بازگشت   پی سی سیتی > ادب فرهنگ و تاریخ > شعر و ادبیات > زبان ادب و فرهنگ کردی

زبان ادب و فرهنگ کردی مسائل مربوط به زبان و ادبیات و فرهنگ کردی از قبیل شعر داستان نوشته نقد بیوگرافی و .... kurdish culture

ابزارهای موضوع نحوه نمایش
Prev پست قبلی   پست بعدی Next
قدیمی 04-14-2015
behnam5555 آواتار ها
behnam5555 behnam5555 آنلاین نیست.
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی

سپاسها: : 3,172

3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
behnam5555 به Yahoo ارسال پیام

کۆمیدیای :

خوازبێنی
(3)
نووسینی : ئه‌نتۆن چیخۆف وه‌رگێڕانی له‌ سویدیه‌وه‌ : عه‌بدوڵا حه‌مه‌لاو

دیمه‌نی شه‌شه‌م
(
له‌ هه‌مانشوێندا ناتالیاو لوموڤ )
لوموڤ : ( دێته‌ ژووره‌وه‌ ) دڵم زۆر خراپ لێئه‌یات ، قاچم مێرووله‌ ئه‌کاو ئه‌ملاو ئه‌ولاشم ئه‌ناڵێنێت .
ناتالیا : ببوره‌ ئێمه‌ زۆر به‌بێ ئه‌قڵانه‌ له‌گه‌ڵتا جووڵاینه‌وه‌ ، ئیڤان ڤاسیلیڤیچ ! ئێستا ئه‌که‌وێته‌وه‌ بیرم که‌ له‌وه‌ڕگاکه‌ هی جه‌نابتانه‌ .
لوموڤ : ئاخ دڵم چه‌ن خراپ لێئه‌یات ، له‌وه‌ڕگاکه‌ هی منه‌ ؟ ئای برا ڕڕڕۆ نه‌که‌م چاوه‌کانم ئه‌بڵه‌ق بوون .
ناتالیا : به‌ڕاستمه‌ ، مه‌زراکه‌ هی ئێوه‌یه‌ ، فه‌رموو دانیشن . ( هه‌ردوکیان دائه‌نیشن ) ، هه‌ردوکمان هه‌ڵه‌ بووین .

