شعر و ادبیات در این قسمت شعر داستان و سایر موارد ادبی دیگر به بحث و گفت و گو گذاشته میشود |
04-03-2015
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
خواب دیدم ماهی ام پرواز می کند ============ دیشب خواب دیدم ماهی ام دارد پرواز می کند. کوچکتر که بودم ساعت ها کنار تنگ ماهی قرمزی که از شب عید مانده بود می نشستم، نگاهش می کردم و توی دلم می گفتم خوش به حالش این تنها موجود زنده ایست که همه ی عمرش را پرواز می کند به حرکت نرم باله ی دمش خیره می شدم، به این که هر از گاهی آرام و بی خیال دو باله ی نازک و بی وزن را باز و بسته می کند کمی جلو می آید، کمی عقب می رود، به همان نرمی و آسودگی رو بر می گرداند. خودش را بی وزن تر می کند و بالا می رود، موجِ فرزی به هیکل کوچکش می دهد و پایین می رود ماهی همیشه برایم مثل فرشته ی بی آزاری بود که رها تر از هر جنبنده ای، یک عمر در سکوت آب، آرام و سر فرصت می رقصد ===== نمی توانستم ماهی بخورم، و نمی توانستم حتی ماهی کوچکی را در دست بگیرم. دوست داشتن ماهی، او را در دنیای من تبدیل به قدیس کوچکی می کرد. می ترسیدم دستهای من برای این همه لطافت خطرناک و زبر باشند. می ترسیدم تن شکننده اش از پوست من خوشش نیاید. می ترسیدم که بترسد و قلب کوچکش تندتر بزند همه ی اطرفیانم می دانند که اگر در خانه ام یک ماهی، یک حشره – حتی یک سوسک- بمیرد آن قدر منتظر می مانم تا کسی بیاید و آن را بردارد و ببرد. می دانند که تحمل مقایسه ی ابعاد دست لرزانم را با این تن لیز و سرد و باریک را ندارم. نگاهش هم نمی کنم. در اتاق دیگری می نشینم. صبر می کنم تا کسی بیاید. اما آخرین بار، ماهی ای داشتم که همه چیز را عوض کرد. یک فایترِ قرمز رنگ بداخلاق عاشق باله های سرخ و بلندش بودم. وسط تنگ می ایستاد، تکان نمی خورد و روبرویش را نگاه می کرد گفته بودند که عادت این نژاد این است. گفته بودند باید مواظب بود و تُنگ یک فایتر را لبالب پر نکرد که ممکن است صبح بیدار شوی و ببینی شبانه خودش را انداخته روی زمین یک بار با شال قرمزی که به سر داشتم رفتم روبروی تنگش. باید در آن شیشه ی گرد تصویر عظیمی همرنگ با خودش دیده باشد که ناگهان مثل گربه پشتش را خم کرد و آبشش هایش را مثل دو بادبان بیرون آورد و با تندی جلو آمد تا با حریفش بجنگد. ======== از همان روزهای اول که با خلق و خویش آشنا شدم کابوس هایم شروع شد. هر شب خواب می دیدم که از آب بیرون می پرد و چون نمی توانم به او دست بزنم جلوی چشمانم روی زمین خشک می شود. خواب می دیدم که حرف می زند. و یک بار خواب دیدم که ماهی ام دارد پرواز می کند طولی نکشید که فهمیدم این ماهی من را نمی خواهد. این ماهی هیچ چیز نمی خواهد. این ماهی به این زنده است که نهایت تلاشش را بکند برای این که زودتر بمیرد یک روز آمد روی آب. مثل یک لاشه. وحشت کردم و عقب رفتم و دوستی را صدا زدم تا ببردش. چند روز بعد آن دوست زنگ زد و گفت که ماهی زنده است؛ خودش دلش می خواهد که روی آب بیاید. دوباره ماهی را برایم آورد باور نمی کردم که راست می گوید. اما ماهی نفس می کشید؛ هر از گاهی می شد باز و بسته شدن آبشش هایش را دید. همین طور مردمک ریز چشمانش را،که وقتی کسی به تنگ نزدیک می شد به سمت او می چرخید. ماهی ام مدت ها روی آب ماند. در حالی که می ترسیدم آن دسته پولکهایش که از آب بیرون می ماندند خشک شوند. حاضر نبود کوتاه بیاید. ماهها روی آب ماند و سعی کرد بمیرد. هر روز با ترس می رفتم بالای سرش، و او چشم می گرداند و نگاهم می کرد بعد هم با دلخوری نگاهش را می دوخت به همان روبروی همیشگی تا این که موفق شد موفق شد، و مرد به گمانم این اولین نگاه دقیق و عمیق من به یک ماهی بود هر چند مرده. چون دیگر عادت کرده بودم به جای دور نشستن و خیال بافتن، خم شوم و نگاهی طولانی به حجم شناورش بیاندازم. آبشش اش تکان نمی خورد، چشمش نگاه نداشت، و رنگ سرخش چرک شده بود. ناراحت شدم اما عجیب بود که به سرعت فهمیدم احساس آزادی می کنم آزادی از کابوس نیمه تمامی که تمام شده بود فهمیدم این غصه ی چند ماهه ی کوچک – که ماهی افسرده ای دارم که از من متنفر است این انتظار طولانی برای مرگی که باید بیاید، این تخیل هر روزه ی ماهی ای که روی فرش چسبیده و خشک می شود، تمام شده است ----------------------------------------------- حالا دیگر رقص یک ماهی مستم نمی کند. دیگر شنا کردن بازیگوشانه ی ماهی سفره ی هفت سین برایم نشان دل انگیزی از تحرک و زیبایی نیست. ماهی، تبدیل شده به موجودی که از حرکت تند و ناگهانی اش مور مورم می شود. حالا از ماهی می ترسم از معلق بودنش. این بی کرانه ای که ماهی در آن گم می شود برایم نه شاعرانه، که نا امن است. همان وحشتی که از مقایسه ی جسم یک ماهی با دست بزرگ خودم داشتم را، حالا از مقایسه ی جهان خشک و ملموسمان با دنیای خیس و بی کران خود دارم ======= شگفت زده از دریایی که زیبا و درخشان و مهربان است تازگیها، تخیل تمام آنچه در آن مخفی است و یا تمام آنچه موجب ابهت اش می شود و آن راهی که طی شده تا یک موج کف آلود خسته به پاهای ما برسد و لای شن ها گم شود، من را می ترساند هر موج صدای بلند مسافت ها را با خودش دارد. صدایی دائمی. گفت و گویی همیشگی با هر کس که در ساحل ایستاده هر کس که به فراخور حس و حالش از آن لذت می برد یا دل آشوبه می گیرد. زبان رمزی است که ترجمه نمی شود. مانند اصرار ابدی یک ماهی سرخ کوچک برای مردن هنوز هم دلم نمیخواهد ماهی بخورم چون میدانم هر ماهی در این آبی بیکران هنوز طعم شور یک عمر تجربه ی دریا را می دهد. هیچ گاه از محبتت برای کسانی که دوستشان داری زنجیر نساز اول حق زندگی برایشان قائل باش اجازه نده با هیچ کدام از دوست داشتنها و احساس مالکیتی که در وجودت حس میکنی کمر به نابودی روح و روان دیگری ببندی.
