانت آن است که در عمل عکس آن چه را گفته اند نشان بدهی نه با زبان.
- بهترین جست و جو کنکاش در وجود خودت است.
- بهترین قدردانی آن است که در آن افراط نباشد.
- بهترین بزرگواری آن است که هر گز از بالا به کسی نگاه نکنی مگر آن که بخواهی او را از زمین بلند کنی.
- بهترین طرز فکر آن است که به دیگران بر اساس خصوصیات شخصیتی شان امتیاز بدهی نه براساس ظاهر وثروت شان.
- بهترین مرگ آن است که تنها جسمت از میان رفته باشد و نه اسمت.
خالید حسامی( هیدی )
|
06-25-2014
|
|
|
|
|
|
(نامه ای از ویکتور هوگو)
قبل از هر چيز برايت آرزو ميكنم كه عاشق شوي، و اگر هستي، كسي هم به تو عشق بورزد، و اگر اينگونه نيست، تنهاييت كوتاه باشد و پس از تنهاييت، نفرت از كسي نيابي. آرزومندم كه اينگونه پيش نيايد، اما اگر پيش آمد، بداني چگونه به دور از نااميدي زندگي كني. برايت همچنان آرزو دارم دوستاني داشته باشي، از جمله دوستان بد و ناپايدار، برخي نادوست و برخي دوستداركه دست كم يكي در ميانشان بي ترديد مورد اعتمادت باشد و چون زندگي بدين گونه است، برايت آرزومندم كه دشمن نيز داشته باشي، نه كم و نه زياد. درست به اندازه، تا گاهي باورهايت را مورد پرسش قراردهند، كه دست كم يكي از آنها اعتراضش به حق باشد تا كه زياده به خود غره نشوي. و نيز آرزومندم مفيد فايده باشي، نه خيلي غير ضروري تا در لحظات سخت،.وقتي ديگر چيزي باقي نمانده است، همين مفيد بودن كافي باشد تا تو را سرپا نگاه دارد. همچنين برايت آرزومندم صبور باشي، نه با كساني كه اشتباهات كوچك ميكنند، چون اين كار ساده اي است، بلكه با كساني كه اشتباهات بزرگ و جبران ناپذير ميكنند و با كاربرد درست صبوريت براي ديگران نمونه شوي. و اميدوارم اگر جوان هستي، خيلي به تعجيل، رسيده نشوي و اگر رسيدهاي، به جوان نمايي اصرار نورزي، و اگر پيري، تسليم نا اميدي نشوي، چرا كه هر سني خوشي و ناخوشي خودش را دارد و لازم است بگذاريم در ما جريان يابد. اميدوارم كه دانه اي هم بر خاك بفشاني .....هر چند خرد بوده باشد...... و با روييدنش همراه شوي، تا دريابي چقدر زندگي در يك درخت وجود دارد. به علاوه اميدوارم پول داشته باشي، زيرا در عمل به آن نيازمندي و سالي يك بار پولت را جلو رويت بگذاري و بگويي: " اين مال من است" فقط براي اينكه روشن كني كدامتان ارباب ديگري است! اگر همه اينها كه گفتم برايت فراهم شد، ديگر چيزي ندارم برايت آرزو كنم ...
خالید حسامی( هیدی )
|
06-25-2014
|
|
|
|
|
|
مردم چه می گویند؟
می خواستم به دنیا بیایم، در زایشگاه عمومی، پدر بزرگم به مادرم گفت: فقط بیمارستان خصوصی. مادرم گفت: چرا؟...گفت: مردم چه می گویند؟!...
می خواستم به مدرسه بروم، مدرسه ی سر کوچه ی مان. مادرم گفت: فقط مدرسه ی غیر انتفاعی! پدرم گفت: چرا؟...مادرم گفت: مردم چه می گویند؟!...
به رشته ی انسانی علاقه داشتم. پدرم گفت: فقط ریاضی! گفتم: چرا؟...گفت: مردم چه می گویند؟!...
با دختری روستایی می خواستم ازدواج کنم. خواهرم گفت: مگر من بمیرم. گفتم: چرا؟...گفت: مردم چه می گویند؟!...
می خواستم پول مراسم عروسی را سرمایه ی زندگی ام کنم. پدر و مادرم گفتند: مگر از روی نعش ما رد شوی. گفتم: چرا؟...گفتند: مردم چه می گویند؟!...
