شعر و ادبیات در این قسمت شعر داستان و سایر موارد ادبی دیگر به بحث و گفت و گو گذاشته میشود |
06-03-2011
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
روشی ساده برای سفید کردن دندان
در زمانی که زیبایی موضوعی مهم و قابل توجه است، روشهایی برای درخشان کردن دندانها (سفید یا درخشان کردن دندانها) بیش از پیش مورد اقبال قرار میگیرند، و هدف عمده ای برای کارهای محققین و متخصصان به شمار می آیند.
پس، چه روش و راه حلی برای سفید کردن دندانها باید انتخاب کنیم؟ ضروری است که اصول این درمانها و عوارض جانبیاش را برای پی بردن به نشانهها و محدودیتهایشان بدانیم.
جراح دندانپزشک وظیفه دارد بیمار را نسبت به آثار، انتظارات و عوارض جانبی سفید کردن دندانها آگاه کند. مهم ترین اصل از میان این اصول مربوط میشود به تماس محلول سفید کننده، یعنی آب اکسیژنه، با رنگ دانه های رنگی موجود در دندان ها.
در یک فرآیند اکسیداسیون، این محلول شیمیایی مولکول های تیره رنگ را با مولکول های روشن جایگزین می کند.
محلول درخشان کننده به شکلهای متفاوت (پودر یا ژل) و با غلظتهای مختلفی در دسترس اند، و ممکن است واکنشش در اثر نور یا گرما افزایش یابد.
برای درخشان کردن دندانها، در ابتدا باید نوع درمان تشخیص داده شود. به طور کلی، دو نوع رنگی شدن عمده برای دندانها وجود دارد: دندانهای «زرد» و دندانهای «خاکستری».
درخشان کردن دندانهای زرد آسانتر است، زیرا در پایان درمان، دندانهای زرد بیشتر به رنگ سفید تمایل پیدا میکنند. بالعکس، درخشان کردن دندانهای خاکستری بسیار سختتر است. ضمناً هرچه دندانها رنگ یکدست تری داشته باشند، درخشان کردن شان راحت تر خواهد بود.
در نهایت باید بدانیم که فقط میتوان دندانهای طبیعی را درخشان کرد و سفید کردن دندانهایی از جنس رزین یا سرامیک غیر ممکن است.
دندانهای درخشان
جراح-دندانپزشک میتواند از ژل پروکسید کاربامید کمک بگیرد. آب اکسیژنه با غلظت سه برابر پروکسید کاربامید هم می تواند مفید باشد. هرچه غلظت آب اکسیژنه بالاتر باشد، درمان سریع تر خواهد بود. نور و گرما نیز فرآیند درخشان سازی را فعال میکنند ولی یک ایراد بزرگ وجود دارد و آن هم افزایش حساسیت دندانهاست.
دندانهای کدر
دندانهای کدر (که غالباً به دنبال یک شوک، آسیب یا جراحت ظاهر میشوند) به مرور زمان گرایش به رنگی شدن دارند. این دندان ها در مقابل پِربورات سدیم بسیار خوب واکنش نشان میدهند، این ماده که به شکل پودر وجود دارد و با آب مخلوط میشود، در داخل دندان آب اکسیژنه آزاد میکند.
به حساسیت بیش از حد دندانها توجه کنید!
اصلی ترین اثر جانبی تمام روش های درخشان کردن، ایجاد حساسیت در دندانهاست! هرچه غلظت آب اکسیژنه بیشتر باشد، عمل سفید شدن دندانها سریع تر انجام شود…. ولی شانس ابتلا به حساسیت دندانها هم بیشتر میشود.
دو نوع درمان
جراح-دندانپزشک دو شیوه برای درخشان کردن دندانها پیشنهاد میکند: درمان در خانه و یا درمان در دندان پزشکی. در هر دو روش، نتایج تقریباً یکسان اند. بیمه هزینۀ این درمان ها را تقبل نمیکند؛ بنابر این شیوه ای که دندانپزشک مورد استفاده قرار میدهد، این هزینه بین ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ یورو خواهد بود.
درمان در دندانپزشکی
تمام مراحل به طور کامل در مطب دندان پزشکی و با استفاده از آب اکسیژنۀ غلیظ و در مدت کوتاهی انجام میشود.
غلظت بالای مواد درخشان کننده باعث ایجاد حساسیت دندانی می شود.
درمانی که به طور کامل در دندان پزشکی انجام می شود فقط شش ماه دوام دارد. بنابراین باید این درمان را تا یک هفته بعد از اولین جلسۀ دندان پزشکی در خانه تکمیل کرد.
درمان در خانه
پزشک قطره ای را تجویز می کند که هر شب به مدت ۲ تا ۳ هفته باید مصرف شود.
غلظت پروکسید کاربامید کم است (بین ۱۰ تا ۱۶%) بنابراین باید مدت درمان با این قطره طولانی باشد تا دندانها از آب اکسیژنه اشباع شوند.
