پزشکی بهداشتی و درمان در این تالار مطالب پزشکی و آموزشی در مورد بهداشت و سلامتی قرار خواهند گرفت |
05-07-2012
|
|
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
سلامت ستون فقرات با تغییر وضعیت امكان پذیر است
سلامت ستون فقرات با تغییر وضعیت امكان پذیر است
تهران - رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت : برای حفظ سلامت مفاصل و ستون فقرات لازم است هر 15 دقیقه وضعیت خود را در محل زندگی و محیط كار تغییر دهید.
به گزارش دبیرخانه بیست و سومین كنگره فیزیوتراپی ایران ، دكتر اسماعیل ابراهیمی افزود : یكی از مهمترین وظایف فیزیوتراپیست ها مبارزه با فقر حركتی و عدم تحرك است و آنچه امروزه به عنوان مشكل شایع در جوامع صنعتی و ماشینی با آن مواجه ایم عدم تحرك است كه به آسیب های جدی به مفاصل و به ویژه ستون فقرات منجر می شود .
وی ادامه داد: ثابت ماندن در یك وضعیت به مدت طولانی است موجب آسیب مفاصل می شود و برای ممانعت از ضایعات ایجاد شده در سیستم عضلانی _ اسكلتی ، مفاصل و َ ستون فقرات لازم است حداقل هر 15 دقیقه وضعیت خود را در حالات ثابت مختلف بنشینیم یا ایستاده تغییر وضعیت دهیم.
وی تأكید كرد : جامعه فیزیوتراپی ایران در بسیاری از زمینه ها از جمله ساخت ادوات و تجهیزات فیزیوتراپی و همچنین در بحث بومی سازی دانش فنی از توانمندی و تكنولوژی بسیار بالایی در سطح منطقه برخوردار است.
ابراهیمی خاطر نشان كرد :در زمینه فیزیوتراپی نیازی به واردات نداریم و انجمن فیزیوتراپی ایران بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران مبنی بر تأكید بر حمایت از تولید ملی و توجه به سرمایه ایرانی در جریان برگزاری بیست و سومین كنگره فیزیوتراپی ایران با برپایی بخش نمایشگاه ارائه تجهیزات و ادوات فیزیوتراپی ، اهمیت و توجه ویژه ای به تولیدات علمی ، مقالات تحقیقی و همچنین ادوات و تجهیزات فیزیوتراپی و توانبخشی ساخت داخل خواهد داشت.
بیست و سومین كنگره فیزیوتراپی ایران از 27 تا 29 اردیبهشت ماه 1391 در شیراز برگزار می شود.
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
کاربران زیر از رزیتا به خاطر پست مفیدش تشکر کرده اند :
|
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|
05-07-2012
|
|
|
|
|
|
محدودیت های متخصصین پوست و مو در عمل جراحی زیبایی اعلام شد
محدودیت های متخصصین پوست و مو در عمل جراحی زیبایی اعلام شد
تهران - عضو هیات مدیره انجمن متخصصین پوست ایران گفت: متاسفانه برخی افراد غیر متخصص با مداخله در امور پوست و زیبایی مشكلات فراوانی ایجاد كرده اند كه در بسیاری موارد غیر قابل جبران است و از این رو انجمن متخصصین پوست محدودیت هایی را برای انجام جراحی زیبایی ابلاغ كرده است
به گزارش ایرنا از انجمن متخصصین پوست ایران ،دكتر حبیب انصارین افزود : كشیدن پوست به منظور رفع چین و چروك وانجام برخی از جراحی های ترمیمی و زیبایی توسط افراد غیر حرفه ای و غیر متخصص، مهمترین نگرانی در مداخلات پزشكی متخصص پوست است.
وی ادامه داد:نمونه برداری از بافت(بیوپسی) جهت تشخیص بیماری، برداشتن خال و یا ضایعات رشد كرده غیر عادی پوست و یا تغییرات رنگی، برداشتن بخش كوچكی از ضایعات تومورال یا سرطانی پوست به منظور بررسی خوش خیمی یا بدخیمی برای ارجاع بیمار از جمله این موارد است .
انصارین خاطر نشان كرد : همچنین پیوند مو از ناحیه های مختلف بدن به نواحی فاقد مو (ابرو و كف سر)، خارج كردن كیست های زیرپوستی از جمله نسوج چربی (لیپوم)، درمان ضایعات ناخن و رفع آسیب های ناخن به بافت های اطراف،از مهمترین اقدامات جراحی توسط متخصصین پوست محسوب می شود.