لوموڤ : ئه‌مه‌ مه‌سه‌له‌یه‌کی مه‌بده‌ئیه‌ ، مه‌سه‌له‌که‌ ئه‌رزه‌و مه‌زرا نیه‌ ، به‌ڵکو مه‌بده‌ئه‌ .
ناتالیا : ڕاسته‌ وایه‌ ، به‌ڵام ئێستا وا باشتره‌
باسی مه‌سه‌له‌یه‌کی تر بکه‌ین .
لوموڤ : من به‌ڵگه‌ی تایبه‌تیم هه‌یه‌ که‌ دایکی دایکی پورێم ڕێگای به‌ جووتیاره‌کانی باوکی باوکی باوکتان یاوه‌ ...... .
ناتالیا : ئێ باشه‌ بیبڕه‌ره‌وه‌ ئیتر ، ووتمان به‌سیه‌تی ، بۆم هه‌یه‌
؟ نازانم له‌کوێوه‌ ده‌ست پێ بکه‌م ؟ ئه‌ڵێم به‌مزوانه‌ نیازتان هه‌یه‌ بچن بۆ ڕاو ؟
لوموڤ : ناتالیای به‌ڕێز ! دوای دروینه‌ به‌ته‌مام بچم بۆ ڕاوه‌ پۆڕ ، به‌ڵام وا بزانم ئێوه‌ ئه‌زانن که‌ له‌م دواییه‌دا چ ڕووداوێك ڕووی تێکردم ، خۆ له‌بیرتانه‌ که‌ سه‌گه‌که‌م که‌وت و شه‌ل بوو ؟
ناتالیا : ئای به‌سته‌زمان ، ئه‌مه‌ که‌ی ؟
لوموڤ : ڕاستیه‌که‌ی نازانم له‌ خۆیه‌وه‌ قاچی وه‌رگه‌ڕا یان سه‌گه‌کانی تر گازیان لێگرت . ( هه‌ناسه‌یه‌ك هه‌ڵئه‌کێشێت ) ، باشترین سه‌گێك که‌ هه‌بێت ئه‌وه‌یه‌ ، نامه‌وێت باسی نرخه‌که‌ی بکه‌م ، ئه‌زانی له‌و ماوی پێشوه‌دا میرونوڤ 125 ڕۆبڵی دامێ نه‌میا .
ناتالیا : ئیڤان ڤاسیلیڤیچ ! درۆی تر نه‌ما پێوه‌ی بلکێبی ؟ ئه‌مه‌ هه‌مووی بوو ؟
لوموڤ :
گه‌ر ڕاستیت ئه‌وێت هه‌ر زۆر هه‌رزان بوو . کوره‌ سه‌گه‌که‌م سه‌گێکی هه‌ر زۆر بێوێنه‌یه‌ .
ناتالیا : باوکم ئه‌وه‌ی خۆمانی به‌ 85 ڕۆبڵ کڕیوه‌و هه‌ستیش ئه‌که‌م ئه‌وه‌ی ئێمه‌ زۆر باشتره‌ له‌وه‌ی تۆ .
لوموڤ : ئه‌وه‌ی ئێوه‌ باشتره‌ له‌وه‌ی من ؟ ( به‌ پێکه‌نینه‌وه‌ ) ئه‌وه‌ی ئه‌وان باشتره‌ له‌وه‌ی من هم ها ها ها .
ناتالیا : بێگومان ئه‌وه‌ی ئێمه‌ باشتره‌ ، ئه‌زانی بۆ ؟ چونکه‌ ئه‌وه‌ی ئێمه‌ به‌چکه‌تره‌و هێشتا ته‌واو گه‌وره‌ نه‌بوه‌ ، ئێ دوای ئه‌وه‌ش خێرایی و شێوه‌ وه‌ستان و دانیشتنه‌که‌ی با بوه‌ستێت که‌ له‌و بڕوایام که‌ که‌م سه‌گی تر هه‌یه‌ بیگاتێ .
لوموڤ : ناتالیا ستانوڤنا ببوره‌ ، ئێوه‌ ئه‌وه‌تان بیر چوو که‌ بڵێن سه‌گه‌که‌مان دانه‌کانی پێشه‌وه‌ی زیاتر هاتونه‌ته‌ پێشه‌وه‌ تا دانه‌کانی خواره‌وه‌ی ، واته‌ مه‌ڵاشووی له‌گه‌ڵ چه‌ناگه‌یدا جووت نابێت ، جا هه‌ر سه‌گێکیش ئه‌مه‌ی نوقسان بوو ناتوانێت به‌پێ ی پێویست شت بگرێت .
ناتالیا : وه‌ڵا ئه‌مه‌ هه‌واڵێکی تازه‌یه‌ قوربان .
لوموڤ : من به‌ڵێنتان ئه‌یه‌مێ که‌ چه‌ناگه‌ی ژێره‌وه‌ی کورتتره‌ له‌وه‌ی سه‌ره‌وه‌ی .
ناتالیا : تێرتان خوارد ؟
لوموڤ : به‌ڵێ ، به‌ڵێ تێرم خوارد ، به‌ڵام ئه‌و سه‌گه‌ی ئێوه‌ ئه‌وه‌نه‌ی حسابه‌ تا ئه‌گاته‌ ڕاو ، واته‌ له‌وه‌و دوا ناتوانێت شتێکتان بۆ بگرێت .