می خواستم به اندازه ی جیبم خانه ای در پایین شهر اجاره کنم. مادرم گفت: وای بر من. گفتم: چرا؟...گفت: مردم چه می گویند؟!...
اولین مهمانی بعد از عروسیمان بود. می خواستم ساده باشد و صمیمی. همسرم گفت: شکست، به همین زودی؟!...گفتم: چرا؟... گفت:مردم چه می گویند؟!...
می خواستم یک ماشین مدل پایین بخرم، در حد وسعم، تا عصای دستم باشد. زنم گفت: خدا مرگم دهد. گفتم: چرا؟... گفت: مردم چه می گویند؟!...
بچه ام می خواست به دنیا بیاید، در زایشگاه عمومی. پدرم گفت: فقط بیمارستان خصوصی. گفتم: چرا؟...گفت: مردم چه می گویند؟!...
بچه ام می خواست به مدرسه برود، رشته ی تحصیلی اش را برگزیند، ازدواج کند... می خواستم بمیرم. بر سر قبرم بحث شد. پسرم گفت: پایین قبرستان. زنم جیغ کشید. دخترم گفت: چه شده؟...گفت: مردم چه می گویند؟!...
مُردم. برادرم برای مراسم ترحیمم مسجد ساده ای در نظر گرفت. خواهرم اشک ریخت و گفت: مردم چه می گویند؟!...
از طرف قبرستان سنگ قبر ساده ای بر سر مزارم گذاشتند. اما برادرم گفت: مردم چه می گویند؟!...
خودش سنگ قبری برایم سفارش داد که عکسم را رویش حک کردند. حالا من در اینجا در حفره ای تنگ خانه کرده ام و تمام سرمایه ام برای ادامه ی زندگی جمله ای بیش نیست: مردم چه می گویند؟!... مردمی که عمری نگران حرفهایشان بودم، لحظه ای نگران من نیستند
خالید حسامی( هیدی )
|
06-25-2014
|
|
|
|
|
|
نکاتی درباره سلامت مردان سلامت نیوز :مردان درمقایسه با زنان در معرض فاکتورهای خطر محیطی و شغلی بیشتری هستند و عادات غلطی مانند مصرف سیگار، الکل، اعتیاد و استرس شغلی در آنها بیشتر است.
مردان همچنین کمتر به پزشک مراجعه کرده و مراجعه به مراکز درمانی را به دلایل مختلف از جمله موانع فرهنگی تا بروز مراحل پیشرفته و خطرناک بیماری به تاخیر می اندازند.
امید به زندگی در بدو تولد معادل 71/56سال برای کل جمعیت؛70/09سال برای مردان و73/17 سال برای زنان است.
نگاهی به بیماریها در جنس مذکر در تمام سنین بر حسب سالهای از دست رفته عمر رتبه بندی به شرح ذیل را نشان می دهد: (مطالعه ملی بار بیماریها و آسیب ها در ایران 1386)
1- حوادث عمدی و غیر عمدی .
2- بیماریهای روانی و اختلالات رفتاری .
3- بیماریهای قلبی و عروقی .
4- بیماریها و اختلالات مربوط به دوره حول تولد .
5- بیماریهای دستگاه تنفس .
6- بیماریهای دستگاه استخوانی و عضلانی .
7- بیماریهای دستگاه گوارش .
8- بیماریهای ادراری و تناسلی .
9- سرطانها .
10- بیماریهای تغذیه ای و متابولیک.
همچنین در مردان :
· حوادث ترافیکی 5 برابر زنان .
· اعتیاد حدود 10برابر زنان .
· سقوط حدود 3 برابر زنان .
· حوادث ناشی از نیروهای مکانیکی جاندار و بی جان و همچنین قتل و خشونت ، بیماریهای مزمن انسدادی ریه و بیماری قلبی و ریوی، خودکشی ، آسم ، سوختگی ، اسکیزوفرنی ، ایدز وHIV مثبت در مردان بیشتر است.
· نتایج گزارش اول نظام مراقبت عوامل خطر بیمارهای غیر واگیر ( در سال 84)اطلاعات جالبی درباره اهمیت توجه به شیوه زندگی و لزوم تغییر در تغذیه ، ورزش و دیگر عادات را نشان می دهد.
