بازگشت   پی سی سیتی > سایر گفتگوها > مطالب آزاد

مطالب آزاد در این تالار مطالبی که موضوعات آزاد و متفرقه دارند وجود دارد بدیهیست که کنترل بر روی محتوای این تالار بیشتر خواهد بود

پاسخ

ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 10-18-2009
تاري تاري آنلاین نیست.
کاربر فعال

سپاسها: : 0

33 سپاس در 31 نوشته ایشان در یکماه اخیر
Arrow نامهایی که هویت تهران را بیاد می آورند ...

نامهایی که هویت تهران را بیاد می آورند ...

شاید هر روز نام چند محله از تهران را بشنویم بی آنکه بدانیم تاریخجه ی این نام ها چی هست. البته اگر اهل تهران باشید، به خوبی میدونین که هر یک از این نامها، بخشی از تاریخ تهران رو ساخته و میشه گفت هویت تهران قدیم نهفته در تاریخ این نام هاست.

سید خندان
سیدخندان پیرمردی دانا و البته خنده‌رو بوده كه پیشگویی‌های او زبانزد مردم بوده است. دلیل نامگذاری این منطقه نیز احترام به همین پیرمرد بوده است؛ البته بعدها نام سید خندان بر ایستگاه اتوبوسی در جاده قدیم شمیران هم اطلاق می‌شده است.

فرمانیه
در گذشته املاک زمینهای این منطقه متعلق به کامران میرزا نایب‌السلطنه بوده است و بعد از مرگ وی به عبدالحسین میرزا فرمانفرما فروخته شده است.

فرحزاد
این منطقه به دلیل آب و هوای فرح انگیزش به همین نام معروف شده است.

شهرک غرب
دلیل اینکه این محله به نام شهرک غرب معروف شد ساخت مجتمع های مسکونی این منطقه با طراحی و معماری مهندسان آمریکایی و به مانند مجتمع های مسکونی آمریکایی بوده و در گذشته نیز محل اسکان بسیاری از خارجیها بوده است.

آجودانیه
آجودانیه در شرق نیاوران قرار دارد و تا اقدسیه ادامه پیدا میکند. آجودانیه متعلق به رضاخان اقبال السلطنه وزیر قورخانه ناصرالدین شاه بوده، او ابتدا آجودان مخصوص شاه بوده است.

اقدسیه
نام قبلی اقدسیه (تا قبل از 1290 قمری) حصار ملا بوده است. ناصرالدین شاه زمینهای آنجا را به باغ تبدیل و برای یکی از همسران خود به نام امینه اقدس (اقدس الدوله) کاخی ساخت و به همین دلیل این منطقه به اقدسیه معروف شد.

جماران
زمینهای جماران متعلق به سید محمد باقر جمارانی از روحانیان معروف در زمان ناصر الدین شاه بوده است. برخی از اهالی معتقدند که در کوههای این محله از قدیم مار فراوان بوده و مارگیران برای گرفتن مار به این ده می آمدند و دلیل نامگذاری این منطقه نیز همین بوده است و عده ای هم معتقدند که جمر و کمر به معنی سنگ بزرگ است و چون از این مکان سنگ‌های بزرگ به دست می آمده ‌است‌، آن‌جا را جمران‌، یعنی محل به‌دست آمدن جمر نامیده‌اند.

پل رومی
پل رومی در واقع پل کوچکی بوده که دو سفارت روسیه و ترکیه را هم متصل می کرده است. عده‌ای هم معتقدند که نام پل از مولانا جلال‌الدین رومی گرفته‌شده است‌.

جوادیه (در جنوب تهران)
بسیاری از زمینهای جوادیه متعلق به آقای فرد دانش بوده است که اهالی محل به او جواد آقا بزرگ لقب داده بودند. مسجد جامعی نیز توسط جواد آقا بزرگ در این منطقه بنا نهاده است که به نام مسجد فردانش هم معروف است.

داودیه (بین میرداماد و ظفر)
میرزا آقاخان نوری صدر اعظم این اراضی را برای پسرش‌، میرزا داودخان‌، خرید و آن را توسعه داد. این منطقه در ابتدا ارغوانیه نام داشت و بعدها به دلیل ذکر شده داودیه نام گرفت‌.

درکه
اگر چه هنوز دلیل اصلی نامگذاری این محل مشخص نیست اما برخی آنرا مرتبط به نوعی کفش برای حرکت در برف که در این منطقه استفاده می شده و به زبان اصلی "درگ" نامیده می شده است دانسته اند.

دزاشیب (نزدیکی تجریش)
روایت شده است که قلعه بزرگی در این منطقه به نام " آشِب " وجود داشته است و در گذشته نیز به این منطقه دزآشوب و دزج سفلی و در لهجه محلی ددرشو میگفتند.