ناتالیا : نه‌خێر سه‌گی ئێمه‌ له‌ ئیشاره‌ت وه‌رگرتندا وێنه‌ی که‌مه‌ ، دوای ئه‌وه‌ش له‌ ڕووی شێوه‌ی ده‌م و لووت و به‌هره‌وه‌ گره‌وی له‌زۆر سه‌گی تر بردۆته‌وه‌ ، به‌ڵام سه‌گه‌که‌ی
تۆ که‌س نازانێت ئه‌صڵ و فه‌صڵی چیه‌و له‌ پیره‌ مایینیش ئه‌چێت .
لوموڤ : به‌و پیریه‌ش نایگۆڕمه‌وه‌ به‌ پێنج سه‌گی وه‌کی ئه‌وه‌ی تۆ ، سه‌گی من سه‌گه‌ به‌ ڕاستی ، به‌ڵام ئه‌وه‌ی ئێوه‌ ئه‌صڵه‌ن پیاو شه‌رم ئه‌یگرێ باسی بکات ، 25 ڕۆبڵ زیتار هیچی تر ناهێنێت .
ناتالیا : ئیڤان ڤاسیلیڤیچ ! پێم ناڵێیت ئه‌مڕۆ ئێوه‌ چیتانه‌ ؟ چ شتێك واتان لێئه‌کات که‌ هه‌موو قسه‌کانتان پێچه‌وانه‌ی قسه‌کانی ئێمه‌ بێت ؟ یه‌که‌م جار به‌ ئه‌رزه‌و له‌وه‌ڕگاکانه‌وه‌ ئه‌یگرن و دووه‌م جاریش به‌ سه‌گه‌که‌مانه‌وه‌ ؟ من حه‌زم لێ نیه‌ که‌سانێك هه‌بن باسی باشترو باشتر بکه‌ن ، ئێوه‌ خۆتان زۆر باش ئه‌زانن که‌ سه‌گه‌که‌ی ئێمه‌ زۆر له‌و سه‌گه‌ بێئه‌قڵه‌ی ئێوه‌ باشتره‌ ، ئیتر بۆچی نکوڵی لێئه‌که‌ن ؟
لوموڤ : ناتالیا ستێپانوڤنا ! ئێوه‌ زۆر باش له‌وباوه‌ڕه‌دان که‌ من زۆر باش ئه‌بینم و ئه‌یشزانم بیرکه‌مه‌وه‌ ، ئێوه‌ تێناگه‌ن که‌ سه‌گه‌که‌تان دانه‌کانی خواره‌وه‌ی له‌ پێشه‌وه‌ن ؟
ناتالیا : ئه‌مه‌ ڕاست نیه‌ .
لوموڤ : به‌ڵێ ڕاسته‌ .
ناتالیا : ( ئه‌قیژێنێ ) نه‌خێر ڕاست نیه‌ .
لوموڤ : خانمه‌ باشه‌که‌ ، بۆ ئه‌قیژێنیت ؟
ناتالیا : بۆ ئه‌و هه‌موو قسه‌ باق و بریقانه‌ ئه‌که‌یت ؟ تۆ نازانیت هه‌موو ئه‌وانه‌ توڕه‌م ئه‌که‌ن ؟ سه‌گه‌که‌ی ئێوه‌ کاتی ئه‌وه‌ی هاتوه‌ له‌ناو ببرێت ، که‌چی ئێستا جیاوازی له‌گه‌ڵ ئه‌وه‌ی ئێمه‌دا ئه‌که‌یت ؟
لوموڤ : ببوره‌ من ئیتر له‌مه‌ زیاتر ناتوانم درێژه‌ به‌م باسه‌ بده‌م ، چونکه‌ دڵه‌ کوته‌م تووش ئه‌بێت .
ناتالیا : جێگای خۆشحاڵیه‌ ، چونکه‌ وه‌کو ئه‌ڵێن ئه‌و ڕاوکه‌رانه‌ی که‌ زۆر شه‌ڕ ئه‌که‌ن که‌مترین وه‌ڵامیان ده‌ست ئه‌که‌وێت .
لوموڤ : تکایه‌ خانمه‌که‌ ئه‌توانیت بێده‌نگ بیت ؟ ئیتر دڵم به‌به‌ریه‌وه‌ نه‌ماوه‌ ، ( هاوارئه‌کات ) بێده‌نگ .
ناتالیا : بێده‌نگ نابم تا دانی پیادا نه‌نێیت که‌ سه‌گه‌که‌ی ئێمه‌ صه‌د قات له‌ سه‌گه‌که‌ی ئێوه‌ باشتره‌ .
لوموڤ : نه‌خێر صه‌د قات له‌وه‌ی من خراپتره‌ ، هیوادارم له‌وه‌ لاتر چێت ، ئای بابه‌ڕڕۆ سه‌رم ، چاوم ، کوره‌ شانه‌کانم .
ناتالیا : سه‌گه‌ گه‌مژه‌که‌ی ئێوه‌ نه‌ك هه‌قی ئه‌وه‌ی هه‌یه‌ که‌ له‌ناو ببرێ ، به‌ڵکو هه‌قی ئه‌وه‌شی هه‌یه‌ که‌ وازی لێبهێنرێ تا خۆی ئه‌تۆپێ .
لوموڤ : ( ئه‌گری ) کوره‌ بێده‌نگ من دڵه‌ کوته‌ کوشتمی .
ناتالیا : من نامه‌وێ بێده‌نگ بم .