27/9 %مردان دارای اضافه وزن ، 7/4%چاقی، 1/7چاقی مفرط .
21 % روزانه دخانیات مصرف می کنند.
41 % مردان دارای کلسترول مساوی و یا بالاتر از200 میلی گرم در دسی لیتر هستند.
60/6 % از مردان هیچ فعالیت فیزیکی دراوقات فراغت خود ندارند.
با توجه به لیست بار بیماریها ، بسیاری از مشکلات سلامت به دلایل اقتصادی واجتماعی قابل مداخله است، طوری که دربرخی
کشورها طراحی برای کاهش و یا حتی حذف آنها شروع شده از آن جمله عللی مانند حوادث ترافیکی ، اعتیاد ، سقوط ، کمردرد و آرتروز زانو، بنابراین اطلاع رسانی میتواند تاثیر بسزائی در پیشگیری داشته باشد.
به همین دلایل در سال های اخیر برنامه ریزان و سیاستگذاران جوامع پیشرفته توجه ویژه ای به این موضوع داشتند و در بسیاری از مناطق دنیا از جمله چین ، اتریش ، آمریکا و کانادا روز ملی سلامت مردان برگزار می شود.
در کشور ما نیز در خرداد 1385 پیشنهاد برگزاری روز ملی سلامت مردان ارائه شد و تاکنون در4 سال متوالی در اولین پنج شنبه اسفندماه ، این روز با همکاری و پشتیبانی دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس برگزار شده است.
20 کلید طلایی سلامت مردان :
1 - سالها با عادات گوارشی و ادراری خود کنار آمدهایم. هر گاه این عادات مختل شود باید دریابیم بهترین راه مراجعه به پزشک و درمان پیشرس است.
قبل از آنکه بیمار شوید با پیشگیری برای خود، سپر دفاع مستحکمی ایجاد کنید تا گرفتار بیماری خطرناک نشوید.
2 – رنگ ادرار نشانگر و نشانه گویایی از سلامت است، نباید نسبت به تغییر رنگ آن بی اعتنا باشیم، در کنار رنگ ادرار هر نشانه خونریزی یا قرمز شدن ادرار زنگ خطری است که باید شنید،
سن و جنسیت افراد تفاوتی در اصل ماجرا ندارد.
3- تعجب نکنید هر پکی که به سیگار میزنید شانس سرطان پرستات را برای شکلگرفتن افزایش میدهید.
مصرف سیگار کلید ورود به جمع آنهایی است که سرطان مثانه گرفته اند، بهتر نیست سیگار خود را خاموش کنید.
4- اگر برآنید رنج داشتن سنگ کلیه را تجربه نکنید به موقع و به قدر کافی آب بنوشید، خوردن خودسرانه کلسیم و ویتامین ها خطر ایجاد سنگ کلیه را افزایش می دهد.
5 - کلیه ناسالم بر فشار خون تاثیر منفی میگذارد و در مقابل فشار خون بالا کلیه را دچار آسیب میکند.
6- اگر دچار اشتباه شدید و با افراد آلوده به ویروس HIV و یا فرد مشکوک به بیماری ایدز تماس جنسی داشتید حتماً در مدت 6 هفته تا 12 هفته آزمایش HIV را انجام دهید.
تشخیص به موقع کیفیت درمان را متناسب تر میکند.
7- بروز ناتوانی جنسی مردان در سن بالا طبیعی است ولی با درمان خودسرانه این ناتوانی مشکلات به بار می آید، بهترین انتخاب، مراجعه به پزشک متخصص است.
8- اعتیاد، دشمن سلامتی جسمی و شکل گیری ناهنجاری های روانی، فرهنگی و اجتماعی است.
فرد معتاد ، مسئول بسیاری از این ناهنجاریهاست.
9- "پرفشاری خون" قاتلی است که در سکوت دست به کشتار می زند.
با آزمایش کامل ادرار، اندازه گیری الکترولیت ها و تست های هورمونی با درمان به موقع امکان عمل را از این قاتل بگیرید.
10- پنج عامل میتواند باعث سکته قلبی شود. برای روی دادن یک سکته به همه پنج عامل نیازی نیست.
مبتلا شدن به سه مورد کافی است.