زرگنده
احتمالا دلیل نامگذاری این محل کشف سکه ها و اشیاء قیمتی در این محل بوده است. در گذشته این منطقه ییلاق کارکنان روسیه بوده است.

قلهک
کلمه قلهک از دو کلمه "قله‌" و "ک‌" تشکیل شده است که قله معرب کلمه کله‌، مخفف کلات به معنای قلعه است‌. عقیده اهالی بر این است که به دلیل اهمیت آبادی قلهک که سه راه گذرگاه‌های لشگرک‌، ونک و شمیران بوده است‌، به آن( قله- هک) گفته شده است‌.

کامرانیه
زمین‌های این منطقه ابتدا به میرزا سعیدخان‌، وزیر امور خارجه‌تعلق داشت، و سپس کامران میرزا پسربزرگ ناصرالدین شاه‌، با خرید زمین‌های حصاربوعلی‌، جماران و نیاوران‌، اهالی منطقه را مجبور به ترک زمین‌ها کرد و سپس آن جا را کامرانیه نامید.

محمودیه (بین پارک وی و تجریش یا ولیعصر تا ولنجک)
در این منطقه باغی بوده است که متعلق به حاج میرزا آقاسی بوده است و چون نام او عباس بوده آنرا عباسیه میگفتند. سپس علاءالدوله این باغ بزرگ را از دولت خرید و به نام پسرش‌، محمودخان احتشام‌السلطنه‌، محمودیه نامید.

نیاوران
نام قدیم این منطقه گردوی بوده است و برخی معتقدند در زمان ناصرالدین شاه نام این ده به نیاوران تغییر کرده است به این ترتیب که نیاوران مرکب از "نیا" (حد، عظمت و قدرت‌) ؛"ور" (صاحب‌) و "ان‌" علامت نسبت است و در مجموع یعنی کاخ دارای عظمت‌.

ونک
نام ونک تشکیل شده است از دو حرف (ون‌) به نام درخت و حرف (ک)که به صورت صفت ظاهر می‌شود.

یوسف آباد
منطقه یوسف آباد را میرزا یوسف آشتیانی مستوفی‌الممالک در شمال غربی دارالخلافه ناصری احداث کرد و به نام خود، یوسف آباد نامید.

پل چوبی
قبل از این که شهر تهران به شکل امروزی خود درآید، دور شهر دروازه هایی بنا شده بود تا دفاع از شهر ممکن باشد. یکی از این دروازه‌ها، دروازه شمیران بود با خندق‌هایی پر از آب در اطرافش که برای عبور از آن‌، از پلی چوبی استفاده می‌شد. امروزه از این دروازه و آن خندق پر از آب اثری نیست‌، اما این محل همچنان به نام پل چوبی معروف است.

شمیران
نظریات مختلفی درباره این نام شمیران وجود دارد. یکی از مطرح ترین دلایل عنوان شده ترکیب دو کلمه سمی یا شمی به معنای سرد و " ران " به معنای جایگاه است و در واقع شمیران به معنای جای سرد است. به همین ترتیب نیز تهران به معنای جای گرم است.
همچنین در نظریه دیگری به دلیل وجود قلعه نظامی در این منطقه به آن شمیران می گفتند و همچنین برخی نیز معتقدند که‌ یکی از نه ولایت ری را شمع ایران میگفتند که بعدها به شمیران تبدیل شده است.

گیشا
نام گیشا که در ابتدا کیشا بوده است برگرفته از نام دو بنیانگذار این منطقه (کینژاد و شاپوری) میباشد.

منیریه (در جنوب ولیعصر)
منیریه در زمان قاجار یکی از محله های اعیان نشین تهران بوده و گفته شده نام آن از نام زن کامران‌میرزا، یکی از صاحب‌منصبان قاجر، به نام منیر گرفته شده‌است.

رويايم را ببين
خداوند در آن گوشه زيز سايه سار درخت لطف خويش
با لبخند
نفسهايت را سپاس ميگويد
پس بر تو چه گذشته كه اينچنين
آرزوي مرگ ميكني ......