دیمه‌نی حه‌وته‌م
( شوبوکوڤ دێت به‌سه‌ردا )
شوبوکوڤ : دیسانه‌وه‌ چیتانه‌ ؟ به‌زمه‌که‌یه‌ ؟
ناتالیا ؟ بابه‌ تکات لێئه‌که‌م ڕاستگۆبه‌ ، سه‌گه‌که‌ی ئێمه‌ باشتره‌ یان سه‌گه‌که‌ی ئه‌و ؟
لوموڤ : ستێپان ستێپانوڤیچ زۆربه‌نه‌رمی داواتان لێئه‌که‌م وه‌ڵامی ئه‌م پرسیاره‌م به‌نه‌وه‌ ، سه‌گه‌که‌تان دانه‌کانی خواره‌وه‌ی له‌پێشه‌وه‌ن یان نا ؟ ئا یان نه‌ء ؟
شوبوکوڤ : جا ئه‌گه‌ر مه‌سه‌له‌که‌ هه‌ر ئه‌وه‌ بێت هه‌ر هیچ نیه‌ ، به‌ڵام له‌گه‌ڵ ئه‌وه‌شدا سه‌گه‌که‌مان هێشتا له‌هه‌موو سه‌گه‌ ڕاوه‌کانی تر باشتره‌و بگره‌ له‌ هه‌موو ئه‌م ناوچه‌یه‌شدا باشترینیانه‌ .
لوموڤ : به‌ڵام ڕاست بڵێ ڕاست ، ئه‌وه‌ی من باشتره‌ یان نا ؟
شوبوکوڤ : هاوڕێ باشه‌که‌م خۆت سه‌غڵه‌ت مه‌که‌ ، گوێ بگره‌ با پێت بڵێم ، ڕاسته‌ سه‌گه‌که‌ی ئێوه‌ سیفاتی چاکه‌ی خۆی هه‌یه‌ یه‌که‌م وه‌کو ئه‌وه‌ی که‌ ڕه‌سه‌نه‌و دووه‌میش شێوه‌یه‌کی جوانی هه‌یه‌ ، به‌ڵام گه‌ر ڕاستیتان ئه‌وێ سه‌گه‌که‌شتان بێ عه‌یب نیه‌ و بگره‌ دوو عه‌یبی گه‌وره‌شی هه‌یه‌ ، یه‌که‌م ئه‌وه‌یه‌ که‌ پیره‌و دووه‌میش لووتی کورته‌ .
لوموڤ : ئاخ دڵه‌ کوته‌ چیت پێکردم . گه‌ر ئێمه‌ پشت به‌ به‌ڵگه‌ ببه‌ستین سه‌گه‌که‌ی من له‌ کاتی ڕاوکردندا بست به‌ بست بۆنی نێچیره‌که‌ هه‌ڵئه‌گرێ ، به‌ڵام ئه‌وه‌ی ئێوه‌ یه‌ک کیلۆمه‌تر دوور ئه‌یپێکێ .
شوبوکوڤ : ئاخر چاوه‌که‌م سه‌گه‌که‌ی من ئه‌و جاره‌ به‌دار لێیاندا ، بۆیه‌ دواکه‌وت .
لوموڤ : زۆر ته‌واوه‌ ، بۆیه‌ هه‌موو سه‌گاکانی تر دوای ڕێویه‌که‌ که‌وتن و ئه‌وه‌ی تۆش خشششش ، خشکه‌یی بۆ لای مه‌ڕه‌کان گه‌ڕایه‌وه‌ .
شوبوکوڤ : نه‌خێر کوڕه‌ گه‌نجه‌که‌ ، ئه‌مه‌ ڕاست نیه‌ ، من پێم باشه‌ که‌ له‌مه‌ زیاتر له‌سه‌ر ئه‌م مه‌سه‌له‌یه‌ نه‌ڕۆین ، ڕاستیه‌که‌شی
کابرا بۆیه‌ له‌ سه‌گه‌که‌ی منی یا چونکه‌ نه‌یویست سه‌گه‌که‌ی من له‌وانی تر باشتر بێت ، بێگومان ئێره‌یی چاوی کوێر کرد . به‌ڵام ئێوه‌ش ئه‌ی هاوڕێ باشه‌که‌ ، ئه‌تانه‌وێ ئه‌وه‌ ئاشکراکه‌ن که‌ هیچ سه‌گێك له‌ سه‌گه‌که‌ی ئێوه‌ باشتر نه‌بێت ، زۆر باشه‌ من له‌بیرم ناچێت .