در این روش هم دندان دچار حساسیت می شود ولی کمتر.
نتایج استفاده از این روش تا ۲ سال بعد از سفید کردن باقی می مانند.
توجه داشته باشید که این روش همان درمان دارویی نیست که از داروخانه ها خریداری می کنیم، و به اندازۀ درمانهای پذیرفته شده و آشنای دندان پزشک در مطب مؤثر نیست.
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|
06-03-2011
|
|
|
|
|
|
چرا تغذیه غلط، عمر را کوتاه میکند؟؟؟
مسئول کمیته آموزش همگانی انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه تغذیه غلط باعث زود فرسوده شدن و کوتاه شدن عمر میشود، به سالمندان توصیه کرد که از شیر و لبنیات کم چرب به مقدار کافی به میزان 3 تا 4 واحد در روز استفاده کنند که هر واحد شامل یک لیوان ماست و یا شیر و به اندازه یک قوطی کبریت پنیر و نصف لیوان کشک رقیق میشود.
برلیانت بزرگمهر در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:« دوران سالمندی، دوران بسیار مهمی در زندگی تمام انسانها است و علت این اهمیت این است که به دلیل پیشرفت طب و تغذیه در کشورهای مختلف جمعیت سالمند روز به روز بیشتر میشود، تغذیه افراد در این دوره از زندگی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هر اختلالی در تغذیه این افراد باعث بروز اختلالات غیرقابل جبران میشود.»
وی یادآور شد:«افراد سالمند به دلیل مشکلات گوارشی که دارند نمیتوانند میوه و سبزیجات مصرف کنند و شیرههای گوارشی در این افراد به خوبی ترشح نمیشود، از دیگر مشکلات این گروه از افراد این است که به دلیل تنهایی و نداشتن حوصله برنامه غذایی صحیحی نداشته باشند و در معرض چاقی قرار میگیرند، همچنین به دلیل مشکلات استخوانی و پا درد برخی از این افراد نمیتوانند ورزش کنند و در نتیجه در معرض چاقی قرار میگیرند.»
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد:«افراد سالمند در معرض چند بیماری قرار دارند از جمله پوکی استخوان که از سن 40 سالگی به بالا تحلیل بافت استخوانی این افراد شروع می شود مگر اینکه با تمهیداتی جلوگیری کنند، همچنین به علت تغذیه غلط و قرار نگرفتن در معرض آفتاب ممکن است که دچار نرمی استخوان شوند و فشار خون بالا و افزایش چربی نامطلوب خون از عوارض دوران سالمندی است.»
خالید حسامی( هیدی )
|
06-03-2011
|
|
|
|
|
|
نکاتی مهم در مورد دکوراسیون داخلی
همه ی ایده های تغییر دکوراسیون مستلزم صرف وقت و هزینه ی زیاد نیست. اگر به دنبال چند ایده برای طراحی دکوراسیون داخلی برای تغییر دادن خانه تان هستید، این ۱۰ مورد می تواند کمکتان کند.تنظیم چیدمان مبلمان و لوازم خانه را تغییر دهید:
مبلمان را از کنار دیوار برداشته و سعی کنید آنها در زوایای جدیدتر و گیراتر بچینید. مثلاً قرار دادن کاناپه به صورت مورب در یک اتاق نشیمن باریک باعث می شود که اتاق وسیعتر نشان دهد.
. یک دیوار را رنگ کنید:
یکی از دیوارهای مهم خانه که در معرض توجه نیز هست را به رنگ دلخواهتان رنگ کنید. تابلوها و لوازم هنری از آن آویزان کنید و مبل جدید و زیبایی در آن قسمت قرار دهید. (البته دقت داشته باشید که رنگ آن با سایر لوازم خانه هماهنگ باشد)
از گل و گیاه استفاده کنید
گل و گیاه می تواند حال و هوای تازه ای به خانه بیاورد. اگر علاقه ای به رسیدگی به گل و گیاه ندارید، می توانید از گل ها و درختچه های مصنوعی استفاده کنید. کیفیت گل های مصنوعی هم آنقدر خوب شده است که به سختی می توان آنها را از گل طبیعی تشخیص داد.
یک قالیچه محلی در نقطه ای بیندازید
قالیچه های محلی وسیله ی بسیار خوبی برای اتاق های گفتگو و نشیمن به شمار می رود. قالیچه ای متناسب با اسباب و لوازم اتاق انتخاب کنید و آن را پایین میز بیندازید.
تابلو و آینه از دیوارها آویزان کنید
تابلوهایی آویزان کنید که شخصیت و روحیه شما را منعکس کند. سعی کنید از قاب های تزئینی تر و زیباتر استفاده کنید. هنگام آویزان کردن دقت کنید که تابلو از هر قسمت خانه قابل مشاهده باشد و گیرا باشد.