ببين فرصت نيست
فرصت براي بودن نيست
پس سعي كن
تا درخت را احساس كني
سبزه رابشنوي
و بوسه دادن را از گل سرخ بياموزي
تا روزي
شايد
درخت را تا مرز انار
تعقيب كني
(تاري)

ویرایش توسط تاري : 10-18-2009 در ساعت 05:24 PM
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید

قدیمی 10-18-2009
دانه کولانه آواتار ها
دانه کولانه دانه کولانه آنلاین نیست.
    مدیر کل سایت

کوروش نعلینی

سپاسها: : 1,382

7,486 سپاس در 1,899 نوشته ایشان در یکماه اخیر
دانه کولانه به Yahoo ارسال پیام

من به عنوان غیر تهرانی همه ش جز دزاشیب
رو شنیده بودم

دیگه حالا امروزه برج میلاد هم باید به لیست اضافه بشه
پس کو زعفرانیه ؟
من یه وقت توی یه فروم دیگه یه شوخی کردم با یکی بهش برخورده بود نوشته بودم من بچه کرمانشاهم به فلان بازیگر حرف نزنین ها من کاملا شوخی کرده بودم اما جدی گرفته بود
نوشته بود که منم بچه دروازه غارم (همچین چیزی)
دارین اینجور جاییم "؟

قدیمی 10-18-2009
تاري تاري آنلاین نیست.
کاربر فعال

سلام كوروش جان اره داريم يه چيزي تو مايه هاي جعفر اباد خودمون
خوبي بابا چيكار ميكني

رويايم را ببين
با لبخند
نفسهايت را سپاس ميگويد
آرزوي مرگ ميكني ......

ببين فرصت نيست
فرصت براي بودن نيست
پس سعي كن
تا درخت را احساس كني
سبزه رابشنوي
تا روزي
شايد
درخت را تا مرز انار
تعقيب كني
(تاري)

قدیمی 10-18-2009
GolBarg GolBarg آنلاین نیست.
مدیر روانشناسی

سپاسها: : 1,221

2,009 سپاس در 660 نوشته ایشان در یکماه اخیر

تاری جان
برادر عکست لینک شده. من که گشت ارشاد نیستم.مواظب همه جا باشم

کوروش مواظب شوخی هات باش.

قدیمی 10-18-2009
دانه کولانه آواتار ها
دانه کولانه دانه کولانه آنلاین نیست.
    مدیر کل سایت

کوروش نعلینی

سپاسها: : 1,382

7,486 سپاس در 1,899 نوشته ایشان در یکماه اخیر
دانه کولانه به Yahoo ارسال پیام

مرسی تاری ...
حالا اگه من حعفر بادی اصیل بودم اون دوستمونم دروازه غاری اصیل بود بعد میفتادیم به جون هم
برنده ی این دوئل کی بود ؟

قدیمی 10-18-2009
تاري تاري آنلاین نیست.
کاربر فعال

نقل قول:
نوشته اصلی توسط Mina110 نمایش پست ها
تاری جان
برادر عکست لینک شده. من که گشت ارشاد نیستم.مواظب همه جا باشم

کوروش مواظب شوخی هات باش.
باشه مرسي
شوخي (اولا من برادرت نيستم در ضمن رنگه بيشتر كار بيشتر به جاي غرغر از لينك درش مياوردي يادم باشه رنگت و سياه كنم تا ديگه تنبلي نكني بداخلاق

رويايم را ببين
با لبخند
نفسهايت را سپاس ميگويد
آرزوي مرگ ميكني ......

ببين فرصت نيست
فرصت براي بودن نيست
پس سعي كن
تا درخت را احساس كني
سبزه رابشنوي
تا روزي
شايد
درخت را تا مرز انار
تعقيب كني
(تاري)

قدیمی 10-18-2009
تاري تاري آنلاین نیست.
کاربر فعال

خوب معلومه داشي فقط جعفر اباد البته خداوكيلي دروازه غارم جاي دهشتناكيه ها)

رويايم را ببين
با لبخند
نفسهايت را سپاس ميگويد
آرزوي مرگ ميكني ......

ببين فرصت نيست
فرصت براي بودن نيست
پس سعي كن
تا درخت را احساس كني
سبزه رابشنوي
تا روزي
شايد
درخت را تا مرز انار
تعقيب كني
(تاري)

قدیمی 10-18-2009
GolBarg GolBarg آنلاین نیست.
مدیر روانشناسی

سپاسها: : 1,221

2,009 سپاس در 660 نوشته ایشان در یکماه اخیر

تاری جان من رنگ صولتی نمیخوام.بیا رنگامون عوض.جونه ادمین من حاضرم عوض کنم.
اصلا سیاهم کنید.
رنگ اینجوری دردسر بیشتر.میدونی چرا ؟مواظب حرف زدنت باید باشی. کلا حواست باید بیشتر جمع کنی

ولی سیاه که باشی هر کار دلت خواست انجام میدی
الان خودت با یه ماه پیش توی فروم مقایسه کن.می فهمی چی میگم