استاد پوست و مو دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: بسیاری از درمانهای پوستی نیازی به جراحی ندارد و با ابزارهای چون لیزر، رادیو فركوئنسی، میكرودرم ابریژن، محلولهای شیمیایی و كرایو(فریزكردن) قابل درمان است.
انصارین تاكید كرد: در صورت مشاهده هرگونه ضایعه غیر طبیعی رنگی و یا زیرپوستی همچنین ضایعات خونریزی دهنده و سفت شده پوستی باید بلافاصله به پزشك متخصص پوست مراجعه كرد و پیگیری لازم انجام شود.
به گفته وی جدیدترین یافته های علمی و تجربی در تخصص پوست و مو در دوازدهمین كنگره بین المللی سالانه تازه های پوست و مو ایران و نمایشگاه جانبی محصولات جدید تولیدی، در سالن همایش هتل المپیك تهران ارائه می شود.
دوازدهمین كنگره بین المللی سالانه تازه های پوست و مو ایران در روزهای 20 تا 22 اردیبهشت در تهران برگزار می شود .
استاد فاضل نظری
|
2 کاربر زیر از رزیتا سپاسگزاری کرده اند برای پست مفیدش:
|
|
05-08-2012
|
|
|
|
|
|
ایران برای صادرات داروی مارگزیدگی آمادگی دارد
رییس موسسه تحقیقات واكسن رازی
ایران برای صادرات داروی مارگزیدگی آمادگی دارد
كرج-رییس موسسه تحقیقات واكسن وسرم سازی رازی گفت: برای صادرات داروی مار و عقرب زدگی آمادگی داریم .
'هادی فامیل قدكچی' روز سه شنبه در نشست با خبرنگاران در كرج افزود:این موسسه با دانش فنی كه از سالهای گذسته بدست آورده اكنون با تغییر شیوه های ساخت سرم های درمانی پنتاولان و هگزاوالان می تواند نیازكشور را به سرم های درمانی مار و عقرب زدگی رفع كند.
وی اظهارداشت :هر آمپول از سرم درمانی مار و عقرب زدگی معادل 100 یورو ارزش صادراتی دارد وكشور های همسایه برای خرید این دارو اعلام آمادگی كرده اند.
فامیل قدكچی گفت:واكسن ها و سرم های تولیدی در این موسسه مورد تایید استانداردهای بهداشت جهانی است.
وی افزود:این موسسه به لحاظ مسوولیت های تشخیصی خود دارای 15 آزمایشگاه است كه این آزمایشگاهها مورد تایید استاندارد های بین المللی است و به عنوان آزمایشگاه مرجع دارای اعتبار است.
موسسه سرم سازی رازی در كرج مستقر است.
استاد فاضل نظری
|
05-08-2012
|
|
|
|
|
|
درمان بیماریهای مغزواعصاب با استفاده ازسلولهای بنیادی دركشورامكان پذیراست
متخصص مغز و اعصاب :
درمان بیماریهای مغزواعصاب با استفاده ازسلولهای بنیادی دركشورامكان پذیراست
تهران - متخصص مغزواعصاب گفت: در سال های اخیرمطالعات و تحقیقات گسترده ای در مورد درمان بیماری های مغز واعصاب با استفاده از سلول های بنیادی در كشور انجام شده است ودر آینده نزدیك پزشكان ومتخصصان می توانند از نتایج این مطالعات در درمان بیماران استفاده كنند.
دكتر ' فرامرز امیری' روز سه شنبه درحاشیه نوزدهمین كنگره نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران در جمع خبرنگاران افزود: امروزه ابتلا به بیماری های مغز و اعصاب در كشور به ویژه در افراد مسن افزایش یافته است.از این رو متخصصان ایرانی در زمینه هایی همچون سلول درمانی برای درمان ام اس ، سكته مغزی ودیگر بیماری های مغز و اعصاب تحقیقات گسترده ای انجام داده اند كه یافته های این تحقیقات گام موثری در بهبود وضعیت سلامت جامعه خواهد بود .
وی افزود: در حال حاضر سلول های بنیادی برای درمان بسیاری از بیماری های مغز و اعصاب كه پیش از این سبب كاهش كاركرد مغز می شدند ، در جهان كاربرد دارند بنابراین بجاست كه در كشورمان نیز بیش از پیش به استفاده از سلول های بنیادی در درمان بیماری ها توجه شود .