مجسمه ها را در یک جا جمع کنید
مجسمه ها و پیکره های کوچک و مرتبط با هم را در قسمتی از خانه که مورد توجه است کنار هم قرار دهید. این مجسمه ها را به صورت های فانتزی و متنوع بچینید.
از کوسن های تزئینی استفاده کنید
این بالشتک ها و کوسن های تزئینی به سادگی رنگ و بوی جدیدی به خانه می دهد و مبلمان منزل را نیز باشکوه تر جلوه میدهد.
لامپ ها و لوسترها را عوض کنید
لوسترها و لامپ ها جزء وسایلی هستند که خیلی زود بر بیننده آشکار می کنند که سبک چیدمان خانه تان قدیمی است یا جدید. به دنبال لوسترهایی باشید که جدیدتر و فانتزی باشند، و ضمناً با لوازم و رنگ بندی خانه تان نیز هماهنگ باشند.
لحاف ها و رواندازها نیز مثل کوسن های تزئینی، به اتاقتان رنگ می دهد.
این رواندازها و روتختی ها در انواع جنس ها و رنگ ها موجود می باشد. با توجه به روحیه و سلیقه ی خود زیباترین را انتخاب کنید.
لوازم اضافی را از جلوی دید بردارید
وسایل و لوازم اضافی باعث از بین رفتن جلوه ی اتاق می شود. برای برگه ها، اسباب بازیهای بچه ها، و سایر اسباب و وسایلی که شکل اتاق را بر هم می زند، جای مخصوصی تدارک ببینید.
خالید حسامی( هیدی )
|
06-03-2011
|
|
|
|
|
|
چند روش آسان برای ارتقاء کیفیت زندگی
همه آدم ها برای شاد و سالم بودن به خودشان بدهکار هستند. ما مسئول احساسمان هستیم و خوشبختی یکی از آن چیزهای ناپایداری است که ممکن است روزی چند بار تجربه کنیم یا اصلاً تجربه اش نکنیم. خیلی چیزها دوروبر ما وجود دارد که میتواند خوشبختی را از ما بگیرد اما اگر این چیزها به درستی کنترل شوند، میتوانند عصبانیت، خستگیها و ناراحتیهای ما را به آرامش و توازن تبدیل کند.
"ثروت و مقام نیست که به شما خوشبختی میدهد، بلکه آرامش و اشتغال است که اینکار را میکند." –توماس جفرسون
این روزها خبرهای بد زیادی مخصوصاً از رسانه ها میشنوید که میتواند موجب اضطراب و نگرانیتان شود. چالش وضع اقتصادی کنونی واقعی است اما هرچقدر هم که نگران شوید مشکلی را حل نمیکند. بالا بردن کیفیت زندگی هیچ ارتباطی به مسائل مادی ندارد، این ذات درونی شماست که افکار، گرایشات، نظرات و اعمال شما را هدایت میکند. راه های زیادی برای بالا بردن کیفیت زندگی وجود دارد اما اینجا به 7 مورد آن اشاره میکنیم.
یاد بگیرید که چطور فراموش کنید. خیلی وقتها از چیزهایی در زندگی ناراحت میشویم که یا خیلی جزئی هستند و یا خارج از حیطه کنترل ما قرار دارند و هرچقدر هم که نگران آن باشیم دردی را دوا نمیکند. چند بار شده که مدت زیادی را از چیزی ناراحت باشید و بعد بفهمید که آخر سر بدون اینکه کاری از دست شما برآمده باشد، مشکل خودش حل شده است.
مولفه های خوشبختی را بشناسید. شده تابحال که بدون هیچ دلیل اعصابتان خرد باشد و با غرغرهایتان اعصاب بقیه را هم خرد کنید و یک وقت دیگر بدون هیچ دلیل احساس کنید که دوست دارید همه را بغل کنید و ببوسید؟ اولین مورد واکنش شما به استرس و دومی واکنشتان به موقعیتهای خوب و مطلوب است. وقتی استرس ایجاد میشود، روز اول اصلاً متوجه آن نمیشوید، بعد یک محرک خیلی کوچک آن را مثل آتشفشانی فعال میکند. این حس توازن و آرامش درونی را برهم زده و درنتیجه حس خوشبختی را از ما میگیرد. دفعه بعدی که احساس کردید میخواهید از کوره دربروید، مکث کنید، چند نفس عمیق بکشید و ببینید که چقدر حالتان بهتر میشود.
تمرکز حواس را تمرین کنید. به جای اینکه نگران گذشته که هیچ کنترلی روی آن ندارید، و آینده که هنوز وجود ندارد باشید، بهتر است که روی امروزتان تمرکز کنید—اینکه چه هستید و کجا هستید. در خیابان به آدم ها لبخند بزنید و زیبایی اطرافتان را تحسین کنید. این توجه شما را از مشکلی که دارید برداشته و روحیه تان را بهتر میکند.
