بازگشت   پی سی سیتی > ادب فرهنگ و تاریخ > فرهنگ و تاریخ > فرهنگ

فرهنگ تمام مباحث مربوط به فرهنگ در این بخش

پاسخ

ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 03-10-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض آقاي آيه هاي قرآن

آقاي آيه هاي قرآن

شأن نزول آيت الکرسي

در روايت است که امام صادق (ع) به حالت چهار زانو در مجلسي نشسته بود و پاي راست خود را بر روي ران پاي چپ قرار داده بود, در اين هنگام مردي گفت فدايت شوم اين نوع نشستن مکروه است. حضرت فرمودند : نه اين

چنين نيست, بلکه اين سخني است که يهودي ها مي گويند.
آنها مي گويند:« هنگامي که خداي متعال آسمانها و زمين را آفريد و به عرش مسلط گشت,به اين صورت نشست تا استراحت نمايد.»
خداي متعال هم اين آيه را« در ردّ کلام باطل آنها» فرمود که :« الله ُ لا اِلهَ اِلاّ هُوَ » تا « هُوَ العَليّ العَظيم » و امام صادق در همان حالت که نشسته بود باقي ماند.

عکس العمل شيطان هنگام نزول آيت الکرسي

امام محمد باقر(ع) از امير المومنين علي (ع) روايت فرموده:
« هنگامي که آيت الکرسي نازل شد رسول خدا (ص) فرمود: آيت الکرسي آيه اي است که از گنج عرش نازل شده و زماني که اين آيه نازل گشت‘ هر بُتي که در جهان بود, با صورت به زمين افتاد.»
در اين زمان ابليس (شيطان) ترسيد و به قومش گفت: « امشب حادثه اي بزرگ اتفاق افتاده است,باشيد تا من عالم را بگردم و متوجه حادثه شوم که چه بوده است.»
صدر المتألّهين در اين باره مي گويد: « هنگامي که شخص متفکر تامل نمايد و با چشم بصيرت به معارف الهي و مطالب ربوي, از توحيد و تقديس شرح و صفات عليا و افعال عظمي , که آيت الکرسي مشتمل بر آن است بنگرد, آنها را يکجا در آيه اي به جز آيت الکرسي نخواهد يافت. به همين جهت آيت الکرسي به تنهايي سيادت و رياست را بر ساير آيات خواهد داشت.

ابليس عالم را گشت تا به شهر مدينه رسيد, مردي را ديد و از او سوال کرد( بايد توجه داشت که از رويات استفاده مي شود, شيطان به تمام اشکال از موجودات عالم,ممکن است ظاهرگردد و در اينجا هم به صورت انساني در آمده و از مرد سوال مي کند!)
« ديشب چه حادثه اي اتفاق افتاد؟»
مرد گفت: رسول خدا (ص) به ما فرمود : آيه اي از گنجهاي عرش نازل شده است که بتهاي جهان به خاطر آن همگي با صورت به زمين خورده اند ابليس بعد از شنيدن حادثه به نزد قومش رفت و خادثه را به آنها خبر داد.
آيت الکرسي سيّد آيات قرآن
در روايتي آمده است : روزي عده اي از اصحاب پيامبر(ص)در مسجد رسول اکرم (ص) نشسته بودند واز فضا ئل قرآن ياد مي کردند ،که کدام آيه افضل و بهتر است ؟
يکي مي گفت : آخرين آيه ي سوره ي توبه و يکي مي گفت : آخرين آيه ي سوره ي اسراء ، ديگري مي گفت : سوره ي مريم ويکي ديگر مي گفت: سوره ي طه .
حضرت علي (ع) فرمود : شما از آيه الکرسي چه مي دانيد ؟ من از رسول خدا شنيدم که فرمود : اي علي. حضرت آدم (ع) سيد انسان هاست ، من سيد عربم ، سلمان فارسي سيد فارس است ، صُهَيب سيد روم است ، درخت سيد درختان است,طور سيتا سيد کوه هاست, روز جمعه سيد روزهاست,قرآن سيد سخن هاست, سوره ي بقره سيد سوره هاي قرآن است آيت الکرسي سيد سوره ي بقره است. در اين آيه پنجاه کلمه است و در هر کلمه پنجاه برکت است.
در ترجمه ي فارسي تفسير طبري نيز آمده است: روزي حضرت علي (ع) نزد پيغمبر(ص) آمد. پيامبر به او گفت:
«يا علي! من سيد عربم,مکه سيد شهرهاست, کوه سينا سيد همه ي کوه هاست, جبرئيل سيد همه ي فرشتگان است, فرزندان تو حسن و حسين سيد جوانان اهل بهشت اند, قرآن سيد همه ي کتابهاست, سوره ي بقره سيد همه ي سوره هاي قرآن است و در سوره ي بقره يک آيه است که آن ايه پنجاه کلمه است, هر کلمه اي پنجاه برکت دارد و آن آيت الکرسي است.

چرا آيت الکرسي را سيد آيات خوانده اند؟ ...

صدر المتألّهين در اين باره مي گويد: « هنگامي که شخص متفکر تامل نمايد و با چشم بصيرت به معارف الهي و مطالب ربوي, از توحيد و تقديس شرح و صفات عليا و افعال عظمي , که آيت الکرسي مشتمل بر آن است بنگرد, آنها را يکجا در آيه اي به جز آيت الکرسي نخواهد يافت. به همين جهت آيت الکرسي به تنهايي سيادت و رياست را بر ساير آيات خواهد داشت.

مرد انگليسي که دل داده ي آيت الکرسي بود!

دانشمند و نويسنده ي مصري؛ عبدالعزيز جاويش مي گويد:
« تصادفا ً با يک نفر انگليسي مسلمان برخورد کردم که از اسلامش هيچ منظور مادّي نداشت و با مسلمان شدنش در پي بدست آوردن مقام و اعتباري نبود و براي دست يافتن به ثروت و خلاصه سياست,مسلمان نشده بود.»
آن مرد انگليسي به من گفت: در قرآن کريم آيه اي است که من هرگز از تکرار آن ملول و رنجور نمي شوم و هر اندازه در آن نظر مي افکنم احساس خستگي نمي کنم. اين آيه خدا را به گونه اي توصيف کرده است که هيچ يک از راهبران اديان با آن هوش و ذکاوت و ذوق و استعداد نمي توانند خدا را بدان گونه توصيف کنند و قدرت ندارند که مانند اين آيه را بياورند.
پس شروع به خواندن آيت الکرسي الکرسي به زبان انگليسي کرد. آنگاه به من گفت: تو را به جان پدرت اي عرب «مسلمان» آيا مي شود گاهي اين آيه به گوش تو بخورد و تو در غفلت از آن, در حالت سرگرمي و بازي نباشي؟
و آيا شده که زبانت را به خواندن اين آيه بگرداني و با عجله و شتا بزدگي از آن نگذري و لحظه اي در آن بينديشي؟

پاداش کسي که آيت الکرسي را زياد مي خواند

عبدالله بن عوف گفته است:
« شبي در خواب ديدم که قيامت شده بود. من را آوردند و حساب من را به آساني بررسي کردند. آنگاه مرا به بهشت بردند و کاخهاي زيادي را به من نشان دادند که من از زيبايي و بهاي آنها تعجب کردم.»
به من گفتند: درهاي اين کاخ را بشمار, من هم شمردم پنجاه درب بود.
بعد گفتند: خانه هايش را بشمار, شمردم, تعداد آنها يكصد و هفتاد و پنج خانه بود. به من گفتند اين خانه ها مال توست. آنقدر خوشحال شدم که از خواب پريدم و خدا را شکر کردم.
صبح که شد نزد ابن سيرين( صاحب کتاب تعبير خواب و کسي که به خاطر پاکدامني, خداوند به او قدرت تعبير خواب عنايت کرد) رفتم و خواب را برايش تعريف کردم.
ابن سيرين گفت: معلوم است که تو آيت الکرسي زياد مي خواني. گفتم: بله, همينطور است. ولي تو از کجا فهميدي که من آيت الکرسي را زياد مي خوانم؟ جواب داد: براي آنکه اين آيه پنجاه کلمه و صد و هفتاد و پنج حرف دارد.
من از زيرکي و حافظه ي او تعجب کردم. آنگاه به من گفت: هر که آيت الکرسي را زياد بخواند سختي هاي مرگ بر او آسان مي شود!

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید

پاسخ

کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)