یادت باشد همه قراردادها را روي کاغذ بي جان نمي نويسند
بعضي از قراردادها وعهد ها را روي قلب مي نويسند
حواست به اين عهد هاي غير کاغذي، بيشتر باشد
شکستنشان يک آدم را مي شکند
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|
04-03-2015
|
|
|
|
|
|
سال نو مبارک
رایحه پاکیزگی به فضای خانه، روح سرسبزی و طراوت بخشیده است. لباس های نو بر تن کرده ایم و درکنار سفره هفت سین به انتظار نو شدن نشسته ایم. سفره زیباست و همه منتظر حلول سال نو. هیجانی زیبا، تمام وجوداعضای خانواده رادربرگرفته است. این سفره یک سفره خیالی و پوچ و بی معنی نیست، بلکه نشانه ای از آن است که در آغاز سال که روز و سال نو می شود ما نیز نفس خویش راتهذیب کنیم و بر آن تزکیه ارج نهیم تا خداوندی که هفت آسمان را آفریده و هفت دریا را زیر آن نشانده ، بدین وسیله هفت نماد را فرا روی ماقرار داده و به ما نشان می دهدکه به کدامین وجه زندگی خویش را سپری کنیم و با نشستن و برخاستن در کنار این سفره، اسطوره عشق و صفا و پاکی ای را که درآن وجود دارد، در جسم و روح خود منعکس کنیم. سین اول، سنجد
سنجد نماد سنجیده عمل کردن است.سنجد را بر این باور بر سفره می گذارند که هرکس با خویشتن عهد کند درآغازسال هرکاری را سنجیده انجام دهد.سنجد نشانه گرایش به عقل است؛ احترام به تفکر و ترویج و خردمندی. سین دوم، سیب
دومین سینی که برسفره می نهند سیب است که نماد سلامتی و عشق می باشد. سین سوم، سبزه سبزه پس از سنجد و سیب بر سر سفره گذاشته می شود که نشانه خرّمی و شادابی و خوش اخلاقی است.سبزی با خود شادابی ، نیکویی و سرزندگی را به همراه می آورد. رنگ سبز ارتعاش افکار ما را موزون نگه می دارد و به ما آرامش می دهد. سین چهارم، سمنو
سمنو مظهر صبر و مقاومت و عضو عدالت و قدرت است. سین پنجم، سیر سیر به نشانه رعایت حدود و مرزهاست. به سفره هفت سین راه یافته تا پای را از گلیم خویش بیرون ننهیم .سیر نماد مناعت طبع است یعنی انسان باید همواره با قناعت بر جهان بنگرد. پس سیر که نشانه قناعت و یادآور امتناع از تجاوز است را بر سر سفره می نهیم تاانسانی عاقل ،سالم ،شاداب، قوی و قانع باشیم.سیرچشمی و چشم سیری از بزرگ ترین صفات انسان برتر است. سین ششم، سرکه
سرکه نماد پذیرش ناملایمات و نماد رضا و تسلیم است.واقف بر این نکته هستیم که زندگی پیوسته توام با رنج و مشقت و زحمت است و هیچ انسان متعهد و با مسئولیتی نیست که بدون دغدغه بتواند به زندگی ادامه دهد.خداوند، زمین و آسمان و انسان را آسوده و بی غم نیافرید و در هر مشقتی که می رسد ،حکمتی نهفته است و سرکه گویای تسلیم در برابر حکمت خداوند بزرگ و حکیم است. و سین هفتم، سماق
آخرین سین سفره هفت سین سماق است.سماق نمادصبر و بردباری وتحمل دیگران است.صبر به انسان می آموزد که درگذر زندگی، خستگی راباید خسته کرد و کامیابی را باید یافت.
پس بیایید با ایمان به چنین ارزش هایی سال نو را آغازکنیم و با گرایش به عقل و غلبه بر ترس و اضطراب، تصمیم بگیریم زندگی را ازنو بسازیم….
خالید حسامی( هیدی )
|
04-03-2015
|
|
|
|
|
|
7+1 گیاه برای افزایش قدرت باروری
برخی از زوجهایی که دچار مشکل باروری هستند قبل از استفاده از داروهای شیمیایی یا عمل جراحی و غیره ترجیح میدهند درمان با روشهای طبیعی را امتحان کنند.
خوشبختانه خداوند گیاهانی خلق کرده است که به رفع مشکلات ناباروری کمک میکنند. این گیاهان دارویی علاوه بر رفع مشکلات ناباروری و به ارتقاء سطح سلامت بدن نیز کمک میکنند. این درمانهای طبیعی تأثیر مثبتی روی دستگاه تولیدمثل داشته و شانس زوجها را برای باروری افزایش میدهد.
اگر دچار مشکلات هورمونی و بینظمی قاعدگی هستید میتوانید به این گیاهان اعتماد کنید. با ما همراه باشید تا با این گیاهان پرخاصیت آشنایتان کنیم.
شبدر چمنی
شبدر چمنی باعث افزایش قدرت باروری در خانمها میشود. این گیاه ویتامین، کلسیم و منیزیم زیادی به رحم میرساند و به سلامت کلی بدن کمک زیادی میکند. شبدر چمنی همچنین برای تصفیهی خون، آرامش سیستم عصبی و تنظیم هورمونها مفید است.