یک کار جدید یاد بگیرید.به کارها و سرگرمیهایی که همیشه دوست داشتید انجام دهید اما هیچ وقت زمان یا موقعیت انجام آن را پیدا نکردید فکر کنید. فعالیتی را انتخاب کنید که واقعاً به هیجانتان میآورد و انگیزه هایتان را بالا میبرد. پیاده رویهای طولانی، مدیتیشن و نوشتن افکار و احساساتتان در یک دفتر خاطرات به زندگیتان آرامش میدهد. این کارها به شما کمک میکند نیمه پُر لیوان را ببینید، به شما انرژی میدهد و کمکتان میکند کیفیت زندگیتان را بالا ببرید.
افراد دور و برتان را بشناسید. دور و برتان را با آدمهای جالب پر کنید زیرا اطرافیانتان نشان دهنده شخصیت شما هستند. وقتی با کسانیکه همیشه منفیباف هستند نشست و برخاست کنید، بدون اینکه بدانید شما هم همانطور میشوید. اما وقتی با افرادیکه سعی میکنند هر روز دنیا را تغییر دهند و به دیگران کمک کنند ارتباط داشته باشید، خواهید دید که شما هم به تغییر دنیا و کمک به دیگران علاقه مند میشوید. کیفیت دوستان و خانواده شما کیفیت زندگی شما را تعیین میکند.
بخندید، بخندید، باز هم بخندید. خنده بر هر درد بیدرمان دواست. خنده سطح اندورفین و سایر هورمونهای تقویتکننده شادی را در بدن بالا میبرد. برنامههای مفرح و خندهدار زیادی در تلویزیون پخش میشود که شما را به خنده می اندازد. آدمهای شوخ و بذلهگوی زیادی هم حتماً در اطرافتان میشناسید که ارتباط به آنها فرصت خندیدن را در اختیارتان قرار میدهد.
در هر زمان فقط روی یک چیز تمرکز کنید. انجام چند کار در یک زمان سطح هورمونهای استرسزا در بدن را بالا میبرد. دلیل آن این است که با انجام همزمان چند کار خودتان را تحت فشار قرار میدهید که همه آن فعالیتها را به خوبی و درستی انجام دهید اما نتیجه کار این خواهد بود که کارها بیشتر از حد معمول طول میکشند و با استاندارد بالایی هم انجام نمیشوند. با تمرکز روی بیشتر یک کار در یک زمان، نمیتوانید ارتباط خوبی با همه آن کارها برقرار کرده و تمرکز حواستان را هم از دست میدهید.
خالید حسامی( هیدی )
|
06-03-2011
|
|
|
|
|
|
شعر شاعران معروف درباره خال هندی
حافظ :
اگر آن ترک شیرازی بدست آرد دل ما را
به خال هندویش بخشم سمرقند بخارا را
صائب تبریزی:
به خال هندویش بخشم سر و دست و تن و پا را
هر آنکس چیز می بخشد ز مال خویش می بخشد
نه چون حافظ که می بخشد سمرقند و بخارا را
شهریار:
به خال هندویش بخشم تمام روح اجزا را
هر آنکس چیز می بخشد بسان مرد می بخشد
نه چون صائب که می بخشد سر و دست و تن و پا را
سر و دست و تن و پا را به خاک گور می بخشند
نه بر آن ترک شیرازی که برده جمله دلها را
محمد عیادزاده:
خوشا بر حال خوشبختش، بدست آورد دنیا را
نه جان و روح می بخشم نه املاک بخارا را
مگر بنگاه املاکم؟چه معنی دارد این کارا؟
و خال هندویش دیگر ندارد ارزشی اصلاً
که با جراحی صورت عمل کردند خال ها را
نه حافظ داد املاکی، نه صائب دست و پا ها را
فقط می خواستند این ها، بگیرند وقت ما ها را ؟؟؟
خالید حسامی( هیدی )
|
06-03-2011
|
|
|
|
|
|
داستان تلخ دختری که ندانسته هوو شد
مدتی یک شماره ناشناس با منزل ما تماس میگرفت و هر موقع من گوشی را بر میداشتم صحبت میکرد، انگار مرا میشناخت…
سکینه متولد ۶۴ اهل یکی از شهرستانهای اصفهان است که ۷ برادر و ۳ خواهر دارد و دو برادر و یک خواهرش ازدواج کردهاند و بقیه آنها در خانه مادرش زندگی میکنند. پدرش نیز حدود ۴ سال پیش از دنیا رفت و زحمت زندگی به دوش مادرش افتاد و مادرش هم برای اینکه خرج آنها را تامین کند در خانه مردم کار میکرد.