امیری گفت: جامعه در حال پیرشدن است و به واسطه مراقبت های بهداشتی و پیشگیری های درمانی ، وضعیت سلامت جوامع بهبود یافته ولی متاسفانه شیوع انواع بیماری ها مغز و اعصاب بیشتر شده است .
این متخصص مغزواعصاب یادآور شد كه نوزدهمین كنگره نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران با هدف ارایه آخرین دستاوردهای پزشكی در زمینه درمان بیماری های مغز و اعصاب برگزار شده است . در این كنگره جدیدترین دستاوردهای متخصصان ایرانی در زمینه استفاده از سلول های بنیادی برای درمان بیماری های مغز و اعصاب ارایه می شود .
به گفته وی ایجاد ارتباط و تبادل اطلاعات میان متخصصان ایرانی با متخصصان مغز و اعصاب كشورهای خارجی از دیگر اهداف برپایی كنگره نورولوژی و الكتروفیزیولوژی است .
نوزدهمین كنگره نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران با حضور بیش از 700 متخصص مغز و اعصاب كشورمان و مهمانانی از كشورهای آلمان ،فرانسه ، آمریكا و لبنان امروز - سه شنبه - در سالن همایش های صدا و سیما آغاز شده است . این كنگره تا 23 اردیبهشت ماه ادامه دارد.
استاد فاضل نظری
|
05-08-2012
|
|
|
|
|
|
70 درصد سرگیجه ها به علت مشكل در سیستم شنوایی است
دبیر اجرایی یازدهمین كنگره شنوایی شناسی:
70 درصد سرگیجه ها به علت مشكل در سیستم شنوایی است
تهران - دبیراجرایی یازدهمین كنگره شنوایی شناسی ایران گفت: براساس نتایج تحقیقات انجام شده ، 70 درصد سرگیجه ها به علت ایجاد عدم تعادل در سیستم شنوایی است ومهمترین مشخصه سرگیجه هایی با منشای نقص در سیستم شنوایی برگشت پذیر بودن آنهاست.
به گزارش دبیرخانه یازدهمین كنگره شنوایی شناسی ایران ، ' علیرضا پورجاوید ' گفت : درسیستم تعادلی بدن سه عضو مهم شامل سیستم مغزی در محل مخچه ، سیستم بینایی و سیستم شنوایی نقش دارند كه اگر هر كدام از این مراكز دچار آسیب شوند ، منجر به ایجاد مشكل در سیستم تعادل در بدن می شوند .
این كارشناس ارشد شنوایی شناسی ( ادیولوژیست ) گفت: در صورت مواجه شدن با سرگیجه های طولانی بهتر است در مرحله اول به متخصص مغز و اعصاب و سپس متخصص بینایی و درصورت عدم وجود نشانه های مرتبط ، به متخصص گوش و حلق و بینی و در نهایت متخصصان شنوایی شناسی جهت بررسی سیستم تعادلی فرد مراجعه شود.
وی خاطرنشان كرد : مهمترین مشخصه سرگیجه هایی با منشای نقص در سیستم شنوایی برگشت پذیر بودن آنهاست .در موارد مشابه ، پس از یك تا دو ساعت سرگیجه فرد برطرف می شود و ویژگی دیگر این نوع سرگیجه ها احساس حالت گردش در آنها است اما علایم بالینی دیگرهمچون سیاهی چشم ، منگی و سنگینی سر جزو موارد مرتبط با سیستم شنوایی نیست .
وی علت اصلی عدم تعادل در سیستم شنوایی را تغییر فشار مایعات داخل گوش ذكر كرد و گفت : این تغییر فشار در مایعات داخل گوش كه منجر به احساس عدم تعادل یا سرگیجه می شود به دلایل مختلفی از جمله افزایش فشار خون ، رژیم های غذایی پرنمك و حساسیت های غذایی نسبت به برخی مواد چون قهوه و چای پر رنگ و همچنین نوشابه های گازدار ایجاد می شود.
پورجاوید از استرس به عنوان مهمترین علت در ایجاد تاثیرات سوء بر مایعات داخل گوش یاد كرد و گفت: استرس های عصبی كه متاسفانه امروزه در زندگی افراد بسیار شاهد آن هستیم ، خود از عوامل مهم بر هم خوردن فشار مایعات داخل گوش است كه بیشتر به علت كار زیاد ، خستگی و كم خوابی اتفاق می افتد.