این پنج نام را فراموش نکنید: "تری گلیسیرید بالا"- "کلسترول بالا"-"فشار خون بالا"-"قند خون بالا"- "HDL" پائین و "LDL" بالا.
11- چهل سال به بالاها هر دو تا سه سال یکبار و مردان بالای پنجاه سال هر سال باید از نظر سرطان پروستات غربالگری شوند.
12- علائم ذیل می توانند نشانه بیماری پروستات و سرطان در این ناحیه باشند. این رفتارها را جدی بگیرید: تکرار ادرار، ضعف یا منقطع شدن جریان ادرار، باقی ماندن ادرار در مثانه، احساس درد یا سوزش در زمان تخلیه ادرار، درد دائمی کمر، لگن یا مفصل ران
13- شغل شما ممکن است بیماری زا باشد، حتماً با پزشک متخصص طب کار مشورت کنید.
اگر شغلی بر خود برگزیده اید که به ناچار با صنایع شیمیایی، رنگ، لاستیک، مواد نفتی، چرم و چاپ سروکار دارید بیشتر از بقیه در معرض سرطان مثانه هستید.
پس بیشتر از بقیه با پزشک متخصص مشورت کنید.
14- استفاده از هورمون های آنابولیزان در صحنه رقابت ورزشی ممکن است منجر به ناباروری شود بدون آنکه در رقابت کمکی به شما کند.
15- ورزش در حفظ و تداوم سلامت بسیار مفید است، ورزش کردن را جز عادات زندگی خود سازید.
این نکته را هم فراموش نکنید با اولین علامت غیر طبیعی در جسم خود این فرصت را به پزشک خانوادگی خود بدهید شما را ویزیت کند.
اقدام به موقع نصف درمان است.
16- نشانههای ذیل زنگ هشداری است که به شما خبر میدهد باید به پزشک مراجعه کنید: وجود خون در ادرار- فوریت در دفع ادرار – دفع مقادیر کم و مکرر ادرار- دفع دردناک ادرار- کاهش اشتها و وزن.
17- بزرگی پروستات اگر با علائم ذیل همراه باشد باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید تا از پیشرفت و بروز نارسایی کلیه جلوگیری شود: کاهش فشار و قطع و وصل شدن جریان ادرار- تاخیر در شروع ادرار- نیاز به تخلیه مکرر ادرار و احساس باقی ماندن ادرار در مثانه پس از ادرار کردن- تکرار ادرار در روز و شب – زور زدن هنگام ادرار کردن
18- باید بدانید: بزرگی خوش خیم پروستات نشانه سرطان نیست ولی آمارها نشان میدهد این بزرگی میتواند همزمان با بدخیمی همراه شود.
باید بدانید: اگر با کسانی که سابقه سرطان پروستات دارند فامیلی نسبی دارید خطر ابتلای شما به این بیماری بیشتر است.
اگر این بزرگی خوش خیم را مشاهده کردید تحت معاینه پروستات و آزمایش PSA قرار گیرید تا مطمئن شوید مشکلی ندارید.
19- اگر خواهان طول عمر بیشتری هستید باید مراقب جسم خود باشید، مصرف دخانیات را کنار بگذارید، تغذیه مناسب را جدی بگیرید، از رفتارهای استرس زا پرهیز کنید و از همه مهم تر ورزش را فراموش نکنید.
20- اگر به دنبال راز سلامتی خود هستید این جمله را حفظ و عمل کنید: عدم استعمال دخانیات – حفظ وزن متعادل- ورزش روزانه - تغذیه سالم و متعادل - کنترل فشار خون، کلسترول و دیابت ، مراجعه منظم به پزشک، قرار گرفتن در غربالگری بزرگی پروستات و سرطان پروستات به خصوص اگر چهل و پنج سال بیشتر دارید، کاهش استرس با ارتباط فعال با دوستان و خویشاوندان، عادت مراجعه به روانپزشک در صورت بروز خشم و افسردگی...
خالید حسامی( هیدی )
|
06-25-2014
|
|
|
|
|
|
- سه چیز در زندگی هیچگاه باز نمی گردند:زمان، کلمات و موقعیت ها.
- سه چیز در زندگی هیچگاه نباید از دست بروند:آرامش، امید و صداقت.
- سه چیز در زندگی هیچگاه قطعی نیستند:رؤیا ها، موفقیت و شانس.