سکینه این حرفها را زمانی گفت که به جرم دزدی، اعتیاد و حمل مواد مخدر بازداشت و در حالی که دستبند به دستش بود در واحد مشاوره کلانتری مرکز تفت از توابع استان یزد زندگی خود را تعریف میکرد.او میگفت: در فروردین ۸۷ با مردی ازدواج کردم که ۵۰ سال سن داشت یعنی دو برابر سن خودم و ماجرای ازدواج ما چنین بود که مدتی یک شماره ناشناس با منزل ما تماس میگرفت و هر موقع من گوشی را برمیداشتم صحبت میکرد انگار مرا میشناخت.
میگفت میدونم ازدواج نکردی میخواهم از شما خواستگاری کنم ولی قبل از آن باید با شما آشنا شوم اصلاً قصد مزاحمت ندارم.این تماسها هر روز ادامه پیدا کرد و برادرانم به من بدبین شده بودند. یک روز که زنگ تلفن به صدا در آمد گوشی را خودم برداشتم همان صدای ناشناس، شماره موبایلی به من داد و گفت اگر خواستی با این شماره تماس بگیر اینطور بهتر است به او گفتم اصلاً تو کی هستی؟ از کجا مرا میشناسی؟ گفت جواب همه سوالهایت را میدهم هر موقع به من زنگ زدی و با هم آشنا شدیم و تلفن را قطع کرد.
من هم که میخواستم به واقعیت پی ببرم و این مرد را بشناسم با خواسته وی موافقت کردم و با او تماس گرفتم و قرار ملاقات گذاشتیم بعد از چند روز او را در کنار پارک دیدم مردی بود حدود ۵۰ ساله، لاغر اندام با موهای جو گندمی. به او گفتم تو که جای پدر من هستی چرا به من زنگ میزدی و از من خواستگاری کردی؟ تو که معلومه زن و بچه داری! از حرف من ناراحت شد و گفت این حرف را نزن من هنوز ازدواج نکردم و حتی فرصت نشده که به ازدواج فکر کنم تا اینکه تو را به من معرفی کردند.
من هم اهل این شهر نیستم و قصه زندگیش را برایم تعریف کرد.بعد از این ماجرا رابطه ما حدود ۸ ماه ادامه داشت و او توانسته بود با حرفهای شیرین دروغین خود از زندگیش اعتماد مرا جلب کند. بنابراین با مهریه ۵۰۰ سکه بهار آزادی و ۵۰ میلیون پول نقد تن به این ازدواج دادم (برخلاف خواسته برادرها و مادرم) و در دفتر ازدواج شهر خودمان صیغه عقد جاری شد.فردای آن روز طبق گفتههای خودش به شهر او که خانهاش آنجا بود آمدیم تا در کنار هم زندگی خود را آغاز کنیم.
در خانه که باز شد با زنی روبرو شدم. گفت کاری داشتید خانم؟ شوهرم جلو آمد و به من گفت خانه تو اینجاست و آن وقت بود که فهمیدم این زن هووی من است با چهار بچه که یک دختر و یک پسرش هم ازدواج کرده بودند.
از آن روز بود که بدبختیم شروع شد شوهرم معتاد از آب درآمد و کم کم مرا هم معتاد کرد اول تریاک و چند ماه اخیر هم هروئین. میخواستم به خانه مادرم برگردم ولی دیگر روی برگشتن نداشتم چون بخاطر این مرد معتاد خائن با خانوادهام جنگیده بودم و او را به دست آورده بودم بخاطر همین در خانه ماندم، سوختم و ساختم چرا که این بدبختی نتیجه اشتباهات خودم بود که زندگی را ساده گرفته بودم.هر روز با هوویم دعوا داشتیم و اگر من کوتاه نمیآمدم از خانه بیرونم میکرد.
هر روز برسر چیزی بیخود دعوا به پا میکرد و نمیگذاشت آب خوش از گلویم پایین رود شوهرم بعد از مدتی که از ازدواجمان گذشت مرا روانه خیابان کرد تا برای او مواد تهیه کنم.در یکی از روزها شوهرم به من گفت: من دیگر پولی برای خرید مواد ندارم و از من خواست که به اتاق هوویم بروم و طلاهای او را بردارم و برای فروش به بازار ببریم. من هم چون پولی برای مواد نداشتم و به مواد احتیاج داشتم با درخواستش موافقت کردم.
روزی که هوویم خانه نبود رفتم و طلاهایش که داخل کمد بود برداشتم و بعد از چند روز که آبها از آسیاب افتاد آن را با راهنمایی شوهرم به بازار برای فروش بردم و هوویم که از قبل متوجه دزدیده شدن طلاها شده بود و به من و شوهرم شک کرده بود با هماهنگی پلیس ۱۱۰ مرا که در طلافروشی بودم با مقداری هروئین که در جیبم بود دستگیر کردند و به کلانتری آوردند.