دانگ کوای
دانگ کوای یک گیاه چینی است که به درمان مشکلات ناباروری کمک زیادی میکند. این گیاه برای درمان مشکلات قاعدگی، خستگی، کم خونی جزئی و تنظیم فشارخون موثر است. دانگ کوای همچنین باعث تنظیم میزان استروژن شده و شانس باروری را بالا میبرد. باید بدانید که این گیاه ضدالتهاب، محرک گردش خون، محافظ کبد، تقویتکننده سیستم ایمنی بدن، تقویتکنندهی رحم، درمان آندومتریوز و غیره میباشد. توصیه میکنیم این گیاه در نیمهی اول عادت ماهیانه مصرف شود.
برای تقویت ماهیچههای رحم و لگن و همچنین کاهش دردهای زایمان چای
تهیهشده از برگهای تمشک قرمز بسیار موثر است. علاوه بر این مصرف آن
باعث جلوگیری از سقطجنین و کاهش خونریزی زمان زایمان میشود
یام وحشی
یام یا همان سیبزمینی هندی وحشی تولید پروژسترون را افزایش داده و به این ترتیب شانس حاملگی را بالا میبرد. بهترین زمان برای مصرف این گیاه بعد از تخمکگذاری میباشد. به خاطر اینکه قبل از تخمکگذاری امکان دارد مانع تخمکگذاری شود.
کوه وش سیاه
کوه وش سیاه برای درمان گرگرفتگی و دیگر علائم یائسگی موثر است. این گیاه همچنین کمک زیادی به درمان کمحوصلگی، تغییرات خلق و خوی، گر گرفتگی و خشکی واژینال میکند. سرخپوستان آمریکا از این گیاه برای تسکین درد زایمان استفاده میکردند. کوه وش سیاه خواص ضداسپاسمی دارد و با افزایش خون در منطقهی لگن، گرفتگی عضلات و کرامپهای ناحیه را از بین میبرد. این گیاه رحم را برای بارداری آماده میکند. زمان مصرف این گیاه در نیمهی اول عادت ماهیانه است.
شیرینبیان
شیرینبیان برای تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب، محافظت از کبد و کاهش مشکلات مربوط به دورهی یائسگی بسیار موثر است. این گیاه همچنین به تنظیم قاعدگی در خانمهایی که دچار بینظمی هستند کمک میکند. شیرینبیان برای خانمهایی که میزان تستوسترون بالا و استروژن پایین دارند و در واقع دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند موثر است. توجه داشته باشید که این گیاه نباید در دورهی بارداری مصرف شود. از این گذشته مصرف شیرینبیان برای افرادی که سابقهی سکتهی مغزی، فشارخون، بیماریهای کلیوی، یبوست، دیابت، ادم، بیماریهای قلبی و مشکلات جدی قاعدگی دارند توصیه نمیشود.
برگهای تمشک قرمز
این گیاه جزو معروفترین درمانیهای طبیعی ناباروری است. برگهای تمشک قرمز حاوی میزان زیادی کلسیم است که به تنظیم هورمونها کمک زیادی میکند. مصرف همزمان آن با شبدر چمنی تأثیر بیشتری دارد. برگهای این گیاه مشکل اختلالات تخمکگذاری را کم میکند. اختلالات تخمکگذاری بعد از چسبندگی لولههای رحم دومین علت ناباروری محسوب میشود. برای تقویت ماهیچههای رحم و لگن و همچنین کاهش دردهای زایمان چای تهیهشده از برگهای تمشک قرمز بسیار موثر است. علاوه بر این مصرف آن باعث جلوگیری از سقطجنین و کاهش خونریزی زمان زایمان میشود. مصرف برگهای تمشک قرمز در طول دورهی عادت ماهیانه توصیه میشود.
ویتاگنوس یا گیاه پنج انگشت
گیاه پنج انگشت حاوی خواصی است که مانع از اختلالات قاعدگی، رفع دردهای عادت ماهیانه، رفع اختلالات خونریزی، رفع عوارض یائسگی و غیره میشود. ویتاگنوس باعث رفع نارسایی تخمدانها میشود و به تخمکگذاری کمک میکند. البته باید بدانید که درمان با ویتاگنوس طولانی مدت بوده و نیاز به صبر و حوصله دارد.
جینسنگ
جینسنگ با کاهش قوای جنسی مردانه مقابله میکند. نتایج بررسیهای مختلف نشان میدهد که این گیاه قادر به درمان ناتوانی جنسی در آقایان میشود. به این ترتیب که قدرت نعوظ مردها و لذت جنسی آنها را افزایش داده و میزان تستوسترون مردانه و کمیت و کیفیت منیدانه را بیشتر میکند. توصیه میشود که روزانه یک گرم ریشهی خشک جینسنگ را به غذایتان (مثل سوپ و غیره) اضافه کرده و میل کنید. توجه داشته باشید که دورهی درمانی با این گیاه 3 ماه است.
توجه توجه
درست است که داروهای گیاهی عوارضی مانند داروهای شیمیایی ندارند اما نباید تصور کنید که مصرف آنها بدون ضرر خواهد بود. در واقع باید به میزان مصرف و مدت زمان مصرف آنها دقت کنید. برای این کار حتماً با پزشک یا داروساز مشورت کنید. اگر مشغول مصرف داروی خاصی هستید حتماً نظر پزشک معالج خود را جویا شوید.
خالید حسامی( هیدی )
|
04-03-2015
|
|
|
|
|
|
خاصیت گیاه جینسینگ
جینسینگ برای حافظه و قوای جنسی خوب است، درمانی برای پوستهای خشک محسوب میشود و خستگی را از بین میبرد. اینها بخشی از خواص باورنکردنی این گیاه شگفت انگیز است. برای آشنایی بیشتر با آن مطالعهی این مطلب را از دست ندهید.
جینسینگ: گیاهی برای تقویت حافظه و تمرکز
حواس پرتی، کاهش تمرکز و فراموشی از جمله مشکلاتی است که برای همه پیش میآید.
گیاه جینسینگ سلامت مغز را بالا میبرد.