وی یادآور شد : درمان این نوع سرگیجه ها منوط به شناخت عامل ایجاد كننده آن است. ابتدا باید مشخص شود آیا این سرگیجه با منشاء فشار خون است یا رژیم های غذایی پر نمك و حساسیت های غذایی یا به علت استرس هاس عصبی رخ داده است . در واقع در این گونه موارد آنچه بیشتر مطرح است كنترل است تا درمان، یعنی با كنترل عوامل برهم خوردن حالت تعادل در فشار مایعات داخل گوش ، سرگیجه نیز كنترل می شود.
یازدهمین كنگره شنوایی شناسی ایران از 26 تا 28 اردیبهشت ماه امسال در سالن علامه امینی دانشگاه تهران برگزار می شود.
در روزهای برپایی این كنگره بیش از 90 مقاله به صورت پوستر و سخنرانی ارایه می شود.
استاد فاضل نظری
|
05-08-2012
|
|
|
|
|
|
عامل 20 درصد مرگ و میر نوزادان، اختلالات ژنتیكی است
عامل 20 درصد مرگ و میر نوزادان، اختلالات ژنتیكی است
تهران - متخصص پزشكی اجتماعی گفت: از هر یك هزار تولد، 13 تا 14 مورد منجر به مرگ می شود كه عامل 20 درصد این مرگ و میرها، اختلالات ژنتیكی (بیماری های متابولیك) است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، ' یونس مدبری' در نشست خبری با خبرنگاران افزود: با انجام روش های جدید بیش از 29بیماری متابولیك نوزادان در هفته اول تولد قابل تشخیص و مداخلات لازم درمانی است.
وی ادامه داد: ضرورت تشخیص و غربالگری بیماری های متابولیك كه عامل بیش از 20 درصد مرگ و میر نوزادان است در مراكز درمانی كشور ضروری است.
مدبری اضافه كرد: برای نخستین بار در كشور با همكاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و دانشگاه های علوم پزشكی تهران و شهید بهشتی طرح غربالگری سندرم داون كه شایع ترین بیماری كروموزومی جهان با شیوع یك در 700 تولد زنده است از سال 1386 توسط موسسه پزشكی نسل امید انجام شد.
این متخصص پزشكی اجتماعی گفت: 21 اردیبهشت ماه با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی واحد های جدید مجتمع كنترل اختلالات رشد، تكامل و ناهنجاری های زمان تولد وابسته به موسسه پزشكی نسل امید افتتاح می شود.
مدبری اضافه كرد: این مجتمع در سال 1385 باهدف پیشگیری از معلولین قبل و پس از بارداری طراحی و در سال 1386 با حضور وزیر وقت بهداشت در سه بخش مركز پزشكی جنین، مركز كنترل بیماری های متابولیك نوزادان و مركز جامع ژنتیك آغاز به كار كرد.
وی اضافه كرد: مركز ژنتیك این موسسه در دو بخش مشاوره ژنتیك و آزمایشگاه های ژنتیك بالینی طراحی شده و خدمات مشاوره ای در مقاطع مختلف قبل از ازدواج و قبل از بارداری به افراد و یا خانواده های دارای فرد مبتلا به بیماری ژنتیكی ارایه می شود.
استاد فاضل نظری
|
05-11-2012
|
|
|
|
|
|
70 درصد معلولیت های نوزادان قابل پیشگیری است
رییس مجتمع كنترل اختلالات رشد:
70 درصد معلولیت های نوزادان قابل پیشگیری است
تهران - رییس مجتمع كنترل اختلالات رشد، تكامل و ناهنجاری های زمان تولد با تاكید بر اینكه سلامت نسل آینده باید جزء اولویت های اصلی نظام سلامت قرار گیرد؛ گفت: 70 درصد معلولیت های نوزادان قابل پیشگیری است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، ' سعید رضا غفاری' امروز پنجشبه در مراسم افتتاحیه مجتمع كنترل اختلالات رشد، تكامل و ناهنجاری های زمان تولد افزود: این مجتمع حاصل نیاز بخش نظام سلامت است كه به رغم تمام پیشرفتهای پزشكی به دلیل یكپارچه نبودن ارائه خدمات به مادر و جنین راه اندازی شده است.
رییس مجتمع كنترل اختلالات رشد با بیان اینكه ایجاد یكپارچگی برای ارائه خدمات به مادر و جنین بسیار ضروری است ادامه داد: هدف این مجتمع جلوگیری و كنترل معلولیت ها برای حفظ سلامت نوزاد و مادر است و مهمترین مقوله، كنترل معلولیتها است و تمام امكان سنجی و ارزیابی ها ماهانه توسط این مركز به وزارت بهداشت ارائه میشود.