حالا به جرم دزدی، اعتیاد و حمل مواد مخدر در بازداشتگاه به سر میبرم تا برای اقدامات قضایی به دادسرا ارجاع شوم و شوهرم که این مدت مسبب بدبختی من بود و مرا به روز سیاه نشانده بود خود را کنار کشید و از همهچیز اظهار بیاطلاعی کرد و به همراه همسر اولش شاکی پرونده من شده و راه خودش را از من جدا کرد و همه جرمها را به گردن من انداخت.
حالا نه روی بازگشت به خانه را دارم و نه حتی میتوانم به خانوادهام خبر دهم چه بلایی به سرم آمده تا شاید بتوانند کمکم کنند و نه دیگر میخواهم با این مرد خائن زندگی کنم و بعد از اینکه کارم با دادگاه به اتمام رسید مهریه خود را که شوهرم برای راضی کردن ازدواج با وی به اختیار خودش تعیین کرده بود به اجرا میگذارم و این را میدانم که اشتباه کردم.
خالید حسامی( هیدی )
|
06-03-2011
|
|
|
|
|
|
عوارض بسیار وحشتناک جراحی بینی
جراحی زیبایی بینی مشکلات و عواقب زیادی دارد …
مهمترین این علل به شرح زیر است :
۱ـ اصلاح نکردن انسدادهای مکانیکی در حین عمل جراحی:
چنانچه قبل از عمل، بزرگی شاخکهای بینی یا انحراف تیغه بینی وجود داشته باشد، جراح باید تلاش کند این موانع به ظاهر مختصر را هم برطرف کند. با توجه به اینکه بینی با عمل جراحی معمولا کوچکتر میشود، چنانچه مانعی از قبل وجود داشته و انسداد هم ایجاد نکرده است را برطرف نکنیم، وقتی بینی جمعتر شد این مانع به ظاهر بیاهمیت باعث انسداد مسیر تنفسی میشود.
۲ـ تورم مخاط داخل بینی:
چنانچه به دلیل سینوزیت مزمن یا آلرژی شدید مخاط داخل بینی متورم باشد، ممکن است باعث انسداد تنفسی شود.
۳ ـ چسبندگیهای داخل بینی:
اگر جراح داخل بینی را زیاد دستکاری کند، باعث زخمیشدن مخاط بینی میشود. اگر مخاط زخمیشده در مجاورت یکدیگر قرار گیرند هنگام ترمیم به یکدیگر میچسبند و راه داخل بینی را تنگ میکنند.
۴ ـ تنگ کردن بیش از حد سوراخهای بینی.
۵ ـ برداشتن بیش از اندازه از غضروفهای نوک بینی:
این امر منجر به تنگی مدخل بینی میشود.
اگر جراح بینی از تجربه کافی برخوردار نباشد، علاوه بر مختل شدن عملکرد بینی، این احتمال وجود دارد که ظاهر بینی فرم مطلوب و مورد نظر را پیدا نکند و به شکل نامطلوبی درآید. این شکلهای نامطلوب و دلایل آن عبارتند از:
غیرقرینه بودن سوراخهای بینی
اگر به سوراخهای بینی فردی که عمل نکرده بنگریم معمولا ۲ سوراخ بینی دقیقا عین هم نیستند، اما فردی که عمل میکند بعد از عمل انتظار دارد که سوراخها کاملا قرینه باشند. جراح طی عمل باید تلاش کند که میزان غیرقرینگی را برطرف کرده و تا آنجا که ممکن است آن را اصلاح کند.
کاهش حس بویایی
پایانههای اعصاب بویایی در سقف حفره داخل بینی قرار گرفتهاند. این ناحیه طی عمل زیبایی بینی معمولا دستکاری نمیشود، بنابراین احتمال آسیب دیدن حس بویایی بعد از عمل جراحی وجود ندارد، مگر در ۲ حالت:
حالت اول: اینکه فردی که تحت عمل جراحی قرار گرفته است از قبل مبتلا به پولیپ وسیع و منتشر بینی بوده است و همزمان با عمل زیبایی تحت عمل پولیپکتومی نیز قرار گرفته باشد. با توجه به اینکه ممکن است پولیپها در قسمت نزدیک به سقف حفره بینی قرار گرفته باشند، برداشتن آنها و دستکاری آن قسمت ممکن است منجر به آسیب دیدن پایانههای بویایی شود. اگر فردی مبتلا به پولیپ وسیع بینی باشد، بهتر است ابتدا در یک عمل مجزا پولیپها برداشته شوند و سپس با فاصله چند ماه بعد تحت عمل زیبایی بینی قرار گیرند.
حالت دوم: اگر به دلایلی که قبلا ذکر شد فردی در اثر عمل زیبایی بینی به درجاتی دچار انسداد بینی شود به همان میزان نیز دچار کاهش حس بویایی میشود، زیرا برای اینکه بتوانیم بویی را حس کنیم باید مولکولهای فرار آن ماده بتوانند از طریق بینی خود را به پایانههای اعصاب بویایی برسانند. چنانچه بینی مسدود باشد این مولکولها قادر نیستند وارد بینی شوند تا بتوانند اعصاب بویایی را تحریک کنند.