این گیاه روی فعالیت سلولهای مغزی تأثیر میگذارد و حافظه را تقویت میکند.
روش مصرف
هر روز ناشتا و به مدت 45 روز یک عدد کپسول 300 میلی گرمی جنسینگ میتواند قدرت درک را بالا ببرد و حافظه را تقویت کند.
جینسینگ: تقویت قوای جنسی
جینسینگ خواصی دارد که با تحلیل قوای جنسی مقابله میکند. حتی نتایج برخی از پژوهشها نشان میدهند که این گیاه میتواند ناتوانی جنسی را نیز درمان کند. محققان کرهای پژوهشی روی 45 مردی که دچار مشکلات نعوظ بودند انجام دادند. نتایج این پژوهش که در سال 2002 در Journal of urology به چاپ رسید نشان میدهد که گیاه جینسینگ قدرت نعوظ مردها و لذت جنسی آنها را بالا میبرند.
روش مصرف
روزانه 1 گرم ریشهی خشک جینسنگ در سوپ یا غذاهای دیگر. مدت زمان این دورهی درمانی نباید بیش از 3 ماه باشد.
گیاه جینسینگ به بدن کمک میکند تا با اثرات استرس فیزیولوژیکی یا روحی
مقابله کند. در واقع این گیاه میتواند باعث آرامش سیستم عصبی شود
جینسینگ: درمانی برای پوستهای خشک
پوستهای خشک بیشتر قربانی چین و چروک، لک و پیری زودرس میشوند. به عقیدهی متخصصان طب گیاهی، جینسینگ تأثیر خوبی در رفع خشکی پوست دارد.
روش مصرف
هر روز 1 عدد کپسول حاوی 15 میلیگرم پودر عصارهی خشک جینسینگ، 15 میلیگرم پودر عصارهی خشک جینکو و 15 میلیگرم پودر عصارهی خشک گیاه بومادران. مصرف این کپسول نباید بیش از 3 ماه طول بکشد.
جینسینگ: درمانی برای خستگی
از زمانهای دور در طب سنتی برای مقابله با ضعف بدن و خستگی از گیاه جینسینگ استفاده کردهاند. این گیاه انرژی را بالا میبرد و قدرت فیزیکی بدن را افزایش میدهد.
روش مصرف
روزانه دو عدد کپسول 25 تا 50 میلی گرم پودر عصارهی خشک (صبح) و دو عدد کپسول (ظهر) با یک لیوان بزرگ آب مصرف شود.
جینسینگ: تقویت سیستم ایمنی بدن
جینسینگ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. بر اساس نتایج یک پژوهش ایتالیایی این گیاه همچنین میتواند باعث افزایش تأثیر واکسن آنفلوانزا شود.
روش مصرف
برای تقویت سیستم دفاعی بدنتان 2 قاشق چایخوری ریشهی خرد شدهی جینسینگ را در یک لیتر آب سرد بریزید و با شعلهی ملایم بجوشانید. سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید به مدت 15 تا 30 دقیقه دم بکشد. جوشانده را از صافی رد کنید. صبح و ظهر بعد از غذا یک فنجان از این جوشانده میل کنید. این دورهی درمانی را حداکثر 3 ماه ادامه دهید.
جینسینگ: برای مقابله با ریزش موها
جینسینگ با کمبودها و نتایج آن مقابله میکند. ریزش مو نتیجهی کمبودهایی در بدن است. برای همین این گیاه با ریزش مو نیز مقابله میکند.
روش مصرف
یک قطره عصارهی روغنی جینسینگ،1 قطره عصارهی روغنی گیاه رازک، 1 قطره روغن سویا و 1 قطره روغن ذرت را به شامپویتان اضافه کرده و موهایتان را با آن شامپو بزنید. اجازه دهید این شامپو به مدت 15 دقیقه روی موهایتان بماند و سپس شستشو دهید. مدت زمان این دورهی درمانی 3 ماه است.
از زمانهای دور در طب سنتی برای مقابله با ضعف بدن و خستگی از گیاه
جینسینگ استفاده کردهاند. این گیاه انرژی را بالا میبرد و قدرت فیزیکی بدن
را افزایش میدهد
جینسینگ: آنتی استرس است
گیاه جینسینگ به بدن کمک میکند تا با اثرات استرس فیزیولوژیکی یا روحی مقابله کند. در واقع این گیاه میتواند باعث آرامش سیستم عصبی شود.
روش مصرف
هر روز صبح دو کپسول 25 تا 50 میلی گرمی عصارهی خشک جینسینگ و دو کپسول ظهر با یک لیوان بزرگ آب میل شود. این دورهی درمانی نباید بیش از 3 ماه طول بکشد.
موارد منع مصرف
درست است که مردم میگویند داروهای گیاهی بی خطر هستند اما باید بدانید همین گیاهان دارویی اگر درست و به اندازه مصرف نشوند میتوانند باعث آسیبهایی شوند.
مصرف گیاه جینسینگ برای برخی مورد منع مصرف دارد مثل زنان باردار، شیرده.
توجه داشته باشید اگر دچار چاقی مفرط، مشکلات حاد عصبی، بیخوابی، فشار خون بالا، سرطان هستید نباید از این گیاه استفاده کنید.
مصرف جینسینگ برای کودکان و نوجوانان نیز توصیه نمیشود.
خالید حسامی( هیدی )
|
04-03-2015
|
|
|
|
|
|
چند گیاه موثر برای درمان اضطرابهایتان
استرس، اضطراب، فشارهای روحی! نگرانی و دلهره! نگرانی از دیر رسیدن، نگرانی از عدم موفقیت، ترس از آینده، ترس از بیپولی، استرسهای شغلی و تحصیلی و هزار و یک دلیل دیگر که باعث میشوند اضطراب تمام وجود آدم رابگیرد و امانش را ببرد.
اضطراب و استرس 7 سال از عمر آدم را بر باد میدهد و بقیه را به کامش تلخ میکند. اما گویی در دنیای امروزه با این زندگیهای پرتنش به خصوص در شهرهای بزرگ اضطراب و استرس جزو جداییناپذیر از زندگی روزمره است و باید به نوعی با آن کنار آمد. استرس یکی از بیماریهای جدی زمانهی ماست. خوشبختانه این روزها روشهای متعددی برای غلبه بر استرس و فشارهای روحی وجود دارد مانند یوگا، ریلکسیشن، ماساژ و غیره.