لوموڤ : منیش هه‌روه‌ها .
شوبوکوڤ : منیش هه‌رواتر ، ئه‌ی ئێوه‌ چی ترتان له‌بیره‌ ؟
لوموڤ : ئای دڵم بابه‌ ڕۆ ، قاچم شه‌له‌ل لێ ی یا ، ئیتر له‌مه‌ زیاتر توانام نه‌ما .
ناتالیا : دڵه‌ کوتێ ؟
ئێوه‌ چۆن ڕاوکه‌رێکن ؟ ئێوه‌ له‌باتی ڕاوه‌ ڕێوی ئه‌بوایه‌ له‌ مه‌تبه‌خ بونایه‌و کێك و شه‌کرله‌مه‌تان ببرژانایه‌ ، دڵه‌ کوتێ .... پف .
شوبوکوڤ : به‌ بڕوای من له‌باتی ئه‌وه‌ی که‌ سواری پشتی ئه‌سپ ئه‌بن سواری دۆشه‌ك و پشتیه‌کانی ماڵه‌وه‌تان بن چاکتره‌ ، کاکی دڵه‌ کوتێ ! من ئه‌زانم جه‌نابتان هه‌ر بۆیه‌ ئه‌چن بۆ ڕاو تا عه‌یب و عار له‌ سه‌گی ئه‌م و ئه‌ودا بدۆزنه‌وه‌و دواییش تانه‌و ته‌شه‌ری لێده‌ن .
ئێستا به‌هه‌رحاڵ به‌ هه‌رچۆنێ بێت واز له‌م باسه‌ بێنین ، چونکه‌ من ئه‌زانم جه‌نابتان هه‌رچی بن ڕاوکه‌ر نین .
لوموڤ : ئه‌ی جه‌نابتان چین ؟ ئه‌ترسم خۆتان به‌ ڕاوکه‌ر بزانن ، تڕحێو ، نه‌یخۆن تاڵه‌ . ئێوه‌ش بۆیه‌ دێن تا خۆتان پیشانی سه‌رۆکی ڕاوکه‌ره‌کان بده‌ن و ئیتر له‌دواوه‌ بکه‌ونه‌ زه‌می ئه‌م و ئه‌و . ئاخ دڵم ، ئێوه‌ که‌سانێکی زه‌م که‌رن .
شوبوکوڤ : ( هاوارئه‌کات ) ئه‌ی هاوار من ئینسانێکی زه‌م که‌رم ؟
لوموڤ : زه‌مکه‌ر .
سوبوکوڤ : ئاژاوه‌چی ، به‌چکه‌ سه‌گ .
لوموڤ : مشکه‌ که‌چه‌ڵه‌ ، ته‌ڵه‌که‌ناز .
شوبوکوڤ : بێده‌نگبه‌ ده‌نا وه‌ك مریشکه‌ کێوی به‌ فیشه‌کێك په‌ڕت ئه‌به‌م به‌ ئاسمانا ، تێگه‌شتی ؟
لوموڤ : ئه‌وه‌ ڕوون و ئاشکرایه‌ که‌..... ئاخ دڵم ، که‌ ژنه‌که‌تان تا مابوو دارکاری باشی ئه‌کردن ، وه‌ی قاچم ، کڕکڕاگه‌ی گوێم ئه‌زیڕێنێ ، ئیتر ناتوانم خۆم به‌پێوه‌ بگرم ، خۆم به‌پێوه‌ ناگرم .
شوبوکوڤ : ئه‌ی بۆ ناڕۆی له‌ژێر نه‌علی کاره‌که‌ره‌که‌تانا خۆت به‌پێوه‌ بگری ؟ ها ؟ وا بزانم ئه‌مه‌یان ئه‌توانی ؟
لوموڤ : ئا وا هی ، دڵم وه‌ستا ، شانه‌کانم جام بوون ، شانه‌کانم کوان ؟ من مردم ، ( خۆی ئه‌خات به‌سه‌ر قه‌نه‌فه‌ یه‌ك تاکیه‌که‌دا ) دکتۆر ، ( ئه‌بورێته‌وه‌ )
شوبوکوڤ : ئاژاوه‌چی ، ماستاوچی ، ناشیرین ، من تێکچووم ، ( که‌مێك ئاو ئه‌خواته‌وه‌ ) وه‌زعم تێکچو