خالید حسامی( هیدی )
|
06-03-2011
|
|
|
|
|
|
عوارض خطرناک ناشی از مصرف نوشابه
آیا نوشابه در فهرست خرید خانواده شما قرار دارد؟ آیا هنگام خرید مواد غذایی در فروشگاه نوشابههای رژیمی را انتخاب میکنید؟ اگر تصور میکنید نوشابههای رژیمی کمضررتر هستند، لازم است بدانید مصرف هر نوع نوشابه گازدار صرفنظر از مقدار کالری و نوع شیرینکننده آن میتواند به بدن آسیب برساند و سیستم ایمنی را ضعیف کند. باور ندارید؟ …
اضـافـه وزن، چاقـی و دیـابـت
نوشابههای گازدار به دلیل مقدار بسیار زیاد قند و رادیکالهای آزادی که دارند موجب آسیب به بافتهای بدن، چاقی و اضافه وزن، ابتلا به دیابت و پیشرفت عوارض و مشکلات ناشی از دیابت میشوند.
سـوء تغـذیـه
افرادی که به جای نوشیدنیهای سالم مانند شیر کمچرب و آبمیوه طبیعی نوشابه گازدار میخورند احتمال دارد به مقدار کافی ویتامین A، کلسیم و منیزیم دریافت نکنند. اسیدفسفریک موجود در نوشابههای گازدار موجب برداشت کلسیم و منیزیم از بافتهای بدن میشود و مقدار این مواد مغذی را در بدن کاهش میدهد. کلسیم و منیزیم به کارکرد بهتر و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند. بررسیها نشان داده احتمال ابتلا به پوکی استخوان در افرادی که زیاد نوشیدنی گازدار مصرف میکنند، بیشتر است و پوکی استخوان در آنها زودتر آغاز میشود.
شـیـریـنکننـدههـای مصنـوعـی
بعضیها تصور میکنند تنها نکته منفی مصرف نوشابههای گازدار قند زیاد و کالری بالای آن است و به همین خاطر به جای مصرف نوشابههای گازدار معمولی که با شیرینکنندههای پرکالری شیرین شدهاند از نوشابههای گازدار رژیمی استفاده میکنند و چون خیالشان از بابت مقدار کالری این مواد راحت است بدون هیچ محدودیتی این نوشابهها را مصرف میکنند. در حالی که بررسیها نشان داده است نوشابههای رژیمیهم با اضافه وزن ارتباط دارند. نتیجه یک مطالعه با بررسی ۱۵۵۰ فرد نشان داده است که احتمال چاقی و اضافه وزن در افرادی که نوشابه رژیمیمصرف میکنند با نوشیدن هر بطری نوشابه ۴۱ درصد بیشتر میشود. سلولهای بدن در پاسخ به هر طعم شیرین نسبت به ذخیره چربی و کربوهیدرات اقدام میکنند و این مساله موجب گرسنگی بیشتر میشود. همچنین شیرینکنندهها ترشح انسولین را بیشتر میکنند و در نتیجه توانایی بدن برای سوزاندن چربی کاهش پیدا میکند. حقیقت تلخ دیگر آن است که تاثیر مصرف نوشابههای رژیمی بر کاهش وزن از نظر علمی به اثبات نرسیده است و هنوز هیچ مطالعهای نشان نداده است که نوشیدن نوشابههای رژیمی به کاهش وزن کمک میکند.
بـطـریهـای پـلاسـتـیـکـی
ضررهای نوشابههای گازدار رژیمی و غیررژیمی تنها به قند زیاد و رادیکالهای آزاد و اسید فسفریک موجود در آنها محدود نمیشود. حتی بطریهای پلاستیکی نوشابه برای سلامت مضر هستند و میتوانند ما را بیمار کنند. این بطری نوعی ماده شیمیایی سمی موسوم به بیسفنول A یا BPA دارد که میتواند از بطری به نوشابه و پس از مصرف نوشابه به بدن ما وارد شود. بررسیها نشان داده است که BPA با تعداد زیادی از بیماریها از جمله نقص سیستم ایمنی بدن ارتباط دارد. اگر نگران سلامت کودکتان هستید، مراقب باشید به مصرف نوشابه و سایر نوشیدنیهایی که در بطریهای پلاستیکی عرضه میشود، عادت نکند. کارشناسان بهداشت توصیه میکنند از کودکان در برابر تماس با محصولات حاوی این ماده به ویژه محصولاتی که هر روز استفاده میشوند محافظت کنیم. منبع: ریدرزدایجست
وقتی نوشابه سیاه میخورید چه اتفاقی میافتد؟
۱۰ دقیقه بعد
۱۰ قاشق چایخوری شکر وارد بدنتان میشود. میدانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمیشوید؟ چون اسید فسفریک، کمی طعم آن را میگیرد و شیرینیاش را خنثی میکند.