علاوه بر اینها یک روش کاملا طبیعی دیگری نیز وجود دارد که به کنترل احساسات منفی و اضطراب کمک میکند. بله استفاده از گیاهان. حتما شما هم شهرت گل گاوزبان را در کاهش استرس شنیدهاید. باید بدانید که علاوه بر گل گاوزبان گیاهان دیگری هم هستند که استرس و اضطراب را از شما دور میکنند.
زالزالک
زالزالک خواص آرا مبخشی دارد. کپسولهای این گیاه تپش قلب، حالتهای عصبی، زودرنجی یا احساسات افراطی را کاهش داده و ضربان قلب را تنظیم میکند. تمام اینها هم باعث میشود که آرامشتان را بازیابید و اضطرابتان کمتر شود. در این صورت خواب راحتی هم تجربه میکنید.
اسطوخودوس
استرس یک گیاه ضد اضطراب است. این گیاه به راحتی میتواند اعصابتان را آرام و عضلاتتان را شل کند. میتوانید روزانه دو تا سه فنجان دم کردهی اسطوخودوس میل کنید. از این گیاه مفید برای رفع اختلالات خواب، سردرد و ناراحتیهای عصبی نیز استفاده میشود.
بابونه هم یکی از آن گیاهان همهکاره هست. علاوه بر اثر مفیدی که روی
پوست میگذارد آرامبخش، ضداسپاسم، ضد التهاب، ضدعفونیکننده، بادشکن
و برطرفکنندهی جراحات میباشد
در واقع دم کرده این گیاه مانند یک مسکن عمل میکند که سیستم عصبی را آرام کرده و اختلالات خواب را رفع میکند. روغن یا افشرهی خوراکی اسطوخودوس نیز برای کاهش و درمان استرس و فشارهای روحی توصیه میشود. البته استفاده از افشرههای خوراکی برای زنان باردار، شیرده و کودکان توصیه نمیشود.
گیاه جینسنگ
گیاه جینسنگ برای مقابله با استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن فوقالعاده است. این گیاه به طور موثر با اضطراب مقابله کرده و خواب راحتی را برای شما به ارمغان میآورد. میتوانید از کپسولهای 25 تا 50 میلیگرمی عصارهی خشک جینسینگ استفاده کنید. دکتر داروساز میتواند در مورد میزان مصرف آن توضیحاتی به شما بدهد. توجه داشته باشید که دورهی درمانی با این گیاه نباید بیش از 3 ماه طول بکشد.
بادرنجبویه
بادرنجبویه خواص آنتی اکسیدانی دارد و دم کردهی آن نیز آرامشبخش است و با اضطراب مقابله میکند.
به عقیدهی محققان این گیاه اختلالات عصبی مانند خوابی، نگرانی و آشفتگی را برطرف میکند.
از روغن این گیاه نیز برای رفع تنشهای عصبی استفاده میشود.
سنبل الطیب
سنبل الطیب یک درمانگر همه کاره است. دم کرده یا کپسولهای آن آرامبخش اعصاب است، حالتهای عصبی را کاهش داده و کیفیت خواب شما را بهبود میبخشد. در واقع این گیاه خواب راحتی برای شما فراهم میکند بدون اینکه بعد از مصرف آن دچار خوابآلودگی شده باشید.
بابونه
بابونه هم یکی از آن گیاهان همهکاره هست. علاوه بر اثر مفیدی که روی پوست میگذارد آرامبخش، ضداسپاسم، ضد التهاب، ضدعفونیکننده، بادشکن و برطرفکنندهی جراحات میباشد. اگر دچار حالتهای عصبی شدهاید، مضطرب، نگران، آشفته، بیخواب هستید و سردردهای عصبی و میگرنی گرفتهاید بابونه را دریابید. این گیاه به جذب مواد معدنی کمک زیادی میکند. توصیه میکنیم از عطار یا دکتر داروساز نحوهی مصرف این گیاه را بر حسب نوع نیازتان جویا شوید.
گیاه رازک
رازک قدمتی هزاران ساله دارد. این گیاه آرامبخش و خوابآور طبیعی است. 15 گرم گیاه رازک را در یک لیتر آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت حدود 10 دقیقه بجوشد. سپس بگذارید محلول به دست آمده خنک تر شود و سپس آن را صاف کنید.
میتوانید روزانه 2 تا 3 فنجان از این دم کرده میل کنید. مصرف این جوشانده برای درمان دل شوره، نگرانی و استرس بسیار مفید است.
چند توصیهی کلی
اول از همه بدانید که شما تنها نیستید این روزها اضطراب و استرس همهگیر شده است. همه درگیر این مشکل هستند باید راهی برای کاهش آن پیدا کرد.
به طور منظم ورزش کنید.
مواد غذایی متنوعی در برنامهی غذاییتان بگنجانید.
مصرف الکل، دخانیات و کافئین زیاد را کاهش دهید.
به اندازهی کافی بخوابید.
روی تنفستان تمرکز کنید. به آرامی و از شکم نفس عمیق بکشید.
زمانی که اضطراب تمام وجودتان را میگیرد دستهایتان را خیلی محکم مشت و سپس رها کنید.
به خاطرات خوبتان فکر کنید و سعی کنید ترس را با غرق شدن در خاطرات خوب از خود دور کنید.
خالید حسامی( هیدی )
|
04-03-2015
|
|
|
|
|
|
افزایش شیر مادر با 5 گیاه دارویی
تعدادی از گیاهان با مکانیسمهای مختلف و اکثراً از طریق تحریک غدد تولید شیر باعث افزایش شیر مادران شیرده میشوند.
بعضی گیاهان معطر خاصیت ضد نفخ داشته و با ورود به شیر مادر از دل درد کودک جلوگیری میکنند؛ مانند سبزیجات خوراکی، از جمله ریحان، ترخون، زیره، رازیانه و گشنیز.