ناتالیا : ئێوه‌ چۆن ڕاوکه‌رێکن که‌ نه‌توانن سواری ئه‌سپیش بن ؟ ( ڕووئه‌کاته‌ باوکی ) بابه‌ ! ئه‌وه‌ چیه‌تی ؟ بابه‌ سه‌یرکه‌ ، ئیڤان ڤاسیلیڤیچ ،
خۆ ئه‌وه‌ مردوه !
شوبوکوڤ : وه‌زعم باش نیه‌ ، ناتوانم هه‌ناسه‌ به‌م ، هه‌وا ....

ناتالیا : ( لوموڤ ڕائه‌وه‌شێنێ ) ئیڤان ڤاسیلیڤیچ ، ئیڤان ڤاسیلیڤیچ ، به‌خوا له‌وه‌ ئه‌چێت مردبێت ، باشه‌ ئه‌وه‌ ئێمه‌ چیمان کرد ؟ نه‌به‌خوا مردوه‌ ، ئه‌ی هاوار دکتۆر ، دکتۆر بانگکه‌ن . ( تووشی هیستریا ئه‌بێت)

شوبوکوڤ : ئوووف ، ئه‌مه‌ چیه‌ ؟ پێم ناڵێ ی تۆ چیته‌ ؟
ناتالیا : مرد ، ئیڤان ڤاسیلیڤیچ مرد .
شوبوکوڤ : کێ ێ ێ ؟ ( سه‌یری لوموڤ ئه‌کات ) هه‌ر به‌ته‌واوه‌تی ؟ ئه‌ی هاوار خوایه‌ گیان ، ئاو ، دکتۆر ( که‌مێك ئاو ئه‌کات به‌ ده‌می لوموڤه‌وه‌ ) بخۆره‌وه‌ ، نه‌به‌خوا ناخواته‌وه‌ ، مرد ، ئه‌ره‌ به‌خوا مرد ، من چه‌ند به‌سته‌زمانم ، بڵێ بۆ فیشه‌کێك نه‌نێم به‌نێو چاوانی خۆمه‌وه‌ ؟ ئه‌ی بۆ هه‌ر زووتر خۆم له‌ناونه‌برد ؟ من چاوه‌ڕێ ی چیم ؟ چه‌قۆیه‌کم به‌رێ ، ده‌مانچه‌یه‌کم به‌رێ .
( لوموڤ خۆی ئه‌جوڵێنێ )

