ژازه با تیم پزشكی همكاری نمیكند
عادل ابراهیمپور پزشك معالج ژازه طباطبایی هنرمند مجسمهساز گفت: ژازه طباطبایی هماكنون به دلیل مشكلات ریوی،اختلال دربلع و خونریزی معده ناشی از كهولت سن در بخش آی،سی،یو بیمارستان آتیه بستری است و با تیم پزشكی همكاری لازم را نمیكند.
عادل ابراهیم پور پزشك معالج و از دوستان نزدیك ژازه طباطبایی درباره وضعیت فعلی این هنرمند گفت: ژازه طباطبایی دچار مشكلات ریوی و اختلال در بلع شده و در قسمت معده نیز خونریزی دارد كه این مشكلات از جمله عوارض شكستگی لگن،بیحركتی و كهولت سن اوست.
وی افزود: ژازه هماكنون در بخش آی،سی،یو بیمارستان آتیه تحت مراقبت است و تیم پزشكی متشكل از متخصصین قلب،ریه، گوارش،مغز واعصاب و غدد داخلی مرتب وضعیت این هنرمند را كنترل میكنند و قرار است ریهاش برونكوسكوپی شود.
ابراهیمپور همچنین درباره مشكل شكستگی لگن این هنرمند هم گفت: ژازه طباطبایی بار اولی كه به دلیل شكستگی لگن به بیمارستان آتیه منتقل شد او را به دلیل فشار خون بالا،قلب ضعیف، عدم تحمل بیهوشی و احتمال ریسك بالا عمل نكردیم و تنها از طریق عملیات كششی تحت مداوا قرار گرفت كه الحمدلله بر خلاف تصور من استخوان پای او جوش خورده است.
دكتر ابراهیمپور مشكل ترشحات ریه و عدم همكاری این هنرمند با تیم پزشكی را از جمله مشكلات وی ذكر كرد و ادامه داد: دفعه قبل ژازه با حال عمومی خوبی از بیماستان مرخص شد و تحت مراقبت یكی از دوستان قدیمیاش به سرای سالمندان منتقل شد. ولی ژازه احتیاج دارد كه با دیگران صحبت كند و همیشه دورش شلوغ باشد.
وی افزود: در مدت زمانی كه در سفر بودم و ایشان در سرای سالمندان به سر میبرد، مشكلات ریوی پیدا كرد و زمانی كه از سفر بازگشتم او را مجدداً به بیمارستان آتیه منتقل كردیم.
وی ژازه را كودكی با تمام جسارتهای كودكانهاش توصیف كرد وگفت: ژازه نیاز به اشتیاقی برای زنده ماندن و ادامه حیات دارد و احتیاج دارد كه دوستانش را در اطرافش ببیند،با آنها صحبت كند و دورش شلوغ باشد،اگر چه پرخاش میكند و همه را از خود میرنجاند ولی هر كسی كه ژازه را میشناسد میداند كه پرخاشگری او به چه معنی است.
ابراهیمپور درعین حال از روحیه خوب و قوی ژازه طباطبایی هم حرف زد و گفت: شبی درحالی كه حالش وخیم بود با من تماس گرفت و گفت من زندهام و به تو نشان میدهم كه چه كار میكنم و بعد از آن مجسمههای اخیرش را بر اساس نتهای موسیقی و اركستراسیون ساخت كه از جمله زیباترین آثار او به شمار میرود.
او برای من نوشت كه من برای تو پنج مجسمه میسازم و از من خواست كه برای این كار به او كمك كنم.
ابراهیمپور ادامه داد: كودكی دو لبه دارد، گاهی جسارتآمیز است و گاهی هم با لجاجت همراه میشود و ژازه اكنون لبه دیگری از رفتارهای كودكانهاش را نشان میدهد و با ما همكاری نمیكند.
ابراهیمپور با اشاره به دیدار برخی از هنرمندان با ژازه گفت:روزهای اولی كه ژازه در بیمارستان بستری بود دوستانش به او سر میزدند ولی دیگر پس از آن درجریان نبودم كه كسی سراغی از او گرفت یا نه.
دكتر ابراهیمپور تمام مشكلات و بیماریهای ژازه طباطبایی را ناشی از كهولت سن او دانست و ابراز امیدواری كرد كه ژازه طباطبایی بتواند از بیمارستان به سلامت خارج شود.
ژازه طباطبایی هنرمند نقاش و مجسمهساز و از پیشگامان هنر مدرن ایران است.
این هنرمند ۷۷ ساله پایهگذار و مدیر گالری هنر مدرن ایران است و آثارش در استرالیا، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان، یونان، هند، ایران، ایتالیا، موناكو، اسپانیا، سوئد، تركیه، آمریكا و یوگسلاوی به نمایش گذاشته شده است.
همچنین آثار وی به جشنوارههای پاریس، سن پائولو و جشنواره دوسالانه ونیز رفته و بیش از۱۰ جایزه جهانی دریافت كرده است.
ژازه طباطبایی از جمله نقاشانی است كه موضوعات سنتی را به شیوه مدرن بیان میكند و مجسمههایش را با استفاده از آلات و ادوات مستعمل ماشینهای صنعتی خلق میكرد.
با تشکر فریبا