از گیاهانی که در دسترس عموم قرار دارند و مصرف آنها محدودیتی ندارد، میتوان به چند گیاه زیر اشاره کرد:
1- بادام زمینی
قسمت مورد استفاده گیاه دانههای آن است که در بازار به صورت خام یا نمک زده و یا بود داده به فروش میرسد. این گیاه ضد چسبندگی پلاکتها (که برای رقیق شدن خون موثر است)، ضد اکسیدان، افزایشدهنده قوای جنسی، ضد قارچ، مسکن دردهای سینه و شیر افزا میباشد. تاکنون عارضهای از بادام زمینی گزارش نشده، ولی ممکن است بعضی افراد نسبت به آن حساسیت داشته باشند.
2- ریحان
ریحان از خانواده نعناع است. قسمت مورد استفاده گیاه برگهای آن است. ریحان جزء گیاهان معطر و دارای خاصیت ضد نفخ برای مادر و کودک میباشد. این گیاه نیز شیرافزاست.
3- رازیانه
با توجه به اینکه دانهها حاوی اسانس معطری میباشند. این گیاه خاصیت ضد نفخ دارد که میتواند برای مادر و کودک مفید باشد. رازیانه دارای هورمونهای گیاهی است که از طریق تحریک غدد مترشحه شیر باعث افزایش شیر مادران شیرده میشود. میزان مصرف روزانه در حد 5 گرم یا یک قاشق مرباخوری از دانه است. برای تأثیر بیشتر، بهتر است دانهها را پودر کرده و روی غذا ریخته و یا آن را با شیر یا آب مخلوط نمود. همچنین میتوان آن را با ماستمخلوط و مصرف کرد. مصرف آن در دوران حاملگی توصیه نمیشود.
ریحان از خانواده نعناع است. قسمت مورد استفاده گیاه برگهای آن است.
ریحان جزء گیاهان معطر و دارای خاصیت ضد نفخ برای مادر و کودک میباشد.
این گیاه نیز شیرافزاست
4- سیاهدانه
قسمت مورد استفاده آن از دانهها میباشند. سیاهدانه نیز از گیاهان معطر است و مصرف خوراکی آن باعث رفع نفخ در مادران شیرده و کودکان میشود. همچنین سیاهدانه، ضد درد، ضد سرطان، ضد حساسیت، هضمکننده غذا، ادرارآور، کاهشدهنده پرفشاری خون، کاهشدهنده اوره خون، محرک سیستم ایمنی بدن، مقوی معده و شیرافزاست. روزانه مصرف 2 گرم سیاهدانه بلامانع است، بهتر است دانهها له شوند تا اثر آنها بیشتر گردد. گرچه عوارض جانبی از سیاهدانه گزارش نشده است ولی توصیه میگردد این گیاه در دوران بارداری مصرف نشود.
5- سیبزمینی
قسمت مورد استفاده سیبزمینی در حقیقت ساقههای زیرزمینی متورم شده آن است که حاوی مقدار زیادی نشاسته میباشد. مهمترین اثرات سیبزمینی شامل اثرات ضد درد، ضد میکرب، تقویتکننده قلب، ادرارآور، پایین آورنده پرفشاری خون، خوابآور، خلطآور، تقویتکننده عضلات، اشتهاآور و شیر افزا میباشد.
خالید حسامی( هیدی )
|
04-03-2015
|
|
|
|
|
|
دمنوش زمستانه: بنوش برای سلامتیات
زمستان، سرما، روزهای کوتاه، شبهای بلند. همهی اینها باعث میشوند که بدن ما به نوعی آسیبپذیرتر باشد. در واقع در طول زمستان سیستم ایمنی بدن ما ضعیفتر و حساستر میشود و خیلیها از دل و دماغ میافتند. در این مطلب چند دمنوش ساده معرفی میکنیم که هم سرحالتان میآورند، هم سرماخوردگی و آنفلوانزا را از شما دور میکنند و هم اینکه به شما انرژی بیشتری میدهند. لطفاً با ما همراه باشید.
سرخارگل یا گیاه اکیناسه
این گیاه حاوی خواص متعددی است. ریشه آن همانند گلها و ساقهاش در طب سنتی استفادهی زیادی دارد.سرخارگل سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را در برابر عفونتهای باکتریایی و ویروسها مقاوم میکند.
به عقیدهی متخصصان این گیاه ضدالتهاب، ضدعفونیکننده، ضد باکتری، آنتیبیوتیک، ضدویروس و حتی تسکیندهندهی زخمهاست.
خلاصه اینکه سرخارگل یکی از آن گیاهان ناب زمستانی است. سری به عطاری بزنید و خودتان را یک فنجان دمنوش سرخارگل مهمان کنید.
آویشن
آویشن شهرت فراوانی در تقویت و ضدعفونی کردن بدن دارد. این گیاه سرشار از روغنهای ضروری است که عطر و طعم بینظیری به غذاها میدهد. دمنوش آویشن برای باز شدن بینی بسیار مناسب است. این گیاه بخشها و اعضای درونی بدن را تمیز و ضدعفونی میکند. اگر به شدت سرماخوردهاید و سرفه امانتان را بریده است هر روز سه تا پنج فنجان دمنوش آویشن میل کنید. کافی است آویشن تازه تهیه کنید و در آب جوش انداخته و به مدت چند دقیقه دم کنید.
گلهای مریمگلی سیاه برای درمان عفونتهای تنفسی، احتناق سینوسها
و آنفلوانزا مفید است. اگر سرما خوردهاید و زیاد سرفه میکنید توصیه میکنیم
که روزانه دو تا سه فنجان از این دمنوش میل کنید. مریم گلی شما را از پیری
زودرس هم دور میکند
بادرنجبویه
از زمانهای قدیم بادرنجبویه جزو گیاهان شناخته شده است و یونانیان به آن نام ملیس دادهاند. باید بدانید که ابنسینا این گیاه را بادرنجبویه نامیده است چون برگ آن اگر فشرده شود بوی بادرنگ (لیمو) میدهد برای همین امروزه به آن سیترونل هم میگویند. این گیاه درمانگر و معطر برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. اگر دچار آنفلوانزا یا سرماخوردگی شدهاید به سراغ این گیاه بروید. نقش این گیاه در درمان سرفههای شدید و تسکین مشکلات تنفسی موثر است. از این گذشته بادرنجبویه میتواند تب و مشکلات گوارشی را از بین ببرد. اگر استرس و فشارهای روحیتان زیاد است نیز میتوانید به این گیاه اعتماد کنید. در این صورت شبها قبل از خواب یک فنجان از این دمنوش میل کنید تا خواب راحتی داشته باشید.