شوبوکوڤ : ئه‌ره‌وه‌ڵلا هاڵسا له‌خه‌و وویش گیان ، ده‌ها ئاو بخۆره‌وه‌ ، ئۆوخه‌یش خوایه‌ گیان شوکور نه‌مردبو.
لوموڤ : هه‌موو گیانم ئه‌له‌رزێ ، من هیچ نابینم ، ئه‌وه‌ من له‌کوێم ؟
شوبوکوڤ : کوره‌ جار به‌ جه‌هه‌ننه‌م ، زه‌واج که‌ن و ببڕێته‌وه‌ ، من ئه‌زانم کچه‌که‌م ڕازیه‌ ، بێنه‌ ده‌ستتان بێنن ( ده‌ستی هه‌ردوکیان ئه‌گه‌یه‌نێت به‌یه‌ك ) ئه‌زانم ڕازیه‌ ، من پیرۆزباییتان لێئه‌که‌م ، به‌مه‌رجێك بڕۆن و له‌کۆڵم بنه‌وه‌ .
لوموڤ : چی چی چی ؟ ( هه‌ڵئه‌سێته‌وه‌ ) کێ ؟
شوبوکوڤ : ڕازیه‌ ڕازیه‌ ، ده‌ی یه‌کتری ماچ که‌ن و ببڕێته‌وه‌ ، خوا ئێوه‌م لی به‌رێته‌وه‌ .
ناتالیا : ئه‌ی خوایه‌ گیان ئه‌وه‌ خۆ نه‌مردوه‌ ! ئا ئا ، ئه‌ی چۆن ، ئه‌ره‌وه‌ڵلا ڕازیم .
شوبوکوڤ : ده‌ی یه‌کتریش ماچ که‌ن و ببڕێته‌وه‌ ، دڵم به‌به‌ریه‌وه‌ نه‌ما .
لوموڤ : ها ؟ کێ ؟ ( ناتالیا ماچ ئه‌کات ) زۆرم قبوڵه‌ ، ببوره‌ باسی چیتان کرد ؟ ئێ ئێ تێگه‌شتم ، دڵم ، چاوه‌کانم ڕه‌شکه‌و پێشکه‌ ئه‌که‌ن ، من زۆر به‌خته‌وه‌رم ، ناتالیا ستێپانۆڤنا ! ئه‌وه‌ تۆیت ؟‌ ( ده‌ستی ماچ ئه‌کات ) قاچه‌کانم سڕ بوون .
ناتالیا : منیش زۆر به‌خته‌وه‌رم .
شوبوکوڤ : ئۆ و وو ، ئێستا وا ئه‌زانم کێوێك به‌سه‌ر دڵمه‌وه‌یه‌ .
ناتالیا : ئه‌ی ئێستا دانی پیا ئه‌نێیت که‌ سه‌گه‌که‌ی تۆ له‌وه‌ی من خراپتره‌ .
لوموڤ : نه‌خێر باشتره‌ .
ناتالیا : نه‌خێر خراپتره‌ .
شوبوکوڤ : ئه‌ ئاوا ، به‌دڵمه‌ ، خۆشی و شادی ده‌ستی پێکرد ، شه‌مپانیا بێنن شه‌مپانیا .
لوموڤ : باشتره‌ .
ناتالیا : خراپتره‌ خراپتره‌ خراپتره‌.
شوبوکوڤ : ( ده‌نگی به‌رز ئه‌کاته‌وه‌ تا ده‌نگی ئه‌وان داپۆشێت ) شه‌مپانیا
شه‌مپانیا شه‌مپانیا .

كۆتایی

دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی

خالید حسامی( هیدی )

کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)