قدیمی 10-18-2009
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر

وای یواش نکنه یکیشون اینجا باشههههههههه
باور کن از خودشون خطرناک تر خودشونن
حوصله دارین براتون یه داستان واقعی بگم از همین جعفرآبادیها

من میگم دوست داشتین بخونن
دو سال پیش یکی از همین جعفرآبادیها خواهر و مادرمو میبینه واسه خودش بدون اینکه اینا متوجه بشن تعقیبشون میکنه خونه رو یاد میگیره همون لحظه که اینا وارد خونه میشن میره از در و همسایه تحقیقاتشو میکنه بعد بدون اینکه بره خونه زنگ میزنه پدر و مادر و فک و فامیلشون و میگه بیاین بریم خواستگاری
باورکنین راست میگم مادرم میگفت یک ساعت نشده بود که رسیده بودیم خونه دیدم دم در خونه مون یه تجمع زیادیه با هیاهو و سر و صدا فکر کردم دعواست از پنجره که نگاه کردم دیدم یه مینیبوس مهمون گل و شیرینی بدست دم در خونه هستن خوب که نگاه کردم دیدم کسی رو نمیشناسم گفتم مهمون همسایه هستن حتما
که یهو دیدم نه زنگ در خونه ی مارو میزنن گفتش که رفتم دم در گفتم منزل کی رو میخواین گفتن عروس خانوم ما کجاست(خواهرم اون موقع همش 14 سالش بود)
مادرم میگه اشتباه اومدین ما تازه عروس نداریم
میگن اومدیم عروسمونو ببریم
خلاصه مادر با ما تماس گرفت که سریع بیاین یه عده دیوونه بدون قرار قبلی اومدن دعوا
وای الان میخندم اون موقع نمیدونین چه حالی بودم
خلاصه تا دوازده شب نشستن که جواب بگیرن
گفتن ما فامیل داریم تا حالا واسه پسرای دیگمون از کسی نه نشنیدیم ولی فامیلامون که نه شنیدن چند نفر و کشتن
مادرم ما رو صدا زد توی اتاق گفت که اینا حرف حالیشون نیست یه جوری دست بسرشون کنید که برن و الا کارمون به خون و خونریزی میکشه
گفتیم شما تشریف ببرین ما بعدا بهتون جواب میدیم گفتن الان باید جواب بدین
گفتیم آخه باید تحقیق کنیم گفتن الان بریم تحقیق همسایه هامون تا 1 و 2 شب تو کوچه میشینن باید بیاین الان بریم
وای خدا میدونه که واسه تحقیق چقدر باهاشون کلکل کردیم که اصلا تحقیق لازم نیست شما رو قبول داریم
گفتیم پسرتون سربازی نرفته وقتی رفت ایشااله بیاین صحبت میکنیم
گفتن ما رسم نداریم پسرمون بره سربازی
میخواستیم با 110 تماس بگیریم که مادرم میگفت من اینا رو میشناسم نباید باهاشون در بیفتیم
امشب یه جوری برن ما کلا از این شهر میزاریم میریم
خلاصه گفتیم دختر مال شما یه فرصت کوتاه بدین که ما خودمونو آماده کنیم
اولش مگه قبول میکردن بعد از کلی دردسر قبول کردن
بعد از اون خودمون نوبتی باهاشون تماس میگرفتیم صدامونو عوض میکردیم راجع به خودمونو بد قدمی دخترمون بد میگفتیم یا یکی دو هفته این کارمون بود و در کنارش صلوات و نذر و نیاز و دعا که از سرمون باز بشن که خدارو شکر خودشون کنار کشیدن
وای چقدر حرف زدم
الهی تاری یکی از اینا بخوره به تورت که اینقدر مشکل درست میکنی

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
قدیمی 10-18-2009
تاري تاري آنلاین نیست.
کاربر فعال

نه هيچم تغيير نكرده من هر اتيشي بخوام ميتونم بسوزونم اصنم خوشم از رنگ صولتي نمياد تازشم من ميخوام رنگمو يي دفه قرمز كنم ببينم ميشه يا نه در ضمن ميدونم نميتوني هيچي بهم بگي چون تو صورتي هستي و من ابي پس هر اتيشي كه بخوام ميسوزونم و تو هم فقط بايد نيگاه كني و حرص بخوري اگه جرات داري بيا جلو ديگه د بيا ديگه دونه اهاي دونه اين ميخواد منو بزنه

رويايم را ببين
با لبخند
نفسهايت را سپاس ميگويد
آرزوي مرگ ميكني ......

ببين فرصت نيست
فرصت براي بودن نيست
پس سعي كن
تا درخت را احساس كني
سبزه رابشنوي
تا روزي
شايد
درخت را تا مرز انار
تعقيب كني
(تاري)

پاسخ

کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)