رازیانه
دمنوش رازیانه با یک فنجان آب و یک قاشق چایخوری تخم رازیانهی خشک آماده میشود.
از این گیاه به خاطر خواص گوارشی آن استفاده میشود به خاطر اینکه اشتها را تحریک کرده و با نفخ یا سنگ کیسهی صفرا مقابله میکند. برای رفع مشکلات گوارشیتان روزانه سه فنجان از این دمنوش را میل کنید.
اسطوخودوس
خیلی از مردم در فصل سرما دچار بیحوصلگی و افسردگی میشوند. میشود با پرتودرمانی، مصرف مولتیویتامینها یا سفر به مناطق گرمتر به حل این مشکل کمک کرد. مصرف دمنوش اسطوخودوس یکی از بهترین، سادهترین و طبیعیترین روشهای رفع افسردگی فصلی است. این گیاه آرامشبخش و ضدعفونیکننده است که با استرس، اضطراب و حتی افسردگی هم مقابله میکند. اسطوخودوس برای تسکین درد نیز موثر است برای همین برای تسکین دردهای میگرنی نیز مفید است.
آویشن شهرت فراوانی در تقویت و ضدعفونی کردن بدن دارد. این گیاه سرشار
از روغنهای ضروری است که عطر و طعم بینظیری به غذاها میدهد. دمنوش آویشن برای باز شدن بینی بسیار مناسب است
رزماری
رزماری تقویتکننده، ضدخستگی، سمزدا است و کلی خاصیت دیگر هم دارد. یعنی یک شاخه رزماری است و هزار و یک خاصیت. دمنوش این گیاه برای تسکین فشارهای عصبی و عضلانی مفید است. رزماری خاصیت دیورتیک دارد یعنی ادرارآور است و یک درمان موثر در برابر خستگی و تجمع توکسینها در بدن محسوب میشود.
جینسنگ
ریشهی جینسنگ حاوی میزان قابلتوجهی ویتامینها و مواد معدنی است. این گیاه حافظه را تقویت کرده و با استرس و خستگی مقابله میکند. علاوه بر اینها ریشهی این گیاه باعث تقویت ریهها شده و با کاهش اضطراب مشکلات مجاری تنفسی را تسکین میدهد. دمنوش این گیاه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و شما را در برابر بیماریها ایمن میکند.
مریمگلی
گلهای مریمگلی سیاه برای درمان عفونتهای تنفسی، احتناق سینوسها و آنفلوانزا مفید است. اگر سرما خوردهاید و زیاد سرفه میکنید توصیه میکنیم که روزانه دو تا سه فنجان از این دمنوش میل کنید. مریم گلی شما را از پیری زودرس هم دور میکند. امتحان کنید.
خیلی از مردم در فصل سرما دچار بیحوصلگی و افسردگی میشوند. میشود
با پرتودرمانی، مصرف مولتیویتامینها یا سفر به مناطق گرمتر به حل این مشکل کمک کرد. مصرف دمنوش اسطوخودوس یکی از بهترین، سادهترین و طبیعیترین روشهای رفع افسردگی فصلی است
اکالیپتوس
اکالیپتوس خواص زیادی روی سیستم تنفسی دارد و انواع پاستیلهای آن برای تسکین گلو بسیار مفید است. دمنوش این گیاه خواص ضدعفونیکنندگی قوی دارد و با سرفه، سرماخوردگی یا برونشیت مقابله می کند. با این حال نباید در مصرف آن زیادهروی کرد چون میتواند باعث مسمومیت، حالت تهوع، استفراغ یا تحریک لولهی گوارشی و مجاری صفراوی شود.
خالید حسامی( هیدی )
|
04-03-2015
|
|
|
|
|
|
یک دختر کوچک به داروخانه رفت و گفت: معجزه دارید؟
مﻌﺠﺰﻩ ﻣﯽ ﺧﻮﺍﯼ ﻭﺍﺳﻪ ﭼﯽ ﻋﺰﯾﺰﻡ؟ !
ﯾﻪ ﭼﯿﺰ ﺑﺪﯼ ﻫﺮ ﺭﻭﺯ ﺩﺍﺭﻩ ﺗﻮﯼ ﺳﺮ ﺩﺍﺩﺍﺵ ﮐﻮﭼﻮﻟﻮﻡ ﮔﻨﺪﻩ ﺗﺮ
ﻣﯽ ﺷﻪ !
ﺑﺎﺑﺎﻡ ﻣﯽ ﮔﻪ ﻓﻘﻂ ﻣﻌﺠﺰﻩ ﻣﯽ ﺗﻮﻧﻪ ﻧﺠﺎﺗﺶ ﺑﺪﻩ ، ﻣﻨﻢ ﻫﻤﻪ
ﭘﻮﻝ ﻫﺎﻡ ﺭﻭ ﺁﻭﺭﺩﻡ ﺗﺎ ﺍﻭﻧﻮ ﺑﺮﺍﺵ ﺑﺨﺮﻡ .
ﻋﺰﯾﺰﻡ ﺑﺒﺨﺶ ﮐﻪ ﻧﻤﯽ ﺗﻮﻧﻢ ﮐﻤﮑﺖ ﮐﻨﻢ ، ﻣﺎ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﻣﻌﺠﺰﻩ
ﻧﻤﯽ ﻓﺮﻭﺷﯿﻢ.
ﭼﺸﻢ ﻫﺎﯼ ﺩﺧﺘﺮﮎ ﭘﺮ ﺍﺯ ﺍﺷﮏ ﺷﺪ ﻭ ﮔﻔﺖ :
ﻭﻟﯽ ﺍﻭﻥ ﺩﺍﺭﻩ ﻣﯽ ﻣﯿﺮﻩ ، ﺗﻮﺭﻭ ﺧﺪﺍ ﯾﻪ ﻣﻌﺠﺰﻩ ﺑﻬﻢ ﺑﺪﯾﺪ .