۲۰ دقیقه بعد
قند خونتان بالا میرود و به ترشح ناگهانی و یکجای انسولین منجر میشود. کبدتان شروع میکند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیشتر از این بالا نرود.
۴۰ دقیقه بعد
حالا دیگر جذب کافئین کامل شده، مردمکهایتان گشاد میشود، فشار خونتان بالا میرود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها میکند. گیرندههای آدنوزین مغز حالا بلوک میشوند تا از احساس خوابآلودگی جلوگیری کنند.
۴۵ دقیقه بعد
ترشح دوپامین افزایش پیدا میکند و مراکز خاصی در مغز که حالت سرخوشی ایجاد میکنند، تحریک میشوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین به ایجاد سرخوشی منجر میشود.
۶۰ دقیقه بعد
اسیدفسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی میچسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا میکند. میزان بالای قند خون و شیرینکنندههای مصنوعی، دفع هرچه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث میشوند.
مدتی بعدتر
کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل میشود. حالا دیگر کلسیم و منیزیم و روی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع میشود و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیتها نیز از دست میرود.
و بالاخره…
کمکم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش میکند و نوبت به افت قند میرسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریکپذیر میشوید یا خیلی کرخت و بیحال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید، دفع کردهاید؛ آبی که میشد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین میرود و شما هوس یک نوشابه دیگر میکنید.
خالید حسامی( هیدی )
|
06-03-2011
|
|
|
|
|
|
داستانک پند آموز “کلاس درس ابوریحان بیرونی”
روزی ابوریحان در کلاس درس به شاگردان می گفت …
که خونریز و قاتلی پای به محل درس و بحث نهاد …
شاگردان با خشم به او می نگریستند و در دل هزار دشنام به او می دادند که چرا مزاحم آموختن آنها شده است . آن مرد رسوا روی به حکیم نموده چند سئوال ساده نمود و رفت … فردای آن روز، شاعری مدیحه سرای دربار، پای به محل درس گذارده تا سئوالی از حکیم بپرسد شاگردان به احترامش برخواستند و او را مشایعت نموده تا به پای صندلی استاد برسد. که دیدند از استاد خبری نیست هر طرف را نظر کردند اثری از استاد نبود … یکی از شاگردان که از آغاز چشمش به استاد بود و او را دنبال می نمود.
در میانه کوچه جلوی استاد را گرفته و پرسید:
چگونه است دیروز آدمکشی به دیدارتان آمد پاسخ پرسش هایش را گفتید و امروز شاعر و نویسنده ایی سرشناس آمده ، محل درس را رها نمودید ؟!
ابوریحان گفت:
یک بزهکار تنها به خودش و معدودی لطمه میزند ، اما یک نویسنده و شاعر خود فروخته کشوری را به آتش می کشد… شاگرد متحیر به چشمان استاد می نگریست که ابوریحان بیرونی از او دور شد … ابوریحان بیرونی دانشمند آزاده ایی بود که هیچگاه کسب قدرت او را وسوسه ننمود و همواره عمر خویش را وقف ساختن ابوریحان های دیگر کرد ، روانش شاد …
ارد بزرگ اندیشمند یگانه کشورمان می گوید :
هنرمند و نویسنده مزدور ، از هر کشنده ای زیانبارتر است …
خالید حسامی( هیدی )
|
06-03-2011
|
|
|
|
|
|
دماغ!
این عضو حیاتی
اگه مثل کلنگه
مثل لوله تفنگه
با خوشگلیت میجنگه
طبیعیه، قشنگه
نگو که این یه درده
دماغ عمل نکرده
اگر که مثل فیله
و یا از این قبیله
روی نوکش زیگیله
غصه نخور، اصیله
هی نرو پشت پرده
دماغ عمل نکرده
یکی میگه درازه
خیلی ولنگ و وازه
یکی میگه ترازه
غصه نخور که نازه
ببین خدا چه کرده
دماغ عمل نکرده
دماغ نگو جواهر
سوژهی شعر شاعر
طویل فیالمظاهر
پدیدهی معاصر
آهای تخم دو زرده
دماغ عمل نکرده
با اون دماغ همیشه
عکس تو پشت شیشه
تو سینما چی میشه
شکستن کلیشه
کاشکی بری رو پرده
دماغ عمل نکرده
کم باباتو کچل کن
یا خودتو مچل کن
کی بت میگه عمل کن
قصیده رو غزل کن
میشی له و لورده
دماغ عمل نکرده
چهقد دماغ دماغ شد
قافیهمون چلاق شد
هی، یکی- چل کلاغ شد
تصنیف کوچه باغ شد
بره که برنگرده
دماغ عمل نکرده!
خالید حسامی( هیدی )
|
کاربران در حال دیدن موضوع: 2 نفر (0 عضو و 2 مهمان)
|
|