- سه چیز در زندگی از با ارزش ترین ها هستند:عشق، اعتماد به نفس و دوستان.
- سه چیز در زندگی یک انسان را می سازند:تلاش، اخلاص و موفقیت.
- سه چیز در زندگی یک انسان را نابود می کنند:مشروب، غرور و خشم
خالید حسامی( هیدی )
|
06-25-2014
|
|
|
|
|
|
هنرمندی ازتبارعشق آهنگساز فیلم ، تنظیم کننده ، نوازنده ی چیره دست ویولن و کمانچه که البته در نواختن اکثر سازهای ایرانی نیز تبحر داشته است . گاهی واژگان در برابر حقیقتی که می خواهد بیان شود کم می آورند و این اتفاق در سطور بالا رخ داده است . بدون هیچ گونه اغراق و به زعم بسیاری از کسانی که میرزاده را می شناختند ، اگر او در جامعه ای همچون اتریش به دنیا می آمد یا لااقل در آنجا تربیت می یافت بی شک یکی از نوادر قرن بیستم در عرصه ی موسیقی جهانی می شد ، ولی . . . سید مجتبی میرزاده ، متولد 1324 در کرمانشاه است ، فعالیت موسیقیایی اش را با فلوت پلاستیکی و سنتور بدون مضراب شروع کرد و بعدها نوازندگی ویولن را فرا گرفت . وی در سال 47 وارد دانشکده ی هنرهای زیبا شد ، اما خیلی زود آن را ترک کرد . او سالها به کار در استودیوهای مختلف پرداخت و همزمان با برنامه ی گلها نیز همکاری داشت . د رسال 50 موسیقی فیلم را با " درشکه چی " به کارگردانی نصرت کریمی آغاز کرد و تا سال 69 ، چهل و هفت موسیقی فیلم نوشت ، که از آن جمله می توان به : سری فیلمهای صمد ، علی کنکوری و در امتداد شب اشاره کرد . در سال 54 تدریس در هنرستان ملی را آغاز کرد و با وقوع انقلاب به ساخت سرودهای انقلابی پرداخت که سرود معروف " بوی گل و سوسن و یاسمن آید " از آنجمله است . او از کسانی بود که در ایران ماند و برای آزادی موسیقی تلاش کرد و فضای حداقلی برای حیات موسیقی در دهه ی شصت پدید آورد . فراموش نکنیم که در سالهای 9-58 موسیقی و موسیقیدان هر دو ممنوع بودند و داشتن ادوات موسیقی به خودی خود جرم و گناهی غیر قابل بخشش بود . یکی از اتفاقات نادر آن سالها که زنده یاد میرزاده از آن یاد می کرد ، سوزاندن حدود 150 تار در نماز جمعه ی تبریز بود که . . . در سالهای اولیه ی دهه ی هفتاد با گروهی به خوانندگی " ایرج " برای اجرای کنسرت به امریکا می رود که اتفاقات عجیب و غریبی در این سفر پیش می آید که باعث می شود تا او چند سالی در امریکا بماند . در آنجا ابتدا برای چند تئاترایرانی موسیقی متن می نویسد و و بعدها در چندین کاست از خوانندگانی چون : معین و شکیلا و . . . به نوازندگی ویولن می پردازد . پس از بازگشت به ایران ، از سوی صدا و سیما به همکاری فرا خوانده می شود . آثار نوازندگی فراوانی در این سالها دارد که عمده ی انها را می توان در آلبومهای علیرضا افتخاری یافت . و بعد : خانواده و به ویژه پدر او با موسیقی مخالف بودند و همین مخالفتها سالها ادامه داشته و به قول خودش اگر این مخالفتها نبود سرنوشت او به مراتب از وضع کنونی بهتر می بود . در سالهای اولیه ی اقامتش در تهران مشکلات مالی فراوانی داشته و مجبور بوده که به طرز خستگی نا پذیری به نوازندگی و کار در استودیو ها بپردازد و به قول خودش : خواننده ای را در این سالها ( 47 -57 ) پیدا نمی کنید که برای او کار نوازندگی نکرده باشم . کامبیز روشن روان سالها پیش گفته بود : ملودی در وجود میرزاده موج می زند و تنها باید سبدی آورد و این ملودی ها را جمع کرد . نوع نوازندگی میرزاده یادگار