ﻧﺎﮔﻬﺎﻥ ﺩﺳﺘﯽ ﻣﻮﻫﺎﯼ ﺩﺧﺘﺮ ﮐﻮﭼﻮﻟﻮ ﺭﻭ ﻧﻮﺍﺯﺵ ﮐﺮﺩ ﻭ
ﺻﺪﺍﺋﯽ ﮔﻔﺖ :
ﺑﺒﯿﻨﻢ ﭼﻘﺪﺭ ﭘﻮﻝ ﺩﺍﺭﯼ؟
ﭘﻮﻝ ﻫﺎ ﺭﻭ ﺷﻤﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ :
ﺧﺪﺍﯼ ﻣﻦ ﻋﺎﻟﯿﻪ ، ﺩﺭﺳﺖ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺧﺮﯾﺪ ﻣﻌﺠﺰﻩ ﺑﺮﺍﯼ
ﺩﺍﺩﺍﺵ ﮐﻮﭼﻮﻟﻮﺕ !
ﺑﻌﺪ ﻫﻢ ﮔﺮﻡ ﻭ ﺻﻤﯿﻤﯽ ﺩﺳﺖ ﺩﺧﺘﺮ ﺭﻭ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ ﻣﻨﻮ
ﺑﺒﺮ ﺧﻮﻧﻪ ﺗﻮﻥ ﺗﺎ ﺑﺒﯿﻨﻢ ﻣﯽ ﺗﻮﻧﻢ ﻭﺍﺳﻪ ﺩﺍﺩﺍﺷﺖ ﻣﻌﺠﺰﻩ ﺗﻬﯿﻪ
ﮐﻨﻢ؟ !
ﺍﻭﻥ ﻣﺮﺩ ﻓﻮﻕ ﺗﺨﺼﺺ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﻣﻐﺰ ﺑﻮﺩ
ﺩﻭ ﺭﻭﺯ ﺑﻌﺪ ﻋﻤﻞ ﺑﺪﻭﻥ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻫﯿﭻ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﺍﯼ ﺍﻧﺠﺎﻡ
ﺷﺪ.
ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻋﻤﻞ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ ﭘﻮﻝ ﺧﺮﺩ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﯾﮏ ﮐﻮﺩﮎ .
ﻣﺪﺗﯽ ﺑﻌﺪ ﻫﻢ ﭘﺴﺮﮎ ﺻﺤﯿﺢ ﻭ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﺑﺮﮔﺸﺖ.
دکتر ارنست گروپ رئیس سابق بیمارستان هانوفر آلمان ...
چندی پیش این خاطره رو در یک کنفرانس علمی مطرح کرد...
و اون مرد جراح کسی نبود جز
... پروفسور مجید سمیعی ...
خالید حسامی( هیدی )
|
04-03-2015
|
|
|
|
|
|
تاریخچه علت به هم زدن لیوانها و گفتن “به سلامتی”
چرا به سلامتی؟
چرا هنگام نوشیدن مشروب، با گفتن عبارت “به سلامتی”، لیوان های خود را به یکدیگر میزنند؟
پیشینه این کار به قرون وسطی و حتی پیش از آن باز میگردد. در آن زمان یکی از شیوه های رایج کشتن افراد، ریختن زهر در خوردنی آنها بود. از آن جایی که نوشیدنی مصرف و سرعت جذب بیشتری دارد، زهر را بـــیشتر در جام شراب (چون مزه و بوی شراب، طعم زهر را پنهان می کند) می ریختند. در مقابل، افراد زیرک و هوشیار برای خــنثی کردن توطئه علیه خود یا منصرف کردن فرد مقابل از اجرای قصد خـود (ریختن زهر در جام مهمان) جام خود را که در گذشته از فلز بود و مثل امروز شیشه ای نبود، با شدت به جام میزبان می زدند تا محتویات دو جام با هم مخلوط گردد. تا اگر محتویات یک جام آغشته به سم بود با کوبیدن جامهای شراب به یکدیگر، در جام دیگر بریزد و آن نیز سمی شود و “به سلامتی” می گفتند یعنی من این کار را به امید سلامتی و در واقع سالم ماندن انجام می دهم.
خالید حسامی( هیدی )
|
04-03-2015
|
|
|
|
|
|
حتما بخوانید: واقعیتی هشدار دهنده و تاسف آور..
مادری می خواست چهار فرزند کوچکش زودتر بخوابند تا برای جشن روز عید فردا، صبح زود بیدار باشند. به ذهنش آمد که داروی سرفه و شربت به آنها بدهد تا زودتر خوابشان بگیرد. شربتهای خواب آور اسمهای زیادی دارد، مثل: هیستامین، هستوب، اکتفید،، که عکس یک اسب رویش کشیده شده... ماجرا رو ادامه میدیم، آن دارو را در شیر بچه ها ریخت و به همه آنها یک استکان داد و آنها نیز آشامیدند. پدر از کار رسید و خواست طعم شیری که باقیمانده بود را بچشد. همینکه جرعه ای از آن نوشید شکمش درد گرفت و به حمام رفت، موقعی که بیرون آمد به یاد بچه هایش افتاد. از زن پرسید آيا بچه ها هم از این شیر نوشیده اند؟؟؟ گفت: بله ، مرد فورا نزد بچه هایش رفت.... هرچه خواست بیدارشان کندولی بیدار نشدن . از بیمارستان آمبولانس خواست اما دیگر دیر شده بود.... این آخرین خوابشان بود و پس از آن هرگز از خواب بیدار نشدند.
بعد از بررسی و سوال از مادر معلوم شد که با افزودن داروی سرفه به شیر، شیر به ماده ای کشنده تبدیل می شود، بعد از این جریان ناگوار تا به امروز مادر در حالتی روانی قرار دارد و دیگران برایش تاسف می خورند که با ناخواسته ،دستان مادری خودش فرزندانش را به کشتن داد.
نکته خیلی مهم : از اضافه کردن هر نوع دارویی به نوشیدنیهای اطفال بپرهیزید چون (خدای نکرده) برخی از آنها به سمی کشنده تبدیل میشوند و ممکن است جگرگوشه های دلبندتان را از دست دهید. این ماجرا را به دیگران، به ویژه مادران بفرستید
خالید حسامی( هیدی )
|
کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
|
|