غفاری با تاكید بر اینكه باید ایجاد اینگونه مراكز خدماتی در كشور گسترش یابد گفت: تمام مادران می توانند از خدمات این مجتمع بهره مند شوند و از معلولیت های قبل از بارداری، حین بارداری و حتی پس از تولد جلوگیری كنند.
رییس مجتمع كنترل اختلالات رشد با بیان اینكه معلولیتها به دو دسته ژنتیكی و غیر ژنتیكی تقسیم میشوند افزود: امروزه می توان به جرات گفت كه تمامی معلولیت های ناشی از عوامل ژنتیكی قابل پیشگیری است و از 50 درصد معلولیت های ناشی از عوامل غیر ژنتیك نیز می توان پیشگیری كرد.
غفاری افزود: در حال حاضر پیشرفته ترین دستگاه های سونوگرافی و تصویر برداری در این مجتمع وجود دارد و مجتمع یاد شده نخستین و تنها مركز غربالگری و تشخیص بیش از 43 بیماری متابولیك با استفاده از تكنولوژی MS/MS در كشور است كه میتوان با گرفتن چند قطر خون از پاشنه پای نوزاد، به وجود بیماری در هفته نخست پی برد.
نخستین مجتمع كنترل اختلالات رشد، تكامل و ناهنجاری های زمان تولد، امروز پنجشنبه با حضور سید حسن امامی رضوی معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و آیت الله امامی كاشانی امام جمعه موقت تهران گشایش یافت.
استاد فاضل نظری
|
|
|
05-11-2012
|
|
|
|
|
|
سبد های غذایی برای بیماران مسلول در سطح كشور توزیع می شود
سبد های غذایی برای بیماران مسلول در سطح كشور توزیع می شود
تهران- دبیر كمیته همیاری سل كشوری از توزیع سبد های غذایی برای تمامی بیماران مسلول به منظور كنترل و بهبودی سل در كشور خبر داد.
به گزارش دبیرخانه كمیته همیاری سل كشور در بیمارستان مسیح دانشوری، محمدرضا مسجدی به نقش موثر تغذیه مناسب در بهبود بیماران مبتلا به سل اشاره كرد و افزود: برنامه فوق توسط كمیته امداد امام خمینی (ره)، و مراكز بهداشتی مركزمدیریت بیماری ها اجرا خواهد شد و كلیه بیماران تحت درمان و مدد جویان با معرفی مراكز بهداشتی می توانند از این سبد غذابی به ارزش 45 هزار تومان بهره مند شوند.
وی ابراز امیدواری كرد با این اقدام كه به زودی انجام خواهد شد، بیماران سل كشور كه اكثرا از اقشار ضعیف جامعه هستند، هر چه سریعتر روند درمان را طی كنند.
استاد فاضل نظری
|
|
|
05-12-2012
|
|
|
|
|
|
كسب مقام اول دندان پزشكان ایرانی در كنگره فدراسیون جهانی لیرز بارسلون اسپانیا
كسب مقام اول دندان پزشكان ایرانی در كنگره فدراسیون جهانی لیرز بارسلون اسپانیا
تهران -رییس انجمن پزشكی لیرزی ایران ازكسب مقام نخست دندانپزشكان ایرانی - در میان دندانپزشكان 53 كشور - در كنگره سیزدهم فدراسیون جهانی لیزربارسلون اسپانیا خبر داد.
دكتر رضا فكری آزاد درگفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افرود: در كنگره سیزدهم فدراسیون جهانی لیزر در دندان پزشكی محققین ایرانی با ارایه 29 مقاله در قالب سخنرانی و 24 مقاله در قالب پوستر از هشت دانشگاه ایران در بین 53 كشور جهان رتبه اول را كسب كردند.
وی اظهار داشت : بعد از ایران برزیل با 20 مقاله اورال ، اسپانیا با 14 مقاله و ایتالیا با 12 مقاله از نظر تعداد مقالات در رتبه های دوم تا چهارم قرارگرفتند.
فكری آزاد خاطر نشان كرد: در این كنگره كشورهای مطرحی از جمله آمریكا ، انگلستان ، فرانسه ، اسپانیا ،ژاپن و آلمان حضور داشتند.
وی خاطر نشان كرد : در این كنگره همچنین یك ایرانی با ارایه 16 مقاله علمی بالاترین تعداد مقاله را از آن خود كرد و نفر دوم یك دندانپزشك از برزیل با 11 مقاله بود .
رییس انجمن پزشكی لیزری ایران افزود : مقالات ارایه شده توسط محققین ایرانی از دانشكده های دندان پزشكی دانشگاه تهران ، شهید بهشتی ،تبریز ،دانشگاه آزاد تهران ،گیلان ، اصفهان ،مشهد ، شیراز بوده است .
فكری آزاد با بیان اینكه این موفقیت در 70 سال تاریخ دندان پزشكی بی نظیر بوده است اضافه كرد : تاكنون در هیچ كنگره خارجی در رشته های تخصصی دندان پزشكی بیش از 4 تا 5 مقاله در قالب سخنرانی سهم ایران نبوده و این موفقیت نشان از كیفیت بالا ، همت ، و اراده دانشجویان و عضو هیات علمی كشور است .
وی گفت : ایران به تمامی نمایندگان كشورهای جهان نشان دادكه می تواند دانش ،اندیشه و توانایی خود را در علوم لیزر در دندان پزشكی به نمایش بگذارد.
فكری آزاد افزود: كنگره فدراسیون جهانی لیرز در دندان پزشكی هر دو سال یك بار در جهان برگزار می شودكه 53 كشور جهان عضو هستند .
به گفته وی پس از كنگره سال 2010 دبی ،امسال فدراسیون كنگره سیزدهم خود را در شهر بارسلون اسپانیا در تاریخ 5 تا 9 اردیبهشت ماه سال جاری برگزار كرد.
استاد فاضل نظری
|
05-12-2012
|
|
|
|
|
|
پزشكان خواستار مصرف داروی پیشگیری از ایدز شدند
پزشكان خواستار مصرف داروی پیشگیری از ایدز شدند
تهران- گروهی از پزشكان آمریكایی برای نخستین بار خواستار تجویز دارویی شده اند كه از ابتلای افراد سالم به عامل بیماری ایدز پیشگیری می كند.
به گزارش دیلی تلگراف، این متخصصان توصیه كرده اند قرص 'ترووادا' به عنوان داروی پیشگیری عامل بیماری ایدز( ویروس HIV) مورد تایید قرار گیرد و برای كاهش خطر آلودگی در دسترس گروه های در معرض خطر قرار گیرد.
اگرچه سازمان غذا و داروی آمریكاFDA الزامی برای عمل به توصیه این گروه ندارد ولی معمولا توصیه های آنها را می پذیرد.
در حال حاضر، ترووادا به عنوان داروی 'ضد ویروس' در كنار داروهای دیگر، برای كسانی كه ایدز دارند تجویز می شود. اما این نخستین بار است كه استفاده از آن برای پیشگیری از ابتلا به عامل بیماری ایدز در آمریكا توصیه شده است.
مطالعات از سال 2010 نشان داد كه ترووادا خطر ابتلا به ایدز در افرادی كه ایدز ندارند اما در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، حدود 44 درصد تا 73 درصد كاهش می دهد.
ترووادا از سال 2004 در آمریكا برای كسانی كه به ایدز آلوده هستند تجویز می شود.
با این حال برخی از فعالان حوزه سلامت، نگران آن هستند كه تجویز این دارو برای پیشگیری، باعث القای حس نادرست امنیت، و سهل انگاری افراد در استفاده از وسایل و روش های جلوگیری از ابتلا به عامل بیماری ایدز شود و به این ترتیب، به گسترش این بیماری كمك كند.
همچنین برخی منتقدان می گویند كه به دلیل قیمت بالای ترووادا، می توان بودجه محدود اولیه را به سوی امكان های مقرون به صرفه تر سوق داد.
اواخر سال میلادی گذشته، یك آژانس سازمان ملل متحد كه در امر مبارزه با ایدز فعالیت می كند اعلام كرد كه میزان ابتلا به ویروس ایدز از زمان اوج شیوع آن در چهارده سال پیش، به پائین ترین سطح خود رسیده است.
بر اساس گزارش این آژانس، شمار افرادی كه بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند به خاطر دسترسی راحت تر به درمان كاهش یافته است.
در عین حال این گزارش هشدار می داد كه در برخی از نقاط جهان، ابتلای به ایدز همچنان در سطحی غیرقابل قبول است.
استاد فاضل نظری
|
کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
|
|