نسل طلایی نوازندگانی چون : علی تجویدی ، پرویز یاحقی ، همایون خرم ، حبیب اله بدیعی و . . . بود که متاسفانه میرزاده آخری آنهاست البته با ذکر این نکته که میرزاده ظرایف نوازندگی موسیقی ردیفی و کردی را با موسیقی کلاسیک آمیخته بود . و از این رو بیژن مرتضوی بارها عنوان کرده که از شیوه ی نوازندگی میرزاده پیروی می کند . نمونه ی کارهای فراوانی برای بررسی این موضوع می توان یافت : نمونه هایی چون " کافشو " ( برنامه ای تلویزیونی با پرویز صیاد ) تکنوازی ترانه ی مخلوق گوگوش با ملودیی از حسن شماعی زاده ( جالب اینکه در اجرای مجدد این ترانه هیچگاه شاهد اجرای این تکه از ملودی با ویولن نیستیم ! ) و نمونه های بسیاری در موسیقی فیلمهای که ساخته و از نمونه های اخیر باید به : تکنوازی او در آلبوم " از دست عشق " با صدای خواننده ی مشهور کردی عزیز شاهرخ ، تکنوازی د رترانه ی " گل من " علیرضا افتخاری در آلبوم امان از جدایی اشاره کرد که بر مبنای ملودیی کردیست و چندین مورد مشابه در ترانه هایی که با پیام عزیزی داشته اشاره کرد و نمونه های دیگری که در نوازندگی های وی در کارهای سالهای اخیر پاپ داشته است . و یه خاطره ی جالب از ترانه ی " بزن تار " هایده ، ملودی و تنظیم این آهنگ از ناصر چشم آذر است با کلامی از منصور تهرانی ، میرزاده در این ترانه سه تار می نوازد و خواننده هی تکرار می کند : بزن تار و بزن تار . . . و یک نکته ی مهم دیگر که جا دارد در این مجال بپردازم آلبومیست به نام " رازگل " که در سالهای ابتدایی دهه ی هفتاد با صدای علیرضا افتخاری به بازار آمد و متاسفانه حرکتی که میرزاده در این آلبوم شروع کرد دنباله ای در پی نداشت . هر چند کارهای محمد جلیل عندلیبی را می توان در آن راستا ارزیابی کرد ، ولی در هر صورت بین " راز گل " و " امان از جدایی " تفاوتهای ماهوی در ارکستراسیون و صدادهی وجود دارد . میرزاده با توجه به دانش و تجربه ی چندین ساله ی خود ، در این آلبوم به نوعی خاص و موفق از هارمونی و ارکستراسیون با فضایی مابین موسیقی کلاسیک و ردیفی می رسد . او از یک خطی نوشتن و اونیسون پرهیز می کند ولی همه جا در اجرای هارمونی به صدادهی ایرانی ارکستراسیون اهمیت می دهد . و این تنظیم ها نه از جنس تنظیماتی است که توسط کسانی چون : علی تجویدی و پرویز یاحقی پایه گذاری شده و با زنده یاد جواد معروفی و ا حمد پژمان قوام یافته و نه از جنس تنظیمهای کسانی چون : کامبیز روشن روان و درویشی است . نو آوری میرزاده در این آلبوم در ارائه ی فرم آواز و همراهی ارکستر و چیدمان قطعات در روی الف نوار نیز قابل توجه است و البته تنظیمهای وی بر روی ملودی های : محمد آذری ، هر سه ترانه ی این البوم قابل توجه و از کارهای بی بدیل در کارنامه ی علیرضا افتخاری است که آن سالها و به ویژه در این آلبوم در اجرای تصنیف دست نیافتنی می نمود . ترانه ی کمان ابرو بر روی غزل مشهور حافظ " مرا چشمیست خون افشان زدست آن کمان ابرو " ترانه ی حال خونین دلان بروی غزلی دیگر از حافظ با مطلع : حال خونین دلان که گوید باز / وز فلک خون ِ خُم که جوید باز " در باره ی این ترانه و ارزشهای آن در مجالی فراخ باید نوشت . و ترانه ی با ما منشین بر روی چند رباعی از ابوسعید و حافظ . یادش گرامی باد و روانش شاد
خالید حسامی( هیدی )
|
کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
|
|