بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان

پزشکی بهداشتی و درمان در این تالار مطالب پزشکی و آموزشی در مورد بهداشت و سلامتی قرار خواهند گرفت

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 03-11-2010
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض ظرف شویی به شیوه ی بهداشتی

ظرف شویی به شیوه ی بهداشتی





شستن ظرف ‎ها یکی از کارهای تکراری خانه است که با سلامت همه ی افراد خانه ارتباط دارد. لابد می ‌دانید که بهتر است ظرف‏ ها‏ در اولین فرصت شسته شوند؛ چون ظروف‏ کثیف، محل مناسبی برای رشد قارچ ‏ها‏ و میکروب ‎ها هستند و پای حشرات را هم به آشپزخانه باز می ‎کنند و می دانید که برای شستن ظرف ‎ها به روش متداول، ابتدا باید باقی‌ مانده ی غذاها را از روی ظرف‎ ها پاک کرده و بعد، آن ها را در سینک ظرف ‎شویی که درپوش چاه آن را گذاشته‌ اید و مقداری آب گرم و چند قطره مایع ظرف ‎شویی در آن ریخته ‏اید، قرار دهید. بعد از


چند دقیقه باید اسفنج ظرف ‎شویی را مرطوب کرده و مقداری مایع ظرف ‎شویی روی آن ریخته و تمام سطح ظروف را به دقت بشویید. در نهایت هم باید همه ظروف را با آب گرم به دقت آبکشی کنید و در آب‌ چکان قرار دهید.

اما علاوه بر این ها نکات دیگری هم هست که باید رعایت شود. شما آن نکات را بلدید؟
ابر و اسفنج

بررسی‏ ها نشان داده است ابرها و اسفنج ‏های ظرف‎ شویی و همچنین سینک ظرف‎ شویی از آلوده‎ ترین نقاط خانه هستند و باکتری سالمونلا که همان باکتری ایجاد کننده ی مسمومیت ‏های غذایی است، در این محل ‏ها زیاد مشاهده می ‌شود. خیلی ‏ها به این موضوع که اسفنج‏ ها با حفره‏ های ریز و مرطوب ‌شان محل مورد علاقه‏ های باکتری ‏ها و میکروب ‏ها هستند، توجه نمی ‏کنند. بررسی ‏ها نشان می‏ دهد 12 درصد مردم فقط ماهی یک بار اسفنج ظرف ‎شویی‎ شان را تعویض یا ضدعفونی می‏ کنند و 6 درصد هم دیرتر از یک ماه این کار را انجام می ‏دهند. اسفنج‏ های آلوده می ‏توانند سبب انتشار و انتقال آلودگی به ظروف و مواد غذایی شوند و افراد خانواده را دچار مسمومیت غذایی کنند.‏ بنابراین باید با دقت بیشتری آن ها را تمیز کرد.



معمولا ما بعد از شستن ظروف، اسفنج را به دقت نمی ‏شوییم و همین سبب باقی ماندن آلودگی در اسفنج می ‎شود. بهتر است بعد از هر بار ظرف شستن در آخر، خود اسفنج را هم با دقت با آب گرم و مایع شوینده بشویید و خوب آن را بچلانید تا آب داخل آن خارج شود، بعد هم آن را جایی قرار دهید تا خشک شود.‏ قرار دادن اسفنج کف سینک سبب می‏ شود با هر بار باز کردن شیر آب، اسفنج مرطوب شود.
بهتر است بعد از شستن ظروفی که مرغ،‏ گوشت یا ماهی خام در آن ها قرار داشته، اسفنج را با دقت بیشتری بشویید.‏ هنگام


شستن مرغ،‏ ماهی و گوشت مراقب باشید خونابه آن ها داخل اسفنج نرود.
هرچند وقت یک بار اسفنج را ضدعفونی کنید. برای تمیز کردن و از بین بردن میکروب ‏ها‏ی درون اسفنج بهترین راه این است که آن را مرطوب کرده و به مدت دو تا سه دقیقه در ماکروویو قرار دهید. فراموش نکنید سیم ظرف‎ شویی و یا سایر اسفنج‌ های ظرف ‎شویی را که درون ‌شان فلز به کار رفته، نباید داخل مایکروویو قرار دهید. بعد از مایکروویو کردن اسفنج ظرف ‎شویی، آن را بدون دستکش از مایکروفر بیرون نیاورید چون اسفنج داغ است و دست شما را می ‌سوزاند.
از اسفنج‏ هایی با اندازه ‏های کوچک ‎تر استفاده کنید و اسفنج‏ های کهنه و فرسوده را هر دو هفته یک بار دور بیاندازید.‏
سینک

سینک ظرف ‌شویی یکی از آلوده‎ ترین نقاط خانه است. توصیه می‎ شود بعد از هر بار شستن ظروف، شستن میوه و سبزی و بعد از شستن و تمیز کردن گوشت،‏ مرغ و ماهی سینک را با آب گرم و مایع ظرف ‎شویی بشویید و با حوله یا دستمال تمیز آن را خشک کنید.



خشک و تمیز نگه ‌داشتن سینک در حفظ سلامت خانواده و کاهش مسمومیت‏ های غذایی موثر است.
بهتر است سینک ظرف ‎شویی کنار پنجره آشپزخانه باشد تا با تابش نور خورشید ضدعفونی شود.‏ برای استفاده بیشتر از نور خورشید هر روز پرده را کنار بزنید و گاهی هم پنجره را باز بگذارید تا هوا جریان پیدا کند و رطوبت کمتر شود.
سینک ظرف ‎شویی هم برای شستن ظروف کثیف و هم برای شستشو و تمیز کردن میوه و سبزی و گوشت استفاده می‏ شود و باقی


ماندن آلودگی روی سطح آن می ‏تواند سبب انتقال آلودگی و ایجاد مسمومیت ‏های غذایی شود.
لازم است هر چند وقت یک بار سینک را با محلول سفید کننده کلره و آب ضد عفونی کنید.‏
ارگونومی

هنگام شستن ظرف ‎ها به وضعیت بدن خود توجه داشته باشید و با پشت صاف و شانه‎ های رو به عقب و آرنج‎ های نزدیک به بدن کار کنید. هنگام شستن ظرف‎ ها به سمت سینک ظرف ‌شویی خم نشوید‎. کمرتان را صاف و مستقیم نگه دارید. اگر یک زانو را خم کنید، فشار کمتری به پشت وارد می ‎شود. در این حالت، خم شدن به سمت جلو برای ‌تان سخت‎ تر است و می‎ توانید به راحتی با پشت صاف، ظروف را بشویید‎. برای این‌ کار می‎ توانید در کابینت زیر سینک ظرف‌ شویی را باز کرده و پای ‌تان را روی کف آن قرار دهید یا از یک چهار پایه کوچک استفاده کنید. به جای این که خودتان را به سمت سینک ظرف‌ شویی خم کنید، ظرف‎ ها را به سمت خودتان بیاورید و سپس آن ها را بشویید. آب ‌چکان را در ارتفاع مناسبی نصب کنید و به طور متناوب، جهتی که ظروف را در آب ‌چکان می ‎گذارید، تغییر دهید.
دستکش

برای پیشگیری از آسیب‎ های پوستی حتما با دستکش ظرف بشویید. افرادی که پوست حساس دارند یا ممکن است پوست دست ‌شان به لایه ی داخلی دستکش حساسیت نشان دهد، بهتر است زیر دستکش پلاستیکی ظرف ‎شویی، از دستکش نخی استفاده کنند.
هفته نامه سلامت

*مطالب مرتبط:

__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید




پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 02:22 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها